Раждане в домашни условия завърши с фатален край

Полицията разследва случай, при който майка роди в домашни условия и загуби бебето си. Инцидентът станал на Гергьовден в София.

Обратно в новината

Коментари - Раждане в домашни условия завърши с фатален край | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи в болница може да умре,виновни няма,но в къщи не може,а ако пък има инцидент-веднага е виновна родилката,която не е знаела на кой свят се намира,но в БГ справедливостта е наобратно.Между другото НК изключва наказателна отг-ст на родилка.

Няма нужда от наказателна отговорност.На съвестта и ще лежи смъртта на собственото и дете.Мисля,че ще съжалява цял живот за глупавата си постъпка!

За коя постъпка - че е отишла в болницата ли?!

В България вкъщи раждат само циганките и идиотките, дето се грижат само за своето его, но не и за здравето на бебето си! И още нещо - за раждане в болница не съм дала и една стотинка, но получих грижи, внимание, научиха ме за 3 дни на всичко, което трябва да знам, за да се грижа в къщи за детето си! Освен това успях да се възстановя и в първите, когато се чувствах още отпаднала, акушерките се грижеха изцяло за бебето.

По-леко с просташките изказвания...иди в болница да умреш със сигурност като искаш.Всеки си преценява риска.

Да! Тя така хубаво го е преценила тази "майка" и разните му други кукувици тук, че въобще не дават шанс за живот на децата си! Виж крайния резултат! После ела ме опонирай!

Изключително елементарно изказване! Аз лично съм с медицинско образование, въпреки, че не работя в тази сфера. Но смея да твърдя, че ти не знаеш абсолютно нищо за ваксините и окситоцина, ама абсолютно нищо! Филмирала си се в бгмама, където обичайно нормална майка и жена не се заседява дълго, само разни, дето им слагат чипове и прочее глупости седят там и развиват конспирации. Раждала съм нормално, детето ми има всички необходими ваксини, без какъвто и да е страничен ефект от тях. Раждах в болница, защото исках за детето си най-доброто и го получих, защото ако не бях в болница, за да го аспирират нямаше да продиша изобщо! Сложихме всички ваксини, пак точно зашщото ни е грижа за нашето дете и искаме да расте здраво и щастливо-това към днешна дата е факт! Това, че умните жени раждат вкъщи е пълна глупост, ти прочете ли статията изобщо или като някаква фанатичка реши просто да изкопираш нещо от бгмама? И не се сравнявай със звездите в Холивуд, защото те си осигуряват пълен екип специалисти - едно доста скъпо удоволствие бих казала.

Станислава го е казала най - добре хареса ми от майка на 2 деца с естествено раждане преди30 години

Всяка простотия завършва с фатален край! А в държавата ни простотията расте както бурена в градината, която е запустена?

И ако не бяха милите акушерки в самото родилно сега нямаше една прекрасница да ми пълни ръцете и сърцето. Човешкото отношение трябва да е политика на здравните заведения. Отишла съм да раждам, а не да запълня работния ден на доктора.По отношение на случая с починалото бебе- всяко нещо трябва да има граници- жените, които раждат в другите държави у дома го правят само ако не съществува риск за бебето- не на всяка цена! В случая е имоло риск.Историята с това, че няма регламент и затова е противозаконно акушерка да изроди дете в къщи е пълна глупост. Нещо за да е противозаконно, то трябва да е описано и забранено в закон, щом е описано значи е регламентирано, а щом не е- значи няма как да е противозаконно. Регламент трябва да има- защото има много жени, които ще продължат да раждат в къщи без лекарска помощ независимо дали по форумите сме съгласни или не. Инициативата и организацията на адекватни звена в такива ситуации трябва да е на лекарите.

Такива глупави, меко казано инициативи не очаквай от лекари,драга.Казано е -нормалното раждане става само в родилно отделение.Всичко друго е патология и всяка, която е решила да ражда другаде си носи отговорността, без да я прехвърля на лекарите.Вие ще поискате хирурзите да оперират апендикси по къщята.Който иска така-да се оперира сам.

