Плевнелиев е готов да инициира промени в Конституцията

Президентът Росен Плевнелиев съобщи, че смята да инициира промени в Конституцията. Според него голяма част от гражданите очакват от него това и той се чувства длъжен да откликне на желанието им.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев е готов да инициира промени в Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само оставка се очаква от това леке.

А ти не разббали че точно точно това искат!

Този господин подготвя някакво национално предателство. Никой не е настоявал за промени в конституцията, нито е наболял проблем. Първи преди няколко месеца този въпрос повдигнаха няколко бивши демократи. След среща с някакви америкаци, ако не се лъжа. И изведнъж се заговори за промени в конституцията. Плевнелиев се изказа. Сега подема същата инициатива, съвсем непровокирано. Гражданите го очаквали. В което няма нищо вярно. За да се пипа основния закон, значи Плевнелиев подготвя мащабно предателство. За сметка на всички нас и лично негово облагодетелстване. И не се казва нищо за промените. Явно са голяма тайна и се очаква да бъдат гласувани като блок Промени, Без да се оповестяват. Този набеден за президент човечец, просто трябва да напусне този пост в името на общия интерес. Нова атака на соросоидите и техния представител.

Ти си бил голям параноик бе! Как ги навърза само, направо за разтрел го прати!!!

Г-н Президент, пиша Ви с главна буква , но не заради уважение към Вас като личност, а като уважение все още към институцията! За да не изгубим все още това уважение към институцията, молим Ви, ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА! Ако сте разумен човек , разбрахте че сте използван за целите

чл.1: "Морската ми вила върху държавната граница е законна и нямате право да ми я отнемете"

И българите са готови да инициират смяна на Чехлю Шмекерлиев!

То па ти си един българин...

На тоя шмекер поне от детски години една снимка в по-естествена поза не може ли да му изнамерите?!

Какви подозрения ви мъчат? На мен не ми пречи, макар че ме излага като българин. Иначе, няма капацитет да ми пречи директно.

,.,. първата точка трябва да е всички кандидат депутати министри президенти да минат от психо тест пред телевизиите второ на стола на лъжата преди да станат и след като напуснат поста и това за всички поне от последните два парламента и тогава да видя имали кандидат депутати и президенти

Офшорков, знаеш ли с какво доверие на българите се ПОЛЗУВАШ????????????????

Плевненлиев е готов!

Платените драскачи, явно нямат почивен ден, като всички нас работещите българи. Помията отново се сипе, ама без полза. И на бебетата е ясно, че искат да махнат и последната пречка пред себе си, за да крадат още. Заемите растат, имат планове и за нови догодина. Свърши се таз, не вярвам нормален човек да ви вярва на драсканиците. А колкото повече упортствате, толкова по-зле и по-лошо ще е накрая. Тази година е "со кротце, со благо" както се казва, догодина ще е "и со малко кютек". Аз съм готов вече, ще се прежаля ...

Офшорков не е пречка. Досада в комсомолски стил да.

и оставка на Плевнелиев са подтискащо мнозинство от българските гражадани, които искат демокрация от европейски тип, а не комсомолско ологархични лъжи.

След тоталното осиране на Плевнелиев със служебното правителство, по-добре да стои далеч от конституцията, а най-добре е да си подаде оставката, просто няма никава полза за България от него само вреди и то необратими.

А ЗАЩО ДА НЕ Е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА , КАКВО ЛОШО ИМА В ТОВА ,А ...??????????????????????Или е по-добре да гледаме резила ,наглостта ,безхаберието и КРАЖБИТЕ НА НАШИТЕ ПАРИ на тази оскотяло партийна сган И ДА ТЪРПИМ ??????????

Всеки, който е против първия истински български президент Росен Плевнелиев, е жалък национален предател! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

Най-големия национален предател, жалък мошенник и крадец на национално богатство е Офшорко Халкидиклиев.

ГОРДЕЙ СЕ В ГРАДСКИТЕ КОЛЗЕТИ С ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ПРЕЗИДЕНТ.

Баце, пийна ли хапченцата, или пропусна! Ако си пропуснал - наваксай и ...си Мноо Проз, Баце!

НЕ ЗНАМ ЗАЩО, ПРИ ТОЛКОВА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ, УМНИ, ОБРАЗОВАНИ БЪЛГАВСКИ МЪЖЕ, НАШИ ПРЕЗИДЕНТИ СТАВАТ ЕДНИ НИЩОЖЕСТВА : Ж.ЖЕЛЕВ, ПЕТЪР СТОЯНОВ, ПЪРВАНОВ, ПЛЕВНАЛИЕВ..?!?!

Просто трябва да иницира опразването на президентството от дребната си особа.

