Книга пише, че българите са клали и гонили помаците

Книга срещу освободителния характер на Балканската война се разпространява тайно в джамиите на Родопите. Неин автор е Исмен Реджепов, който твърди, че е бил много близък с писателя Николай Хайтов.

Обратно в новината

Коментари - Книга пише, че българите са клали и гонили помаците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе тая наща държава къде спи? Вече не може и историята да си напишем? Турски помаци се вихрят из уикипедия - сега и това. Произхода на българите е тук обяснен: link

Самата истина,моето село Брезе-Девин е било опожарено два пъти,хората подгонени и сега повечето живеят в Турция..

"За разпространението на книгата неотдавна алармира академик Георги Марков, поради което тя е вече недостъпна за широката публика." Георги Марков трябва първо да залепи устата на старите хора, чиито бащи помнят и са предали тези събития. С лъжи на българските историчари близки до КГБ в миналото се отродява това население. Трябва да се изгорят и книгите, и документите на Николай Хайтов, Стою Шишков, Васил Дечов и други български историци преди това. Помаците са претърпяли 5 кръстилки и все с унижения. Ние отдавна сме простили, но да ни правят на глупаци не съм съгласен. Зорлем нищо не става, още повече с лъжи. Моят род е над 200 човека и всеки един знае защо прадядовците са изоставили имот и тръгнали да бягат. Кое е антибългарско - лъжата или истината? Помаците са по-българи от тези, които ни пращат в Анадола!

товае иистината................. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

еееъ баъганйовци,това е истината и много повече!а кога ще отговаряте за геноцида над румелиъските турци....в продалжение на повече от 100 години избихте и прогонихте и продалявате да репресиите и асимилрате едно мирно и отрудено малцинство.....но вазмездие ще има,нищо не е забравено и никому нищо не е протеино

Тези хора трябва да знаят, че са българи, макар и мюсулмани. Тези хора, които са ги освобождавали от Турското иго не са отишли да правят секс са тях, а да жертват живота си заради братята българи под турско, макар че братята са мюсулмани. За сравнение нека си спомнят не преди 100г. а преди 23 години (все още има доста живи свидетели), как братята мюсулмани посрещаха на границата срещу Капитан Андреево, на Капъкуле изселническите вълни с българи мюсулмани от България и да не би случайно да подминаваха жените, децата, че и мъжете отишли да търсят спасение при тях. Ние българите по-принцип сме родоотстъпници, започвайки от първия и стигайки до последния. Добре, че съседите ни постоянно ни напомнят какви сме. Религията не е лошо нещо, но като всичко друго трябва да е с мярка. Исляма е все още на 1400-1500 години. По това време на развитието си и християнството не са се случвали по-красиви неща. Ето ви и един пресен пример link

"Само по делата, а не по писмата ще ги съдим - дела за добросъседство" - казал Плевнелиев за македонското правителство. Следователно, въпросният Реджепов не е извършил осъдително действие. Той само е писал! Да се пише и говори против България в пределите на България, не е осъдително действие, стига да не противоречи на неоосманската политика на Турция!

Много интересно как всички помаци, които познавам си нямат и идея, че е имало геноцид спрямо тях преди 100 години - дядовците и бабите им тайна ли са пазили?!

Устремена към собственото капиталистическо имущество, социалистическата буржоазия тайно предаде България на САЩ и Турция. За целта, веднага създадоха етническа партия, заловиха се със създаване на условия за изселване на българите от смесените райони и от цялата страна, инвалидизираха образователната система, заеха се с корекции на "политически некоректната" ни история. Всичко българско, което е оцеляло от по-древната история става македонско или сръбско и аз много се съмнявам в искреността на възмущението на президента от антибългарската политика на новата държава Македония, защото тази политика е в унисон със затриването на мисълта за България. Олигархичната класа не се нуждае от етническо самоопределяне и държавен суверенитет. А демокрацията употребяват само за лично ползване. Аз отказвам да участвам в спора им, кой клан да печели комисионни от нова АЕЦ, след като няма българска държава.

Едните не били българи а македонци , другите все още са българи, ама аспарухови , след някоя друга година сигурно ще напишат ,че турците са дошли на балканите преди българите , а Борис I ги е карал да учат български като "свободно" избираем . Тъй ама костниците белеят на едни други места, и снимките на камарата черепи пред църквата в Батак са правени преди 1880 г. Толкова ли са прости тия хорица и не виждат кой има интерес от цялата тая работа , сигурно някой който много ги обича или някои съседни "приятелски" държави

Ти чете ли книгата? Прочети я. А ако има верни работи в нея?

краъно време е вее блгария да признае геноцида коъто са изврили срету траките,турците и помаците!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се извини за измислените простотии на един неграмотен турчин ли? Глупости говориш...

