Президентът посочи 12 май за дата на предсрочните избори

Президентът Росен Плевнелиев произнесе днес в 10 часа своето обръщение към нацията от трибуната на Народното събрание. Както вчера сам анонсира, той обяви датата за провеждане на предсрочни парламентарни избори - 12 май. Държавният глава препоръча на парламента в оставка спешно да приеме промени в ключови закони.

Обратно в новината

Коментари - Президентът посочи 12 май за дата на предсрочните избори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека всяка партия да декларира пред изборите дали иска догодина да се свика Велико народно събрание за промяна на конституцията.

Всички политици начело с президента са следствието, такива мошеници не могат да управляват една нация, макар и българи!!!

БАНДИТ.СЕГА И НА ПОМАКА ИЗЛИЗАТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ,ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИ.ЖОРЖ ГАНЧЕВ РАЗКРИ ВСИЧКО.ТАЯ МИЖАТУРКА "ПРЕЗИДЕНТ" Е БИЛ РАЗСЛЕДВАН 2006 ГОДИНА ЗА 56 МИ-ЛИ-ОНА ЛЕВА.ТЕ ОТ ТОЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ОЧАКВАТ НИЩО.

Тоя най-добре също да даде оставка, че бившата министърка на правосъдието да стане президент...

НЕ ВЯРВАМ ДА СЕ ПРОВЕДАТ КАКВИТО И ДА БИЛО ИЗБОРИ АКО НЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ ВЛАСТТА СТАРИТЕ МУЦУНИ

Като гледам какво става в момента и това което беше 1989 година и откривам за себе си следното: Тодор Живков беше най-големия пич отказа се от властта за народа си. Мисля си , какво би станало ако тогава наглостта и властолюбието му беше 50% от това на настоящите политици. Тръпки ме побиват!

VДо Хелзинкският комитет; лично Кр.Кънев, ако може да чете. VДонесение за полицейско насилие. # В общественото пространство изтече информация за указания към полицията да удря протестиращите само по гърба и в никакъв случай по главата. Мероприятието е активно и цели рязко намаляване на гласовете на БСП и Башибозука на изборите!Това е нерегламентирана конкуренция!! #...VV За всички "седмачета", родени в " 00 " да не правят опити за фалшификации на донесението...

под водата съм и "направо изтрепа рибата" ...мнооого секретно

СОБСТВЕНИЦИ НА ЧЕЗ В ЧЕХИЯ И ТУК В БЪЛГАРИЯ СА ПОДСТАВЕНИ ЧЕШКИ БИЗНЕСМЕНИ ОПЕРИРАЩИ С КАПИТАЛИ НА ГАЗПРОМ, КОИТО РЕАЛНО СА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ! ЧЕШКАТА ФИРМАТА " ЧЕЗ " ОЩЕ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ Е КУПЕНА ОТ РУСКАТА КОМУНО-МАФИЯ " ГАЗПРОМ " ! ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЧЕЗ Е РАЗСЛЕДВАНА ОТ ЧЕШКАТА ПРОКУРАТУРА ЗА КРИЕНЕ НА ДАНЪЦИ И КУП ДРУГИ НАРУШЕНИЯ НА ЧЕШКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО! ЧЕЗ В БЪЛГАРИЯ ЩЯЛА ДА БЪДЕ КУПЕНА ОТ ГАЗПРОМ, КОЕТО ОЩЕ ВЪДНЪЖ ПОКАЗВА ТОПЛАТА ВРЪЗКА НА РУСИЯ И ПРОТЕСТИТЕ!

да четат глупаците дето викат ууу... долууууу...оставкаааа...Глупациииииииииии!!!!!!!!!

Спасявайте се! Нищо хубаво не очаква никой нормален в България. Образовайте се колкото можете повече, по възможност извън България, за да получите подобаващо образование и си стягайте куфарите. Станете горди граждани на някоя държава, която се грижи за народа си, която не си продава националните интереси на други държави, в която има задружно общество! Това е личен съвет! Който все още не е осъзнал тези истини, то той е обречен в това политическо бунище!

