Христо Монов: Черна котка мина път на Полфрийман, съдебното решение е незаконно

Двама съдии се покриха с позор за цял живот, така действат мръсниците, заяви Христо Монов, който подчерта, че всички, които са се подиграли с паметта на сина му, са умрели

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минах и забелях, че поправката ми за черната котка е изтрита. Та, не Монов, не е черна котка - виж се в огледалото - плъст, арогантен, черен плъх.

Депутат от БСП - дава отговор за "невероятния" речник.

Публикувайте това видео да видим какво е станало. Хем не било доказателство хем всички го крият. Мутренска държава!

А Стоян Балтов? Или понеже него го уби българин, той може да не прекара и ден зад решетките.

А съдия Мирослава Тодорова пък пусна убицеът на Васил Александров и Кирил Въжаров да избяга в чужбина, след като бе осъден (случаят пред доскотека Соло от преди дестина гордина)

Тези две гнусни отрепки, жалки червеи, майкородавци - Калпакчиев и Весислава Иванова са за затвора! Да каьат колко пари са взели за да пуснат кръвопиеца, побеснялото кенгуру от затвора!

Всички ли на които утепат "децата" (щото са се правили на мъже на неправилното място и пред неправилните хора) полудяват или само някои?

Колко трябва да си тъп и да си изрод за да съжаляваш за убитият хулиган и отрепка?Що не съжалявате з а другите жертви? бащата е гнусен доносник и тотален изрод по повод недъгавите деца в ц. Могилино бе казал: "да Мрат"

Защо момчетата да са хулигани или отрепки? И ако бащата не бе полтик, по друг начилн ли щяхте да възприемате убийството и опитът за убийство в България? Затова ли някак удобно пропускате другия опит на Полфрийман за двойно убийство в Аватсралия?

Четеш ли какво е казал бащата за недъгавите деца в Могилино? Или е по-удобно да продължиш да тролкаш по следващите постове? И да ти кажа ли? На политиците не им пука за обикновения човек, за тях той не съществува, те си живеят в своя свят на охолство и недосегаемост, но обикновения човек го знае много добре това и съответно и на него не му пука за техните неволи. Знам, че не трябва да бъде така, но на цинизма се отвръща с цинизъм. А тук най-много трябва да съчувстваме на Андрей Монов, Бог да го прости, че е имал нещастието да се роди в семейство, в което родителите му, макар и с високо социално положение, са пренебрегнали тотално неговото възпитание.

Ако бащата не беше политик Джок никога нямаше да получи някаква измислена 20 годишна присъда. Делото щеше да се разглежда нормално - убийство при самозащита. Тогава и никой нищи нямаше да каже.

skromna35

"Не бил имал" бели маратонки- неграмотници!

Мръсника доносника шарлатанина монов закрилящ наркопласьора андрейчо трябва да бъде набит на кол! СВОБОДА ЗА ДЖОК!

Агент Гогов демонстрира

защо не си е възпитал сина, а не последния да се е чувствал недосегаем има баща депутат. Заради този гамен, австралиеца погуби младоста си. А какво стана с друг такъв синковец дето уби двама чакащи на спирка и дума не се чува, татко му го прикри

и на онзи таткото беше същия боклук като Монов

Toзи кълне като циганин ;)) Бахти комунистическата отрепка, агент на ДС, безбожник комуняга ми говори за 'онзи свят' и възмездие. Цялото ти семейство да беше заколил, пак Ви е малко комунделски боклуци !!

какво говориш ве, идиото!

Нека не коментираме какъв бил сина. Него вече го няма и тези хора никога до края на живота си не ще намерят покой. Но предсрочно да освобождават човека докарал ги до това състояние, не е справедливо. Едно време е било,, Око за око, зъб за зъб'', нека не се връщаме към тези времена с такива решения на неадекватни съдии.

След като съдията Калин Калпакчиев се показа толкова милосърден към убиеца Полфрийман, редно е той лично да внесе сумата от 600 хиляди лева кръвнина на роднините на убития Андрей Монов, като му се приспадна онази скромна сума, която вече е внесена от убиеца. За него внасянето на тази сума няма да бъде никакъв проблем. Освен това, май и той не се е осмелил да отмени тази част от присъдата на убиеца от Австралия.

