Скандал, масов бой, арести, протест, блокада в Гърмен

Скандал между две компании от с. Гърмен и кв. "Кремиковци" прерасна във физическа саморазправа с ранени и задържани. Последва протест, стигна се до сблъсъци.

Обратно в новината

Коментари - Скандал, масов бой, арести, протест, блокада в Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами съобразяваш се с властта това е,некви други въпросчета.....?

аз пък съм доволна от начина, по който циганите разпределят отпадъците по кофите в София и ги прекарват за рециклиране!!!! Българите не се научиха и никога няма да се научат да изхърлят разделно, но ето че циганите вървят след нас и го правят безупречно! Ето в тази насока може да се инвестира и да се използва потенциала на циганите! Също може да бъдат ангажирани в залесяването на страната и много други такива полезни дейности! Има достатъяно средства от еврофондовете да се създадат работни места за циганите! Просто трябва да спрем да малко да плюем и да сме по насточтелни и в генерирането на идеи! Нещо по-градивно да мислим, за да убедим и циганите че не сме по-големи диваци и от тях!

ще ги убедиш, когато им платиш! ти мислиш, че тези еврофондове са стигнали или ще стигнат до циганите ли? лъжеш се! откраднати са още преди да са пристигнали! и познаи от кои?;)

И как ще убедите циганина да работи, когато взима помощи без да работи?

Въпреки, че от някои партии и организации сега ще нададат вой срещу расизма на българите, българите не са нито расисти, нито нетолерантни. Това което обикновените хора искат, в това число българи, турци и българомохамедани е законност. Никой нормален човек не иска да влиза в личен конфликт заради съзнателно провеждана в продължение на десетилетия политика и заради бездействието на властите. Задължението за контрол на спазването на законността е на властите. Въпросът е в това има ли воля за налагане на законност. На властите е изгодно да си затварят очите и да отлагат решаването на проблема, но трябва да са наясно, че колкото повече то се отлага, толкова повече вероятноста от назряване на широкомащабен етнически конфликт в бъдеще се засилва. В даден момент /този момент вероятно вече е дошъл/ дори и да възникне желание, проблемите няма да могат да бъдат решени поради чито технически причини - невъзможност на полицията, съда и властите да поемат безбройните случаи на циганска претъпност. А уко успеят да наложат наказания, те няма да могат да бъдат приведени в сила дори само поради липса на достатъчно затвори или неспособност да полицията да издири вече осъдените. Видяхме какво става - престъпници с влезли в сила присъди многобройни присъди извършиха убийства и други тежки престъпления. Освен всичко друго, с тежкия воденичен камък на шията, наречен ДПС, българската държава е безсилна и с вързани ръце.

Во-лен, Бо-лен, Пре-зи-дент! За да имаме чиста и расово свята република! Ако зависеше от мене, и пеянстващите и картоиграчите са си за съд. Първите, дащото нарушават обществения ред, а вторите - защото замърсяват българските играви традиции с каруцарски активности!

Що не го пускате? "...Ромите пиели алкохол на пейката под чинара, а българите играели карти..." Извадката е от вашето писание, а то на всеки е ясно, че това си е ТИПИЧЕН РАБОТЕН ДЕН...

Извинения. Забравих, че 'проверяващите' четат бавно на български...

"...Ромите пиели алкохол на пейката под чинара, а българите играели карти..." Типичен работен ден... Е така икономиката набира скорост!

Боби

И от кога Неделя стана работен ден? Или така да се изкажем просто...

Отакто останалите станаха празници.

Ало редакторите. Защо не публикувате коментарите и какво е посланието Ви- защитавате някаква циганската кауза? Ако циганите са етнос, който не се занимава с кражби, побоища, плаща са водата тока и данъците, ако тези хора не опустощават цели села, не крадат дърва, не раждат безотговорно деца, то тогава трябва да ги защиваме и това е Вашата кауза...

Не че се опитвам да правя някакви изводи, ама когато цигани изнасилват, бият, почистват къщите по график на цели села, не плащат ток вода и прочее вземания, полицията не блокирва никакви квартали и не търси прилагането на закона, но когато над свещенния етнос надвисва заплаха, тя се появява в цялата си мощ. Защо така се получава?