за съжаление, тези жени стават все повече и вместо да бъдат оставяни неподготвени да раждат както си искат- по- добре тази дейност да си бъде поета от лекари и акушери. Не виждам какъв е проблема да се организират подобни звена. вместо 1000 лв в болница- 1000 там където би искала жената да роди, но с подсигурена стерилна среда и професионална преценка - дали има изгледи раждането да не е нормално. А дали сте лекар изобщо, Драги :)

Много интересно колко компетентни са мъжете в коментарите си. Мъже, повечето от вас изпадат в паника като видят игла, а на капка кръв припадат. Стотици пъти съм ставала свидетел как лаборатнки ги молят като деца, пък ги успокояват и прочие. Раждането е нещо велико. Ако можехте да го понесете щяхте да сте до жените си в родилните зали. Но не - отвън е по- удобно и да коментираме лигавите женки по форумите. Точно така- аз искам човешко отношение- не да ме милват по ръката, а да не ме унижават в най- прекрасния миг от живота ми. Не мога да съм крайна- в родилния дом срещнах и унижение, но и прекрасни хора, които спасиха детето ми- поставено в опаснос от техен колега, който си тръгна без да му мигне окото, защото не предложих заплащане. Не предложих, защото не искам да поощрявам порочни практики, но в положението в което ме поставиха бях готова да дам- но нямах, просто нямах. ...

мойте съболезнувания към колежката ветеринарен доктор,но скъпа ако кравите можеха да раждат сами то н ямаше да има нужда от нас.Бъдещи майки,неправете това /тва увас /

Всеки има право да си изкаже мнението си и от дир.бг няма защо да спират моите коментарии. Ако не сте добре с нервите (главата), отедете и се прегледайте, а мен няма защо да ми наричате психо. Въпреки че от такива не се засягам.

ей, опасно зло!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!вземи се скрий, щото много сте такива заразнодействащи с простотия опасна за живота и здравето!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Моля ви, има ли някой, който чете тези коментари! Как може да допускате някаква си Ани да се филмира тук цял ден и да обяснява как на бебетата в болницата им слагат чипове, заразяват ги с ваксини и прочее простотии. Може ли такова нещо.Жената може и да си има психични проблеми, но вие нали за това модерирате, за да не може всяко психо да бълва простотии тук! Как цял ден никой не забеляза от Вас, че това момиче не е наред?!!

Че бебетата ги заразяват с ваксни в болниците е безспорен факт. Информирай се повече какво и защо се слага на бебетата и какви са му ефектите. А също безспорен факт е, че болницата правят редица процедури, които застрашават живота и здравето на майки и бебебта, като ненужното и опасно слагане на окситоцицн и други лекарства, ненужно секцио, за да пасне раждането на кефа на докторите и прочее. Да не говорим за лошото и грубо отношение от страна на персонала в много от случаите. Затова и много жени у нас избират да раждат у дома си. Домашното раждане не е рядкост по света и най-богатите жени го правят-проверете сами-Мерил Стрийп, Синди Крофорд, Деми Мур и т.н. са родили в къщи. Проблема у нас друф-че все още не е разрешено на акушерки да помагат при домашни раждания. Ето това трябва да се промени и да се осигури родилна помощ на жените, които искат да раждат у дома.

Моля Ви да си изпиете хапчетата. Особено за окситоцина - големи глупости казахте. Лоши са условията в болниците - така е. Но ние не сме лекари. Като си прочел 3 книги и си се зомбирал от 5 форума, не означава, че си лекар. Нямяш опита, квалификацията - нищо. За ваксините - в цяла европа слагат същите ваксини. Ако искате да сме като в Африка това е друг въпрос.

Хайде сега пак кажете, че лекарите са виновни!!!

