Петкова преговаря с ”Росатом” за АЕЦ ”Белене”

България ударно преговаря с руската компания "Росатом" за реализирането на произведените 2 ядрени реактора за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Петкова преговаря с ”Росатом” за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шефът на Лукойл затуи ли беше тук ? - да се уговорите дали ще инвестира в АЕЦ Беляне, като "препере" част от парите на политическата олигархия складирани в арабския свят! Пък ние ще продалжим да му осигуряваме монопол!!!

... ненакрадохте се бе!!!!! Ся пак ще има едни фирми, на едни хора, да лапат покрай дострояването на АЕЦ Белене. Ама си мисля, че тоя път ще има средной пальчик от друзята, и те ще си пратят техни си фирми, те да лапат.

След толкова усилия да се спре проектът в Белене, да нямаме втора атомна централа в България, се връщаме години назад в развитието си и пак ще строим атомна централа! Да ги продават тия реактори и да се спре с това безумие!

забогатяли от големия вир Белене-''Надежда всяка тука оставете. ''

ТИ, КАТО НЕМАШ ПАРИ, С КОЙ ШЕ ПРАГОВАРЯШ БЕ? Утре почвам преговори да ми достават дукати верон. Бюджета щел да плати, некога си, у бъдещето, от мое име. НЕКОЙ ТЕ ОСЪЖДА, ПЛАЩАШ МУ ЛУДИ ПАРИ И ПАК ВОДИШ ПРЕГОВОРИ ДА ТЕ ЕБЕ, ИЗНАСИЛИ И НАКАРА ДА МУ ПЛАТИШ НОВАТА СМЕТКА НА МАСТРАФА. АМЕРИЧКИ ЛЕТЧИК, ПУСКАЙ АТОМНАТА НЕ НИ МЪЧИ. Стига толкова срам и унижение от "властимащи" в територията. Таз ми иде лично до а удушим. Зарад колективно погавване на честта идостойнството на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.

И какво стана след години протакане, харчове и глупости пак руснаци ще строят Белене. Значи цялата работа е кой ще вземе комисионните.

Ти със сигурност ще дадеш парите. По-точно ще задлъжнееш. Мераклии за строители и комисионери бол.

Значи руснаците искат да строят, най-вероятно на тройна цена, но кой ще плаща? Бедният и изтормозен български народ, който те така ефективно крадат последните 70 години, нали?

Ако някой си въобразява ,че някакво решение могат самостоятелно да вземат "нашите"," без"родни, политици,много се заблуждава..Че тях треска ги тресе ,само от спомена от посещението на "незабравимата г-жа КлинтОн.Тя тогава им проведе такава стегната и дълбоко мотивирана строева подготовка , на тема отказване от строежа на АЕЦ"Белене" ,че само спомена за това ги кара да отскачат до в къще ,за смяна на панталонките.Така ,че нищо няма да се случи ,та нашите управляващи да не са като Орбан и да да имат смелост и достойнство ?Ами не са .Те са сервилници и проводници на чужди политики ,прикрити под и зад маската на евроатлантическо послушание.

Ми дай да те направим тебе политик бе мухльо? Ти нали си много хубав, ше оправиш и България. Ей на следващите избори бъди готов.

Простак и аграрник бях , такъв сте в моменати такъв ще си останете до края на живота.На обществото са необходими такива лумпени като вас само за обслужващ персонал

Пак ще има голямо лапане покрай "проекта"... Честито на р.овч., Прасето и всички марионетки на Москва. За всички, които ще плащат масрафа - много ви здраве :)

Дай боже да не останат само празни приказки. Щото от ГЕРБ, друго не може да се очаква. Ние все се каним, все се каним и не можем да се наканим. Все ни е скъпо. За турци и унгарци не е скъпо, на нас обаче все ни е скъпо! Проектът АЕЦ"Белене" е закъснял и то много. Просто нямаме време за губене. Ако искаме да я има България! Само идиот може да политизира проблема. Дядо Тодор ни остави 6 реактора, а ние сме на път да ги докараме до нула. Ако продължаваме да слушаме хора със звучни български фамилии, като Мария Капон например!