Вихренски,стига с твоите вопли бе.Хайде заминавай си-прав ти път-крива ти пътека.Те навън те чакат с кюфтета и пържоли-даже ще ти се разсърдят,ако не ядеш.Това е нашата държава и аз и такива като мен никъде няма да ходим.Като не ни изнася нещо-излизаме на улицата,ако пак не ни изнася-метеж,ако крайно не ни изнася-Революция-огън,кръв,битки.Това е живота.

Плевнелиев мислех,че си разумен мъж,който няма да се продаде на мафията,но уви-Ти си същият боклук като Борисов!Жалко!Сбогум Гербер!

Браво на великия празнодумец, за това че говори половин час и нищо не каза, а от една седмица ни връща в 90 години, така ставали бе дирчета, или пак ще станем на спам?!

Г-н Президент адмирации. Ето днес Вашата Реч истинска и неподправена,назовавайки точно нещата вие Г-н Президент ми върнахте вярата в Демокрацията.Нещо повече,конструктивните ви инициативи,ясния и точен план очертан от вас позволява на измъчения ни Народ да си върне оптимизмът ,както и вярата ни за едно достойно Европейско бъдеще.Радващо е ,че в така тежки икоомически,финансови и всякакви кризи имаме светли хора като вас.Вярвам вашият безпристрастен поглед и точна оценка ще ни помогнат да продължим напред.УСПЕХ Г-н Президент.

Това сарказъм ли е,или ...Не вярвам да са останали толкова наивни хора,или просто сте невероятно нахални.

""Някои от протестиращите искат ЕРП-тата да станат държавни - от друга страна не вярват в държавата. Искат държавата да не финансира партиите - кой да ги финансира - частният сектор ли и това по-добре ли е? Предлагат депутатите да се отзовават - имали сме го и това - в двете Конституции на тоталитарната държава. Говори се за национализация - това ще изгони инвеститорите", " Разсъждения на абсолютен малоумник! Партиите да си се финансират от членски внос и от дарения на членовоте им , които да се обявяват публично както е по цял свят! Отзоваването било тоталитарен приом:))))) Излиза, че тоталитарната конституция е била по-демократична от сегашната.:))) Когато бяха държавни ЕРП-тата се управляваха много по-добре от сега НО стана модерно "държавата да е лош стопанин" т.е тези дето ни управляват заявяват на висок глас: НИЕ СМЕ НЕКАДЪРНИЦИ! Инвеститорите ги гоните вие г-да политици, като поддържате мафиотски структури и създавате хаос и несигурност в държавата!

ИДИ СИ, ГЪЗОЛИЗЕЦ БОКОВСКИ. ТИ СИ ЕДНА ПРОСТА И КРЪГЛА НУЛА.

Кокал, ти да не си останка от скелета на убит архар - трофей на Гоце Първанов?

Разни червени скелети и КОКАЛИ употрбват цинизми като "гъзолизец" и то за държавния глава, но червените модератори не го трият или крият че са червени гъзоблизци...

За подобни обвинения не блокнаха админите за една седмица да не мога да пиша коментари (сега очаквам пак да го направят)

Ами а да те видим като си толкова силен на думи в дира, що не идеш да му го кажеш в очите

Има решение, маха се и тоя пудел и ВНС.

Правителството на Бойко вкара страната в криза и се оотегли - пълна безотоговорност. Сега 3 месеца следва пълен икономически и политически застой. Такива политици не трябва да ни управляват повече. БЕЗОТГОВОРНИЦИ !

Е нали Сърго щеше да сезира гл. прокурор щото ГЕРБ не сдавали властта. Сега, какво ще кажеш

Това сега ли си го измисли Митьо ? По - скоро ще сезира гл. прокурор защо Вльо Златев си вдига цените на бензина както си иска и Защо всички магистрали се строят от една и съща фирма - Трейс ?!?!?

