Плевнелиев: Румъния не може да има териториални претенции към България

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че до 15 април казусът, поставен в интервю от румънския министър на външните работи за съществуването на "спорна зона" между двете страни в Черно море, ще бъде решен по един разумен европейски начин.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Румъния не може да има териториални претенции към България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ може ,ама може -ето че ги предяви !Сега какво ..отново 8 години на " тиха дипломация " като с Либия ? Айде да те видим колк си индивидуалност и политик ,колко силно " може ш да удариш по масата " или наистина си " пудела на Борисов " ?

Аз предлагам, без никакви преговори, направо да им я прехвърляме на румънците тая "вода". На нас за какво ни е? Ясно е, че става дума за големи залежи от газ. На нас залежи от газ НЕ НИ ТРЯБВАТ! А и Народното Събрание гласува мораториум, даже и върху проучванията. Да го дадем този участък на румънците, пък те може някой ден да подхвърлят някоя троха и към нас. А пък ние, на сигурно, си ползваме руската газ на изключително изгодната цена около 600$/1000 кубометра и няма да замърсяваме шелфа. Нека този грях остане за румънците, нека те да ни замърсят шелфа. Щото добива на газ, ако не е газта руска, много замърсява, всичко замърсява! И в Катар е МНОГО МРЪСНО! Че там добиват не само газ, а и нефт. А добива на нефт, ако не е руски, ако знаете КАК ЗАМЪРСЯВА...Гледайте какъв МРЪСЕН НОМЕР ни скроиха тея от Катар - цял Министър си отиде...

добръдяните сами казват че не са булгари.време е да полъчат правата си. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами докато наши "природозащитници" скачаха и исках забрана на проучването и добиването на газ в Румъния ОМВ копаха,копаха и изкараха газ.Сега ни искат морето за да копаят още.Хайде някой да ми обясни как точно нашата природа ще е чиста като на 2 метра от границата ни добиват газ? Замърсяването не спазва държавни граници уважаеми "природозащитници". Като си подредя пъзела - ни природата ни защитена, ни газта ни евтина ... чии интереси се защитиха с тази протести?!?!?

последно президентут се сугласи че има руманско малцинство в булгаря?!?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе то и ние искаме да няма дефектни японски МПс-та по улиците, но поне засега не за забранени за продажба в европа, а би трябвало, тъй като хиляди загубиха живота си заради японската некадърност при производството на откраднати от Европа МПС-та !

Добре е че, най после си имаме кадърен,можещ,знаещ и приет в Европа президент! Гоцо с сравнение с него е като тиган до месечина,освен да му носи куфара на Путин за друго и не го бива . Толкова са смешни и жалки като се съберат да се чекнат на Бузлуджа, като изтървани от Карлуково ...

Уважаема госпожо, свалете си розовите герберски очила и ще видите един жалък и безпомощен комсомослки секретар без лице и биография, наврян в президентството с хиляди фалшификации, пряко волята на болшинството от народа.

Ако тия неслизащи от екраните, псевдополитици и псевдоуправленци, пропилеят и милиметър Българска територия ще страдат жестоко, рано или късно. Така да знаят.

да обобщим. така: 1, Румъния иска морето ни. Това не е "проблем" драги политици, а точно териториални претенции. За по-малки претенции са ставали войни. 2, Не става ясно защо точно сега това излиза на яве. Дали няма нещо общо с американските шел газ компании? Няма да се учудя ако използват лобизъм в Румъния, че да се доберат отново до нашите залежи. Ефективно крадейки ресурси. 3, Докато това се случва. Борисов се среща в Турция с колеги. Медите си мълчат по темата. Хъм... А бе работата нещо никак не им е чиста на всички....

Страх ме е от тия нищо неозначаващи редици от думи и звуци издавани механично от Плевенлиев. Някакви заучени фрази изказвани на посоки, без никакъв смисъл и личен ангажимент. Стах ме е от хора закачени на вискоко без собствена тежест и мнение. Имитирането и играта на думи свършиха на изборите другарю политкомисар.

Как да се разбира, че това учудващо, недоумяващо недоразумение ще се реши по "разумен европейски начин" до 15 април? Аз ли съм тъп или казаното от президента и написаното в медиите не е на български?

