САЩ призоваха България да прекрати енергийната си зависимост от Русия

САЩ призоваха България да работи по-усилено, за да диверсифицира енергийните си източници, което ще сложи край на енергийната зависимост от Русия, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - САЩ призоваха България да прекрати енергийната си зависимост от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напишете в .youtube./ Шистовият ад/ и ще видите филма за шистовият ад , който ни спретнаха вече УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЕНИЧАРИ.

А защо сащ не стана независими от арабския петрол?шибани копелета.

Абе вас от сороския инстетут ИПИ трябва при една революция първи да ви запушат устата. Марш в клозета!

Питам се: Морнингстар дали не е Моргенщерн? Това би обяснило доста неща:) Извън майтапа: този натиск, който оказват американците, е неприемлив спрямо достойнството на суверенна държава, пък била тя малка като България. Щом е толкова изгодно - нека да добиват шистов газ на територията на САЩ и да станат неприлично богати... а нас да ни оставят на мира, благодаря за такава "помощ"!

ДОБРЕ КАЗАНО- НО С ЕДНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН- НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА-ПОНЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 600 ГОДИНИ... дотолкова помня ...... :) !!!!!!!!!!!

Абе тия американци, освен че са супер нагли, на всичкото време съвсем са изтрещели. Толкова брутално да ни се месят във вътрешните работи, толкова арогантно да ни командват, съвсем ачик-ачик. Без дори да го крият. С това си поведение ще постигнат точно обратния ефект - все повече българи ще прозрат що за империя на злото е това и какви са скритите й цели.

Още ли има наивници, че САЩ са назначили високопоставен специален пратеник с извънредни пълномощия по енергийните въпроси в Евразия, за да помагат на страни като България? "Самият термин "Евразия" е геополитически термин. Обозначава Русия и прилежащите й територии. Това е голяма геополитическа игра, на която за съжаление ние сме заложници. Няма нищо общо с поевтиняване на газа или други български интереси.

Аз призовах хубавата съпруга на един приятел да прекрати пълната зависимост от него и да диверсифицира с мен източниците на сексуално задоволяване.

юли

Требе първо да я срешнеш с Хилари. Ако не стане. Викаш след това Морнингстар. Ако пак не стане незнам, най-верятно имаш проблеми с личния шиств газ. Требе да зимаш мерки.

Пак питам: Защо няма информация какво се е дискутирало? Плевнелиев, няма ли кажеш нещо?

чети: бивол бг

Орхидейче, във всеки случай ако това американското е демокрация, то тя е добра само за тях самите. Нещо като факти в подкрепа на изумителната ти реплика?

ако правителството ни се огъне и проучването за шистов газ продължи,протестите няма да стихнат.Напротив,народът е добре осведомен и убедително чрез протестите си за пореден път ще даде урок на политиците,че е по-мъдър от тях.Народ,милеещ за бащината си земя и красивата си природа.

Много страни от европейския и азиатски регион желаят достъп до руски природен газ. Природен ресурс, с доказани качества, доставян най-вече от сибирските полета в горното течение на река Об. На нас руската страна ни го предлага, с пакет от екстри и цена с 10% по ниска от средноевропейската. И изплащане на транзитни такси. А ние се чудим дали да откажем ... и чакаме акъл от Хилари за Шеврон.

Американците разглеждат много сериозно енергийната везависимост на България от Русия.Ето тук беше г-н Морнингстар или Моргенщерн,както казват някои.А представителите на рейтинговата агенция "Пуърс,Муърс и Шморц"г-дата Розенкранц,Гилдерщерн и Голдфарб компетентно заявиха ,че ако България се откаже от Белене и пусне Шеврон да търси шистов газ,инвестиционният и рейтинг ще скочи от ВВВ- на уникалния рейтинг 2 пъти EBANI!

Между другото, Morningstar си е английски вариант на оригиналното Morgenstern, на тоя прадедите му са били шваби. Както и да го въртят германците все се опитват да правят мръсно на Русия.

Уф, стига вече лъжедемократи, сте ни натрапвали алчните имперски САЩ. Нищо читаво не сме видели от тях. Една царевица ни пратиха и тя - мухлясала. Въобще големите западни държави никога не са направили нещо добро за България, напротив. Даже и туризма ни спасиха руснаците в последните сезони. Ама те папагалите много - като рекли Запада, та Запада... а оттам само лошотии - вкм. огромна финансово-икономическа криза, от която пламна цял свят.