И ако някой ми каже, че това е решение на кризата, здраве му кажи.

А как го виждаш решението?

Айдеее пак избори,пак кампании,пак същите отвратителни физиономии по телевизиите да ни лъжат и после да ни крадат.

"Президентът Росен Плевнелиев произнесе днес в 10 часа своето обръщение към нацията от трибуната на Народното събрание." Ето че политиците продължавата по старому.. Обръщение към нацията пред Народното Събрание... т.е. нацията е съсредоточена в Народното събрание.

КОМУНИСТИТЕ 3 ПЪТИ ДОКАРВАТ СТРАНАТА ДО ФАЛИТ/ЛУКАНОВ, ВИДЕНОВ, ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ/ ДВА ПЪТИ КОСТОВ ВИ ВАДИ ОТ ЯМАТА.................. СЕГА ПАК МОЖЕ ДА ВИ ИЗМЪКНЕ НО............. СЛЕД КАТО СТЕ ТЪПИ ОСТАВЕТЕ Р.ОВЧ., СТАНИШКО И ОСТАНАЛИТЕ "ОТГОВОРНИ" ДРУГАРИ ДА НИ ДОРАЗСИПЯТ И ДА ВИ ДОВЕДАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА. ИЗПИЙТЕ СИ ЧАШАТА ДО ДЪНО ЗА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА В ТЪПУНГЕРСКИТЕ ГЛАВИ......... ЗА 12 ГОДИНИ СЛЕД КОСТОВ НИЩО НЕ НАПРАВИХА ТА СЕГА ЛИ ??????????? НАДВИЙТЕ СИ НА ИНАТА И ВИЖТЕ РЕАЛНО КАК СТОЯТ НЕЩАТА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ И ЛЪЖИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ НА КРИВАТА РАКЕТА И КОСМОСА И Е ВИНОВЕН.. БСП ВЪРВИ В КОМПЛЕКТ С ДПС - НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ ПО СТАНИШЕВ. АКО НЕ СТРУВАШЕ НЯМАШЕ ДА ГО ИЗБЕРАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. ЗА КАКЪВ ИЗБРАХА КРАДЛИВИЯТ МАНГАЛ КОСТОВ ??? ОСВЕН ЧЕ ЗАТРИ 3 СДС-ТА СЛЕД БРУТАЛНИТЕ СИ ГРАБЕЖИ ???

link когато нямате аргументи минавате към обиди ОБИЖДАЙТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ НО..... КОСТОВ Е НАЙ-УМНИЯ И МОЖЕЩ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ !!!!!!!!!! ЗА КАКВО ДА ГО ИЗБЕРАТ ОСВЕН ДА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НЯКАКВА ПАРТИЯ - ТОЙ ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ, НЕ Е РАБОТИЛ НИКОГА - НИТО Е ИКОНОМИСТ, МАТЕМАТИК И ИЗОБЩО НЕ Е НИКАКЪВ - МЪЖ НА МОНИКА, ЗАМЕСТНИК НА ДЪРТАКА ЙОСИФОВ

ВСИЧКИ СТАРИ МУЦУНИ - ВЪН.ЗАВИНАГИ.

link АМИ ХАЙДЕ НАМЕРИ НОВИ МУЦУНИ - НАЛИ ГЕРБ БЯХА НОВИ

Ало Костовиста, и твоя кумир не е цвете за мирисане. И той има много грехове, особено в т.н. раздържавяване или казано модерно приватизацията. Спомни си по каква дисциплина е бил Костов преподавател преди 10-ти ноември 1989 г. И още нещо , какво ще кажеш за едни от най-доверените му лица по време на мандата му - Христо Бисеров и Йордан Цонев-Ментата. Знаеш къде са сега, нали!