я пак каква кръвнина? монов бе тъпо парче но голямо лайно.

Хелзински комитет на съд и всичките им гъзолизци в затвора!

Не коментирам случилото се, но единствено се питам - какво е търсил и е искал да направи един млад човек в чужда страна с 30 -сантиметров нож в джоба посред нощ ?! Самозащита ??? Едва ли, с толкова голям нож не е за самозащита, а за нападение ! Дънди Крокодила с големия нож ? На това ли се е правил ?! За мен този човек е един завършен психопат ! Между впрочем в Америка е забранено да имаш в жабката на колата си нож дори и с 2-3 см. острие ! А тоя с 30 см. нож в джоба !

ножа е 12 см мнозина имат такъв.монов яко манипулира...радвам се че отрепката андрейчо го изядоха червеите!

Речникът на психолог, ръководител на агенцията за защита на детето и депутат е изклюително долен. Това да злорадства за смърта на терти човек и в същото време да говори за Бог е гнусно. Случаят е един хулиган е решил да си го мери с тумба хулигани. Нито Полифриман, нито сина му с приятелите са матрял, за който си струва да се кахъри човек.

Опитвам се да разбера този човек, съчувствам му за загуата, ноооо...той просто не е наред!!! И като се сетя, че беше депутат и сега иска да е общински съветник...

Синът ти гаменчето какво е правил там бе умнико? Сигурно е бил скромно и кротко момче и "случаен" минувач, нали?

Вечерен час нещо да има ? Как какво е правил там бе, млад човек, излязал с приятели !!! Тъпанарка !

Излязал с приятели да бие и троши случайни минувачи. Това ли му са били среднощните "занимания"? Кажи бе, трольо?

Отдавна не бях виждал такава бурна дейност на соросоидни тролове. Това и дава отговор на въпроси от рода "кой издържа Интернет троловете (платените писачи-клакьори( в България ?" Отговорът е очеизваден - БХК. Иначе за Калинчо Калпакчиев - дали се ше се движи самичък по улиците, ако мо публикуват актуална снимка ?

дебили в действие са!

Аман от корумпирани депутати!

българите толкова искат да живеят охолно чрез псевдо политически пристрастия, без много труд, че са готови на всякакво КРИВЕНЕ НА ДУШАТА

Що се отнася до докладчика по делото Весислава Иванова, прави впечатление, че в продължение на години БХК следи с интерес нейната политическа активност, като множество изявления, коментари и интервюта на съдийката са препечатвани и цитирани в бюлетин на организацията. Нещо повече, през 2016 г. Весислава Иванова е сред авторите на годишния доклад на БХК за "Правата на човека в България". Изготвянето на документа е финансирано по проекти на "Отворено общество" и на Норвежкия финансов механизъм. Дали и какъв хонорар е получила съдия Иванова - не е известно, тъй като в декларацията й за 2016 г. пред Инспектората на съдебната власт ангажиментът й към БХК не е деклариран.

Виждам, че имате мнение за мотивите на двама от съдиите, а за третия бихте ли се изказали - Виолета Магдалинчева? Защо съдия Магдалинчева, дъщеря на избрания от ГЕРБ шеф на ВСС Боян Магдалинчев, смята че Полфрийман трябва да бъде освободен? #КОЙ й плаща на нея за това решение?

Разбира се, един голям, оранжев зеленчук!!!!

Тя е подписала с особено мнение

Просто Андрей Монов е изтеглил късата клечка. Бил е в група футболни фенове-скинари, които са преследвали двама души с цел побой. Единият май е бил ром, налаган и ритан от цяла дузина скинари?! Австралиецът е скочил да го брани с нож и ... белята станала. По време на съдебния процес видеозаписите от инцидента не са разглеждани?!!! Защо ли? Съдиите няма как да вземат незаконосъобразно решение. Не са толкова тъпи. Плюс това знаят, че решението им е окончателно. Явно тук се вдига повече шум, тъй като съдията Калпакчиев е сред видните опоненти на Цацаров и новата звезда на прокурорския небосклон Гешев. Сега политически демагози от всякакви партии ще ловят риба в мътната вода, но да знаят, че решения на съда с протести не се променят.

