Осиково не иска гърменските роми в училището си

Жителите на село Осиково се вдигнаха на бунт и заплашиха да запалят училището си, ако в него бъдат настанени ромите от Гърмен, чиито къщи бяха съборени.

Обратно в новината

Коментари - Осиково не иска гърменските роми в училището си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Резерват , резерват му е майката . Всичко друго е безсмислено бръщолевене и нищо повече . Заградете им хиляда декара , елекрифицирайте района и другото те сами ще си го свършат .

решават циганския въпрос примитивите от Педе..сткия фронт, от ГЕРБ и останалите простаци и некадърници от управляващата коалиция!!! Само със събаряне на къщи и коптори няма да стане работата, защото тези хора трябва да отидат някъде да живеят, освен ако фашизоидите от управляващата коалиция не са решили да ги унищожават в концлагери. Трябва цялостна държавна политика, като се започне от ограничаване на раждаемостта, задължително образование, социална реформа, трудова заетост и върховенство на закона. Но нашите управляващи мутри и продажници нито са държавници, нито са кадърни да измислят нещо такова, нито пък ще се лишат от циганските гласове на изборите, затова всичко ще си остане по същия начин.

Във всичко си прав (права), ама...Проблемът в Гърмен трябва да се реши сега и веднага.Щото, циганите не могат да бъдат оставени на улицата, без контрол, докато правителството предложи, обсажда и приеме "държавна политика" по циганските въпроси.

Не ги разбираш тия работи явно. Помаците са българи предали християнската религия през турското робство, но запазили българския език. Тези които се самоопределят за турци пак са от българския ген, но са потурчени по всички табиети и правила на османската империя, кои като еничари други като отвлечени за жени в хареми от вече потурчените еничари и т.н. обърни се към народното творчество, там има много песни и легенди описващи превръщането на местното българско население в "турци".

На циганите им е добре така, както си живеят, не работят, но получават помощи. Загубят ли жилище, държавата трябва да ги настани някъде. От какъв зор? Хич не се чудя на хората от Осиково, новите жители ще превърнат училището в коптор като онзи ямболски блок. Как да не се чувстват онеправдани местните хора, като им закриха училище заради липса на пари, а за цигани ще го отворят, че и може ремонтче да спретнат.

В Рибново ги настанете -Родното място на Башев!Да си гласуват пак за него. И братя българомохамедани,ще трябва да свиквате с циганския етнос,че ДПС централата напоследък полага големи грижи за неговите права и свободи - предизборно.

Защо ли милите мургавелковци са нежелани и от българи, и от турци, и от помаци?!Всички са виновни, само те, горките са света вода, ненапита!Работа-колкото искаш, нивите буренясали, пътищата- изровени като след бомбардировка, боклуци навсякъде!Само че това не влиза в етническите им обичаи и особености.Продължавайте да ги глезите за изборите, те от това наглеят все повече!

Докъде се докарахме...Някога дедите ни са работили безвъзмездно за да построят тези училища. В последните години геноцидната политика на управляващите обезлюди не само училища, а и цели села... Нали се сещате в какво състояние ще е сградата на това училище след престоя на ромите...

Държавата ни е крайно социална за циганите и крайно "либерална" за българите. Иначе казано, за циганите грижовна майка, за българите зла мащеха. Що тъй!?

Да отидат под наем,както прави всеки българин, без собствено жилище

ЦИГАНИ

Леле,кво става,бе????

Или са само за бедстващите българи?За какво е тази дискриминация?Пък и съборените им къщи с нищо не са по добри от фургоните.

Не знам защо "Четирите лапи" не се намесват ... ?!?!? Все пак става въпрос за проблем свързан с фауната ....

явно и там има дискриминация .

"Те бяха категорични, че никъде ромите не са желани. " Желани са и още как. На Сатурн!

И жителите на Сатурн не ги искат.

Българското джувотно общо взето е на ниво на запратен малоумник , който не съзнава дори преките последици от постъпките си. Първо вика циганите фа си строят къщи, после им ги бута , а сега се чуди къде да ги настани. Човек да се чуди на гениалността на великите сили да проверят на такива малоумници вместо попечителство, право да управляват държава. Цирк до дупка.

Теб работата ще те направи свободен ( но едва ли и грамотен ;)

Бъркаш мацо, много помаци се самоопределят като....помаци ;)

...хааа нека румяна бачварова да си ги вземе вав кащи...щом е толкова вазмутена и недоволна...еиии лицемерието краи няма..от така наричащите се балгарски политици...нещо да позамажем и караи да варви,че мандата тече...

Извинете, Вие някога посещавали ли сте училище?

