17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Розеола инфантум, известна още като „шеста болест“ или Exanthema subitum (внезапен екзантем), е остра инфекциозна болест, причинявана от човешкия херпес вирус тип 6, подтип b (HHP-6b). Тази форма на HHV-6 инфектира около 90% децата под 2-годишна възраст. Източник на заразата е друг човек. Боледуват предимно деца на възраст между 6 месеца и 3 години. Децата обикновено се заразяват чрез слюнката на майката, която е носител на вируса. Инкубационният период е около една седмица. Клинична картина Заболяването започва с внезапно повишаване на температурата до 39 – 40°C., понякога съпътствано от температурен гърч. В редки случаи заболяването може да започне с дискретен менингорадикулерен синдром и гръчова симптоматика. Температурата се задържа висока около три дни, като през цялото време общото състояние на детето е добро. Обикновено на третия ден със спадане на температурата се появява несърбящ, макуло-папулозен обрив по кожата, локализиран предимно по тялото и по-рядко по крайниците и лицето. Обривът се задържа три-четири дни, след което преминава спонтанно и настъпва оздавяване. След преболедуване се създава имунитет. Лечение Лечението е симптоматично с антипиретици – парацетамол и ибупрофен.

Детето е горяло, а лекарката го заливала със спирт?!? О, свещена простота (простотия)! Какви са тези заглавия????!!!! Помислих си, че е горяло на кладата и се зачитох със свито сърце. А иначе, жалко за детето! Вероятно по-добър лекар да е можел да го спаси. Но както има неспособни журналисти (какъвто е случаят), така има калпави лекари. Въпросът е, че системата не ги отсява, а си остават да вършат поразии. Но така е в нашата Татковина!

Ей глупаци! Не сте ли чували за ЕТ? Като не ви харесва не отивайте на лекар. Престанете да се навивате. Няма смисъл. Никой на никого не е длъжен. Най-малко лекарите. Аз не ходя по болници и съм още жив. Като имам зор се лекувам сам. Не успея ли умиам. Какво толкова.? Човечеството съществува милион години без лекари.

Животът ни учи : 1. Не се доверявай много на лекаря! 2. Винаги потърси второ мнение! Това ми каза една изпатила баба на малко момиченце. Тя забелязала, че внучката не се храни и не наддава на тегло. Педиатърът казал, че тя е здрава. На въпроса не са ли тези забелязани от бабата промени у детето лекарят казал, че тя ще израстне грациозна слаба дама. Бабата отишла при друг лекар, който установил хронична инфекция на пикочните пътища...

Малко ги бият тези некадърници от спешните отделения

Боят не решава нищо. Само влошава нещата. Знаеш ли какво е да влезеш в празно отделение, в което няма нито един лекар? Един ден такива като теб ще го гледат. Проблемът е, че ако идеш в Румъния тям ще те убият, В Турция ще те ограбят, В Гърция ше ти вземат тройно , а в сърбия ще е като у нас. И тогава ще видиш какво нещо безхаберието да пропилеем докторите си!

Преди 30 години майката щеше да съблече детето голо и да го увие в чаршафи, напоени с оцет. Линейката щеше да дойде след час и да подкрепи майката в действията и. Ало организмът издържи детето ще живее. Сега имаме Нурофен, 112, частни клиники, бг-мама и огромни претенции.

Плащайте бе хора. Статута на лекаря е същия като статута на проиводителя на банички. И двамата са ЕТ /еднолични търговци/. Плащаш живееш не плащаш умираш.

Никой не плаща за гранясала баничка. А да се плаща на лекар, който влошава нещата съвсем не е до плащане. Кой изсушава кожа на 12 месечно бебе? Кой не знае, че температурата показва наличие на възпалителен процес и по нейното следене се следи затихването и премахването на възпалението? Как може да се маже със спирт, а да не се търси намеса с антибиотик. Някой бе написал, че адекватното лечение е да се постави детето на система с вливане на антибиотик и разтвор за поддържане на водния баланс и е най- точен, но лекарката е била неспособна да помогне в момента. Повече е навредила, отколкото да лекува. сами си преценете за какви изисквания става дума като ги учат. Там е проблемът. Малко ги гърчат и чуат, дават дипломи и после гледаме чудеса. Това е такава бабина лечителка, че сякаш никога не е стъпвала да учи педиатрия. За мен е шокиращо използването на спирт и мазане на цялото тяло. Кожата трябва да диша във всички случаи и да е влажна. Това трябва да се знае от обща култура, а лекар трябва да е наясно, че при такава температура се действа адекватно със системи и антибиотици до откриване на точната причина за инфекцията. И пак се питам как беше заразено това дете? Близките реват, а кой трябваше да го пази да не се заразява?Лекарите ли? Кой трябва да ви пази децата- обществото ли? За какво служат майката, бабата, бащата и близките? Не може да се прави така. допуснали детето да се зарази, после лекарите не го излекуваха! Не може да се каже сучва се! Няма такова нещо с оправдаване, че друг все им е виновен.