Много ви е куца версията. И елементарна. От БХК ли ви подучиха да дрънкате подобни небивалици? Вървяли си, значи, един българин и един ром - просто приятели, бе! В центъра на София. Мирно и кротко. Изведнъж се извяли гадните скинари и тръгнали да ги убиват. Ама не ги убили! Щото се явил божия намесник Полфрийман и с един точен удар в гърба заклал студента-скинар! Леле.... Земете се гръмнете!

монов е наръган в ГЪЗА и умира от кръвозагуба изоставен от дружките си гледал съм видеозапис 30 мин никой не се появява. и оня пуква.

просто да се махаме от тази държава. терминал две и бай. тук ще останат само циганите и мутрите. и тогава предполагам мутрите ще разрешат проблема. защото при мутрите бхк не важи както при обикновените хора...

Малко преди да умре,студента Монов е гонил в глутница непознат и беззащитен човек на улицата,а Убиеца му Полфридман, се е намесил воден от чувството си за справедливост.Бил е сам срещу много и вероятно не е спазил дословно текста за неизбежната отбрана.Това обаче,за болното бг общество няма никакво значение.

Убиецът Полфримън е бил воден от чуство на неадекватност следствие употреба на наркотици. Соросоиди този път изтеглихте късата клечка и скоро ще почуствате омразата на обществото към вашата платена същност.

Изказвам лично мнение и никой не ми е плащал,ако ми плащаха,по цял ден щях да пиша и щях да си го признавам.Стига плоски клишета-соросоиди,платени коментари и прочие.

дано Кобрата пребие на ринга австралиеца марк де мори. надявам се за бой на ринга БХК да няма претенции

Съдебните решения не се коментират,те се изпълняват,а иначе черната котка отдавна е минала през живота на тези комуняги.Полфрийман е с бодър дух и по всичко личи,че ще го запази до излизането си на свобода,когато и да е това,но евентуалното му връщане в затвора няма да върне наследника та този боклук,студента Монов,който малко преди да умре е гонил в глутница беззащитен човек на улицата да дадоволи извратения си кеф.

Крушката си има и опашка! Акъла не ми побира как някой ще дойде от Австралия да ръга ей така и да се замесва в конфликти в чужда и непозната държава?!? Да, има убийство и разбирам родителите на жертвата, но нека се поставим на мястото на Полфрийман и само за секунда си представим, че сме в Бразилия или Мескико, имаме нож и сме нападнати от тълпа младоци!!!

какво прави чужд военен в чужда държава?

Воюва. Така е обучен. Избира си враг и воюва

А ако спрем да фантазираме? Нападението срещу неизвестно лице е било приключило, когато убиецът е започнал разправия, направо атака към глутницата фенове. Може да повтарята лъжата за обратното, но тя няма да стане истина. Убиецът никого не е защитавал а е убивал по хулигански подбуди, не за да защити нечий живот. И съдиите са използвали запис от охранителна камера за да разгледат случката. Не са слушали оплакванията на защитата, тъй като те са били неразумни, явно с цел протакане на делото.

трябва да ИМАШ акъл, а видно е, че го нямаш!

Калин Калпакчиев и Весислава Иванова в конфликт на интереси при освобождаването на Джок Полфрийман На стр. 36 от решението на Апелативния съд е посочено, че при разглеждането на искането за условно предсрочно освобождаване на австралийския гражданин, съдебният състав взима под внимание изразената положителна характеристика, дадена от председателя на БХК (Красимир Кънев), отнасяща се до "поправянето" на Джок Полфрийман в затвора. Оказва се, че ръководеният от Красимир Кънев БХК не веднъж, а цели два пъти приема номинацията на Калин Калпакчиев в ежегодния конкурс "Човек на годината" и нещо повече – два пъти го и награждава. Така се оказва, че първо през 2013 г., а после и през 2016 г. Калпакчиев получава две втори награди в конкурс, организиран от БХК.