Ужас това е ужас! Време е за смяна на властта на есен.

Милиардите могат да се вземат от пенсиите на червените пенсионери дето още вярват, че адрения ток е евтин.

Я провери колко е тока от Козлодуй .

Токът от козлодуй носи всичко на всичко 150 милиона годишно печалба. А за вас пенсионерите отива т 50 пъти повече годишно.

Ама и аз съм готов да построя всичко, стига да има кой да плати. Русатомпутингазкгб бил готов да стане строител, ама ние да му дадем двайсе милиарда???? Между прочем, за същата цена българското правителство може да инсталира 10 хиляди мегавата фотоволтаици - пет пъти повече, отколкото в Белене, и после производството на ток да е без пари!!!

Докато разни журналисти и теменужки теменужат: -" АЕЦ Белене, АЕЦ Белене...", то даже и в изостанала, постдемократична България се построиха възобновяеми мощности колкото за реактор и половина, пък и потреблението галиба пада.

ДОБРЕ ЧЕ НИ ОСЪДИХА БРАТУШКИТЕ,ТА ДА СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА С АТОМНОТО НИ РАЗВИТИЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА!!!ИМАМЕ СИ ПОДХОДЯЩА ПОГОВОРКА ЗА СЛУЧАЯ,"НА ТИ КЪОРЧО ОЧИ"!!!

Заради Клинтон загубихме 7 години! Ако не беше скръцнала със зъби на Бойко и той да се наака през 2011, досега Белене да беше построена и да дава евтин и чист ток! Като имаме посерковци за политици така ще сме!

Овчаря да плаща реакторите,като ги е поръчал без договор за централа,какви са тези приказки,като сме ги били платили,а кой ни докара до това положение? Кога ще му се търси финансова отговорност на това чучело,дето източиха милиарди,без нищо накрая и сега пак отново,а случайно да е късно,отдавна не сме 2005г.?

Овчари, щуротии! Клинтон спря проекта и за щастие я отсвириха та се отвори възможност пак да тръгне! Дано Мак Кейн да не дойде и да му дръпне ушичките на Бойко.. и той като Орешарски да се насере от страх!

.....до обяд - няма да строим.... на обяд - продаваме реактори..... след обед-ще строим....... ХАМЕЛЕОНИ! По този начин 10 години. сега тази централа я набълбукаха с дела, съд, глоби и др. + 20 милиарда евра за строеж. всички са за Белене. Няма кой да ги вкара в гьола да копаят за назидание... некадърници и това е,.....

Абе стига сте се натискали,аман от тази Теменужка, пак тръгна да се слага за ядрени централи!В Германия поетапно ги закриват до 2050 г.,във Франция също постепенно,въпреки че е производител,тия ще ни замърсяват с ядрени отпадъци отново,не стига че и Турция строи до южната граница в най чистия район ,ами и това Белене,стига сте го дъфкали,най много за 7 ми реактор на Козлудуй и точка!И Китай инвестира също в зелени енергии,да не са по прости!

Германците ги закриват, Унгарците и Чехите строят нови.. а тъпаците като тебе ни натресоха Американските ТЕЦ ове на въглища, хем да ни тровят, хем глоби да плащаме, хем 3 пъти по скъп ток от АЕЦ да плащаме!

Затваряйте ТЕЦ-овете стига с това обгазяване.

АЕЦ-вете искаш да кажеш!

България разполага и с технически отлично подготвени експерти. Всички Български фирми са готови да строят!!! Пари нема...

ама сеиозно?:)

Да ги продадем реакторите ? Тъкмо сме ги платили. Площадката е готова за строеж, проект, разрешителни (най-тежкото) всичко имаме. И да не я построим ? Че то ще бъде по-голямо престъпление от закриването на 4-те малки реактора !

Нищо нямаме бе,всичко е остарялои амортизирано!Ти не си ли чувал за нови изисквания?

