Експерти предлагат 4 района в България

Четири района на планиране - това е най-рационалният вариант за икономическото развитие на страната, смятат от Института за пазарна икономика.

Обратно в новината

Коментари - Експерти предлагат 4 района в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко е, че всички ескперти са само в НПО.

Северна и Северозападна България са различни термини така ли?

поредната глупост, докога???

"Експерти предлагат 4 района в България" Докато България я управляват алчни негодници, некадърници и безродници, ще действа правилото: "Отдека и да се въртиш, газо ти па че е отзад."

видин, монтана, враца софия перник кюстендил благоевград и пазарджик да бъдат един западен регион и още северен централен южен централен и черноморски район са достатъчни

Първо: Т.нар. Институт за пазарна икономика си е едно НПО основано от Ричард Ран - някой да е чувал за плана Ран-Ът? Второ: Това са районите на които, чисто статистически, ни разглежда ЕС. Едно копи-пейст. 3. Прехвърлянето на ДОД в общините ще облагодетелства главно София - 90% от фирмите са регистрирани там, но извършват основната си дейност на други места - пример: Фикосота произвежда праховете, хартиите и почти всичко останало в Шумен, но е регистрирана в София. Нали се сещате къде ще отиде ДОД? --- П.П. - Проекта е ДОД да отива в дирекция на НАП по регистрация на фирмата. Ако фирмата е регистрирана в София - ДОД отива в НАП София. Ако е регистрирана във Варна - в НАП Варна. Без значение къде са обектите и на производство/търговия и т.н.

а ми нали и сегашното състояние е от "експертите? предложено!

Малий кво тъпо заглавие!!! "4 района в България предлагат експерти" подлог - "4 района в България" сказуемо - "предлагат" допълнение - " експерти" Това журналята са съвсем изтрещели, къде и как го учат тоя български език?!

Нещо за обратен словоред да си чувал? Едва ли... Като гледам анализа ти, едва ли си докарал и до 3-ти клас!

Ето ви едни - РЕАЛНИ ГРАНИЦИ!

Редактор Стефанов, какво е това двусмислено заглавие? Трябва да сложиш подлога на първо място. Учи български език или изчезвай!

Да, такива неща се СЛУЧВАТ в икономиката ни, че свят да ти се завие. И не само в икономиката... СЛУЧКИТЕ в днешна България са неизброими. И то все абсурдни. Най-големият абсурд след 10 ноември, обаче, е обезлюдяването на провинцията ни. Никъде другаде не се СЛУЧВА подобно нещо: Да запокитят хората плодородна и китна земя и да се завират в столицата. Да оставят дом, семейство и близки и да търчат да берат ягоди в чужбина .... Няма защо да се учудваме на прекрояването на територията ни. Като пореден и отчаян опит да се СЛУЧИ нещо насърчително.

Територията я прекрояват точно с тази цел - по бързото обезбългаряване на България!

Това май не са икономическите райони на България. Това са районите на влияние на еврогейската мафия!

След като еврогейския институт го е изготвил - какво друго да очакваме.

Ново икономическо райониране се предлага от неикономисти.. НЕмам думи.

дираджиите пак объркаха словореда .така и не разбрах четирите ли раиона предлагат спецялисти или спецялистите предлагат ново раиониране?! за стотен път им се напомня на тези неграмотници ,че имат проблеми с езика,но егекта е нулев.какво да очаква човек от медии собственост на ;гиганти ; на интелекта -като например #;кои;

Наистина неграмотници. И Стефанов има наглостта да се пише "редактор". Редактор, не познаващ правописа....

Журналисти, журналисти, от неграмотни по-неграмотни ставате... Така формулирано, заглавието предполага, че 4 райна в България ПРЕДЛАГАТ специалисти, нали се сещате, имат капацитета да ИЗЛЪЧАТ специалисти (по някакви пичини). Стана ми любопитно, защо само четери райна ИЗЛЪЧВАТ специалисти, и кои са те. А то, поредното заглавие в ДИР с объркан словоред. Една проста запетайка би променила логиката. "4 региона, предлагат специалисти". Омръзна ми от посредственост!

Ти кое не разбра, даскале?

Глупави предложения от глупави хора, слуги на чужди интереси! Няма по-сигурен начин да се продължи затъването на градовете от предложения. Няма по-сигурен начин от предложения, общините да се превърнат във феодални имения на управляващите кметове и местна клика!

И какво ще стане с регистрацията на фирмите,колите и личните документи ...пълен хаос

В момента фирмата и колата Ви в икономическия район за планиране ли са регистрирани или в съответната област?