Ааа не. Първо ще я платиш, после ще установиш, че е гранясала.

Това, че ти си неграмотен не означава, че лекарката е бабина лечителка! Няма по ефективен начин за сваляне на температура от намазването на тялото с разтвор от чист спирт и вода в равни количества! Сваля температурата за минути!!! Друг е въпроса с последващото лечение!!!

Вас не са ли ви разтривали с камфоров спирт като деца, за да ви свалят температурата? Какви глупости дрънкат разни неграмотници, вкл. родителите. Не му били пуснали изследвания - каква диагноза щяха да сложат тези изследвания и с какво щяха да променят поведението?

Моите родители ми даваха амидофен, за да ми свалят температурата. А да не пуснеш поне едни кръвни на кърмаче, чиято температура гони 40 градуса е, меко казано, безгрижно. То си е било за отделението още първия път.

Амидофенът е спран от производство. Прекалено е евтин ;) и ефикасен.

Лекарското съсловие винаги са се смятали безпогрешни ! Като чета коментарите по долу от лекарите, някои дори злобни, си казвам къде отиде хуманността им. Почвам да си мисля, че Сульо и Пульо са станали лекари! За двамата лекари- съд до дупка!

Високата температура не се лекува,лекуват се причините които пораждат

Бързото сваляне на висока температура има обратен ефект за развитието на вируса и всъщност го стимулира. Високата температура е начин на организма да "изпържи" вируса, но ако продължи прекалено дълго пък, сърцето не издържа

За съжаление всичко се скапало, а господата управляващи нехаят. Интересува ги само какво още може да се окраде.

Защо не са направени изследвания на детето? Действието се развива в университетска болница, не в селски здравен пункт. И защо му е направен урбазон? Това допълнително срива имунитета

Изследванията НЕ ЛЕКУВАТ, човече-....тук се иска ЛЕКАР със знания, опит и кураж. КЪДЕ СА ТЕЗИ ЛЕКАРИ? Д

Ще ти кажа - прогониха ги не парите, а такива като теб с големите усти и гугъл-всезнайковците. И циганите ...от къФ зор ще позгъзуват на озверени хорица за 1000 лв, като може да го правят за 5 хил. евро?!?!?

НеСлучаен

Изживявал съм ужаса на 40 градуса (че и отгоре) при бебе и знам как всичко може да тръгне изведнъж в много лоша посока. Много съжалявам за детенцето, много! Но да се слагат всички лекари под един знаменател, и да се твърди, че им е малко боя, не бива. Скоро съвсем няма да има кой да се грижи за децата ни :/

Моите съболезнования на семейството.. може да има лекарска грешка но защо плюете само по държавната болница? В частната защо не са направили нищо? Не е реалистично всички деца с температура над 39 да се приемат в болница. Идете в Англия, ако тука не ви харесва. Може и да му обърнат внимание след трерия ден с 39-40. Антибиотик само в много краен случай. Нямаш опция да самоназначаваш прегледи и изледвания. В Германия не е много по-различно.

Както ни пръскат нас по плана Ран-Ът, ако не си го чел, преведен е в интернет.....ако напишат краварите Ран и Ът един план за унищожение на Англия, и от 70 000 000 планират да ги направят 4 000 000, както е планирано 88г от американците за българия, тогава ще видят и англичаните кво е "български грип"

Мда... теб да не са пропуднали да те напръскат?

Е и? Ами и там си действа планът за намаляване на популацията, няма нищо необяснимо.

При такава инфекция трябва незабавно да се включи на детето система със силни антибиотици. НЕЗАБАВНО! Вместо това, лекари са се държали като шамани и са допуснали детето да умре. ПОЗОР!!! Да си върнат дипломите. Аз не бих си завела детето, или аз да се лекувам при подобни шамани. Мило детенце, почивай в мир, макар , че не знам, какъв мир може да има като са уморили детето ти с некадърност.

Няма силни антибиотици. Има подходящи и неподходящи. За да подейства трябва да има бактериална инфекция и антибиограма. Много сте компетентни всички.

ivu@

Антибиотикограмата излиза не по-рано от 48 часа. Именно поради това тръбя, че ни липсва нова апаратура, която е в състояние за около 10-20 минути да установи коя е бактерията и да тества с какъв антибиотик следва да се атакува. Вече има апаратури, които тестват индивидуално: - поносимостта на всеки пациент към определен медикамент; - ефективността на всеки препарат; - индивидуалната дозировка на всеки поотделно. Вярно в България има няколко такива апарати, но се броят на пръсти, а следва цялата здравна мрежа и едва ли не всеки лекар да е оборудван с такъв апарат. Това обаче ще доведе до повече здрави хора, което е може би целта на управляващите. Освен това при сепсис, енцефалит, менингит и др. състояния има друга апаратура - за плазмафереза, ликворофереза и лимфофереза (но, колко ли от нашите лекари са чували за това?). Тази апаратура се използва като животоспасяваща при над 220 остри заболявания, но къде ли я има ? С такава апаратура следва да се оборудва всяка болница и всяко отделение за спешна помощ, но ... .