Айде стига сега...Вие отивате да раждате бе момичета,не отивате да ви галят с перце и да ви се лигавят!!! Не получила с първото раждане нужното внимание,та видиш ли сега с второто ще ражда сама..Ами като е толкова за естественото раждане да вземе и в пещера да отиде да живее-и това е естествено.. Боже дай сила.. Лекарите и сестрите имат по 20 израждания на смяна-на маймуни ли да се правят хората..Това нейното си е чиста лудост-жалко за образованието което има-било и то ветеринар!

Много си злобничка Станиславке,н е отивам да ме галят с перце,но и не отивам да ме ругаят като говедо и да правят най-щастливия ми ден най-чрен с просташки подмятания и отношение като към животно.Който не издържа да е човечен ,състрадателен и професионалист на място израждайки бъдещите хора на тая държава-прав му път.

Как така приемаш че "не отиваш да те галят с перце" с лека ръка? Отиваш да раждаш и именно затова с теб трябва да се отнасят с максимално уважение и грижа, а не като с болна крава! Докато сами не си поисаме правата, явно няма кой да ни ги даде!

Толкова бебета избиха и осакатиха за една година, че няма начин жените да искат да ходят доброволно да им умъртвяват децата!!!!

За това си ги умъртвяват вкъщи сами,нали?

Това че в българските болници положението е трагично го знае всеки, минал от там. По принцип уж е безплатно, но всъщност ако искаш да не те осакатят и да ти обърнат внимание ще трябва да си платиш. Безплатните раждания са малко и са изключения. Обикновено се случват на циганките или когато докторите се усетят, че ще стане скандал ако си дрънчат пари. От друга страна да се ражда САМ в къщи е изключително авантюристично. Опасно е най-вече за бебето. Ако можеш да извикаш екип да, но иначе.... Още повече, че в случая детето е било преносено и явно е имало проблем. Този случай би трябвало да ни накара да се замислим и да направим нещо по въпроса. Асистираното раждане в къщи, водното раждане и други алтернативи не са лоша идея и биха спестили доста нерви и пари. В цивилизования свят се прилагат отдавна.

Вярно е, че някога бабите и прабабите ни са раждали на полето, но е също толкова вярно, че от 7-8 раждания живи са оставали половината деца! Недопустимо е в 21 век жените да раждат в къщи, като крави! И стига превземки, че били лоши условията в болниците ни, аман от лигли и хипохондрички!

много си прав!

Оставали са половината деца, но НЕ защото са раждали сами. Умирали са като деца, често от нЕдохранване, студ, лиспа на хигиена и инфекции, работа на полето от малка възраст и т.н. а не при раждане. В момента болниците са по-опасни за нормално раждане, отколкото са полезни. Виж при рискова бременност, отлепена плацента и т.н въпроса е съвсем друг и тогава наистина трябва да се ражда в болница.

Трябва да се ражда като крава - само на определените за целта места.....чупи глупомера.

е това бебе е преносено с 3 седмици да не гожорим цхе и райда сама ж тяь. Все съм чувала глупости но такива...

абе мужете са мноо отворени на тая тема ама докато не го преживеят това (а и никога няма да могат) да не се изказват по темата ... домашното раждане трябва да е регламентирано сус закон - тя боклуци в парламента какво чакат още *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"за да не се инвазира от лекарите и да си протече максимално нормално според нея..." въх! Все едно чета блога на някой 13 годишен!

да, връщаме се в каменната ера, защото лекарите са тъпанари, може ли всеки да си позволи да даде 1000 лева за раждане, повечето пъти под масата, когато аз раждах преди 14 години минах със 100 долара, куп бутилки, баници и продължаваха да ме гледат в ръцете, даваха ми обезболяващи обаче понеже съм прогеже на едни а на други не......абе да ти не дава Господ да се родиш в тая скапана държава.

Я стига сте правили от мухата Слон! Българката трябва да разбере, че сега е 21 в и колкото и да са "ужасни" условията в болниците, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се ражда там! И да се престане с тези промивания на мозъци по разни ТВ предаваниа (На кафе и Жените по БНТ), където Гала беше поканила едни американки да блещят глупости, а и Вачкова не беше по-различна...ЖЕНИ, стегнете се и мислете с главите си!

