Президентът: Отказ от ”Хемус” ще е национално предателство

Ще извършим национално предателство, ако работещ инструмент за изграждането на автомагистрала “Хемус“ бъде променен в публично-частно партньорство, заяви президентът. Той разкритикува правителството, че бави и дори спира важни реформи.

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Отказ от ”Хемус” ще е национално предателство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Роско ОФШОРКАТА пак се изказва некомпетентно!!!!!

Не съм съгласен магистрали да се строят с пари от бюджета. Нито от винетки. НЕ СМЕ ГЕРМАНИЯ. Там има магистрали навсякъде и затова са безплатни. У нас трябва да стане като в Сърбия: Искаш да караш по магистрала плащаш, ако не щеш има алтернативен път. Не съм съгласен чрез моите данъци да плащам за подръжката на магистрала по която никога няма да пътувам. Който се вози по магистрала да бъде така добър да си плати.

Къде ти е алтернативния път? Ако затворат магистрала Тракия да те видя как ще стигнеш до Пазарджик.

Въпреки цялото ми неодобрение към него в случая не мога да не призная, че е прав. Ония бяха просто безхаберни некадърници, а тия са си откровени злодеи. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Да си ходят!

ок ще има далавера с Хемус. Ясно е. Президента е прав че са нужни реформи. Така е. Но айде да ми каже с това застаряващо население и тези болеси и това здравеопазване, кой опт нас ще се класира при този живот да достигне и 60 г.? Невярвам че набора ми на 79 ще доживее тази възраст. Речите му имат доза манипулация. Пак говорят все едно всеки Българин е добре финансово както политиците и президента са. Невиждат ли беднотията, мизерията на хората бе?

В едно поне е права Терзиева - "със сигурност европейски пари няма да стигнат до никъде повече". Нали искахте толеранс - 100 дни минаха, нищо не свършихте освен тъпотия след тъпотия - време е за един катарзис и да си ходите!

Плевнелиев е завършен и доказан идиот, от който се иска само оставка, колкото по-бързо толкова по-добре.

комунягите май не са разбрали,че става дума за "Xемус", а не за белене. истината е,че по евр.програма няма как да откраднат и затова са настръхнали като на зло куче мъдите!

Плевнелиев е в политически стрес и затова само глупости реди,,, Днес точно нямаше ли да ни води на война в Сирия?

Национално предателство си ти Плевнюл Ага, със всичките ти предателства, подстрекателства и "симпатични" опити за преврат, както и толубмбите с турците. Но времето ти свършва именно защото си национален предател и много добре го знаеш боклук комсомолски долен.

Плевела е пътник, от него се очаква само оставка или да импийчмънт.

И кой ще гласува за импийчмънта, ако не е тайна? Тия дето ще гласуват са ясни, ако бъдете много убедителни, можете с подходящи средства, които очевидно ги умеете, да мотивирате и други за целта.

Отново за Боико! Това е!

Куково лято, га цъфнат налъмите, бате.

Поредното "решение"в стил "експерт Орешарски"-е да се допускат офшорки в обществените поръчки!!! Нали Президента бил Офшорлиев??? А то се оказа,че БСП-ДПС шайката е с най-много офшорни кандидати за лапане.

Този не може да бъде президент. Този е измамник. Нагъл далавераджия, като всички докопали се до ГЕРБ. Нека излезе сам между хората, ако му стиска!

Прост си и си елементарен.Виж-там, не се обаждай на теми,които не разбираш.В БГ всеки малоумник си има мнение...

Е и като си такъв пич, я кажи, какво от казаното на президента за Хемус и публично-частното партньорство не е истина. Също като печално известната концесия на португалците от "Лена" с публично-частно партньорство за магистрала Тракия.

Прав е Президента! ЕС отпуска 80% от парите,ние малоумници ли сме,че да не я построим?? Май сме малоумници,щом допуснахме турско-комунистическата сган да ни окупира.Тая шайка наречена"правителство Орешарски"ще опоска всичко ,като скакалци в БГ. Бойо ,при все всичките му недостатаци,поне остави нещо след себе си.

Пак искате да КРАДЕТЕ . САСРАМЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Ако магистрала Хемус се финансира по Оперативна програма ще има контрол от Европейския съюз, ако е публично - частно партньорство може да се краде на воля. КОМУНИСТ= КРАДЕЦ

В предишния програмен период, тройната коалиция заложи като допустими за строеж магистрали и пътища в Южна България. Целта беше бърза връзка с Турция. Затова Северна България беше изоставена и от богат се превърна в беден регион. Затова в новия програменен период, Хемус трябва да е абсолютен приоритет. Това ще помогне за възстановяването на Северна България и за свързаността на България с Румъния и Западна Европа.

Нали УЖ Боко ги бил построил тези пътища, а те само ги откривали?

Червените кратуни няма да мирясат докато не разсипят България.

Нали точно това казвам.За какво е тази поправка.