този човек е вреден за нацията.психятричната болница да му приготвят стаяи легло и този пат да си плати престоя. парламента наистина има нужда от намален састав. не повече от ш5 депотати. супсидиите да се спрат. изборите да се плащат от партиите които участват. нямаме нужда от президент и президенска институция. министерствата да са не повече от 5. общините не повече от 7 човека. общинските саветници на доброволни начала. президента и всички не закооно забогатели да си варнат парите по доброволен начин в противен случаи да се образуват дела и по барзата процедура да се осадят да варнат незаконно заграбеното и с осадителна присада. сега се взимат заеми за призиденство -тартеи, депутати-тартеи,собсидии за тартеи,министри и министерства- тартеи,кметове и кметчета -тартеи, общински саветници- тартеи, доктори -тартеи/използват ни само донорите за тарговиика, пускат ни неизвестни вируси моля ви престанете ние сме хора и имаме човешки права и имаме нужда нашите деца да работят за да изградят тяхното бадеще а не да се надрусат студентите- тартеи и да ни занимават с тяхни те секти. жалко много жлко за балгарските роби.

А ти къде беше бивш комсомолецо, когато парламентът вкупом се подигра с целокупния български народ намалявайки субсидиите си от 12 на 11 лева и заблуждавайки ни , че така няма да крадат, когато са на власт, пък и не само тогава? Или коментираш само това , което ти е изгодно на теб и на тези около теб.

Едно е сигурно, че ще поискат да бъдем многонационална държава, мултирелигиозна. Иначе за какво им промяна, та те и така си крадят на воля. Това ще е поредното осребяване на президента на гърба на народа и опит за затриване на една от най-старите държави в Европа.

за дебат и те взели, че те махнали...кого лъжеш, другарю президент? Нали предложенията,които си чул, са изцяло в ущърб на политическата класа и няма как да бъдат допуснати за дебат, да не говорим пък да влязат в сила.

Да бе "зеленото бъдеще на България"за 70ст/kw/h от кожата на бг народа.На чужд гръб и сто....Мизерник!

Сам Бойко, сто пъти расказа, че само "Винету" е чел ?? Скоро обаче, друг Пич, "журналис", Показа на Койка по Нова дипломата му, от елитната гимназия във село Бянкя : ПЪЛЕН ОТЛИЧНИК,нема друго? Само ШЕС, ШЕС, ШЕСС...егати!! До кога да чекам, "Печен журналяга", да ни прдстави Росенчо, И ТОЙ, "Един изсрастък" от грижите на Партията - майка?? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - баба Тодорка, пълна двойкаджийка Шефка на Агенция за социологически проучвания Главна редакторка на бТТВ"Трътките"

Поет за 2 лв.

България ТРЯБВА да бъде ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, защото президента избираме МАЖОРИТАРНО! Така отговорността ще е много по-ясна!

Ти луд ли си? Цялата власт в един човек? Та това е диктатура бе, човек!

Диктатура е в Русия, но в САЩ не е ! Зависи от хората. А и така лапачите ще са много по-малко.

Клоуна Плевнелиев вместо да се чуди , каква тъпотия да измисли да вземе да си подаде Оставката и да ни освободи от глупавото си присъствие на Дондуков 2 . Защото освен , че се превърна в най - големия разединител на Нацията , такъв какъвто историята на България не познава , нищо полезно не е свършил за Народа . Да се маха и да не се появява , никога повече. Клоун

Роско, с нетърпение очаквам новогодишното ти слово! Надявам се в него да подкрепиш действията на българските държавни структури - Парламент и Правителство и да се огледаш за всеки случай на какъв фон правиш изявлението си!

Този смешльо е срам за българските олигарси.

За жена си - тоже!

Смятам, че дошъл момента да се състави нова конституция, която да е написана основно от граждански съвети. Трябва да се премахне института ВНС и предложената конституция да бъде приета от хората с национален референдум. Гражданите трябва да имаме основна роля в написването на констируцията, тъй като тя е за нас, а не за определни политически кръгове. Трябва да се заложат ясно човешките права, свободи, съдебна система, форма на управление, контрол и отговорност. Конституцията ни трябва да е в интерес на всеки един български гражданин, да го защитава, пази и дава възможност на живее достоен човешки живот!

Властта в България се упражнява БЕЗКОНТРОЛНО, а при съдебната власт и НЕОГРАНИЧЕНО, тъй като съдиите са несменяеми и без мандат. На практика НЕ СЪЩЕСТВУВА нито един суверенен орган за контрол. Суверенът НЕ МОЖЕ нито пряко, нито косвено, чрез упълномощени от него лица, да спира решенията на законодателния орган. Същевременно органите, които трябва да контролират изпълнителната и съдебната власт, се съставят от законодателната и от изпълнителната власт. Това от своя страна прави тяхното съществуване БЕЗСМИСЛЕНО. Абсурдното положение, при което съдебната власт предхожда суверена и съставя сама себе си. Този момент е изключително важен, защото политическите пълномощници, все пак, са получили права от суверена, докато представителите на съдебната власт НИКОГА не са били овластявани от суверена, който е източник на всяка власт. Демокрация означава само едно - ВЛАСТ на ГРАЖДАНИТЕ?! Кой?! Кой?! Кой?!