точно, защото сме в 21 век е недопустимо условията в болниците да са мизерни, и не само те, а и отношението на лекарите и сестрите също, не може България да е все изключение от златните правила, докога ще търпят хората тази безнаказаност на лекарите, не се сещам за по-тъп народ от нашия, време е за промяна и то с кръв този път

Егати глупостите!!! В 21ви век най-богатите жени в света си раждат у дома, но ние овцете да се ръгаме в болниците, където бъка от вътреболнични инфекции, където ще те сцепят като крава, защото доктора бърза за мача и няма време д а те чака да раждаш нормално, ще те овикват като куче и ще те гледатв ръцете. Свърши се тая, все повече жени с еустиха, че при нормална бременност каквито са 90% от бременностите няма нужда да се ражда в змисйкото гнездо наречено болница. А че при всяко раждане има риск-има. Работата е там, че световната статистика полазва, че при домашните раждания рискът е по-малък и има по-малка смъртност. Не знам защо не видях някой да дискутира тук починалите в болнижа деца и майки тази година! А т са доста повече.

Бебето е умряло от немърливост, а не от целенасочени лекарски усилия... поне във фризера да го беше пъхнала!

Я стига вече с тази пропаганда. Да не сте човек на Глаксо и сие?Именно заради такива като вас повече от половин милион в БГ са заразени. Мисля, че точно с ваксината им се вкарва заразата.

ахахахахахаха е тук вече не мога се стърпя Аз пък мисля,че когато извънземните ви отзличат ви вкарват заразата!!!!!

Човек няма имунитет срещу хепати,затова са ваксините!Господи!Явно винаги ще има такива хора....думи нямам!

Е бива ли такива глупости да се говорят?! Човек нямал имунитет срешу хепатита и затова били ваксините?!!??!! Е ако човек нямаше имунитет, какво щяха да помогнат ваксините? То бива неграмотност, но това....

Ще се бори благодарние на своя имунитет. Аз как не съм се разболяла от никакъв хепатит, въпреки че на времето не са ни ваксинирали? Гледам да стоя далече от т.наречените убийци в бели престилки, да не позволявам никакви кръвни продукти да ми се вкарват.Колкото повече ваксини се слагат на бебета, толкова по-болнави стават. Това е от ясно по-ясно. И стига сте рекламирали ваксините-убийци.

За сезонните ваксини против грип съм съгласен,че не са много ефективни,но тези които са в имунизационния календар на република България и се водят задължителни са с доказан ефект след дългогодишни опити.... тук влиза и ваксината срещу Хепатит А и Б! Точно заради това че "умни" майчици не ваксинират децата си се появаяват заболявания които не са регистрирани с години в страната...например Коклюш. Подчертавам че не съм лекар или предстравител на фармацевтична фирма,която би имала за цел да зарибява хората да купуват ваксини

Има и друга информация... С ваксините трябва много да се внимава и потърсете и други източници на информация! Май сме жертва на много добре организиран и престъпен маркетинг...

Ваксината против хепатит, която се слага в родилния дом и реваксинацията после е срещу хепатит В!!!! НЕ Е срещу хепатат А! Знаете ли как се заразява човек от хепатит В- по полов и кръвен път- каква е вероятността новородено да се зарази по тези два начина?!? Има данни за увеличени случаи на отключване на диабет при децата след като ваксината е станала задължителна в България-1992 или 1993. Диабетът е имунологично заболяване. Гледали ли сте дете с диабет?!Знаете ли колко са децата с хепатит Б родени преди 1992, когато ваксината не е била задължителна. А колко по- често се среща диабет при деца!? Давам идеи само- потърсете информация преди да настоявате точно за тази ваксина.

