Потърсих ви заради лъжите, че не сме потърсили спешна помощ. Потърсихме, но цяла нощ госпожата, защото за мен тя не е лекарка, опитваше да свали температурата на детето със спирт, при положение, че вкъщи му бях дала нурофен. Доведох го с температура 39,5 градуса, а тя го заливаше със спирт и ни караше да го разхождаме по боди с къс ръкав по коридора на спешното отделение. Това разказа пред bTV майката на едногодишния Преслав, който издъхна на 22 януари в плевенската болница.

Момченцето почина от тежка дихателна и сърдечна недостатъчност вследствие на вирусна инфекция, но не е било болно от грип. 

Майката Илияна посочи още, че е очаквала детето да бъде прието в болница и да бъде изпратено за изследване, но нищо подобно не се случило.

"Накрая лекарката му сложи свещичка ефералган, би му урбазон, детето свали температурата до малко над 37 градуса и ни изпратиха вкъщи. След няколко часа обаче синът ни отново вдигна температура", допълни бащата.

Родителите завели момченцето в частна клиника. Там лекарят казал, че такъв е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. Предписали му още лекарства. Детето тогава било с 39,8 градуса температура, но пак не му били пуснати изследвания.

Почернените родители са категорични, че малкият Преслав никога преди не е боледувал. При раждането му били правени всякакви изследвания. В спешния кабинет през нощта регистратурата била тъмна и жената спяла, каза пък бабата на бебето.

Семейството е категорично, че ще си търси правата, защото става дума за безотговорност.

По случая има подценяване, министерството ще направи допълнителна проверка, ангажира се зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.