Между другото днес цените на петрола удариха 7 месечно дъно. Няма обаче новина, че ще свалят със съответстващия процент парно, газ, ток. Миналата година платихме за Белене милиард и нещо неустойки. Сега пак ще подписваме договор. Аз ли нещо не схващам или...

Между другото днес цените на петрола удариха 7 месечно дъно. Няма обаче новина, че ще свалят със съответстващия процент парно, газ, ток."" Няма и да има, трябва да спонсорираме братушките. Знаеш ли колко е гадно икономиката ти да зависи само от износ на природни ресурси и оръжие ("добре" поне, че затова сега има търсене).

Че не схващате, то е видно. Къде ги видяхте тези "милиард неустойки" ? Нито евро не взеха руснаците "неустойки", официално се отказаха. Милиардът беше за реакторите. И си ги получихме. И двата ! Къде видяхте "неустойки" ?

Нищо не сме получили още!!!! И няма оценка, това което ще получим, колко струва пазарно!!!

Точно така. Разтрогнахме договора, размина ни се да платим само реактори без неустойки. видя се че няма накъде без Руснаците и сега нов договор,... а бе Боко ги надроби едни...!

Да строят всички са готови (Руснаци, Американци, Китайци ...). Кой ще плати е въпросът.

Както казва народа руснак и безплатно да ти строи нещо пак ще си на голяма загуба.

Това кой "народ" го казва - българската секция на дойчевеле ли ? Ми те там са 6-7 души безродници.

""""те кола не могат да направят ще правят горе долу чорнобили ,"""Бродят странни същества из нета ,отличаващи се минимални конгнитивни възможности.За коли не знам дали могат или не могат руснаците да правят ,те са силни и правят космически ракеети.Колкото до високо-проходими машини,предполагам ,че малко са коментиращите ,които са пътували повече от мен из снежните задволжки степи и Сибирската тайга.Е там може да се каже , че терена е изпитание и проверка за класата на машината.Колко до реакторите много се изказват, но имат само бегла представа за неговата работа.Колко до България на нея вече никаква ел енергия не и е необхадима.За шиенето на гащи и потници с чужда суровина може да се използуват добрите стари крачни и ръчни шевни машини , а осветлението с газени лампи е направо иновативно решение.На страна ,която няма индустрия ,селско стопансто,култура,наличните ресурси от гори ще стигнат и за осветление ,и за отопление.Майната им на разните му газове и прахови частици ,я как добре вървят 30 годишните ,пета ръка трошки

престанете с теэи чернобили,в ЕС сме имате эападни технологии ,фокушима сименс чапарал филипс,по сигурни ,стига те с теэи борж и квас ,гледаите эападните технологии по сигурни,те кола не могат да направят ще правят горе долу чорнобили ,спрете се оставете България беэ чернобил

Eвропейската/американската радиация са демократични, безвредни лечебни. Не са като руската тоталитарна вредна радиация. Американските ядрени отпадъци са безвредни демократични. Американския обеднен уран е най-демократичен уран.

Браво! Педалите русофоби моля стойте настрана. Нека бизнеса тръгне.

Аре нема нужда от повече руски самовари! Най-добре изобщо без ядрени мощности. В тази енергетика няма нищо чисто и безопасно. Да не говорим, че вече сме зависими от вноса на енергийни източници от Русия - газ, петрол, гориво за Козлодуй. За какъв дявол ни е да ставаме още по-зависими от Путин и КГБ?! Аре у лево тия!

Петкова,никога,АМА НИКОГА НЕ ДОПУСКАЙ БОЛШЕВИКИТЕ ДО ЕНЕРГЕТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ В КОЯТО СЪМ СЕ КЛЕЛ,ДАЖЕ И ПРИ ФОСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

В ква енергетика си се клел бе кр.етен? Де ви намират такива тролове?

Плебей,клел съм се в България-болшевишки плазмодий

Обаче добре е, че преговарят. Нали Хиларито (нали помните мейла - "Добре свършена работа!" след решението за спиране на АЕЦа) не е вече началник, няма да дойде да заповядва. Така че действайте! Умните правят бизнес с Русия, тъпите, болните и платените тролове надуват балона без да осъзнават, че е спукан.