А - по отношение на коклюша. Синът ми е ваксиниран чинно със всичко. Когато беше в детска градина имаше бум на коклюш, огромен процент деца бяха болни нали разбирате, че всички деца в градините са ваксинирани- иначе не ги взимат там- имаше изявление за дефект във ваксината на този набор - родените 2002- е извинете, но какви лайна са сложили на бебета ни тогава?!?!?

ти си същество, създадено по грешка от природата и сеещо грешки една след друга, секта ли си , тъпа ли си , болна ли си не знам, но ако завинаги замълчиш, човешкия род ще се съхрани....

Аз родих преди 2 години след пренасяне и останах много доволна от екипа,от болницата,от всичко.Не съм плащала.Но това да роди в къщи е пълна лудост,аз съм ПРОТИВ тези неща.

Ами, като не разрешават на акушерките да си гледат работата! Защо законът не допуска и акушерките да следят бременната, родилката и бебето? Лекарите лекуват, ако има патология, а акушерките обгрижват здравите. Ако ще се ражда у дома, нека да е поне с акушерска помощ! В този случай, никоя акушерка нямаше да остави жената да преноси толкова време.

Явно по форумите са плъзнали и платени драскачи за ползата от ваксините! Нормално де - става въпрос за мноооого пари:)

куку.

Раждала съм два пъти в Майчин дом и отношението към всички родилки около мен беше перфектно, няма значение дали си дал пари за избор на екип или си само по здравна каса - хората си вършеха работата много съвестно (особено акушерките). Към циганките се отнасят с абсолютно същото внимание и си спазват правилата. Не рабирам нито тази ветеринарна докторка, нито тези, които подлагат на риск неродените си деца с техните фантазии, че могат да родят като животни в къщи. Дори и да не беше умряло детенцето, рискът при самото раждане да се получат трайни увреждания, а и за самата майка да умре от кръвозагуба (или кой знае още какво) биха били много големи

Това българската простотия край няма.......

Това с безплатното раждане - НЕ Е ВЯРНО и може да се провери! Но! С такива държавници... И с такива мъже - Мухали дето пишат неадекватни коментари без грам съчуствие към чуждото страдание... Наистина не заслужавате да имате деца!!!

Ей полудя тоя народ и това си е! Как ще раждаш вкъщи бе, вуйно? Къде са ти го втълпили това? Откъде е това перверзно желание? Разбирам да си някаква богаташка или холивудска звезда, да поканиш цял медицински екип вкъщи - това е друго. И пак - нямаш апаратура. Ами ако се наложи реанимация?

Ей мистър х , отиди да ръждаш първо пък после филосовствай....напълно я разбирам жената.То нашите болници и персонал са като от каменната ера.

То па тия по къщята сте всичките професорки по гинекология.

много си е прав човекът. средновековни, или не - болница е. аз вкъщи не бих раждала. що за извратеност? съвсем е откачил женският род. вече се чудя мъжете как ли ни изтърпяват - аз не мога да понасям жените и техните глупости.

А замисляте ли се, колко струва едно "Нормално" раждане в болнично заведение? И сещате ли се колко много жени, вече не могат да си позволят този лукс, който струва почти 1000 лева. Не мисля че ваксини, образование, желание и т.н. са единствените причини жените все по-често да раждат у дома си! Този геноцид над българката да не може да стане майка, защото няма пари за скъпа болница, другите болниците са в окаяно състояние е ужасен! А аз като родих в българска болница едва не ме убиха, заради некомпетентност и мързел....

Едно нормално раждане е напълно безплатно в държавна болница и без избор на екип и не можете да ме убедите,че рискът от този вариант е по-голям от рискът да родиш в дома си САМ,защото без медицинско лице и апаратура си САМ!!

Абсолютно прав си, приятелю. Стига сме оправдавали липсата на мозък с липсата на пари.