Пребозал си с интернет, момче.

Глупак! Кой в света ще чака да излезе микробиологичното изследване, та чак тогава да назначи антибактериална терапия! При температура наод 39,5 градуса целзий винаги става дума за бактериална инфекция и се налага освен смъкване на температурата приложение на интравенозни широкоспектърни антибиотици. При много от пневмониите бактериалният причинител остава скрит и се назначава емпирична терапия срещу него.

Всички са тотално неграмотни!!!

Бактериалната инфекция не се различава от вирусната по ПКК.

Различава се и още как

ПКК не е от полза за това

Е как не можаха една пълна кръвна картина и едно црп да му пуснат на това дете... Как разбраха, че инфекцията е вирусна, а не бактериална без тези изследвания????? Имам три деца и когато се е случвало да са с температура над 39 градуса повече от 24 часа ги водя на лекар и искам да им се пуснат изследвания, ако лекарят откаже да ги пусне аз си ги плащам - около 20 лв. При всеки такъв случай съм се връщала с резултата от изследванията в кабинета на лекаря и той/тя остава изненадан/а, че диагнозата "вирусна инфекция" не е точна, а всъщност се оказва бактериална и за нея трябва антибиотик. Така ни лекуват децата, че понякога имам усещането, че една голяма част от лекарите са с купени дипломи....

АКО БЯХА ТАКА ПРОСТИ НЕЩАТА ,КАКТО СА В ГЛАВАТА ТИ,ЗАЩО ХОДИШ НА ЛЕКАРИ,ПУСКАЙ СИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И СИ ДАВАЙ КАКВОТО ТИ РОДИ КАРТОФА НА ДЕЦАТА ТИ!ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ПРОФАНИЗИРАТ МЕДИЦИНАТА ,ИЗНЕРВЯТ ЛЕКАРИТЕ,.НЕ МОЖЕ ТИ ДА РЕШАВАШ ДАЛИ ДА ПУСНАТ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ДЕЦАТА ТИ,И ТИ ДА ВОДИШ ЛЕЧЕНИЕТО,,!АКО НЯМАШ ДОВЕРИЕ ,ЗАЩО ХОДИШ ПРИ ЛЕКАРИ,ИЗСЛЕДВАЙ И ЛЕКУВАЙ САМА,,,

Факт ли е, че не се е знаело със сигурност каква е инфекцията? Факт е! Факт ли е, че от медицинския персонал са се борили само със симптомите? Факт е! Факт ли е, че не са положени усилия (дори и в частната клиника) да разберат каква точно е инфекцията? Факт е! Факт ли е, че в цяла България е обявена грипна епидемия и това не е първия случай? Факт е! Факт ли е, че при бебетата тези усложнения се развиват особено бързо и е близко до ума, че трябва да си с повишено внимание, особено когато детето е водено в повече от едно заведение без резултат? Факт е! Е, след гореописаното, факт ли е, че поста ти е изключително прост? Факт е! Дано по професия не си медицинско лице....

Пример, ако не бях пуснала изследвания пкк, црп и микробиология на носен секрет,лекарката щеше да лекува детето ми от вирусна инфекция с нурофен докато направи най-малко пневмония. При срп 50, олевяване и изолиран пневмокок масово в носа се разминахме само с отит заради закъсняло адекватно лечение. Ето заради това настоявам за изследвания. Баща ми е лекар, но живее далече от нас и следвам неговите съвети.

Зависи какво му е било наистина. Аз съм вдигала такава температура често и казваха на майка ми да редува през 2 часа аспирин, аналгин и амидофен, никога не са ми назначавали изследвания.

Ааа? И умря ли после?

ако беше роднина на митьо очите щяха да го излекуват , ама там живота на лекарите са на кантар , умира детето умират и те , друга мотивация получават разбирате ли...?

Бутнахте циментовия. .. БУТНЕТЕ и Панорамата и .гръмнете Големия язовир!..?

...ха ха ха...

ПРИ УСЛОВИЕ, че край болницата има и Медицински университет ..!? Забранено е да звънят на професорите..? Като гледам , етиловият спирт С2Н5ОН се превръща в ,,манна небесна,, ! ! Тя и бабата на детето можеше да сменя компреси с ракия през 15-20 миняти.