плевнялиев, глас народен -глас божи. не вие ще решавате какво да баде, а народа, чиито слуги сте. щом народа иска изгонване на частните монополисти вие политиците трябва да ги изгоните, а да не го усуквате. не ни трябват инвеститори монополисти. те ви трябват на вас, защото ви палнят джобовете. не на паразитните партии-клонинги на старата вещица бкп. пална забрана на всички партии и мажоритарни избори за експерти, не партиици.

Утре Президента ще предложи на ДПС да състави правителство,ДПС приема и няма да има избори.Така или иначе няма смисъл от избори.

Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят. Не ги забраняват, но народа не ще старите политици. Трябва да се направи така, че ако не са гласували 30 % от избирателите изборите да са недействителни. Сега само доволната администрация да гласува (примерно 10 % от гласоподавателите), пак ще признаят изборите.

Предлагам всички кандидат-депутати да бъдат допускани до избори след изпит по правоговор. Не ми е приятно да слушам по време на изказвания в Парламента разговорен уличен стил на изразяване. Масово явление е "мекането" - ходиме, правиме, можеме и т.н., което особено депутатите от провинцията бързо овладяват. Някой трябва да им каже, че това е особеност на шопския диалект:" аз ходим, ние ходиме" и не е белег за добра езикова култура.

Не адекватен президент избран с фалшификацийте на ГЕРБ. Защо след толкова време са насрочени тези избори ми то е ясно. Народа да забрави и ГЕРБ да оглави протестите!

Единствено Серго може, ама го е страх да се появи там, странно, защо ли

Този "президент" не разбра ли, че не е легитимен вече. Да оставим настрана начина по който беше избран(депутати разнасят чували с бюлетини), но днес вече никой не го иска. Много комично беше когато всички го освиркваха, а той милия, БЛАГОДАРЯ ВИ, БЛАГОДАРЯ ВИ. Очевидно този човек няма уши за гласа на гражданското общество, а само за партиини и корпоративни интереси.

ДПС, и Руският патриарх е така.

Там където няма партийни управления има масова бедност. Тези които са против партийната система в България получават финансови бонуси от Москва-дори новият лидер от протестите Ангел Славчев- член на българската левица и първи помощник на БСП и Москва. Той получава пари да тласка България извън Европейския съюз и обратно към орбитата на тоталната зависимост от олигархична и монополистическа Русия.

ДО СЕГА ОТ ТЕЗИ ПАРТИИ И МУЦУНИ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИ ГИ ЦЕЛИ 23 ГОДИНИ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПРЕБРОИМ ПАРИТЕ, ЗА ТОВА ИЗЛИЗАМЕ ПО УЛИЦИТЕ! ТОЧНО ТИ СИ ПЛАТЕН, ДОЛЕН ....!

А Велико Народно Събрание кога ще свикаш?

пардон Геополитическа

Не знам този президент знае ли за какво става дума въобще. В България е имало много силни и много слаби политици. Но чак такава слаба фигура като Плевнелиев не е имало. С неадекватното си поведение този ще ни вкара в гражданска война. За него мафията и неговите съпартийци - Герб, са преди исканията на народа. Този глухар трябва да се измете час по-скоро.

Плевнелиев като президент е същата шутовска фигура като Желю Желев, който се търкаляше пиян-залян по стълбичките на самолетите и ни правеше за смях пред света!

Според мен и почти целия български народ, най-зле беше нищо неправещия Гоце със своите странни разбойнически съветници

Мамините сладки те. Ама вас никой не ви пита , в момента това е Геополетеческа война между Русия и Америка кой ще ни яхне по-здраво. Кой ще спечели изборите е вече решено. Нито моят нито вашите гласове са важни

Плевня стягай куфарите, нямаш работа в тази държава.

Искаме точно колко да бъдат депутатите! Средноаритметичното за деня за време от една година- справедливо. Някой да каже нещо против, освен платените драскачи... Аз съм си аз... Четете и в други издания и си записвайте- няма повече да се хваля.

ГЕРБ на бунището.

