Силен трус с магнитуд 5,6 в Източна Румъния e усетен и у нас

Земетресение с епицентър в сеизмологична зона във Вранча беше усетено малко след 2 ч. тази нощ в цяла Североизточна България, като по-силно в Русе.

Обратно в новината

Коментари - Силен трус с магнитуд 5,6 в Източна Румъния e усетен и у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А в Белене-нищо, гьола на агент Гоце уравновесил земята.И в Свилоза и блок -също нищо, да се чуди чоовек

Тук има Доста пишещи, които Не са Преживели истинско Земетресение. Не им го пожелавам. Само повече да Четат и по-малко да коментират. А може изобщо да не коментират.

и те са гнусни шопчета

Или турци, като Ян Бибиян!

link ............Учените от Букурещ са категорични, че люшкането на Вранча става все по-често и силно. При земетръса от 1977 г., който беше 7,4 по Рихтер, ние дадохме около 250 жертви. Твърди се обаче, че труповете са били повече. Румънците губят 1600 души, като жертвите са предимно в столицата им Букурещ. На 4 март 1977 г. точно в 21,24 ч. започва най-убийственото земетресение в историята на България. Всичко трае по-малко от минута, но картината е апокалиптична. Свищов потъва в мрак и тъмнина, обхванат от масова паника и истерия. Въпреки трагедията и стенанията изпод развалините из улиците плъзват мародери, които плячкосват в тъмното магазини и опустели домове. Около полунощ спасителите започват да вадят първите трупове. Блок 1 на ул. Георги Матев" и общежитието на Свилоза" са се превърнали в огромни ковчези. В София - земетресението го помня много добре. По това време бях ученик в 10 клас. Доста мощен подземен тътен и боботене. Стаята(панелка) от квадрат стана на ромб. Някои хора излизаха голи или по хавлии.

с. Крупник - 04.04 1904г. - 7.8 по Рихтер Шабла - 31.01.1901г. - 7.1-7.2 Горна Оряховица - 10.01.1908 - 7.0 Поповица/Гълъбoво - 18.04.1928г. - 7.0 Разград - 18.03.1942г. - 7.0 ........ Вранчанското земетресение не е 'най убийственото земетресение в историята на България'.

защо пишат минуси някои хора във форума, така беше, ..... много страх и в Ю. Б-я се усети чак , люлееше като люлка .... една туркиня след т. зем. каза .... земята ни предаде.... дано за държи ....

Плашим, не Плашим това е Природата. Тя така често си "Отмъщава" на тези дето искат да я Погубят... Но през 1977 наистина Уплахата беше В Повече. Живеехме на 7-ми етаж... няма да разправям какво ставаше със секции, печки, теджери, чаши и т.н няма да говоря и за "голямата Грешка да се юрнеш по стълбище или Асансьор. Ама кой ти знаеше нещата. Стояхме на две половини - Срещу сградата, а другата половина на Входа на сградата. И двете половини смятаха, че са се "разминали". И тогава дойде един Поркан яко съсед - пита Що сте тук бе ... Има земетресение ... Че кво от туй ... и си влезе ... в тъмното беше достигнал на полуетажа на 2-ри етаж и там са го събудили сутринта. Да не говоря, как едни били в хотел Рига, на последния етаж има бар - като почна земетресението - Гледам ту Гюргево, ту гледам Дунава - тъй де "голямо клатене". А джипситата му викаха Самотресение - което май е много вярно. Не мисля, че тези неща трябва да се преекпонират. Живея в панелен блок - издържал е два труса. Да се мисли за новите Жилища, щото ... нали знаете какво стана в Турция.

истории под шипковия храст хахахаха......да!