Важна подробност е, че между първото и второ отличие на Калпакчиев, през 2015 г., БХК първоначално допусна, но заради негативен обществен отзвук бе принуден да оттегли номинацията на самия убиец Джок Полфрийман в конкурса "Човек на годината". От сайта на инициативата се разбира, че анулирането на номинацията на Полфрийман е било единствено в лично качество, защото през 2015 г. създадената от него затворническа неправителствена организация, в която членуват ефективно изтърпяващи наказания престъпници, все пак остава претендент за наградата "Човек на годината".

Площад "България" е пред НДК. На протест срещу заобикаляне/нарушаване на Закона от двамата съдии.

А къде бяхте като увеличиха тока, парното и газа ?? Къде бяхте като се похарчиха над 2 млрд лева за стока , която ще получим след 3-4 години, ако изобщо я получим ?? А сега за какво ще протестирате ?? Защо Ви нямаше, когато първите гербаджии вкл. техния министър на правосъдието бяха изгонени за далавери с недвижима собственост, без други санкции??

Та ти си против протеста, така ли?

Да, против сме защото това е личната вендета на един политик, който дърпа всички конци, които може за да стане по неговата. Ех ако толкова усилия беше положил агентът от ДС да си възпита и хулиганчето...

кой крив, кой - прав, а от коя страна са милиционерите. Ако милиционерите и роднините им бият и убиват, то те са добри, ако тях ги бият и убиват, то те са герои. Прочетете си за случая в Дупница, където за неправилно пресичане са счупили челюстта на наш емигрант. Както призова президентът, върнете се у дома.

махни 'милиционери' и сложи 'цигани'.

иска този депутат баща му. По скоро той трябва са ги даде на австралиеца че сина му е искал да го убие.

няма такова нещо (сина да е искал да го убие). измисления мангал, който убким беше ритан до смърт, така и не се появи, на кадрите )от адвоката ) няма нищо такова... и въобще...

пак пуснаха лудите от лудницата, определено трябва да си затвориш плювалника, не пригласяй нещо в което не си убеден и компетентен, а доказателствата са нещо много ценно в такива случаи...и все ще се намери читав човек да ги вземе предвид...

Ето повече за мен, Христо Монов: https://agentibg.com/index.php/bg/2014-02-18-16-17-16/181-2014-12-26-18-07-17 P.S. Дир.бг, много сте услужливи! Изтрихте ми коментара за по-малко от 2 минути, защо така?

вероятно е бил правдив ей за това

Услужливи сме, защото разни партии ни плащат! Може да видите клипчетата в сайта как София е най-хубавия град за живеене в последните 10 години, но там сме забранили коментарите, че ще трябва постоянно да трием!

Монов говори за двама съдии, но нищо за третия - Виолета Магдалинчева, дъщеря на шефа на ВСС (Боян Магдалинчев). Защо така?

така е инструктиран доносника монов

надолу беше написано че е подписала с особено мнение но не знам дали е така

Не, няма особено мнение, четох в сайта на съда.

Освобождаването и заплащането на кръвнина нямат никаква връзка, ако стои в затвора как ще плаща кръвнината, нали трябва да работи. Съда трябва да решава, не улицата, защото утре някой от нас може да госъди улицата, нали искаме съдиите да съдят съгласно ЗАКОНА. Това са нааправили и съдиите му. Намерете Ничия Земя / предаване на Нова / изгледайте го , то говори много. Иначе доктора от Пловдив, който уби в двора , без да е нападнат в жилището си, бе оправдан и осъден условно за притежаване на оръжие , незаконно. Но там беше ром и Доктор, е няма такава държава, всеки живот е еднакво ценен, законите са за всички.

Докторът не бе оправдан. Чиста лъжа си написал.

Не бе оправдан, но условна присъда значи, че няма да лежи - на практика си е свободен човек.

Е, осъден е, но не ти харесва присъдата и така нататък до безкрай.

И какво като е осъден след като е на свобода, боли го грездея, че е осъден. Баш като някой прокурорски син, който пиян е сгазил двама души - осъден, но на свобода, все едно мъмрене по радиото.