Ей, никой не ще да признае, че преди време имаше по-умни хора и те измислиха общините, окръзите и 9-те области. Последните бяха много измислени и нефункциониращи, но ги наложиха. Сегашните тъпана.. вместо да се върнат към нещо, което се е доказалосе чудят какви глупости да измислят.

Точно с 9-те области, за които говорите се започна хаоса. В тях се включиха територии, които не гравитират една към друга, нямат изградени икономически връзки и в същото време се прекъснаха съществуващи такива. Мисля, че говорите наизуст.

лампите на летището,че токът скъп!За да има някаква равно поставеност делиш на северна/плюс соофия/ и южна.Другото е намиране на занимавка за административни плъхове :Д

Която област се върже със София-град ще затъне още повече!

Тези соросоиди окончателно ще ликвидират северна България!!!!

Ще трябва поне 50 г. много работа, за да се върне това, което беше разрушено за тия 30 г. от дебилите на прехода наело с "първопроходците". А арабските пазари са окончателно загубени.

ОСТАНАЛИТЕ 3 РАЙОНА СА ПОД 140 ГОДИШНО ИГО НА СОФИЙСКАТА ДЖАМАХИРИЯ И ШОПСКИТЕ МУСАКЕСЕДЖИИ И ПАРАЗИТИ,КОЙТО МАРОДЕРСТВАТ,ПЛЯЧКОСВАТ И ГРАБЯТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА И ПАЛАНКИ И ГИ ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА! НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРИЯ БЕЗ СОФИЙСКИ НАГЪЛ ЧОРБАДЖИЯ,ЧОКОИН,ИЗЕДНИК И ДУМБАЗИН ДА ПИЕ НАРОДНА КРЪВ!

Идеята е да бъдат премахнати последните прегради пред ФЕОДАЛИЗАЦИЯТА на страната. Добре е, ако сте феодал - олигарх, кмет, мутра. Ако сте крепостен селянин, обаче, дупе да ви е яко.

С 4, или с 40, що е на Север от Стара Планина няма да намаже.

Първо: Т.нар. Институт за пазарна икономика си е едно НПО основано от Ричард Ран - някой да е чувал за плана Ран-Ът? Второ: Това са районите на които, чисто статистически, ни разглежда ЕС. Едно копи-пейст. 3. Прехвърлянето на ДОД в общините ще облагодетелства главно София - 90% от фирмите са регистрирани там, но извършват основната си дейност на други места - пример: Фикосота произвежда праховете, хартиите и почти всичко останало в Шумен, но е регистрирана в София. Нали се сещате къде ще отиде ДОД?

ДОД е данък, който се плаща за всеки работник. Ако работниците са от Шумен, де ще иде ДОД?

А ако адресната му регистрация е от Монтана а работи и живее в Търново? Сезонните работници по морето да не са само от Варна и Бургас? Що говориш глупости? Я си представи ОМВ да превежда заплати от бензиностанциите си по личните карти в 100 различни общини на база на местоживееното? Ти си кух, та дрънкаш!

Още навремето като правиха области все пак гледаха всяка област да има някакви ресурси, за да има бизнес в нея. Това да отделиш цялото Черноморие в отделна област и цялата валута да се остава в една област означава да подгряваш сепаратизъм като с Каталуния. Евентуално североизток и югоизток, централен северен и централн южен, северозапад и югозапад. Като югозапада може и без София, защот там има доста туристи към Банско и Добринище. София може да е център на северозапад така ще се решат донякъде и проблемите на този район. ПП може и да има и други начини на деление но не и този. Преди години бяха 8 онласти и София град. Някак си като си експерт поне да си личи, а не пишман акъллия.

Колко беше "балансирано" икономически е спорно понятие - Плевен беше Ловешко, а Русе беше Разградско. Това недомислие помниш ли го? Щото лобито в БКП на Ловеч и Разград беше по-голямо.... Айде не ги забравяй тия работи.

друг път. Районите, които се отличават са София заради силната концентрация на инвестиции - национални и чужди, Пловдив по същата причина но по-слабо, Стара Загора и Враца заради енергетиката, Черноморието заради туризма и морския бизнес, Североизточна България заради житото и Видин заради неговата обща изостаналост. Вече кое към кое ще се прикача е друг въпрос

А пък аз все наивно съм си мислил че за да има икономика са важни не районите а предприятия и най главното -да се работи.Всичко останало райони,борси,акции, и пр. са административно-финансови фокуси. Както в стария виц."Дърпайте завесите и клатете влака , за да си мислят че пътуваме"

Комуно икономистите в действие.

Много са се объркАле! В България има ДВА района - София и всичко останало!

Наполовина брачед си прав. Два са районите, ама единия не е София. Район едно: Наше село Район две: всичко останало

Сакаш да кажеш дека са Горно Уйно и Долно Уйно и се руководат от Бай Хой!