Русенец съм и съм преживял и Двете земетресения - Първото на 7-ми етаж, второто на 1-ви. Знам ужаса на хора бягащи по стълби, знам и какво става на 1-вия етаж. Това е една такава "крайна" ситуация. Колкото и да си хладнокръвен, особено ако не си Преживял това, а само си слушал за него - психо-картинката никак не е хубава. Но Тук никой не може да направи Нищо, освен ако не можеш да се предпазиш първата Половин Минута - да си на улицата или някой заведение на открито. Изобщо не Тръгвай да се изнасяш. Стой под касата на врата на носещи стени и чакай да мине първия трус. Обикновено трае не повече от минута - максимално. Оживееш ли, тогава бягай от сградата и то Скростно. Това е което знам ... не съм бил в Япония, нито съм скачал от Балкони, като англичанин.

Господ да пази от такива неща.

Една част от форума НЕ РАЗБИРАТ изобщо от Иронизиращи Текстове и Точно с това, някой Пишещи ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ. И в Двата случая, на Голяма част от такива текстове поне им слагам "минус". Тези текстове се четета и разбират Директно от доста хора и си губят значението. Използвал съм това, но съм се отказал отдавна да го "употребявам" по горните причини.

На фона на сеизмичната активност нека не забравяме съдбовното гласуване за председател на ООН предвидено за 26.09. След очертаващия се сигурен провал България ще има възможност да номинира една голяма личност, една голяма българка, всепризнат експерт от световната банка и ненадминат ерудит - г-жа Кристалина Георгиева! На фона на очертаващото се фиаско с кандидатурата на комунистическата издънка Бокова съвсем разбираемо е желанието на диктатора от кремъл да измести общественото мнение встрани от грандиозния му политически провал в желанието си да наложи отрепката Бокова за шеф на ООН. Именно затова по заповед на Путлер бе задействана СУРА и бяха предизвикани настоящите земетресения. Но както можете да се досетите като всяка руска технология и тази не става за нищо и вместо по България удари по Румъния. Нека не забравяме, че България и Румъния са верни съюзници на САЩ и отговора на САЩ няма да закъснее с активирането на ХААРП, който да предизвика мощен трус и да изравни с земята гетото наречено Москве.

Виж "Иванов" за "Твоята нужда" дето тъй дълго си я написал има едно място "00". Ако смяташ, че това място е този форум, Напиши го в Прав Текст, че да знаем. Щото е Рядко и все пак трябва да се поопазим - елементарна лична хигиена. Извинивяй, че се занимавам с твоята "голяма нужда".

как са осигурени бежанците в подобни ситуации?или ги оставихме е така и ако оживеят?!тва не е държava

Прекрасен въпрос, сигурен съм правителството и лично премиера Бойко мислят за сигурен подслон на нашите братя бежанци.

Те твои братя ли са? А ти Иванов ли си всъщност или Идрисов да речем?

Боже, Боже колко мъка има по-земята, Боже. Така като чете човек, ще рече, че повечето пишете изпод развалините на собствените си алтернативни светове. Много пък усетливи, ще вземе да дойдете, бре?! Същински ясновидци и врачки - това усетили, онова усетили, на тоя кучето му спало, на оня папагала му не си поместил качулката.... Евати свръхусещанията имате!

усетих го,към 2часа май беше

Добре че го пише по сайтовете. А как го усети?

ти вранча 1 преживявял ли си секцията се разклати глупако

към два часа? ти луд ли си бе, барем, като всяваш паника - чети - било е само няколко секунди, какви два часа те гонят?

https://link/archives/36494 Начало / Енергия / Големите ядрени катастрофи, малките катастрофи и случаите на косъм Големите ядрени катастрофи, малките катастрофи и случаите на косъм от link на 11/01/2013 link Руският реактор поколение "Три плюс" започва да продава ток от юли Ех Иванов, Иванов - Голям човек , голям г.....(каквото и да значи това). Ядрената ни централа е проектирана да издържи и да се изключи при силно земетресение(при силни земетресения защитата й сработва). Руските ядрени реактори също имат защита срещу стапяне на реактора. Авариралата американска АЕЦ бе на Уестингхаус(оттогава те не са правили ядрени реактори, а искаха да строят АЕЦ у нас; китайците реват от нея - румънци, чехи, а и не само те).

Даа,като гледам коментарите и за това земетресение е виновен Путин,Русия,а може и Станишев да е замесен... Ей жалки сте това зомбираните демокрасти на надница от козяк!!!