Монов-баща явно е по глупав и от сина си нападащ случайни граждани в група посред нощ. Сина му никога не бил имал бели маратонки - много сериозен аргумент. Как разпозна цветовете на кадри от IR kамера през нощта. На тази камера всичко по-светло изглежда светло сиво или бяло. Дано някой ден някой направи тези кадри публични за обществото, било то в youtube, balkanleaks или другаде, и всеки ще си прецени за себе си без медиите да насочват обществената енергия в клозета.

Няма да ги направи публични, защото ще оборят собствените си измислици за гонене, циганин и прочее.

Тъй тъй, сам напада група от над десет души прави и здрави момчета. Така и не става ясно ЗАЩО. Пък е признат от съда за вменяем И ОСЪДЕН. Записи от камерите изчезват, свидетели си променят показанията изцяло ...

По хулигански подбуди - с цел да убие, сплаши, покаже надмощие. Съдиите са разбрали защо, написали са го. Какво те притеснява - че не си чел? Проблемът си е твой, и не е непоправим, предполагам само.

По хулигански подбуди Кончо, може да тръгне човек срещу един, двама, трима, хайде четирима да са прави и здрави момчета. Не срещу група от НАД 10 души. Ти ще изкараш, че тръгнал да се самоубива по хулигански подбуди. Това човек, намерен за вменяем повтарям и осъден точно защото съдът е преценил, че е наказателноотговорен. А че си трол е очеВАДНО. Вярвай сам на глупостте си, другите не можеш да заблудиш.

Няма ли да му се потърси наказателна отговорност за квалификациите .

Ами не, той има имунитет. И власт. И връзки. И пари.

Дано си прав "че всички, които са се подиграли" защото българина много обича да се подиграва без да поглежда себе си дори но да клевети по принцип.

Даскал Първан ми е забранил да чета всякакви глупости, особено площадните и улични спорове...Но съблазних се, от университетските си занимания и от лекция на мой професор, който каза, че някои от гражданските процеси, протичащи на улицата, могат да бъдат разглеждани по квалификация и от Закона /Съда/, чието решение би било окончателно... Днес, когато прочетох този граждански бълвоч от просъници, се уплаших...- каква тълпа от "образовани и правни" мнения...Мъчно ми е за родителите на момчето, но не мога да разпозная свидетелствата-доказателства -"ЗА" и "ПРОТИВ", четени и ръзсъждавани от съдиите...Знам, със сигурност обаче, че международен съд ще назначи /приблизитално/ 120-150 хиляди евро/долари/, да се плати от най-бедната държава в Евросъюза, обезщетение ... /сравнявам няколко подобни дела, зо които съм чел!/ Само професионалната квалификация има параво....Иначе, защо избирате всякаква сволач да прави ЗАКОНОДАТЕЛСТВО?

До студенчето: СтуденТче, ако не чувстваш. че когато правото не е в синхрон с живота, значи, че или даскалът ти бае Първан, когато те е учил, е мразил да мисли или ти си бъдещ Айнщайн в правот, но... все още непризнат от тълпата.

Този на снимката наричаше протестиращите срещу Орешарски "интернет лумпени". Ако имаше власт щеше да шусне милиция да ги набие и разгони. А пък синчето му заедно с още една дузина бабаитчета тогава в онази нощ там са биели и ритали някакъв паднал човек. То синчето на Монов иначе било много добро момче, да.

Не че нещо, но наистина бяха лумпени. Сега същите лумпени са активирали няколко айпита с тор за да гласуват масово за убиеца Полфриймън.

Защо изтрихте Ахмака, написаното беше покъртително.

Съдебното решение за предсрочно освобождаване на австралийския кътил- убиец потвръждава шопската поговорка "Законо е врата у поле- едни я заобикалят, други прескачат, само гламавите(слабите) минават ..." Такива решения навяват на мисли за вероятна склонност на съдът да се влияе от политически натиск или послушание в замяна , може би, на "бляскава" кариера в бъдеще или други облаги. Известно е , че съвременното право е базирано на класическите принципи в римското право, които са изписани на латински и преведени на български върху корнизи и греди от строителната конструкция в залите на Съдебната палата. Един такъв всепризнат принцип е :" Законът трябва да бъде справедлив" За съжаление почти никой не го забелязва, а още по-малко - прилага ! А без това, всички останали гръмки приказки за демокрация, човеколюбие, толерантност и т.н. измишльотини, , се свеждат до една друга нашенска поговорка : "На чужд гръб и сто тояги са малко".

