Букурещ няма да се поддаде на уличния натиск

Не можем да се откажем от всяка мярка, която помага на работещите в Румъния, защото ни е страх от протести, заяви лидерът на управляващата партия.

Обратно в новината

Коментари - Букурещ няма да се поддаде на уличния натиск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е да го отнесат работодателите.Всички знаем особено 1996 година как изкараха парите а и преди това.Със бухалки кражби тормоз убийства.В България така се изкарват пари личи си от емиграцията.Крайно време е да бъдат линчувани и убивани работодателите в България

Още утре Домусчиев ще излезе с тая идея ... понеже заплатите от 500-600 лева, които плаща на работниците си му се струват много високи.

Румънското БСП реже яко заплатите на народа си и се е замислило за бедните бизнесмени...

Наште министри са имали срещи с румънците тия дни...... И са говорили по "социални" теми.... ми идват едни мисли ..... А, румънците сигурно и клас нямат... Тая статия не е случайна,журналята подготват работещите...

че какво има да му мислиш? ще трябва да си плащаш усигуровките като всички нас, а не да грабиш пет шапки пари при пенсионирането си, без да си сложил и стотинка в касичката!

Синдикатите винаги са били спирачка за икономиката. Хора, които не са създали нито едно работно място, не са изкарали един лев да определят как да се разпределят изкарани от друг пари. Лидерите на профсъюзите са некадърници, които за нищо не стават и затова са се впили като кърлежи в работещите предприятия. Кой от тях е сметнал колко струва един протест или стачка и кой в крайна сметка ще го плати.

Без синдикати множеството от нас щяха са бели роби на една част от върхушката, с шестдневен работен ден и един ден отпуска в годината, ккто е било преди да се създадат синдикатите, които да защитават правата на работещите. А че синдикатите се изхвърлят понякога, е друг въпрос.

ти май редовно пропускаш новините които започват с : днес синдикатите и работодателите внесоха общо предложение в ....

Алоооооо... журналистите и новинарите, откога работещите станаха служители бе... Ало коментаторите, какво коментирате бе ..служители или работещи...и не се усещате, че лайна са ви подхвърлили за храна на мозъците ви...

Това с процентите осигуровки все още не мога да го разбера. Така или иначе всички пари се плащат от работодателя. Как е написано на хартия няма значение. :-) Синдикатите обикновено се занимават с особено маловажни неща, но това чупи тъпомера.

Няма и да можеш държавен служителю - трябва и да се мисли .

Прав си. Заплатата не ми определя работодателя. Той само казва на счетоводителя, колко пари ще даде за работата, която върша. Счетоводителя определя колко пари ще получи работника, колко пари ще се дадат на държавата по различните пера. Сбора от тези суми трябва да са равни на това, което е казал работодателя.Той разписва тези плащания.

детайлите в румънската система на осигуряване и облагане е смешно да се обеснява и коментира. Какво значи "прехвърляне" на осигуровки от работодателя към работниците? Работодателя вече няма да дължи осигуровки или дължи ама ще ги дава на работниците, а те ще си ги внасят в хазната?

Сега нека малко детайли. В момента по българското законодателство, върху БРЗ, която получава работника, Работодателят е ЗАДЪЛЖЕН да внесе в бюджета окол 18%. Или ако БРЗ е 1000 лв, той внася още 180 лв и той носи отговорност. Работникът от БРЗ внася като данъци около 23 %, които Работодателят също е задължен да ги внесе. В Германия нещата са така . . даже над 40% от заплатата по ведомост отива за данъци . .да те са описани . .дори и данъка за развитието на ГДР. Според мен, това разделение на данъците дето ни ги завещаха в началото на кръглата маса старите номенклатурни кадри. Проблема е със "сивата икономика". Това не е толкова страшно, колкото е по страшно другото, не приемато от Радотодателите минималните прагове - ако искаме да се вдигат доходите, това е единствения работещ инструмент на КОЕТО И ДА Е ПРАВИТЕЛСТВО. Защото и сега имаме "много чужди фирми", Метро и тн. но те не предлагат заплати като в Германия . . . а залагат същия модел и техника за работа . . но . .

кой избира правителствата, народът или бизнесът

народът ги избира, ама бизнесът дава парите. Знаеш за музиката и плащането.

дава парите, ама народът ги изкарва, аман от пишман икономисти

Ебре мамалигатЪ, нали си купихте 35 годишни Ф 16. Какво още ви тормози?

както и ние бай Тошо

"Драгня обясни, че така ще се увеличат пенсионните осигуровки за работещите, работодателите няма да имат по-големи общи разходи, а нетните доходи на работещите ще бъдат малко по-високи, в зависимост от заплатата." Как така става че осигуровките се прехвърлят към служителите и от това следва че служителите ще получават повече нетно възнаграждение, работодателите няма да вдигнат разходите си, а в осигурителната система ще има повече пари! Да им имам математиката на тези!!!

ми да ти обясня аз, а?? в България работят около 1 500 000 души. около 500 000 от тях са държавни служители, военни, полицай и тнт. дето или не плащат осигуровки, или им ги плаща държавата, ще рече ние, дето плащаме. дотук ясно ли е ?? е, когато нашата държава се сети да прехвърли плащанията на тунеядците от нас, на тях, в осигурителната система ще влязат с 70 % повече пари, от колкото сега. схващаш ли??

учители, лекари, служители на гражданска защита, библиотекари, пожарникари, геодезисти... все хора, без които си можете, защото си лепите гипсокартона и си пиете биричката

а ние бре ... защо не излезем като комшиите ??? по е лесно тук прикрити ,подмолно под някакъв ник да се плюем на русофили и русофоби...и да си седим в лаината ...

И кат излезеш ко? Ще завалят пари от небето ли?

"Не можем да се откажем от всяка мярка, която помага на работещите в Румъния, защото ни е страх от протести, заяви лидерът на управляващата партия. " Веднага познах, че не става дума за ГЕРБ и г-н борисов:)

Букурещ е български.......Гиди лайно,с лайно...