Още в подзаглавието има правописни грешки (по-нататък не четох). Кой ще познае колко и кои са? Ало, докога с неграмотността?

Две излишни запетайки, но това няма връзка с проблема на политиците, а с грамотността на пишещите.

Комшиите веднага усетиха, че държавата ни е в ръцете на слаби и некомпетентни хора и резултатите не закъсняха.

Едни момченца си играят с дъжавните интереси без ба имат и зелена идея как. Да не стане играчка плачка.

Нищо не давам ако държавата реши друго значи ставаме врагове!!!

Какво ви стана в този форум бе? Какъв Дуранкулак, какви земи на Добруджа? Абе, аман от параноици за териториални претенции. Не виждате ли, че в света никой не иска територии, а си работи с влияние, а ние отдавна сме зависими - нефт, газ, даже и яйца.

Лесно е да викаш параноя... ама я ги говори тия твоите на приятелите ми от Сърбия, чийто земи изведнъж се оказаха в нова страна- Косово. То така се почва с няколко километра и хоп изведнъж имаш нова националност. Хора като теб са опасни- омаловажават сериозни проблеми. На всичко викат параноя, не бивало да скачаме, да се палим, да сме плюли..и така 20 години ни управляват престъпници и ние си ги търпим.

Това означава ,че тия продадоха България.Народе ти си си виновен ,че ги избра ,сега им сърбай попарата.Дано за това предателство върху тях и децата им се стовари боже наказание!

Всъщност... Към кой народ се обръщаш? Този, който не познава българските букви и гласува срещу пари и облаги? Според мен, безплатният народ просто няма избор.

Точно това съм имал предвид! Самовлюбен, рязък, всезнаещ цар, подкрепян от крайни самозабравили се политици използвали народното желание за себедоказване пред света, смелостта му докараха държавата до катастрофа. А можеше да са по-иначе нещата, ако дипломацията вървеше напред и войната беше приключила когато трябва и се водеше където трябва и нашите войски бяха където трябва. Сложна и дълга тема за този форум - трябва по задълбочено четене.

Ами ако затворим Дуранкулак????. Знаете ли какво море ще ви дадем? Кавга ли искате. Старците ни още не са забравили сигуранца и тайните им служби. Бойко Борисов, Вземи се в Ръце, това не е шега!!!!. Но така е : Бог високо, Бойко далеко !

Защо ли не вярвям,че "спорният въпрос" ще се реши в полза на България?!! И какъв спор може да има, когато се касае за 300 кв.км от територията на България?!!!...И до това доживяхме!!!!

Г-н Президент, г-н Премиер, хубаво си помислете преди да се огъзите и на "братята" румънци. Разединяването на нацията е безспорен факт, но ако искате да обедините всички срещу себе си - действайте, дайте им ги тези 17 кв.км. и ще видите кон боб яде ли. САМО ДА СТЕ ПОСМЕЛИ ДА НАПРАВИТЕ ТАКОВА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!!!

БЯГАЙ ДА СЕ ЛЕКУВАШ! НАУЧИ БЪЛГАРСКИ (,КОЙ,КОЯ,КОЕ..КОЕТО,-КАКТО-... И т.н.) ПАТРИОТА ми ТОЙ!! ЗА НЯКВИ СМЕШНИ КИНТИ СЕ ПРАВИСХ НА ШУТ БЕ!!!!

ПАК НЕРЕШИТЕЛНОСТ И МАЛУДУШИЕ И ГАФ СЛЕД ГАФ.

E, ей, ей... Стига глупости! Дръжте се прилично!

Наистина започвам да се срамувам че съм българин. Явно че България е само София, а нас ДОБРУДЖАНЦИ, кучета ни яли. То не че от златна Добруджа нещо остана(нощно време сме като извънземна база, животни по полето ВЕЧЕ няма) .Но това вече е извън пътя, за какъв чеп ни е Външно, Вътрешно, пАРМЕНТ, след като са готови да ни продадат за жълти стотинки.

Ама наистина трябва да се срамуваш, щом разсъждаваш по този начин, по тази тема.

Брат, и София е извън България. Както и Шумен, и Каспичан. Една групичка (от кол и вЪже) се вземат за България. Но, много грешат.