Стига се подмазва, на Позитано парите свършиха!

"трусът е бил с дълбочина 112 км в земното ядро" Искате да кажете в земната кора. Ядрото е има-няма на 3000км. дълбочина.

да споменат че във Виена се провежда среща на върха?

Какъв връх, каква среща?! Връх, обрасъл с бурени! И като го споменат какво? Ще кажат ли обирджиите на Европа колко ни струва тяхното поредно кльопане от скука.

Много са ми интересни идиотите които за всяка новина намират повод да кажат нещо по повод "комунягите", въпреки че те не са на власт от 89-та.

За съжаление грешиш! Избягвам да засичам хората в коментарите, но бъди сигурен в едно! Проблемът е, че точно комунистите ни управляват още, но под различни имена на партии и формации! И тези които са на небето са си оставили племенници и синове, дъщери!

Да де, но тези които гласуват за тях не са на същото мнение. Казват им "не бяхме ние, комунистите са виновни" и се почва едно блеене по форумите. Истината е, че у нас политика не се води, има само бизнес интереси.

Ау, браво, дир, вие открихте топлата вода 7-8 часа след земетресението, което се усети в почти цяла България, вие сте реагирали и сте пуснали "новина". Браво, браво, бързаци!

Цяла нощ бях буден и нищо не съм усетил. Това в Плевен на 8-я етаж. Не знам кой какво е усетил, че и чак в София.

В кой квартал си, защото аз съм в Сторгозия, в панелка на 2 етаж ме събуди земетресението- матрака под мен се местеше напред-назад близо минута, но толкова ми беше студено, че не изтичах като всеки друг път навън, а продължих да спя. Чух единствено една птица как излетя от дърво зад блока и крякаше, друга реакция на обезпокоени животни нямаше.

Ковни го тоя матрак за пода де, кво го чакаш да се лашка насам-натам при всяко земетресение? Пък и хората отдолу ще си помислят, че още ти става и лупкаш бабка!

ще попитам само най-голямата катастрофа с ядрени реактори в света досега коя беше - май - ЧЕРНОБИЛ - а-а-а, ама тя американска бе! Не може да е съветска - няма такъв филм. И досега ние - българите заради продажните комуняги си умираме от Чернобил..

Платен и бездарен спам.

Що, бе? Чернобил да не беше американска или френска?

Най-голямата трагедия е резултат от човешка грешка, а не е дефект на реактора. Нито руски, нито американски, нито японски реактор би издържал при подобен експеримент.

Тъп си брато,много си тъп! Катастрофата в Чернобил се дължи не на несъвършенство на конструкцията на реактора,а на човешка грешка. Били са умишлено потъпкани основни инструкции за експлоатация с цел да се произведе повече ток! ОСНОВНАТА ВИНА НА КОНСТРУКТОРИТЕ НА РЕАКТОРА В ЧЕРНОБИЛ Е,ЧЕ НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ ИДИОТОУСТОЙЧИВ! Такива като тебе обаче,не искат да се задълбочават в причините защото резултатите не са им изгодни.ХА СЕГА КАЖИ КОЗЛОДУЙ КОЛКО ВРЕМЕ ГО ЧАКАТ ДА ГРЪМНЕ? ТВОИТЕ СЪПАРТИЙЦИ- СЕДЕСАРЧЕТА-ИДИОТЧЕТА ЩЕ ИМА ДА ЧАКАТ!

Много знаеш бе, Пьотър, то кога ли сте признавали грешките на СССР? Един от вас нали беше казал за любимата си партия, че е права дори когато греши?

е вярно - жив си, по писанията ти личи

ББ пак се среща с Меркел днес във Виена. Ципрас също ще приссътва. Явно ни превръщат в румсървис за гостите на меркел.

сигурно заради тях е станало земетресението :-) все пак темата е в друга насока

Насоката е мигрантие. Колкото и да я подменят е мигрантите.