Отвратена съм от Плевенската Университетска Болница. Безхаберие ,наглост,съчетано със голямо самочувствие от страна на среден и висш персонал. Не съм и учудена от случилото се! За спането на дежурство е вярно. Жалко ,много жалко за детето! И за България!

Я родителите да кажат всички ли ваксини са правени на детето.

Задължителните -ДА ! ДРУГИ..не се налагат.

Чисто теоретично, заливането със спирт /или което и да е летливо вещество/ наистина би трябвало да свали екстремно температурата на третираното тяло. Подчертавам, не съм медик.

И аз съм ковал с клещи пирони, ама не съм дърводелец...

спиртът да го отрови с алкохол, луди ли сте, прави се с оцет и мокри пелени. Тия са го убили със спирта.

Днес медицината в България е в пъти по добра от тази преди 30 години... Само си спомням спинцовките,стоматологичните машини и белезите от хирургиите... Доктора не е Бог! Медицината не е безкрайна... Хора и деца са умирали и ще умират

Никой не очаква докторът да е въображаем литературен герой, уж всемогъщ. Очаква се лекарите да не правят груби грешки. Ама докато вечно са невинни, а разследванията за корупция в "Медицински одит" не спират, това няма да се случи.

Медицината в една държава е отражение на обществото и културата и... Радвай се, че все още има достъпна медицина. При др Енчев цените започват от 6 бона нагоре...

Видях колко е достъпна. 19 години здравно осигурен, никога не влизал в болница, преди 2 години ми се наложи спешно лечение на очите, трябваше да избера да ослепея или да извадя 1200 лв. от джоба си. На въпрос към Здравната що така - "действително имало някои консумативи, които здравната каса не покрива". Ама иначе прибират парички, дето ако си ги бях укривал, щях чудесно да ми покрият разходите за "достъпната" медицина. Да ти пикая на такава "достъпна" медицина, даже без да споменавам случаите, в които лекарите директно пращат в собствения си частен кабинет.

БРАВО, КОГАТО УМРЕ БЕБЕ-БЪЛГАРЧЕ, ОСВЕН ДА СМЕ ЦИНИЧНИ ПРАЗНИ ФИЛОСОФИ, ДРУГО НЕ НИ ОСТАВА!

ivu@

Истината е, че медицина в България не търси и не прилага новите методи за диагностициране и лечение на вирусите! Например – Епщайн-бар вируса, който носи всеки от нас при срив на имунната ни система, ни разказва играта. Никой от нашите лекари не знае, че той има 23 серотипа, като 13 от тях са патогенни и 7 (СЕДЕМ) са смъртоносни. В България има само два такива апарати и 2 обучени лекари, които са в състояние да диагностицират всеки вирус с точност до 97% и да набележат план за унищожаването му. Много от лекарите у нас не са чували за РНК-вирусите, които ние сами си произвеждаме и биват милиарди щамове. Чудно ми е освен по симптомите, по какъв начин лекуващите, когото и да било са установили, че е вирус без да уточняват какъв е вируса, а вируси има много в човека – и патогенни и непотагенни. Дали в случая е вирус или друга бързопротичаща инфекция, лично не мен не ми е ясно и не смея да твърдя, че някой е в състояние вече да определи това. Много мъка и злоба лъха от самата публикация и коментарите към нея. Наистина съм обезпокоен от станалото с детенцето, но така също и от коментарите, защото : - Твърдя, че вирусите се диагностицират, както и почти всички бактерии; - Има начин (не чрез хомеопатия) за унищожаване на вирусите и патогенните бактерии, но … в България тези методи не се прилагат и използват освен на няколко места; - Сред народа не се води информационна и научно обоснована профилактика с цел предпазване от вирусните и бактериални инфекции; - Не са подготвя народа ни за среща с грипните и парагрипните причинители, може би и поради незнанието на ръководството на Министерство на здравеопазването и НЗОК; - В повечето случаи се изписват медикаменти, които също водят до срив на имунната система и предразположение за тежко протичане на дадено заболяване; - В повечето случаи роднините на децата не им обръщат необходимото внимание и забавят лечението, като почти никой от тях не се грижи за профилактиката на подрастващите; И т.н. …

може и да е така, но това няма значение. и да се правят всички тия неща, пак ще има умрели, и стадото пак ще вие на кръв. това не е медицински проблем, а обществен. голяма част (поне 50%) от българите са взели най-лошото от мангалите и от белите (истинските) - наричат лекарите "бяла мафия", точно като мангали, но все пак не ги бият, защото са взели цивилизованата импотентност на белите.