Властта в България се упражнява съвършено БЕЗОТГОВОРНО, тъй като суверенът по закон прехвърля правата си не поименно, а на ГРУПА от хора. По този начин е НЕВЪЗМОЖНО да се КОНТРОЛИРАТ политическите пълномощници, нито и да им се ТЪРСИ СМЕТКА за деянията, тъй като юридически колективна отговорност не съществува. Има само морална такава. ЛИПСА на суверенна държавна администрация, поради правото на политическите пълномощници да съставят каквато си ПОЖЕЛАЯТ структура на държавно управление, и да уволнят и назначат, когото си ПОЖЕЛАЯТ в държавната администрация. Демокрация означава само едно - ВЛАСТ на ГРАЖДАНИТЕ?! Кой?! Кой?! Кой?!

Суверенът, в лицето на българския народ, не упражнява никъде властта си ПРЯКО. Суверенната власт е опосредствена до КРАЕН предел. Суверенът има само ЕДНО единствено право, и това е да си избере ГРУПА от хора, на които да повери ЦЯЛАТА си власт. В България НЕ СЪЩЕСТВУВА РАЗДЕЛЕНИЕ на ВЛАСТИТЕ. Изборите за законодателната и изпълнителната власт са СЛЕТИ, като за тях кандидатстват едни и същи хора. Така, на практика, тези две власти се СЛИВАТ, защото се поверяват в ръцете на едни и същи хора. От друга страна, законодателният орган концентрира по-голямата част от пълномощията на суверена, като излъчва от себе си изпълнителната власт и участва в съставянето на съдебната. Демокрация означава само едно - ВЛАСТ на ГРАЖДАНИТЕ?! Кой?! Кой?! Кой?! Демокрация без разделение на властите има ли?!

Как ви се струва подобна мечта : Президентът Плевнелиев е готов да инициира дебати относно членството ни в ЕС,тъй като голяма част от гражданите очакват от него това и той се чувства длъжен да откликне на желанието им.

И какъв проблем виждаш в това? Комунистите направиха референдум за Белене, и никой, освен техните поддръжници, не отиде да гласува. Защо пък да няма референдум за членството ни в ЕС, щом голяма част от населението се интересува пряко от това? Или робството ти харесва повече?

Иронизирам го.Проумей,какво съм написал !

15 години извън ЕС...бяхме цъфнали...дори и пари за инфраструктура нямаше и никой не критикуваше политиците ни. сега от 7 години сме в ЕС...не ,че е по добре но поне има някакъв коректив от Брюксел...викаш пак да се върнем към ония 15 години???

Когато в България суверенът прехвърли законодателна власт за определен период от време, през който той е ЛИШЕН от законодателна инициатива и решение, и същевременно се е ОТКАЗАЛ от КОНТРОЛ. Тогава настъпва най-опасният момент за суверена, защото той на практика поверява ВЛАСТТА БЕЗКОНТРОЛНО и НЕОГРАНИЧЕНО. Това от своя страна ВИНАГИ води до открита УЗУРПАЦИЯ на властта през този период, в който суверенът е фактически ПОДМЕНЕН. В този момент, върховенството на закона е невъзможно, защото, на практика, суверенът е само НАБЛЮДАТЕЛ без да има някаква РЕАЛНА власт в своите ръце. Демокрация означава само едно - ВЛАСТ на ГРАЖДАНИТЕ?! Кой?! Кой?! Кой?!

Пътят към ада е постлан с добри намерение.. На държавицата ни клета Разплакаха мамицата И Сталин да дойде пак не може я оправи....

Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои над всички други закони и те от своя страна могат да се създават само в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО - РЕАЛНА власт в ръцете на суверена. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, суверенът РАЗПОЛАГА с властта да съставя законите, да извършва изпълнителската дейност, да правораздава и съставя органите на управление. Когато суверенът извършва всички тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да ПРЕХВЪРЛЯ ДРУГИМУ ПРАВА, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се ПРИЛАГА без УГОВОРКИ! Именно това означава ДЕМОКРАЦИЯ - ВЛАСТ на ГРАЖДАНИТЕ! Кой Ви лъга, че у нас има демокрация?! Кой?! Кой?! Кой?!

незабавно!

Бе те хората вече 6 месеца протестират срещу правителството, дето се натика във властта с няколко измами и един предател, ти препоръчваш импийчмънт за човека, когото са избрали милиони българи? Я го давай по-спокойно, не си мечтай на глас.