Учудвам се на ниската ви култура. Как можете да сравнявате ръшистки реактори с напредничави западни технологии. Западните реактори са проектирани сами да се изключат при земетресение и тогава няма абсолютна никаква опасност за хората. Може дори цялата централа да се срути и пак няма проблем, защото реакторите са изключени, а прътите с уран деактивирани. Простите русофилистични мозъци това не го вдяват защото техните демагози са им набили в тъпите канчета малоумните им упорни точки. Да сте видяли ватник да прави кола, телевизор, смартфон, лаптоп- НЕ! Той прави само ръждиви ракети, които се взривяват сами и скапани танкове, които се разпадат още преди да са стигнали бойното поле. Айде кажете ми родни продажни русофилистици как да им вярвам на пробитите реактори?

Иванов, личи си, че сте експерт в областта на ядрената енергетика. А предполагам и във всяка друга област. Вероятно в живота не се занимавате с нАука, но в свободното си време четете много. Уикипедия предполагам?

Иванов, пак ви е тръшнала шизофренията. Между другото, западните реактори непрекъснато дефектират.

приятелю,не всичко на този свят зависи от човека!!! пример: Fukushima-Japan ...за мен японците са най-"електронната" нация,но...

руски или западен, ядрения реактор е технология-рожба на Студената война. доказано опасен, с отпадъци, които трябва да се охраняват за вечни времена и аварии, които покриха Земята с радиация. технология достатъчно скъпа, че да бъде изплащана от поколения потребители

Можеш да си завреш бездарната и некадърна пропагнда в У-порната си точка...

Имам един въпрос. Помните ли/знаете ли какво се случи с АЕЦ "Козлодуй" по време на голямото земетресение през 1977-а? Подсказвам лекичко - тогава централата не беше завършена, работещи бяха само първии и втори блок.

аз помня! от тогава сън не ме хваща. помня и режимите на тока, а ужким имахме ядрена централа и тока трябваше да стига за всички. спомням си и като вдигнаха цената на ядреното гориво, а то, горивото за нашия АЕЦ е такова, че няма с какво друго да го замениш. колкото ти кажат, толкова плащаш и много други

Пак ли сам си отговаряш?

аз бях на 8 тогава(толбухински окръг). усети се много добре,но не знам и не помня за "Козлодуй"

Няма как да помните, защото няма нищо за помнене. Централата си работеше без проблем, защото е изчислена да издържи много по-сериозни земетресения.

боко си играе с хаарп . американците са му подарили един и сега тренира да затрие хората . ОСТАФКА !!!

Не предизвиквай съдбата! През 77 год. бях в Свищов и видях с очите си как вадеха загинали от рухналото общежитие на "Свилоза".

Сега пък 5.6 първите новини бяха за 6.1, Абе вие журналистите, затова ли ви плащат да държите хората в напрежение непрекъснато, ако искате истинска инф. четете в чуждите медии, махнете ги тия нашите бъгняци!!!!!!

Колеги,можете да използвате случилото се,за да подълбаете в посока атомни централи,комунистически уран,дългове и заробване.Нека се включат и други,а не само Пешо миризливеца да пише ! Отличилите се,ще бъдат освободени за следващите празници,като по този начин ще могат да участват в коленето на прасето с баба и дядо на село.

нещо ми подсказва, че не си Иво Инджев

Стига бе!!! Баси интелекта си....

еее айде да направим една ядрена централа бре ... сега няма кво да се срива като няма централа...

оставиха те без грантове ли бе,та цивриш кат девица за хой

В Белене водата от площадката за АЕЦ е изчезнала, а част от ръждясалите колони са рухнали!

няма да се учудя и минерална вода да бликне от там

Обикновено си "м". Днес "ш" ли стана ?

"Земетресение с магнитуд" или "Когато Земята се бунтува"

от кварталите/спалните/ на софия-юин 1-10,модерно предградия,обелья,муадост 1-пазарджик,красни польяни и села мне сми усетили и грам трус

Има вече и вторичен трус - 3,1 по Рихтер спрямо европейския сеизмологичен център.