ААА ЗНАЧИ СИ ПРИЗНА, ЧЕ ТИ ПЛАЩАТ! милото То!!! Ти си срам беее ....

всички "доброжелатели" на България само искат да късат територия и да ни оглозгат,ама и нашите управнизи все им дават,та ще се лъсне нататък и бълг. малцинства ги унищожават навсякъде

Е ТОЧНО ТИ ЛИ ЩЕ ГО КАЖЕШ ТОВА БЕ ДРАСКАЧ!!!

САМО ЦАПАШ НА ХОРАТА МНЕНИЯТА!!! СПРИ ДА ДРАСКАШ!

Мънкащо и мрънкащо нещо дето се крие зад комисиики, съвети, секретарки и др. не е никаква държавна глава.

МНОГО СИ ПРОСТ!

Прост се римува по-добре с ГОСТ

Българската страна изрази своето НЕДОУМЕНИЕ, а посланик Пъкурецу споделил УЧУДВАНЕто си... Ставало въпрос за една точка. А това, което четем за концесионерите в румънски води, за газопроводите и за "безправното" румънско малцинство е ... печатна грешка. Ако на срещата, зам. министър Цанчев е говорил по този начин, чест му прави! Но знам ли, дали и тук няма "печатна грешка"?

Адекватно поведение на президента ! Не се измъква напротив има точно такова поведение , което се очаква от един държавен глава на европейска държава . А по повод на това , че естакадата е разрушена - поправете я , гърците си достроиха Олимп за да е най-висок на Балканите . Да попитаме връх Мусала , защо все още се казва така ? Не , че Сидеров пита , него бихме го попитали защо сега пита а не предишните президенти ?

виж кой връх е най-висок на Балканите.....

ПРЕГЛЕДАЙ СЕ БЕ!!!

че него кой го пита тоя тутманик?

Трудно може да се обясни на един боклук.

Фердинанд не е бил хленчещ, но...! Дипломацията не е показна и се вижда крайния резултат, понякога след години.

Факт е, че претенциите на Румъния са пълни глупости. Въпросът е кой стои зад това и е принудил Румъния към подобна стъпка. И Румъния както и България нямат самостоятелна и независима политика така че...

Ами- САЩ. То е ясно. Наложи се мораториум върху шистовия газ в Б-я и сега използват лобизъм в Румъния, че да се доберат до него. Ще предизвикат накрая някоя екологична катастрофа та ни туризъм, ни риба , ни транспорт.

ПРЕГЛЕДАЙ СЕ БЕ!

Тоя е сложен там да отстоява и защитава интерсесите на суверенна държава, а не да се крие зад някакви комисии и бог знае още какво. Ако не може, да се оттегля веднага до къто е време.

В КОНТЕКСТА НА КАЗАНОТО ОТ ВАС, ЗНАЧИ, ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ РАБОТЕЩИ И УЧЕЩИ В ЧУЖБИНА СА ПРЕДАТЕЛИ, А ЦИГАНИТЕ ТУК СА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, ПАТРИОТИ И НАЦИОНАЛИСТИ. Ех да те чуе Сидеров....????

Ако някой от пишештите във форума беше чел българската история, щеше да знае, че всичко което имаме е благодарение на добрата дипломация на България след като някъде е стъпил българския ботуш и всичко загубено е благодарение на политиците ни и там се намират гробовете на загиналите за родината. Общото е, че е страдал и се е жертвал все обикновения човек. Много сложно е да се решат наслагвани проблеми с едно изказване, така че глупаво е да се иска президентът да е по-краен от това, че Румъния няма право на тереториални претенции. Мобилизация ли да свика?

Ако трябва ДА. Аз искам да живея в България, не в Румъния.

Това не били териториални претенции, а какво. Докато българските управници се изясняват румънците деиствуват, защото искането е повече от ясно към какво св стремят румънците

"...той /Дянконеску/ не говори за териториална претенция, а за "нерешен" проблем от 17 кв. км в акваторията на Черно море..." Какво значи това?

Мда, искаме от естакадата, ма тя била разрушена. ... и си преговаряме така 20-тина години. Най-накрая май ще се окаже, че претенцийте на румънците няма да са съвсем безпочвени. А и няма как да налагаме "стандартите" си за безвремие и нищоправене на околните.