Политическия натиска може да е свише.

Пишете пълни глупости, а аз съжалявам искрено, че Ви четох мозъчните повърни. Джок Полфрийман е рецидивист на база крайно лява политическа идеология. Убеден анархист, но не по предсатвите, които в България имаме за анархия, а по едно болно течение, което не е нищо по-различно от обединение на патологии. Това е второто нападение с нож, извършено от Полфрийман, като за пурвото не е лежал в затвор в родината му, защото е бил непълнолетен. По време на престоя си в българските затвори, Джок Полфрийман освен бунтовете, кото хелзински комитет се опитва да ги обрисува като някакви благородни действия, целящи защита на правата на затворниците, Джок Полфрийман извършва и нападения срещу надзиратели (в гръб, разбира се) - това са и причините да бъде често месетн от едно място на друго. Ако пишещите тук си бяхте напарвили труда да погледнете поне малко от цялата информация по делото, също и страниците във фейсбуук , поддържани лично от Полфрийман в затвора, то щеше да Ви е ясно, че този индивид никога няма да се промени. И понеже сте професори всичките тук - и независими експертизи от чужбина доказват, че нападенията срещу Монов, и срещу раненото момче, са извършени в ГРЪБ. Какъв човек трябва да си дори за момент не изразиш съжаление за строеното, при положение че си отнел човешки живот и си ранил втори човек?! Не социоапт, а чист психопат. Защото дори лицемерно съжаление, би допринесло за по-лека мярка, но Полфрийман е безскрупулен маргинал, който обаче е част от международна организция на същите като него увредени индивиди.

Напиши го кратко за да го прочетат и разберат ако искат.

За какво им е да четат, като им е по-лесно да лаят щото много знаят, ей така да се отчетат.

Абе на този вместо да му спретнат нещо в затвора и да му удължат присъдата те го пуснали щото обещал повече да не прави така.

трудно влиза в затвора.

Да плати и на родителите определената от съда сума и да си ходи.

...подличко и жалко е да се политизира едно кримнално деяние и присъда. Съмнителна е и обективността на самата присъда, пренебрегнати са съществени факти и видеозаписи, защото делото се е водило от съдия, приятел на родителите. И кой разпореди това дело точно сега да се гледа точно пък от Калпакчиев, който открито е против кандидатурата на Гешев за главен прокурор? Съжалявам родителите на загиналото момче и всички техни поддръжници, които се включват в политизирането.

Перфектен коментар Да допълня: целта е да се канализира негативната енергия от обществото за да се запази по инерция статуквото в държавата при предстоящите избори. От медиите постоянно ни заливат с "Несигурността" на глобалното затопляне, кризата с Иран, Бежанци, битовизми, защото ние си знаем може да сме на дъното но сме си стабилни там. Може да е тегаво, ама и преди сме се справяли, важно е да запазим стабилност и продължим да си кретаме както досега

Нашенска история! " Заинтересованите" дигат гюрлутия за да се харесат на бъдещите гласоподаватели! И не само на тях! Калпакчиев си позволява да твърди едни глупости- съдебната власт била единствено и само съда, а прокуратурата била корумпирана и раздавала присъди вместо съда...... говори си и той ,колкото да не заспи!

Предсрочно освобождаване за убийство трябва да има само в последната година от присъдата. Не може да отнемаше живот а дори не си създал такъв. Хел. Комитет функционира от оплюването на страната ни а задълженията на циганите - кой ще контролира

ако има излязли нови не разглеждани до сега факти каквито тук няма

Това недоразумение Калин Калпакчиев не му е за първи път да оневинява престъпници. Интересно каква е тарифата му "Забравена съвест"....