Дай ни контрола над армията и няма да те закачаме да си президентстваш!

Кукльо пак се е филмирал.Не знам какво трябва да се случи,така щото сегашните партии,да иницират промяна в Конституцията.Сега,тя им е толкова изгодна!И така не искат да се разделят с това привилигеровано статукво-кеф ти власт-власт,кеф ти субсидия-имаш я.Кеф ти подкупи,крадене,корупция,лобизъм-в ръцете са ти.Кеф ти "гювеч"на държавната софра-имаш го.Е,как да се откаже човек от този неистов келепир?Камо ли да го сторят правнуците на Бай ви Ганя Балкански...Радикално промяна е нужна.Много добре обмислена и тежка промяна.Така щото,Изпълнителната Власт да е по-малко овластена.Иначе-както досега-в Правителството е ножът,хлябът,силата,репресията-всичко.И то безконтролно.И като е безконтролно-ето ви ги партийните "сбирки"по лукс хотелите,задграничните вояжи и всякаквите екстри,за сметка на бедняците от плебса.Кукльо ли ще бъде новият архитект на подобна промяна?Точно той?

Плевнелиев престани с задкулисията и подстрекателствата, предай се на правосъдието и си подай оставката.

Плевня, и на слепия е видно, че защитаваш корпоративните интереси на Прокофиев и Цветелинка за "зелената" енергия, с която станаха милиардери на наш гръб. А нямаш и моралното право да предлагаш промени по какъвто и да е закон след като самия ти ги нарушаваш!

Тоя нещастник за какъв се мисли? Махай се, Чехльо, че вече ти ми идваш в повече....

Апел Да бутнем Чехльо под дивана, за нова публична измама! Нотариус от Халкидики във джаза Чехльо запокити, и сложи подпис и печат. Веч няма спор за нов разврат! За хилядарки Ре-Ке-О-та! Със подписи са във комплота. За прошка място не остана. Да бутнем Чехльо под дивана! 15.10.13 г. Паси

..."голяма част от гражданите очакват от него това и той се чувства длъжен да откликне на желанието им." Тоя пак не е разбрал. Голяма част от гражданите НЕ очакват нищо от тебе освен да си подадеш оставката ВЕДНАГА!

Явно на КРИТИКИ, НА КЛЮКИ и отстрани да се изказвате и то като ЛАИЦИ го можете добре!!! ПРЕЗИДЕНТА Е ЕДИНСТВЕНАТА и ДОСТОЙНА ФИГУРА в момента в Б-я и всяко негово решение е добре обмислено и преценено! ТОВА, че той ще ИНИЦИИРА дискусии и промени в конституцията Е НАЙ-ВАЖНОТО И НАЙ-ДОБРО решение за излизане ОТ ТУПИКА И БЕЗВРЕМИЕТО, в което е изпаднала държавата ни!!! АЗ ПОДКРЕПЯМ И ОЧАКВАМ от Президента, да направи ИЗЛАЗ ОТ безизходицата в държавата, иначе не само 3 милиона българи ще напуснат, но това ни очаква всички, разберете го най-накрая с дървените си главиииии!!!

"Правителството трябва да използва следващите дни да даде максимална информация относно това, което предстои да бъде подписано с руската страна. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод предстоящото подписване на договори за изграждане на Южен поток на българска територия и за доставка на синьо гориво за България. Всичко трябва да се случи по един прозрачен начин и очаквам от кабинета абсолютно всички параметри да бъдат предоставени на обществото.. И ТИ КАЗАХА, ЧЕ ДОГОВОРИТЕ ПАК БИЛИ ТЪРГОВСКА ТАЙНА! И СИ ЗАМЪЛЧА КАТ ПУ....

Отрежи пицата на днешната смяна. За нищо не стават. Издишат от всякаде, при всичките спуснати опорни точки!

ТОЯ МАИ ЗА НИЩО НЕ СТАВА.ЖЕНА МУ ГО НАРИЧА МУХЛЬО И НЕ СИ ЛЯГА С МУХЛЬТО,МУТРАТА НИ ГО НАТРЕСЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.СВЪРШИХА ЛИ СЕ ДОСТОИНИТЕ БЪЛГАРИ?ИМА ЛИ НЯКОИ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН ОБИЧАЩ СТРАНАТА И НАРОДА?

Те го чакат да си ходи , като доказан мошеник , той Конституция ще ремонтира !Де гиди гьостерица неокастрена , за тебе , за вожда на ордата Ви , за крадливите ти аверчета Иво и другото с д.пе криво , вашата свърши - не разбра ли ...къш , къш , къш !

де до доказателството? дай го на компетентните органи и да го изритаме най-накрая.

на предателя Плевнелиев.

...и корумпиран мошенник, и доказан крадец, и слуга на Прокопиев, и марионетка на Тиквата Винету...