Вече съм в третата възраст и правя дравнения във времето. Когато бях дете, помня само ефно момиче, което почина от левкемия. Боледувахме, разбира се, но лекарите идваха у дома и ни лекуваха, фокато напълно оздравеем, не се щадяха, нямаха работно време. Когато децата ми бяха малки, не помня да е споменавано за починало от лекарска грешка дете. Сега направо туке дтрах да взема внуче тук.

...ме е страх да взема внуче тук. Толкова трагедии, човек да не смее да разчита на помощ, ако се наложи.

Тогава внуче там? Внучето не ви е българче, май... Едно време е било същото, но е нямало Интернет да са си писали

Сбърка, тъпанарчо! Едно време лекарите идваха на крака и седяха при пациента колко е нужно, или го взимаха за лечение! И при спорни случаи се свикваха консилиуми, вместо нощната фелдшерка да маже със спирт! Не беше чувал, нали? Или противоречи на опорните точки, а? И ако внучето на човека не се е родило българче, заслужава поздравления, че не си е подложил внучето на това, до което соросоидчетата докарахте България!

НАШТЕ ЧАВЕТА ЦЯЛ ДЕН ГОЛИ НА СНЕГА.....НЕМАТ ПРОБЛЕМИ ...

пак ли роми а?

Не. Български лекари.

Прост народ, слаба държава! Отдавна няма качествено образование! Ще става и по-лошо!

Тези родители като са такива експерти по медицина защо изобщо са водили детето в болница? Знаят и изискват как трябва да се лекува детето им и отправят критики към дипломираните специалисти. Ами да бяха завършили медицина и да си го лекуват според техните знания и разбирание. В БГ всеки от всичко разбира и е експерт. Колкото по-млко знае и рабира, толкова повече държи единствено неговото мнение да е меродавано.

КРЕТЕН

Точно защото не са специалисти, са си завели болната рожба на лекар, за да я лекуват. Ако бяха оставили детенцето си у дома да си умре, щяха да ги съдят тях, сега обаче виновни няма. Високата температура не е болест, висока температура се вдига, когато тялото се бори с някаква инфекция, а да се понижава температурата и да се неглижира инфекцията, е престъпление! В случая става дума за престъпна небрежност и дете загинало от банална инфекция, което в 21 век, при наличие на антибиотици (инак предписвани с и без повод), в бяла страна е недопустимо.

Що му отговаряш на тоя малоумник? Очевиден трол е, а ти явно си доста над неговото равнище. Така само му помагаш да печели стотинчици за успешния пост.

какъв антибиотик при вирусна инфекция бе, срещу вируси лекарство НЯМА

Жалко, че българите още не са разбрали колко евтин и нищонезначещ е животът на хората в тази държава. Това зависи от всичките тези, които произлизайки от същия този народ, биват избирани за негови управляващи. А пък самият народ ходи на работа само защото много мрази да бъде вкъщи, всичко у дома му е противно, а като отиде на работа се пъчи, подпи.косва се с колеги и колежки и всеки, който иска нещо от него бива подлаган на какви ли не издевателства. Е, в случая в медицината резултатите са трагични, но там където няма смърт има много гавра с хората. Докато ВСИЧКИ не се променим нищо няма да се оправи ...

Починало е едно детенце.Бог до го прости.Лошо е това много лошо. Имали изводи тук? Почти никакви.Лошото е че здравната система е нереформирани.Децата задължително трябва да се лекуват от педиатри.Трябва да има и центрове такива.Сега ще се търси някой лекар виновен.Трябва да има виновен иначе ще се окаже че има други проблеми.

Споко, то в българия лекарите никога не са виновни. Случайно съвпадение е, че откриха корупция в "Медицински одит". Молещо-коленичилата тълпа никога не успявате да си надскочите манталитета, с който се молите на еди-кой си измислен герой да ви помогне, вместо вие самите.

Не разбрах на кой измислен герой се молим?

Какво молба.

И двамата сте точно толкова тъпи, колкото написах, а? Е, ще си останете несветнати балъци. "Неразбрали", както се е оплакал тоя лигльониер, така де, "легионер", хаха.

Ами точно реформата направи така,че децата се лекуват и от интернисти.Преди това нямаше такава практика.

Грешка е, че не му е драснала клечката.

Е щооо, от това температурата му само щеше още да се повиши!

Тоя грип се лекува фасулски умира при 16 градуса, висока влага и големи дози течен витамин С. Отваряте прозорците обличате се топло, за да не треперите от студ и дишате влажен въздух. И понеже ще ви е студено при 16 градуса ползвайте сауни, басейни и парни бани. След един два цикъла сте като нов. А да ще ви трябват болнични за всичките тези процедури. Даже може да се надрусате с Витамин С предварително. Търсете лечение на H1N1 Грип никога не съм срещал като карам ски. Като сляза от планината всичко киха и кашля около мене.