Леко напомняне : декадата на циганското включване / каквото и да значи това / приключи с пълен крах :)))) Време е окончателно да се върнат към корените си . Лек път към югоизток , коняци ;)

всички се върнат към корените си в обетованата земя ще останат само кореняците траки:)

тази снимка от къде е, ако се гледат тези то човек си мисли че е от някое турско село, тези да отиват да живеят при тези които им плащат да се обличат като мюсулмани, аиде да ги видим къде ще ги вземат, изроди неверни, нямам нищо против хората които изповадват тази религия а само срещу тези които са на заплата за да са мюсулмани.

турските села са в пъти по уредени от нашите коптори. а за престъпност не може и да става въпрос

В ДИР-а като орел дебне само да не се каже нещо, свързано с лудо нарастващата популация на циганите! Браво на теб, юнако! Добре служиш!

В цял свят ги наричат цигани само в мутроландия роми.

малко ли села-призраци има вече в България! да им тикат мотиките в ръка и на полето! там се вади хляба,а не с кражби и лъжи!!!

дай ми земя и на мене, мотиката сам ще взема.

да, но ако живеят (битуват) в тези запустели села, да си знаят и там отговорностите! ясни правила защо им се позволява да живеят там и стриктен контрол! в моето село по соц. време им бяха построили блокчета, направени, нагласени. имаше голяма мина до селото и там работеха. последните години като отида на вилата - всичко е лунен пейзаж. блоковете се буквално изчагъртани до тухла, димят огньове през отворите, малкото останали хора пропищяха от кражбите им по градините. една жена пенсионерка, учителка от Сф, умря от ужас след като един 20г. келеш я изнасили. всички знаят кой е, нищо не се направи! България така Не бива да си дава даром селата! по-добре чужденци да дойдат, поне малко ще облагородят!

Традициите на циганите позволяват да се женят на 12г. и деца да раждат деца. Защо обаче забравиха за вековната традиция, да живеят в катуни и под чергилото на каруците. Ами ясно е защо, защото трябва да имат адрес и да могат да гласуват за определени хора. Колко удобно.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ нуждаещите се цигани да бъдат разквартировани по членовете на "хелзинкските комитаджии" и по антибългарските нпо-та

"Буквално всеки ден е определят мерките, добави Румяна Бъчварова." Браво, министърке, направо брависимо! министърът на вътрешните работи си няма хал хабер понятие какво ще прави утре? Това означава, че или се върти по вятъра, или си няма никаква идея как да излезе от патовата ситуация!? ами че изходът е много прост бе, другарко - свободни квартири в страната - с лопата да ги ринеш, безлюдни села - също. Ами нека си плащат наем мингяните като нас, или да си купят къщи в тези села - и пито, платено. Но явно калинката Бъчварова не може да види другото - циганите никой не ги иска - вчера в Катуница, днес в Гърмен, а утре - къде, най-вероятно в цялата страна! Е, и къде ще настаните това племе, а? Хайде сега оправяйте бакиите на всички партии, които са били на власт от '89 насам - този път вие сте на власт, и нищо чудно утре да оперете пешкира! Заслужено, разбира се...

"Има и трети вариант - да се ползва училище в друго населено място" ... тия идиоти ли са?? Има и четвърти не знам дали се сещате за него.

Циганите като цяло трябва да бъдат изселени в районите с турско население-около Провадия,Руен, Кърджали и т.н.Така и ДПС ще са доволни, че електората им ще се събере на едно място, а българите ще мирясат от кражбите на циганите!

българските турци (за другите не зная) са работливи хора и с принципи. по Родопите и те са пропищяли от тая измет. Как да ги "интегрират"?!

В случая, жителите на Осиково са българомхамедани, т.е и те не ги искат, а предполагам, ако предложат да заселят циганите сред евреи, арменци и др. такива общности, реакцията ще бъде още по-остра. Дори и абсурдната идея, ако хипотетично заселят циганите в или до бежанските лагери на имигрантите, и те няма да ги искат!

Кой е този луд който да иска да пусне вълк в стадото си ? Министрите да си ги приемат е тяхните домове като са толкова отворени!

Досега, тези почтенните и трудолюбиви хора от този регион ги тормоза с ДПС, сега с циганската напаст. Между селяните от Гърменската община и циганите има цивилизационна пропаст - Трудът да си заработваш насъщният.

Защо Румито не ги приюти тези нещастни хора у тях?Какъв е проблемът тук?

Малко ще и е трудно...но виж, в оня дворец в Банкя - там ще има място за сичкото циган!

Може да се помисли за вариант, да се съберат хранителни помощи, в които да има лека химия. Една химическа кастрация решава проблема в дългосрочен план ...

Защо Румито не ги приюти тези нещастни хора у тях?Какъв е проблемът тук?