Когато "братя " руснаци искате икономически да ни заробвате чрез атомни централи , защо вашия президент и другия велик шахматист бълват антибългарска пропаганда за нашата КИРИЛИЦА ?!?!

Че те колко са заробили - Германия, Китай, Индия, Япония, Турция. То не е газ, не са реактори. Та нас ще ни подминат! Но като не щат други да ни поробват с такива работи, а само с шивашки кооперацийки и с пияни шведи да бият жените ни, нека пък с два реактора да ни поробят!

Каква атомна централа ги тресе. Що спъват алтернативните източници? Да могат да си набутат милионите в джобовете. Колко малки семейни фирми със соларни паркове фалираха, защото не им изкупуват енергията или при неприемливи условия. Да живей ГОЛЯМАТА ЛАПАНИЦА

в момента България произвежда 11 0000000000 харчи 7 0000000000 артисват 4 0000000000 ! и тока поскъпва!? що тъй дрогаре?

Затова ли зимата имаше спирания на тока защото не достигаше?

Зимата спирания немаше...

Ако остане Теменужка и руснака да определят стратегическия инвеститор съм сигурен, че този "частен стратегически инвеститор" ще я построи много бързо само че българите ще платят инвестицията от бюджета на държавата. Защото от 1945 г. насам всяка руска държавна или частна инвестиция в България се заплаща десетократно от българския данъкоплатец. Както казва народа руснак и безплатно да ти строи нещо пак ще си на голяма загуба.

докато тиквата и сие умуват , русия строи в турция , унгария ...и газопроводи строи

Чудя се -нашите политици дали наистина си пускат рекламни новини от време навреме --Има ембарга -няма как да има руски фирми тука --Путин ев ъгъла---късно го канят---новият руски президент от 1918г -Навални трябвада канят ---Росатом няма пари--няма ивъншно финансиране ---А Уестингхаус питахме ли? те какво казаха по въпроса ?

Теб да не те е покосил менингит?

Уестингхаус фалира. Росатом не е.

Първо да признаят че кирилицата са я взели от България и после да се молят за бизнес в България!!!

Ей не се накрадоха! 600 млн. евра им платихме и още искат! Дано петрола падне още и фалират та да ни забравят!

Уморих се от тези безкрайни спорове за и против нов АЕЦ. Да пуснат проекта на борсата и веднага ще се види какъв е реалния интерес. Щото е едно да пишеш по форумите, ама съвсем друго да извадиш 5 бона за акции. Тогава ще ти се разясни какво значи "риск", какво значи "доходност", какво значи "ниска цена на продукта". Другото е бош-лаф за пияндета, дето ми писна.

Милите ни родни герберасти въртяха, сучиха, правиха се на мъже, готвеха се да воюват с Русия и пак до нея опряха, с тая разлика, че сега са в много по-неизгодно положение (далеч по разкрачени) и в крайна сметка развалиха къщата, а сега се канят да строят колиба.... Се ля ви г-н Тиква!

Твоя пост прилича на Хем сърби хем боли.Ако откажеха нашите управници преговори с Росатом щеше да редиш гневни думи.Сега когато са налице тези взаимни договаряния пак същото.

Моя пост описва ситуацията на ГЕРБ! А тя е следната:"Изтърваха питомното, а сега търчат да гонят дивото..." Тъжна картинка!

Ние промишленост нямаме, та ще строим енергопроизводство. За къде? За износ и пълнене на сметките на група "хора".

Аз обаче не желая руснаци.

Бъдете сигурни, че след строежа на втората АЕЦ тока ще поскъпва скокообразно. Така ли се плащат 20 млд. евро за строежа им?

Някой ще подскаже ли колко до момента ни струва "локвата" ? До тук на БХ му трябваха 8 години за да се опита да вдене трябва ли или не трябва Белене ? Май доста повече от колкото на Шекспир да запита - Да бъде или да не бъде - хахахахахах