Роми не пускат дъщерите си в клас, да не ги крадат

Родители роми спирали дъщерите си от училище от страх да не бъдат откраднати по пътя за булки.

Обратно в новината

Коментари - Роми не пускат дъщерите си в клас, да не ги крадат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека г-н Кр Кънев да си гушка парите от Хелзинския комитет и да не се прави на по-голям католик от папата Циганин не се интегрира Ако не им искат бележки от соц грижи за детските нито едно цигане няма да стъпи в училище

Айде стига с тия цигански простотии! Българите циганки не крадат! Крадат ги младите цигани. Т.е. циганите да си стягат разпасаните редици и да не обвиняват отново другите, в случая училището!

Ще ви кажа , че ние /българите/ сме си виновни за това положение.Както и за това ,че не раждаме деца.Живея в кооперация , в която без моите три деца/от 14 апартамента/ има още само 5 деца.Но за сметка на това се отглежодат 6 кучета.Просто и точно.

Не са минали и сто години от както и българите са си крали булките/май имаше подобно нещо във филма "Мъжки времена"/.Лошото е ,че с всяка изминала година ,циганите вместо да се интегрират, все повече се отдалечават от ценностите на цивилизованите хора.Да не повторим опита на Римската империя паднала под ударите на дивите варварски племена.И след това, 1000 години средновековие.

маи имаше нещо такова в "мъжки времена", но маи не ставаше дума за българи... я вземи се ограмоти малко и прочети "диви разкази" на хаитов! героите на тоя и много други разкази са помаци.... не че не ги броя и тях за българи, но е доста пресилено да се каже че сме си били крадяли булките преди 100 години

Аз не съм помак ,нито циганин ,нито турчин ами чист българин и къпан и некъпан и прадядо ми си е откраднал прабаба,така че просто манговците са поизостанали с едно 150 годинки примерно от общото местно развитие!

Имам право и аз да участвам в дискусията, още повече че Сливен е и мой роден град. Шумотевицата с циганите и проблемите свързани с тях се раздухват, за да се отклони общественото внимание от СОЦИАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ и от конкретните личности генериращи УСЛОВИЯТА ЗА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ. За да не бъда голословен, ще посоча планираните събития за случване през октомври и "вършеенето" на нашата правителствена делегация в САЩ в момента. Съвсем скоро ще осетим резултатите на хармана, на какви "яйца" са ни насадили и на колко голямо "клонче" са закачени яйцата, след като социалната буря отвее "плявата". Дано това което иде, да ни направи по-силни, а не да ни умъртви. Играта толкова загрубя, та народното търпение се оказа по-велико от това на Бог. Съвсем скоро ще видим "Как кон боб яде и как турчин в джамия *ърди.". Нека да доживеем до Бъдни вечер, за да си пожелаем една още по-тежка и по-сексапилна да бъде 2011 година, годината на изборите "3 в 1".

Логично е да ги е страх да не им ги откраднат. Щото, ако бай мангал си опази дъщерите, ще е с едно 5000-2000лв напред за всяка. Къде спи законът??? Продажба на жени?! Секс с малолетни? Циганките се пишат самотни майки, за да цуцат помощи

Изборът на различни изразни средства е привилегия на всеки от нас. Защо министърът да не може сам да избере как да се изрази? Фактът, че дори и човек като теб, макар и след 2-3 прочита го е разбрал означава, че министърът е избрал подходящ начин да се изрази разбираемо и за най-трудно "стоплящите"

Няма свобода без освобождение.

Безкрайно съм възмутена от представителите на ромските оргавизации - не може никой да ги спре в медийните им изяви, само да повтарят, че циганите имат права. Какви са тези права - да получават наготово всичко. Да им се даде общинска земя и да си построят сами прилични жилища и да обработват предоставена за целта земя. Със средствата, които им се отпускат от различни фондове, тези ромски организации да създадат селища от типа на израелските кибуци, мисля така се казваха! Кой е виновен за тези условия на живот - мързел, крадливост, безотговорност към създаване на многобройни циганета!

А къде са правозащитните организации?Или са само там където има далавера.

Защо не спрете да ни занимавате с тези цигани....допълнително трябвало да им се плати...алооо вие в пробита кофа вода наливали ли сте ?!?!?! Крадяли ги за булки, по-долу някой добре го написа, крал булка- присъда за отвличане и блудство с малолетна и в пандиза+общественополезен труд да си заработват издръжката поне.

Като говорят на майчиния си език, а не на български, да искат помощи от майчината си държава! От къде на къде на човек, който не знае български език България ще му плаща помощи? Или пък ще може да гласува?

Не е луд този,който яде баницата,а този който му я дава!Кучето скача според тоягата!

Крадат булки от 6-ти клас, защото тия дето трябва да гледат за по-удобно си затварят очите. За крадене на такава булка-глоба и в панделата.

"Според просветния министър Сергей Игнатов обаче заяви, че няма етнически конфликт..."?! Снощи и по телевизиите само това повтаряха. Само че, едно нещо, колкото повече се отрича, толкова е по-вярно. Г-н министърът (както всички правителства преди него) се опитва да се прави на щраус. Ама то е известно, че щрауса като си навре главата в пясъка, задникът му се вдига нагоре! Освен това - докога с двойните стандарти? Значи за ромите е нормално да крадат 10-11 годишни момичета?! Това, според българските закони, не е ли престъпление? Откъдето и да го погледнеш. Ха е посмял българин да направи подобно нещо - ще му раскажат играта (и с право). Но мангалите дори и не ги порицават. Спомнете си преди няколко месеца едва спасиха живота на раждаща 12 годишна ромка (отвлечена и вероятно изнасилена на 11 години). Да сте чули - за арестуван и съден ром (бащата)? Ама ромите се бият в гърдите, че са българи, само, когато има аванта. Защото номерата им минават в тази държава. В нормалните - НЕ! И колкото повече управляващите си навират главите в пясъка, толкова повече истината (и задниците им) лъсва.

Всички сме равни пред закона,ама някой по-равни от другите теяс дебелите вратлета добре облечените и другите с атрацитния цвят дето направо понякога синеят,а белите обикновени хора....за тях закона е железен няма лабаво!

За това всяка девойка с батко си на училище хем и той да понаучи туй онуй!

Не. Тъп е онзи, който не може да го разбере.

Вие всички сте се побъркали. Всеки ден слушам само за циганите. Писна ми.

Да бе , да , само цигани и кучета се коментират. Ееее , чат пат и пенсионна система, здравна и образователна.

Дръжте си тези "плочки" на вашия тротоар!

Няма да ги крадем само ще ги е...м да ви подобрим малко породата....

По-добре да си седят вкъщи. И без това от тях нищо не става. В училище мислят само за ядене и секс.

Хайде интегрирай ги тези!!! Не се гаси туй, що не гасне!

И в къщи затова мислят. И това правят. Но е погрешно да им се отнема шанса да се очовечат поне малко в училище - те в 6-ти клас тъкмо започват да понаучават азбуката.

A вкъщи - да правят деца ли? И после ние да ги храним с нашите данъци. По-добре на училище,да понаучат нещо,да се социализират поне малко.И после - или в "Чистотата" или нещо друго такова.Все пак и за тази работа трябват хора,нали?