вторичен трус! ох, дано на не стане нещо в Козлодуй! всички сме много притеснени от тая централа

Скрий се Тролски! Кой пък сега нареди на дежурния да плюе по АЕЦ? Умирате да разпродадете тая държава, ей! Със зъби и нокти ще я разкъсате, ако можеше!

кузлудуй е изчислен за земеръс 8 ма степен и директно попадение на ракета

В контекста на сеизмичната активност не е ли редно да затворим АЕЦ Козлодуй докато е рано? Въпрос на време е тя да се срине при следващия трус, а с това да обрече на ядрена смърт децата ни. За заместване на мощностите ще можем да използваме ВЕИ централи и по този начин ще си осигурим енергийна независимост от матушка и ще прекъснем паричните потоци към петата колона.

По думите му второто нещо, което ЕК са длъжни да направят, е да кажат дали нашите съседи също ще се откажат да строят реактори, ако ние и целият ЕС се откажем от ядрената енергетика, "каквито мнения има много". Според Бойко Борисов би било глупост, ако ние се откажем, а нашите съседи, в случая Турция, построи своите четири реактора и започне да работи за още една атомна централа в непосредствена близост до България.

Малко трудно, ще трябва да ни удари трус по голям от 8,5 по Рихтер, за да стане нещо с АЕЦ-а - нещо ни куца общата култура в БГ-то

как е изригнала според теб? IX степен по Рихтер-вярно, много отдавна, ама...може би е време...да не дава Господ!

АЕЦ "Козлудуй" е построен на плато с ниска сеизмична актилност и е конструиран да издържа безпроблемно 7-ма по Рихтер. То не че българите имаме голяма полза от тока от централата, понеже го продават на безценица навън и парите оптъват в нечии джоб, докато редовия гражданин купува прескъпия ток от вецовете, продадени на американци.

Клише до клише, почерпени от изказвания на Мартин Димитров по bTV. Поне едно да беше вярно ...

Ами и да я затворим примерно, дали Франсета ще затворят тяхната която е в Румъния? И ако тя пуфне за нас дали няма да е същото все едно Козлудуй е пуфнала ? Или опорната точка е такава ?

Фокушима е с американски реактори.Иранските учени имат метод за очистване на районите от радияцията.На времето предлагаха на японците услугите си.Не зная дали са приели.

и аз не знам дали са приели. независимо какви са двигателите, когато майката природа пръдне двигателите гръмват!

Искали да строят АЕЦ Белене.В Румъния е построен АЕЦ ,на 35 км от Вранча-Черна вода.С канадски реактори,не са изчислени на висока степен земетресение и не са устойчиви.Съвременните руски реактори издържат на висока степен земетресение.Земетресенията не им влияят.

след Фукушима вече не вярвам на никакви изчисления

Фукушима пострада от цунамито, не от земетресението.

Според великите изчисления, такива събития са допустими по веднъж за 200 години. Според практиката - през последните 35 години станаха 3 сериозни атомни аварии! Говори си, не ми пречиш!!!

Кои са тези изчисления? Моля за източник.

Дано в Козлодуй да не е станало нещо, че е близо.

нищо не усетих!

Явно, земетресението не е сериозно! Споко! Не се притеснявайте за това. Аз, например не го усетих...защото съм спал и бях на няколко ракии, така,че на който му е писано да оцелее, че стане..Желая успех на всички!

Земетресението на 04 март 1977 г в 20.47 часа промени живота ми завинаги.Проклинам деня в който бях на 8-я етаж в бекярските студентски общежития, бях се надвесил над прозореца за да викна един приятел долу на входа за да вечеряме.Все едно паднах с целия блок.Вече 39 години се боря със страха, вече 39 години живота ми е черен.Явно съм страхливец то този извод стигнах, но над мен са минавали танкове, стреляли са по мен, ранявали са хора до мен и никога не бях изпитвал страх.Но това земетресения ми отне живота-открадна ми живота това е. Сега се опитвам да живея но ми е трудно, искам да се кача на самолет но не мога, почти всеки ден ходя на гарата , на автогарата , на аерогарата и си представям как се качвам и пътувам.Решил съм догодина да летя със самолет до Париж, дано успея.Извинявайте че ви занимавах с моите неща.Знам че ще ми се смеете но ......това е ..бях най безстрашния воин от специалните части а станах едно лайно и нищо повече...