Много гадно племе се оказаха тези социалисти, все нещо ще развалят. Три месеца чакаме нещо да се случи за добро, ама не. Сега и на магистралите ще посягат. Как Борисов, колкото и мутра да го изкарват, колкото и да му се подиграваха за лентичките, колкото и да е откраднал, както казват, строеше магистрали и пътища, как. Не че народа ни е цъфнал и вързал, но магистралите са необходимост за страната ни. Иначе пътуваха до морето с кеф, ако си с по-средна класа кола, ще те отнесат като как беше куцо пиле домат, ама сега лакомията им да заделят за себе си е голяма работа.

Чудесен коментар на един очевидно твърде проЗд индивид , какъвто сте вие. Няма по-голямо наказание от човешката простотия ....Изводите са за вас:))))

Не разбрахте ли,че автомагистралите бяха до тук!Няма да има нови-нито Хемус,нито другите!Сега се мъчат да ни залъжат,че ще строят бързи влакови трасета,а това е точно това,което Бойко вече направи!

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСЯКО НАЧИНАНИЕ СЕ РАЗГЛЕЖДА ОТ БСП ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН КРИТЕРИЙ: КАКЪВ Е ПОТЕНЦИАЛЪТ ЗА КРАДЕНЕ ОТ ДАДЕНИЯ ПРОЕКТ- АКО Е МИНИМАЛЕН СЕ ОТКАЗВАТ ОТ НЕГО ИЛИМГО ТРАНСФОРМИРАТ В ТАКЪВ, ПОДХОДЯЩ ЗА КРАДЕНЕ!

80% от парите ще са подарък от ЕС. Ама за БСП това е равнозначно на 80% по-малко пари за кражба.

.....затова са решили да крадат от бъдещите приходи от такси, щом сега няма как.......

Определено БСП не ги устройват европейски финансирания: работи се много, изисква се компетентност, която те нямат, контролът е стриктен и се краде малко. За това е ориентират към бюджетни финансирания. Оттам се краде на корем. За това БСП оправяше локални пътища с нашите пари, а изоставиха европейските проекти, в които имаше заложени само 20% наши пари. Като опитаха да откраднат, им спряха европейските, останаха на под 2% усвояване и се отдадоха на голямото лапане - локални пътища и язовири.

Публично-частно партньорство, концесийка... а така, дайте я на вашия обръч от фирми да събират тол-такси от нас, овчичките. БСП е една национална трагедия за България! Хората ще ги свалим!

Добре бе Пешо, сваляй ги, ама си закъснял - "президенто" те изпревари... и договори с братята турци всичко....

ПУБЛИЧНО-ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО ИСКАТ КОМУНИСТИТЕ, ЗА ДА ОТКРАДНАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ.

ТАЯ С ПЕМБЕНОТО КОСТЮМЧЕ И ЗЕЛЕНИТЕ ОБУВКИ ТИЧАШЕ ДА ОТКРИВА МАГИСТРАЛИ ПОСТРОЕНИ ПРИ БОКО, А СЕГА ПАК ПЛЮЕ СРЕЩУ МАГИСТРАЛИТЕ.

Тая мастия Бойко защо не млъкне засрамено в ъгъла ? Точно той съвети да дава - няма нужда. Един дол дренки е с комунистите. Той си е тяхно творение.

......Комунист убижда на комунист...... често срещан психичен феномен, основно в БГ......

КОМУНИСТИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ И СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

Как не ви е срам да откраднете толкова много пари за тази магистрала! Тъжно е как цели две поколения порастнаха и измряха с надежда, че ще има път в Северна България. Това на нищо не прилича!

Ние в Южна България си имаме вече изградени и няма да спираме на бариера. Да му мисли бедния север и на Микаил Миков електората от Видин и да си търси заобикалки към София. Е го Петрохан или Искърското дефиле. Там ако не е добър пътя, да си купят каруци, коне и магарета от Ломските поддържници на БСП то.

Глупако, ти не обичаш родината си бе.

Напротив, обичам я. Искам хората от северозапада да разберат защо са на това дередже. На част от тях разбира се. Защото така както я мислят комунягите ще дават пари да минават през Витиня а там магистралата е построена с пот и сълзи и с техните парици.

БСП озверяха, защото върхушката им и сем. СърМоникови загубиха много милиони от офшорните си сметки в Кипър!!! Затова беше офанзивата за завземане на властта със всички средства. Сега трябва да се точи държавата бързо с изпитаните средства и методи. Един от приоритетите е да се овладеят Еврофондовете. Другия способ е отново схемата на публично-частно партньорство с БРАКО И БАТКО!!!!. Така че провалената схема за ПОЖИЗНЕНА РЕНТА от магистрала Тракия, отново ще търси реализация при магистрала ХЕМУС..........!!!!!

Да изчистим Президентството от вредни плевели!

Ми да започваме...с изчисване на плевелите от твоята тиква.