Странно...не виждам никаква реакция от българския цигански комитет...пардон, БХК!?

Държава няма. Време е сами да вземем нещата в наши ръце, защото от тия термити няма никаква полза.

Стига манипулаций за етнически конфликти! Влезте в коя да е кръчма в България и ще чуете ромска музика на която българи кършат снаги и разтапят при рефрена "Гелем да те, тудоресте....", цигански оркестри озвучават всяко роднинско събитие... Българи и цигани имат общ бит и култура и са един народ с една кръв разделен по политически съображения!

Теб ако те е зачевал тъмнозелен,уважаеми Шрек,това не означава,че важи за всички.

Третирайте,братя българи,третирайте където сварите и с каквото можете акаридите!

Полицията пази циганите, циганите са сигурни гласове за управляващата четвъртита коалиция - ГЕРБ, АБВ, РБ, ПФ. Затова пенсионата реформа на др. Калфин няма да засегне ченгетата и те ще продължат да се ползват с привилегии.

Чудя се само у нас ли се случват такива неща?! В Турция,Гърция,Сърбия,Румъния,Русия и западна Европа не съм чел в новините за подобни "етнически" конфликти между роми и местно население....

Сигурен ли си, че не четеш? Събитията в Западна Европа? УК, Германия, Белгия...палежите, размириците. В САЩ? Сигурно в Унгария, Румъния също имат, светът е седнал върху барутено буре.

Ами като ги търпят...

Както вървят нещата,ще останат само политици и роми /да не пиша ман..../ в тези територии, да си крадът на воля ,само че нас - българите няма да ни има.

Е, как ще оцелеят паразитите без гостоприемник?

...този пореден скандал между хора /няма значение етноса/ отново ми говори как властта е оставила хората на произвола на съдбата. Управниците ни само се тупат в гърдите каква инфраструктура градят.То не са мостове, надлези, пътни възли и магистрали.Но имам чувството, че в тази държавица има само градежи, но не и хора.А хората трябва да са на преден план, да се регулират възможно най-добре обществените отношения.Кога ще се направят наистина добри и строги наредби, както за вътрешния ред в жилищните кооперации, така и в самите общини?! Полицията обикновено вдига ръце и се оправдава - до тук сме. Мнозина тъпаци в България не разбират, че не е нормално да натрапваш на другия музика или силен шум от каквото и да е естество.Когато не разбира, идва "тоягата" или....полицията и глобите/солени/. Никаква превенция.Кметовете по места и в големите градове дремат. И се занимават с популистки проекти.Като Фандъковица в София.Миналата година ремонтираха бул.Ал.Малинов, тая година пак?!? преливане от пусто в празно. Алоо, един град не се състои само от автомобили и шофьори.После хората се прибират по домовете си, а в жилищните кооперации цари пълен хаос и самоуправство. Не искам въобще да си мисля как е по селата. Пак казвам, първо трябва да е добре за хората, пък после да се мисли за някакви материални неща.

Половината мнения сте ги изтрили, този сайт цигански или български е и за каква етническа толератност пледирате, когато вече отдавна се знае, че българите НЕ ЖЕЛАЕМ етническа толерантност, тъй като от другата страна ни казват "българите на кайма", ако Вие от този сайт не сте българи, закрийте го!!!

Любопитно е каква позиция ще вземе избраната от помаци кметица?

КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е УПРАВЛЯВАНА ОТ МУТРА, КОЯТО КРЕПИ ОЛИГАРХИЧНИЯ МОДЕЛ И ЦИГАНИТЕ СА ОСНОВНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧВА ВСЕ ПО ЧЕСТО.

До кога циганите ще тормозят българското население???

Докато българското "население" се държи като стадо. Или, както е казал Киро Секирата - Докато има говеда ще има и касапи.

Нещата отиват към гражданска война. на хората им писна от циганите

Кибрита,кибритаа-от страната на вятъра.

Този, а и всеки друг проблем, който имаме идва от неефективната и дълбоко сбъркана изначално форма на управление, неприложима у нас. Никога не е работила добре демокрацията в България. Нужна е здрава ръка, авторитерен ръководител от типа на Лукашенко-твърд, честен и последователен. ЕС ни забива в същото блато, в което живеят техните електорати. Вижте Гърция, Испания, Италия, Ирландия, вижте им дълговете и безработицата. Вижте им фалитите и балоните.