също и зелеви листа върху главата помагат...

Кой с ума си ще намаже със спирт дете изгарящо от температура ?! Оставало е само да му драсне клечката кибрит. Но така е, като официалната медицина иска да противоречи на народната медицина, за да не я помислят за ненаучна, каквато всъщност в действителност е. Вместо да се приложат охлаждащи процедури каквато е логиката, лекарката го тровила със спирт, който е изсушил кожата на детето и се е просмукал в кръвта. Трябвало е да го сложи на хидратиращи системи с Ringer, за да се разреди инфекцията в организма и да се изхвърлят отровите с урината. Също може да се пие и качествен оцет — две супени лъжици в 50 милилитра вода. Оцетът е антисептик и освен това охлажда. Организмът при висока температура и инфекция е силно алкализиран (натровен), което граничи със смъртта — нужно е подкиселяване, тоест повишаване на Ph. Киселата среда пречи на развитието на вируси и бактерии. На Спасителя разпънат на кръста са му дали гъба напоена с оцет, за да го поддържат жив и да му удължат живота, за да го изтезават още...

ако вие с народната медицина бяхте ходили на училище щяхте да знаете че един флуид като се изпарява си понижава температурата. та спиртът се изпарява по бързо от водата и оцета и ще пониши по бързо температурата.

Както и обвиване в мокър чаршаф. Както и клизма с охладен физиологичен разтвор. Или потапяне в хладка вода. Както и антипиретиците, които някакси точно за тая цел са създадени, не знам що са си правили труда да ги измислят като си имаме пенкилер като спирта! Всичките тези методи са значително по-добри алтернативи от агресивен и токсичен универсален разтворител, приложен директно върху кожата на дете.

това не е печен алкохолик на 30, това е бебе, спиртът го е убил. Както виждаме не е понижил температурата. Чаршафи, мокри с вода или оцет, съветват всички доктори, само в алкохолизирана българия се лекуват със алкохол.

"Колега", ако с "хидратиращи системи с Ringer, за да се разреди инфекцията в организма" се оправяше проблема, вярвай ми, всички щяхме само с това да лекуваме.Очевидно има подценяване на ситуацията, но не в спирта е проблема.

Ами то е аналогично — при такива състояния се пият много течности: чайове, плодови сокове, за да се повиши диурезата и по този начин да се евакуират токсините от организма. В спешното чайове ли ще му дават ?! Така, че Ringer за диурезата. А не да чакат РН да спадне и организма да се алкализира до степен несъвместима с живота. Както се знае животът е игра на аминокиселините, РН трябва да се повиши до 6-7, тоест организма да се подкисели — с пиене на оцет и с компреси с оцет. Оцетът активизира полезните бактерии в червата, а те от своя страна се включват в битката за живота като отделят специални вещества — имуномодулатори...

Нямате медицинска грамотност. Плюете по български и по навик. Действията на колегата са правилни

Нито си чичо, нито си колега, нито действията са били правилни, както е показал резултатът. Я кажи поне плащат ли ти за тролщината?

Лекар съм. Съжалявам за случилото се.

Аха. Аз пък съм Доналд Тръмп. И също съжалявам за случилото се.

Едно време при тежки състояния се викаше КОНСИЛИУМ! Сега всеки с различно мнение и все " вярно"! Това според мен е другият пропуск при лечение на по-сериозни състояния.

Чичо, тролкай си там и викай вай да не ме среща мечка, че не знаеш дали и ти няма да пострадаш от лекарско невежество или от лекарска простотия.

stankow

Много тъпо заглавие. Майката, като му "дала нурофен", защо го е завела в болницата ? Нали му "дала нурофен" !? Ще умират деца, като няма уважение към професионализма ! И дир подстрекава неуважението !

Ти тъп ли си, бе! Защо го била завела в болницата като му дала нурофен?! Да не си падал на главата си като малък, или идваш директно от фермата за малоумници!

Дала му Нурофен. Бръснела. Всички "лекарства" продавани в България са ментета. По-точно едно менте с много имена.