Въпреки че 90-та беше много по-слабо и общежитето не падна (в Добрич), аз преживях същото и напълно те разбирам чувствата ти. Имам ги същите. Не си страхливец, това е инстинкт за самосъхранение. Може да ти се смее само този който не го е преживял.

Нормално е когато не можете да контролирате това събитите да изпитвате такива чувства. Земетресението от 90-та го помня защото е единственото,което съм преживял. Бях дете и ми беше много интересно и забавно,не съм мислил като възрастен,че може да стане нещо лошо. Няма да забравя как се клатеха блоковете,и земята.

И аз бях там. В къща, от стаята излизаш на двора, без нито едно стъпало. Стените се разместваха, все си в куб от картон. Не можеш да запазиш равновесие. Излизайки навън виждаш как земята се движи на вълни, появи се и голяма цепнатина. Всичко това беше може би за 1-2 мин. но ти се струва, че продължило много повече. Земетресенията през следващите години, бяха слава Богу - много по-леки.

Не знам колко силно е било тук/вкъщи нямам сеизмограф/, но успя да ме събуди. В интерес на истината сме преживявали и по-силни трусове.

А мръсните комунисти искаха да строят АЕЦ в Белене, представяте ли си ако не беше ГЕРБ да ги спре какво щеше да стане сега. Всички щяхме да сме мъртви от радиацията вследствие на експлозията на реакторите. Не стига, че щяха да ни избият до крак ами сега ще трябва да платим на ватниците за дупката в Белене. С нашите пари Путлер ще води война с Украина и балтийските държави. Срам и позор за всеки българин е да се дават пари на ръшистите, а те да ги ползват за война и да предизвикват земетресения.

Предлагам ти да отидеш на психиатър. Определено имаш нужда.

От комунисти съвети не приемем ахахахах

Кой ли е по-мръсен: Извадка от статия: "Проф. Андре Майсьо, който е президент на Световния съвет на ядрените работници /WONUC/, където членуват 100 хил. експерти по атомните централи, Майсьо, един доктор на физическите науки, какъвто е той, в прав текст заяви: "Навремето писах на Романо Проди, за да му кажа, че тогавашният еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген е излъгал. Писмото ми беше публикувано в интернет и стоя там година и половина. Никой не ме обвини в клевета, защото казах истината. Ферхойген излъга, той е фалшифицирал заключението на доклада, за да изтръгне от българския парламент решение за затваряне на Трети и Четвърти блок. Сега Европейският съюз се опира на гласуването на българския парламент, за да иска затварянето на реакторите..." Всъщност Романо Проди е бил разкрил, че Гюнтер Ферхойген е излъгал и подменил Доклада за атомната централа, за да бъде спряна и да заработи далеч по-опасната румънска на Черна вода. Ще припомна, че Кенет Брокман - директор на Дирекция "Ядрена безопасност" в МААЕ, още преди преди т. нар. партньорска проверка беше лаконичен: АЕЦ "Козлодуй" е безопасна!" Председателят на енергийната комисия към Европейския парламент, Тери Уин също бе за българската кауза в енергетиката, когато каза: Докладът на Европейската комисия е антибългарски. Не подписвайте нищо с Оли Рен за "Козлодуй", защото той няма аргументи за това!" През 2004 г., 2 месеца след гласуването в Европарламента, в София беше проф. Андре Майсьо, президент на Световната асоциация на ядрените оператори. Тогава той написа в писмо до премиера Сакскобургготски и енергийния министър Милко Ковачев: Затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" е технически и политически скандал. Къде е логиката - Европа се нуждае от вашата атомна централа. Затварянето на 3 и 4 блок ще бъде повече от политически и икономически скандал и ще донесе огромни загуби от милиарди за българския народ." Знае ли днешният министър Трайчо Трайков, знае ли старозагорският инженер и син политик, Иван Иванов, че президентът на Световната ядрена асоциация /WNA/ Джералд Гранди, който бе на посещение у нас и посети атомната ни централа и заяви: Няма технически причини трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" да не работят още 10 години"... Политиците в Брюксел никога не са посещавали атомната централа и не искат да осмислят реалното й състояние". Докладът на Европейския парламент за присъединяването на България към Европейския съюз поздрави България за нивото на безопасност на атомната ни централа. Някой да е чувал за това? Едва ли, то остана в папките и документите."