А вие замисляте ли се, колко струва на една двойка с неизяснен стерилитет да мине през всички изслезвания и да стигне до ин витро. Като си платил солидна сума , за да постигнеш най-после мечтата да имаш дете, ще трепериш и ще родиш в болница на всяка цена. Тази жена при това е медицинско лице-ветиринарен лекар. Не мога да разбера как така с лека ръка жертваш живота на едно износено бебе. Просто не ми го побира ума. Като знам как съм треперила, как съм очаквала да се появи това малко чудо и какво съм направила най-после да го имам и да го гушкам. Вярно , че нашите баби са раждали така , но те са били здрави и природата е била здрава, а не отровена като сега.

Има прекрасни доктори и калпазани, но по-добре в болница, проучвайте предварително условията

Интересното е че е с медицинско образование макар и ветеринарно и е знаела какво да прави и какви рискове поема.Защо е умряло детето????

Ако аз не желая токущо родено бебе да му се слага ваксина от хепатит. Може ли толкова малък прганизъм да понесе това натоварване? А за чиповете и не се съмнявам - нали в едно тоталитарно общество всички трябва да бъдат следени - чрез facebook, чрез мобилни телефони, а съзнанието да бъде манипулирано чрез тъпите предавани от типа Домове....Няма нужда да четете за конспирации, а вземете "451 градуса по Фаренхайт" от Рей Бредбери.

Оххх ,ама какво натоварване ,госпожо???Да му се поднесат наготово антитела ли??Спрете да говорите глупости.Прочетете медицинска литература и тогавата си правете изводи,а не думите на шарлатани!А как ще се бори детето ви с болести ,за които няма лечение и с безотговорната си майка,когато един ден се разболее от болест,срещу която е можело да бъде ваксиниран?Как ще му обясните тогава,че ще решили ,че това е по-доброто за него?да си тегли цял живот с хроничен хепатит или туберкулоза,защото заради такива хора като вас туберкулозата пак се завръща със всичка сила и е голям бич!!!

Абе у нас всеки разбира от футбол, през здравеопазване до ядрена енергетика... И всички го следят... щото му е трудно да управлява живота си. И все друг е виновен ;-)

Blake

Естественият подбор продължава да действа с пълна сила. Жалко ми е да го кажа, но на тази "майка" никой не й е виновен, освен собствената й глупост. На привърженичките на раждането "като едно време, баба ми да не е раждала в болница?" ще напомня да проверят смъртността при раждане едно време и сега. И да мислят повече в този толкова отговорен момент, а не да се подвеждат по разни кукавелници от бг-мама!

Аз родих близнаците на клон-като моите прабаби преди 4 млн. години.Е това е раждане в естествени условия.

Все още не ме е хванала склерозата и много добре си спомням, че още преди повече от 35 години имаше ехографи по клиниките, защото тогава родих за първи път. Но това няма нищо общо със самия акт на раждане. По- точно с изгонването на плода казано точно на медицински език. Истината е, че навсякъде може да се случи нежеланото при едно раждане било то в болница или вкъщи. Естествено, че рискът и за двамата и по- малък в болнично заведение. Не зная к, какви са били мотивите на тази майка, за да роди у дома си, но имам чувството, че е мислила, че кон или крава или там някакво друго животно. Изглежда съвсем е забравила, че е човек с тази нейна професия и е допуснала фатална грешка. А може да го е направила умишлено...Съжалявам, че казвам това, въпреки че има вече дете, но тя трябва да бъде подведена под отгворност, защото има смърт. Случаят прилича на умишлено убийство. Е, това не решавам аз , но има логика в случая.

УЖАС! УЖАС... Е, няма основателна причина да рискуваш живота на бебето си! Нито отношение на персонал, нито условия в болницата, могат да се толкова страшни, че да проявиш върховната глупост да родиш без квалифицирана лекарска помощ и апаратура. Всичко се случва! Майка съм на две деца и бях абсолютно потресена от схващанията на някои бъдещи майки относно раждането. Просто умът ми не го побира... Върховна глупост, граничеща с идиотизъм - това ми е мнението! Жени, имайте малко здрав разум!