ИЗСЛЕДВАНЕТО ЗА КОЕТО ПОВТАРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ НЕРАЗБИРАЩИ ИЛИ МЕРКАНТИЛНИ 10МЛСАМО БАВИ ЛЕЧЕНИЕТО,НЕ ПРОМЕНЯ НИКАК ПЪРВАТА ЦЕЛ - ХИПЕРТЕРМИЯТА!ТОВА Е НАПРАВИЛА И ЛЕКАРКАТА,КАКТО И В ЧАСТНАТА КЛИНИКА!И ТО СВЕТКАВИЧНО СЪС СПИРТА!ИЗСЛЕДВАНЕТО НЕ ПРОМЕНЯ ,А САМО ЗАБАВЯ ТОВА,И ЗА БЕБЕ НЕ Е ЛЕСНА МАНИПУЛАЦИЯ,ПРИ КОЯТО ВСЯКА ЗАГУБА НА 5-10МЛ КРЪВ Е ВЪВ ВРЕДА НА БЕБЕТО!!!АМИ ЗАГУБЕНОТО ВРЕМЕ!!!?И ЗА КАКВО ТОЧНО ЩЕ ИЗЛЕДВАТ,ЧЕ ДА ПРОМЕНИ СИМПТОМАТИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ НА ЛЕКАРКАТА?НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЕЙ ТАКА,САМО ДА ЗАТРИВАМЕ ИЗГРАДЕНИ ЛЕКАРИ И СПЕЦИАЛИСТИ,,,ЗА ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ВРЕМЕ!!

Поемането на 5-10 мл чист спирт през кожата също е в доста голяма вреда за бебето. Тая лекарка ако ти е роднина, върви да скандираш пред съда като я вкарат там. Или ако си от НЗОК и хич не ти се дават пари за диагностика.

stankow

Колко дена трябва да кисне бебето в казан със спирт, за да поеме 5-10 мл ? Че втритият спирт мигновенно се изпарява !?

Няма нужда да кисне в казан. Сорбционната емкост на кожата при децата варира между 0.5 и 1 мл/кв.см за час, а доза от 20 мл. неразреден спирт за бебе има пълния потенциал да бъде летална. И понеже гледам, че познанията ти са крайно любителски, да се изразя деликатно, можеш да провериш в интернет, защото явно от там ти идва "образованието", за случаите на деца, починали следствие на токсичен шок именно поради тоя тип "лечение". Предимно по селата се случва.

То не е починало от хипертермия бе глупако.

Искам само да пиша, че когато и моят син имаше висока температура, ние бяхме в Детското отделение. Там сестрите ми казаха да го разтривам/мажа с памук, напоен в спирт с висок градус, разтворен с малко вода. И това в действително помагаше. Той поддържаше 2-3 дни над 40 градуса и с това обтриване със спирт температурата падаше за минути. Аз не знаех за този метод и дори вкъщи когато е вдигал температура съм го прилагала. Много бързо помага, а съм давала какво ли не за понижаване на температурата. Разбира се изисква се допълнително лечение, след като се поддържа толкова висока температура, значи има нещо, което работи в организма. За съжаление трябва да споделя, че при повечето лекари /аз съм от Хасково/ го има това, че когато отидеш при тях, ако те притеснява нещо питат "Вие защо сте дошли" и другото "Вие какво сте чакали до сега" !

Това със спирта е за затвора, но нищо няма да и направят.

Бащата Костадин Гюров разказа, че няколко часа по-късно детето отново вдига температура и те отиват в частна болница в Плевен при детски лекар. „Там ни казаха, че вирусът е такъв и до три дена детето ще се оправи – да го завиваме. Дадоха му още лекарства, показахме лекарствата от спешната помощ и той каза, че са добре лекарствата които са изписани, и детето ще се оправи. То пак имаше температура, но не ни пуснаха изследвания и в частната клиника”, каза и бащата

Защо родителите нямат претенции към лекарите в частната болница? А само към тези в държавната?

Кой ти каза, че нямат?

stankow

Защото частните болници имат пари да платят на пропагандистите.

Пропагандисти, а? Самият здравен министър е казал, че по случая има "подценяване", ама на теб четенето май ти е сложничко и уморително, а, станкоу?

Странно как изчезва всеки коментар с малко мисъл в него. А седят коментари с призиви за смърт.

Нима? Аз пък мисля, че е обратното. Бях ти нашокал рпяпата ама не ми пуснаха репликата, а твоя изродски коментар го изтриха.