Искам само да попитам колко ''силен'' е било усещането в страната защото навсякъде хвалещите се как го усетили цитират 5,5 без да си дават сметка че това е в епицентъра а у нас сигурно е бил ПОД 3 каквито трусове стават всеки ден ама тогаз никой ги не усеща..Станахте за смях с вашите ''усещания'' да знаете ама когато наистина стане силен земетръс да не се сърдите защото сами сте си го предизвикали с такива измислици

Аз съм един от усетилите го. Друсна във Варна за около 5-7 секунди, другото се виждаше само на листата на цветята. Силата не знам как да я определя, но спрямо 86-та и 90-та си беше доста слабо.Дори миналогодишното каварненско сякаш беше подобно като сила. Няма поражения, но изкара няколко комшии на раздумка за по цигара време.

Радвам се че сте били с комшии на спявка по това време защото заспал човек няма как да го усети при тази сила на българска земя....

падна ми коминя и 4-5 цигли. Днес ще го поправя. Ама водата в гьола на АЕЦ-а изчезна, просмука се някъде. Дано да не строят тук!

Когато Софийско манипулативно дупе пише глупости е необходимо да бъде наказано със сто тояги. Ти как си представяш да се случи такова нещо и медиите да не гръмнат?

Живея в идеалния център на София. Усети се за около 5-6 секунди.

Кога се събудихте кога го осъзнахте та го и усетихте за тези 4-5 секунди???? За да се усети това леко земетресение за 5-6 секунди у нас през това време човек би следвало да е буден итрезвен

Говорете само за собствените си усещания, не съдете за другите по себе си и слагайте запетаи и точки /ако по ваше село е било прието да учиш граматика/. Земетресението се усети силно, макар и за кратко.

Путлер пак изпробва геомагнитните си оръжия. За да няма земетресения империята на злото трябва да бъде заличена ахахахах

Чакам новият Хитлер да се справи с малоумниците всяващи паника сред обществото.

Големия трус във Вранча беше 1977 година!Аз тогава бях абитуриент. Играехме с баща ми на табла. И изведнъж , къщата се залюля. Не знаех, какво, да мисля. Къщата ни беше на улица ,по която минаваше доста силен трафик. И си помислих, че минава някой голям камион, или автобус. Надявам се, от тоя трус , да няма поражения в България!

Но виж 90-та бях в Добрич, ужасно беше, при това второто-нощното много ме стресна.

И в Козлодуй се усети.

Да не повярваш... Гръмна ли затворения реактор?

Ти го каза - той просто е затворен :) ..

Събудихте ли се???? Труса беше в два през нощта, вие реагирате по обяд. Цяла северна България на крак, вие спите. Ако беше в София, веднага щяхте да реагирате, ама че в далечна Силистра, Русе, Разград, Добрич и Варна се люлеят ви е все тая.

Празнували са , сега са със замяни глави, не са знаели че природата ги тресе.

Сефте...Отдавна свикнахме.

кво те грее в колко часа е писано? ако бяха публикували инфото в 2.30ч колко народ щеше да го прочете? а и нямаше да има среднощни дебати. виж сега колко сме активни :-)

Този сайт съобщават нивините с голямо закъснение, земетресението беше в 2.10, съобщават го в 10 часа!

Чакат одобрение от Брюксел.

в кварталите юйн 1-10 и божурище в софия не се усети

Квартал "юйн" нЕма, а Божурище е нЕкво село.