Ти първо виж баби, добре да лъснеш пишката, Да струля точно,безотказно във боя люти съсСириеца! Па после, жив и здрав. на "Дондуков" да се върнеш Старата, червената лопатка за първа копка нежно да прегърнеш Пак с Бойко снимка да направиш и в РБ-историята диря да оставиш !! баба ти Тодорка, от Пресцентъра ти

..... баба Барекова, това припева от химна за Бареков ли е........ ??? Много сте прости, не се мъчете толкова с поезия.......

Тази поезия е просто призидентска?? Не ти я препоръчвам, защото не познаваш Героичната Му биографиа, на комсомолеца напет!!

Тъпанар скапан, ще те питам като станеш на 63...

Със сигурност европейски пари няма да стигнат за Хемус, така че ще трябва да търсим други източници на финансиране, дори и публично-частно партньорство========== ЕС ви знае какви крадци сте и естествено няма да има пари за Хемус.И ако ще се вземат пари от бюджета или да търсим частни инвеститори просто забравете че има такава магистрала.

Другарят Плевелиев пуска такова огромно количество въздух под налягане, че с него могат да се напомпат гумите на половин София!

Заводите на Орешарски, 250 000 работни места, пенсии 1500лв. ток от Белене за без пари стига ли ти то ВЪЗДУХ ПОД НАЛЧГАНЕ или искаш още малко от НАП и митниците, спиране на контрабандата, блестяща икономика, спиране на ДДС измамите и т.н.

БАСИ КОЛКО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ИМА...НАПРАВО БЕЗ МОЗЪЦИ

Прав си! Като ти чета простотии, наистина се убеждавам, че си прав, тъпо, просто животно!!!

Национално предателство е нееднозначното отношение на премиера към това кото правят политиците и толерирането на една политическа сила пред другите. Мгистралата някой ден ще стане, но... с тая рухнала икономика каква ли ще е ползата от нея? Наместо да се стабилизира страната и икономиката, се толерира завръщането на ГЕРБ на власт и строежа на една магистрала.

ГЕРБ ПОБЕДИ НА ИЗБОРИТЕ ВЕ ТЪПЪНАР

Е що не управлява ве, умник! Победител е този, който управлява. Там е мнозинството!

Ти си тъпанар! Герб като победи на изборите защо не е на власт, ами иска да събаря властта? Ще ви се, ама няма да я бъде!!!

Плевнелиев разбира от магистрали , и не е негова функция да указава какво да прави правителството. За нарушаване импичмент.

Той не е издал указ ,а изявление до медиите.И това ли е забранено...?

Трайте правителството работи...:)

3евзек

Работи много добре. Хемус ще струва н абюджета 3 милиарда, но за сметка на това ще се плащат такси на частния субект от публично-частното партньорство.

комунетата пак ни гласят някаква далавера. като на времето с тракия. добре че тогава не се разбраха за рушветите иначе поколения щяхме да плащаме за концесията. а дано ги изхвърлим преди да са направили големите зулуми.

А бе тоя за гешефтар ли се има ли за президент, кога ще започне да работи това за което беше назначен. А не си ли спомня този поплювко, че точно неговия патрон ББ се отказа да прави магистрала, а щяло да е само скоростен път. Сега министърката иска да прави магистрала, а плювалото Плевня плюе ли плюе.

и ти какво каза ?

Нека го кажем по-просто: Парите не се дават от Европа и не се следи разходването им. Е познайте кога ще има цяла магистрала "Хемус" по тази добре отработена схемичка?

МАГИСТРАЛИ ЛИ...БЕШЕ ТО КОТ БЕШЕ...ЩОМ АСФАЛТА НЕ СЕ ЯДЕ - НЯМА СЕ СТРОИ!!!

Така е- няма угодия. Преди мрънкане и рев защо няма магистрали. започнаха да им сторят магистрали- мрънкане и рев , че не се ядат и защо строят магистрали. Не заслужаваме нищо

Гаргамел

СТАНИШЕВ ИСКА МАГИСТРАЛИТЕ ДА СЕ ЯДАТ...ГЛАДЕН ЧОВЕКА ВЕ

Гербаджийски ибрик миризлив!!!

а ти си един... изрод балкански !!!!с *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това Бойко нали щеше да го прави "скоростен път", сега тази с "лилавото костюмче"(по думите на онази мутра) магистрала ли иска да го прави?

България е подписала споразумения с МВФ да увеличи възрастта за пенсиониране. Първия ден Орешарски каза, че се спира увеличението на пенсионната възраст и от МВФ реагираха остро на това изказване. не знам кой ще ни остави така да посписваме споразумения и да се отмятаме след месеци. Затова сме и на този хал- никой не смее да почне реформите, за да не загуби изборите и затова сме бедни, нефункционираща държава, здравеопазване, съд и т.н. Скоро няма да излезем от блатото

Комунистите се опитват да приложат схемата от преди няколко години с АМ Тракия, която ако беше станала щеше да излезне 5 пъти по-скъпо за данъкоплатците от зажършването и с европари.