Маика ти ве лаинар

НИЩО ЛОШО НЕ Е НАПРАВИЛА ЛЕКАРКАТА,НАПРОТИВ,ВСИЧКО КОЕТО Е НАПРАВИЛА Е СИМПТОМАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ХИПЕРТЕРМИЯТА,БЪРЗО,СПЕШНО ,ПРИ ТАКАВА ТЕМПЕРАТУРА!НИКАКВА ДЕХИДРАТАЦИЯ/ОБЕЗВОДНЯВАНЕ/НЯМА ПРИ СПИРТА,ОЩЕ ПО-МАЛКО ИЗСУШАВАНЕ НА КОЖАТА,ИЛИ ИЗТЕГЛЯНЕ НА ТЕЧНОСТИ,ПОНЕЖЕ СПИРТА ВЕДНАГА СЕ ИЗПАРЯВА,АЛА МИНУТ!НЯКОИ ХОРА НЕ ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ,ЧЕ СМЪРТНОСТТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ПРОЦЕНТ ОТ БОЛЕСТИТЕ,И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАМАЛЕН,СТОИ СИ КЪМ 15-20% ИЛИ КОЛКОТО Е СТАТИСТИЧЕСКИ!А ХОРА,КОИТО ПЛЮЯТ ПО ЛЕКАРИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ,ВОДЕЩИ ДО ОБЕЗКЪРВЯВАНЕ НА СТРАНАТА ОТКЪМ МЕДИЦИНСКИ КАДРИ,И НАКРАЯ НЯМА НИКОЙ ДА НИ ЛЕКУВА,ЗАРАДИ СУБЕКТИ КАТО ТОЗИ НЕКОМПЕТЕНТЕН ЧОВЕК,.ПОМИСЛЕТЕ КАК ДА ЛЕКУВАТ ЛЕКАРИТЕ,СЛЕД КАТО ГИ БИЯТ,СРИВАТ ГИ СЪС ЗЕМЯТА СЛЕД ТАКИВА СЛУЧАИ,/ПО ЦЯЛ СВЯТ СА ЕЖЕДНЕВИЕ/ПЛАЩАТ ИМ КАТО ЗА РАБОТНИК,И УСЛОВИЯТА ИМ НЕ СА КАТО НА ПЛЮЕЩИТЕ ГИ

Ма разбира се. То в тая държава каквото и да направи лекар, никога не е нищо лошо.

Да видим кво ще ти се случи, изсушаването на кожата ще ти е най- малкия проблем...кожата пропуска, драги, и всичко стига до кръвта, а оттам до органите

1. самият зам.министър каза, че има подценяване на случая 2. в такива случаи общоприетата европейска и световна практика е да се направят спешно изследвания (касае се все пак за едногодишно бебе, нали?) и приемане в болница в зависимост от резултатите. 3. какви дълбокомъдри приказки щеше да ни разправяш, ако беше твоето дете?

Тая лекарка е за гилотината. Да те е страх да отидеш на лекар, супер некадърни.

недей да ходиш ! никой не те задължава !!!!!

Ама постоянно му прибират пари за здрави, а? Иначе никой не го задължава, ама да си плати!

Софарма си го произвежда. Забранен е у нас, но се изнася за нормални страни, които го ползват. Лошото е, че за да се снабдиш трябва някой да ти го открадне директно от поточната линия. Лично аз нямам такива връзки, уви.

Не толерирам насилието не само над лекарите, но и изобщо сред хората. В такива моменти, мили хора, човекът изтрещява. Просто не мога да предам с думи душевното си състояние. Почина баща ми. Отивам сутринта в спешното и обяснявам за какво съм там. Изгониха ме, ми хора, че искам да ми помогнат със смъртния акт на родителя ми. Посочиха ми на какво разстояние да отида и се обадя на 112 и оттам щели да ги търсят. Кажете ми как да реагира човек? А как ще реагирате ако сте родител на дете - малко или по-голямо при това отношение. Не казвам, че всички са лоши. Опазил ме Бог. Но им е малко боя.

Лекарите не разговарят с пациентите в болниците, пациентите се опитват да разберат какво им е състоянието, какво правят точно лекарите, а насреща ти едни мръсници от сорта на "пази Боже сляпо да прогледне"....манталитетът на лекарите в българия не е на по- високо ниво от на тея, дето ги бият, така че да не се учудват от реакциите на хората, а да си преосмислят отношението към пациентите и проявяват ли човещина или само темерутщина.....лекарската професия не е лесна - там трябва да си не само с много знания, но и да знаеш какво е да си човек, и затова не трябва всякакви да се допускат до тая професия.....за съжаление медицинските университети ни съобщиха , че обучението на студенти за тях е просто бизнес като тоя на конвейрн, колкото повече студенти, толкова повече милиони в касата на университета

И ви отървахме от омразното си присъствие.Дано господ ви дари с доктори добри,кадърни и достойни за вашето величие.Бог да,го прости детенцето.Но искам да,споделя секретна медицинска информация с пишештите тук интелектуалци.Хората са СМЪРТНИ.Аз дечицата дори и всезнаешите ревльвци.Хубав ден на всички.

Едва ли. Льольовци като теб от чужбина ги изхвърлят с шут и се връщате да "преуспявате" по хасковските поликлиники и да лекувате деца със спирт. Да те светна и аз за една секретна информация - факт, че хората не са смъртни, но лекарите упорито избягват да споменават случаите, когато смъртта е настъпила поради техни грешки. Кофти, а?

Ами спешното не е за умрелите,бе драги. То е за живите. Що не си потърси джипито.

Спиртът отнема температура много бързо. Затова жената го е заливала със спирт.

И обезводнява много бързо.

И детето умряло от тия бабини илачи. Тъпо, а?