Раджеп Плевнялията да вземе да си укроти хората щото иначе скоро няма да има на какво да си носи феса :)

Да бяха се скрили и от налагането на исляма ама нейсе...

Братя българи,много чести стават действия с подобна "ориентация" напоследък! Нещо кара процеса да се ускорява! Дайте да не чакаме повече президент,премиер,бтв и др. Трябва да се изправим мощно сега,трябва да протестираме денонощно,ние сме силните! Трябва да покажем на предателите,че не на изборите,а когато изневерят на нацията си ще бъдат пометени!

НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ БЕ! ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА С ПОМАЦИТЕ Е ЛИЧНО ДЕЛО НА ББ.ТРЯБВАТ МУ ГЛАСОВЕ НА ЧОВЕКА,ИЗБОРИ ИДВАТ. А НА ПОМАЦИТЕ ИМ ТРЯБВА ПАРТИЯ. БОКО Е СЪГЛАСЕН НА ВСИЧКО ЗАРАДИ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ-ИНАЧЕ ОТИВА В НЕБИТИЕТО. ПРОСТО И ЯСНО - КАТО 2 И 2 =4.

Радвам се ,че поне нещо си научил от уроците ми... винаги твърдеше ,че 2и2=...35

не си прав ! Не е негова работа, но ще се възползва !!

Ако беше написал че ББ е създал и дпс, напълно щеше да заприличаш на тоз пишман писател, Режепов!!!

Ислямизацията е в ход, още когато ББ беше само бодигард. Това сега е само пореден етап, от който правителството се възползва. И следващото правителство ще го прави, докато има някой в тази държава, който продължава да МИСЛИ, че е българин и християнин.

Родопите от 20год са разграден двор за ислямистите. СТИГА! Прокуратура и съд няма ли за откровена антибългарска дейност? На мен ми писна Българите да сме дискриминирани в собствената си страна, а на вас! Очаквам поне реакциите на националистическите организации да разбунят малко духовете по тази тема!

vladimir

кретен напиши нищо за доган

крадат исторята на рударите наследници на местните траки в пумиина политическа интрига с една безумно глупава книга на помаци чиито нрав си осана предателски!!!! суд за този,които насажда омраза срежту христянска булгаря!!суд,суд и само суд за този автор!

vladimir

кво се стегаш на помаците турска пръдня няма да учим в истанбул не разбра ли ахмак цайсат

vladimir

лесно е да плюеш по българо мохамеданите да съдиш но с турците как ще се справиш лицемерио гъзолизна

Ако, така я караме, лошо ни се пише...ама, къде е добрият Ламбо да види , той и неговите другари до къде ни докараха?!

Като Най-Обикновен Данъкоплатец просто Взисквам : --Незабавни публични Пълни Пояснения от автора и ( И ! ) НПО ` Европейски институт Помак ` ! (телевизия, радио, Интернет) Веднага !!! --------- ....Всъщност, Дир.бг -- мигар вие не Сте Най-Добре позиционирани да Го Направите ?!

1chovek

Вече се води открита антибългарска война. Единството е единствения шанс за България - единен народ, единни духовни ценности и да си припомним предците си и вярата си, тогава такива смешни опити за грозна подигравка (дори не е подмяна, а точно подигравка) с историята няма да минат просто...

кажи ми как ще стане това ,като сме по долно племе и от турците

и сега какво стана другарите допуснаха етническа партия , и за благодарност те така ни го забиват че не е истина , избори за бсп ли , само на куково лято , допуснаха новини на турски и ако се върнат да управляват ще направят и турскят задължителен за изучаване, а кои з.ае после може и за офицялен език да го предлоят .

vladimir

таз партия е от българското ДС кои я измисли и какво общо има с българо мохамедани

мисля че не е само доган , това арабско влияние в родопите може да ни навлече накоя воина

ето така са деиствали и шиптърите в косово. с провокации и лъжеистории. следващя етап е да искат задължителен ислям в училищата и офицялен турски езил и т.н.

"Той обявява още, че българите-мохамедани са потомци на скрили се в планината прабългари, бягащи от налагането на християнството по времето на княз Борис Първи". Генилно прозрение. Ама дали не са пък славяни, бягащи от хан Аспарух? Или може би остатъци от воините на Спартак? Интересно защо преди 50 или 100 години никой не е писал такива "гениални" трудове, когато още е имало доста живи свидетели на турското робство, ами почнаха да се излюпват чак сега такива "писатели", когато управниците ни си слекоха гащите и им лъснаха голите задници във всички посоки?

Много си прав приятелю!

Предложих нещичко ей-там по-горе. Как Звучи ?