Ние и сега си имаме твърд и честен ръководител - ББ. Малко е непоследователен - сменя си мнението по три пъти на ден, но да се надяваме, че през следващите му мандати ще се промени.

напред назад Обратно към: [1842 - 1849][Добри Чинтулов][СЛОВОТО] СТАНИ, СТАНИ, ЮНАК БАЛКАНСКИ Стани, стани юнак балкански от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи! Че сълзи кървави пролива във робство милий наш народ; високо той ръце простира да го избави вишний бог! И тъй ний много претърпяхме, но стига толкоз да търпим, да бъдем пак, каквито бяхме, ил' всинца да се изтребим. Докога, братя, да се губим? Защо да се не съберем? Така ли вечно ще се трудим и в робство всинца да измрем? Я вижте, братя, погледнете на ближните нам племена! От тях добър пример вземете как си прославят имена! Станете, братя, вий станете, начало покажете вий; и сабите си запашете, и помощ ще ви се яви. На помощ сърби, черногорци със радост ще се затекат, а и от север храбри руси тозчас ще да се появят. Догде е мъничка змията, елате да се съберем! С крака да й строшим главата, свободни да се назовем! Да стане лева наш балкански, от него вятър да повей, та полумесец отомански под тъмен облак затъмней! Да си развием знамената, да светне нашата земя, да си прославим имената, да гинат турски племена!

По какво си приличат совите и цеганите ??? - И двата вида денем спят - И двата вида нощем крадат - и двата вида са защитени от закона

стига *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цигани - в Централна и Източна Европа, Синти - в Германия, Кало (черен) - в Испания, Мануш - във Франция,Джипси - в повечето държави по света.

Алооо, Гърменци не разбрахте ли че сами трябва да се оправяте! Нали по този край се войводи се пишете, тежки песни пеете за Гоце и Яне, тупате се в гърдите какви юнаци сте били и какви войводи е раждала Македонската земя! Да, ама това май са само легенди, посе..ковци май ще излезете вие! Ромите са разбрали това и затова си правят каквото им скимне!

Алоо, а ти да си чувал, че една чирпанска сватба дава повече жертви от македонско възстание?...

Защо се изопачава истината?-във вчерашния репортаж по телевизиите въобще не ставаше въпрос за кавга между две компании,а за дълго тлеещ конфликт ,затова че самонастанилите се цигани крадат реколтата и къщите на българите.Имало предписание това незаконно циганско гето да бъде съборено още в 2011 год. ,но никоя власт не е предприела нищо-еми никой няма да търпи да се труди,а някой безделник да му обира реколтата и къщите,че и да го напада с камъни и сопи,като в първобитния строй.

Шило

Явно този конфликт е бил катализатора на това, всичко да избухне.

Докато има двоен стандарт работа ще се влошава и може да се стигне до много тежки последици. На българите незаконните постройки се събарят на цигани не. За българите има закони за циганите не. До кога ще се потулва най-големият проблем на България.

Изходът е един- да имаш право да използваш огнестрелно оръжие, когато някой ти краде рекортата, или ограбва жилището. Както в САЩ. СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.

По време на туй дето с голямо удоволствие наричате "Турско робство" българите са имали право да се отбраняват от нападащите ги кърджалии-разбойници, имали са оръжие. В днешната уж независима държава, ако някой те нападне и ти се защитиш, вероятността е да влезеш в затвора за дълго! Аз знаем коя Партия с червени знамена е ковала законите на държавата последните 70 години.

Имали са право Агата да вземе жената, реколтата на раята и да прати доцент Барутов за медиация.

Специалисти по медиацията тогава са били Ангел войвода, Капитан Петко Войвода и всички останали войводи и хайдути...

Tani4ka69

Ало циганските защитници......къде са ни постовете?

Шило

Сега слушам Кънев- май е прав за това, че прилагането на закона е работа на властта. Ами хайде, властта, свършете си работата- бутнете незаконните постройки.

за грубо нарушаване на правото ни на мнение, специално във вашия сайт.