Ужас! В пълен потрес съм от такива жени.Искат да раждат сами вкъщи, не правят на децата си ваксини, не им дават да пият вода...Това са жени, които задоволяват някакво свое его,без да мислят за доброто на детето!

На всичкото отгоре в болниците на бебета веднаги им слагат някакви ваксини без да питат съгласие на родителите. Какво им слагат - само те знаят.... По-добре вкъщи да раждат жените, разбира се под наблюдение на опитен акушер.

"Кошмарните" ваксини е само две в родилното драга - БЦЖ и срещу хепатит А,Б и Ц и за това аз бях уведомена. Не знам ти от къде имаш информация за чиповете, ама много криминалета четеш и теории на конспирацията. Айде стига с тия биполярни разтройства рано сутрин. Още пия кафето.

За хепатит слагат ваксини още като се роди. И си казват не е вярно че не казват. А без задължителните ваксини това дете един ден дали ще може да посети някои страни, дали ще може да посещава ясла, градина. Абе я мислете малко, колко болести са изкоренени благодарение на такива ваксини. Защо ще го правят за лошото на детето. Лошо ли ще е след време да няма болни от хепатит.

Жената на пренася нищо , нито тухли , нито вар.Тя ПРЕНОСВА плода си.

Ох, моля Ви стига сте защитавали тази проявена безотговорност. Явно и тук се е появила агитката/подвизаващи се в сайт, рекламиращ раждането в къщи/, които се опитват да представят, че всичко е цветя и рози, ама ето че не е. Уважавам правото на свободен избор, но когато риска е добре премерен. На запад в домашното раждане асистира акушерка, ама нейсе тук пак си побългаряваме нещата. Жал ми е за женицата, защото ще си носи кръста до края на живота, и все пак ми е интересно дали ако сега избира, ще се реши пак на НЕАСИСТИРАНО домашно раждане?

То пък все едно в болница всички деца живи се раждат....

В болниците се отнасят нечовешки към родилките, но въпреки това не бих рискувала живота на детето си. По добре 5 дена АД отколкото да убия бебто си!

вие просто незнаете какво е да раждаш в българска болница-ужасно!Отношението-ужасно,условията също,истинско мъчение!Особено пък в Благоевград-филм на ужасите започващ с мезерията и свършващ с отношението!Хара там няма дори ефограф!!!!!!!!!!!!!!

Със сигурност! Аз съм даже сигурна,че нито една болница в България няма еФограф, но съм сигурна,че във всяка има еХограф!

Айде бе. Аз да не раждах на Луната. Родих в БГ болница, имаше си ехограф и всички др. нужни инструменти. По 2 пъти дневно ми следяха тоновете на плода, защото така бяха решили. Поста ти е направо параноичен, освести се малко.

"...е протестът на бъдещите майки срещу начина, по който се ражда в болница" - Защо никой не обърна внимание на това изречение в статията? То обяснява всичко

И да убиваме бебетата в знак на протест ли?

а в болницата всички живи и здрави, нали - и майки, и бебета!

Е, инак най-вероятно щеше да й го убият в болницата, а можеше и нея да я погубят... Но сега поне ще е на нейната съвест :(

засто сме еволуирали до сега? мозе би за да се врустаме обратно...простотя до безкраиност *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази май е висяла прекалено много във форумите на БГ-мама и чак си е повярвала. Ето го резултатът. Жалко за детенцето!

добре, че не е висяла във форума на дир.бг - като те гледам щеше да стане абсолютен изроден злобар.

Точно го каза. Е сега поне няма този проблем - няма дете, няма проблем нито със злобар, нито с друго. Вместо да се притеснява в болницата, да си мре у дома.

Тази май прекалено много е висяла във форумите на БГ-мама и чак си е повярвала. Ето го резултатът. Жалко за детенцето

ялко за детето аз сам раждала 3 пати и повярваите ако нямаш пари си за никаде може затова да е родила вкащи само незнам накаде отива тази дарява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И аз съм раждала - в Майчин дом по спешност, но въпреки това една стотинка не са ми взели.

поредната шантавела