Е ГАТИ И НАГЛОСТТА!? ТИ МУ КАЗВАШ ПАРТИИТЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА, ТОЙ ДАТА ЗА ИЗБОРИ ОБЯВЯВА?!!! УНИКАЛНИ СА КОМЕНТАРИТЕ ТУК. ВСЯКАКВИ ПАРТИЙНИ ПОДЛОГИ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА СЕ ПЛЮЯТ И ПЪЧАТ, НО ГРЕШНИ ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗНАТ СМЕТКИТЕ!! ПАРТИЙНИ УПРАВЛЕНИЯ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА! ЗАПОМНЕТЕ ГО! НАРОДЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ !

Ох колко си глупаааав, точно това е най-краткия път към диктатура и тотална анархия!!!!!

Глупостта и анархията са единствено в главата ти!

Боби Перуката - президент, ристо Стоичков - министър на културата, Трифон Иванов - евроинтеграция, Искра Фидосова - министър на спорта. Димитър Пенев - премиер.

Стратегът - Премиер да включи в Кабинета, както следва: Емил Костадинов, Йордан Лечков, Наско Сираков, Емил Кременлиев, Златко Янков, Красимир Ба/ълъков и Димитър Бербатов, ако е удобно на мястото на Искра Фидосова:)

Ако някой чува какво говорят политиците, ще разбере че Иван Костов и Мартин Димитров дават най-разумните решения за излизане от кризата. Изборът е дали искаме просперираща Европейска България или мафиотска, бедна, олигархична България-като Беларус, защото натам сме се запътили.

Сега "аболютно неутралния" и "безпартиен" т.н. президент на "всички" българи" вдига наздарвици със съпартийците от Герб с шампанско за по 280 Евро бутилката, в рамките на икономиите и антикризисните мерки. Всеки се радва по своему.

Съвсем символично можеше да ги проведем на 19 май. На тази дата е направено нещо, което искаме и сега!!!

Избори ... без избор.

които разбира - пред атака се спира *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В чест на бат Бойко на 12 май ще вкарам хеттрик на Барселона! Да живее ГЕРБ по всички земни кълбета!

обичам да лижа 42 43 годи6ни катери4оци

Обожавам френска с мъже.

Готови сте за политици! ;)

Нека купуването на гласове започне сега!

Първо - стани депутат! С Жерб напред!

Като го гледам тоя продажен лигав охлюв, как ли ще му дойде от най-неочаквано място в най-неочаквания момент.

Аз Ще гласувам за БСП,И Искам Георги Първанов да ни е Новият Премиер,след като БСП Спечели Изборите на 12 МАЙ.справедливостта ще възтържествува,за всички хора.

То не е хубаво така да се говори, ама в кризата останаха ли живи симпатизанти на БСП, все пак със 120 лева как се живее?

link ГЛАСУВАЙ ЗА ПЪРВАНОВ - ЩЕ ТЕ ОТСТРЕЛЯ ТОЙ КАТО ЗАЩИТЕН ВИД.... ПОНЕ ТОВА МОЖЕ.... КОМУНЯГИТЕ АКО ОТГОВОРНИ ЩЯХА ДА ПОЕМАТ СЕГА МАНДАТА А ТЕ СЕ ОТКАЗАХА И НАПРАВО ЗАЯВИХА, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ....... КАК МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ МОГАТ СЛЕД ДВА МЕСЕЦА......... ТО АКЪЛ СЕ ИСКА А НЕ СТРЕЛБА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Много важно, че някой монополист ще си тръгне, важни са гладните хора", заяви омбудсманът Константин Пенчев пред ТV7. Tой заяви, че му е писнало да го заплашват с фалити на топлофикации и енергийни дружества. "Какво от това? Много важно, че някоя топлофикация ще фалира. Нали веднага пазарът ще отвори място за друг. Да спрат да ме заплашват по този начин. Ами хората? Какво правим, като те фалират? Там е голямата борба. Важни са гражданите, не монополите", заяви Константин Пенчев.

Не случихме с матриал в тази държава... (цитат - Ханко Брат)