то сигурно няма газ изобщо, но целта е да се настанят близо до русия, да вкарат секти-яховисти, сциентолози, мормони и разврат, за да ни доваршат окончателно и след това с турци и цигани ще ни управляват.ама то нас няма да ни има.помним кои ни продаде.

Изобщо не ми пука какво ни заповядвали американците. Всеки който им се кланя е национален предател.

6+ за фотото

Г-н звездоброец, да не зависим от тях, а от Вас,това ли Ви трееебе?

Мекотели и продажници като Плевнелиев обещават какво ли не на чужд гръб, при затоврени врати. Това ли е откритата институция, това ли е различното. Старата песен на нов глас. Но ще дойде видов ден и за това недоносено президентче. Часовника цъка.

А кой набута посредниците?

Гоце. Но не намери четвърти да направи карето и да докара работата до шлем. Сега е вътре с двата крака и е затънал до шия ...

Политическата мафия от всички политически цветове, действаща вече 22 години в България и управляваща!

Някой би ли ми обяснил от кого е зависима една държава като Люксембург - по-малка от България и с най-висок стандарт в Европа.

Развитите икономически европейски държави са и развити демокрации. Малки и големи не са зависими от никой, политиците питат за всеки цент как да харчат парите на данъкоплатците и се допитват за всяка нещо до народите си, за това наричаме европейската демокрация реална, за разлика от представителната на САЩ, където думата има само елита. Европа след ВСВойна пое курс към траен мир, свалиха границите помежду си, никога няма повече да се случи война на нейна територия, за това малки и големи народи на Европа след ВСВойна поеха абсолютно независим външнополитически курс, не се кланят на никой по-голяма брат, сами решават делата си. В Люксембург и коя да е западна страна американския посланик остава напълно неизвестен за обществото, посолството е най ниската и невзрачна сграда, посланикът не смее да си покаже навън физиономията, малко хоро знаят как се казва той. САЩ действа у нас( и целите Балкани, считани за най-нискоразвити демокрации в Европа) открито чрез продажния ни политически елит, който вече 22 години е един и същ и продава България като носни кърпички за свои джобни интереси.

ПО-СКОРО ПИТАЙ КОЕ Е РАЗЛИЧНОТО И ОБЩОТО - АКО ИМА ТАКОВА, В МИСЛЕНЕТО НА ПОДАНИЦИТЕ НА КРАЛСТВО ЛЮКСЕМБУРГ И ПОДАНИЦИТЕ НА ЦАР ТИКВА.. в царство България.........??????? Те развитите демокрации- са развити - не защото са развити от политиците на съответната държава-а защото самия народ в държавата има доста по-висок интелект и политическа култура на поведение!!!

Аз не разбрах защо господин Зорница е отказал да направи изявление след разговорите с Плевнелиев. Впрочем, нашият какво каза?

Какво сега петрол от америка ли ще караме . Та и те го внасят . Все ще сме зависими от някой като нямаме наш. Най много изкуствено да вдигнат цените.

Абе, нека да не се правим все на най-умните в света и че все всичко знаем и не искаме акъл от никого! Нека си признаем, че сме и малко простички и да не се бутаме все под лоното на Русия! То затова сме я докарали до това дередже, та цъфтим и вържем -- щото много знаем и имаме много акъл и не щем от никого!

защото ни набутаха под ботуша на УСА. Знае се, че там където американски крак стъпи трева не расте. Ако не си наясно с нищо, по-добре не пиши!

Сериозно линищо не расте? Я виж Южна Корея, Западна Европа... А където е минал руски ботуш какво остава?

"...А бе, нека да не се правим все на най-умните в света и че все всичко знаем и не искаме акъл от никого!" (цитат на Радослав) Радо, това го кажи на германците, холандците, австрийците и т.н.,`щото те само руски газ внасят и не плямпат за диверсификации и други дивотии, а ние (по-точно вие) сте взели да оплаквате нероден Иванчо! Хората си построиха и руски АЕЦ (Финландия, Чехия, Турция) и не реват с крокодилски сълзи против тях! Ние нали сме "най глупавите" и все някой приятелски настроен да ни дава акъли, ще плащаме скъпо и прескъпо за "съветите" на по-умните!

Ако си набутан под лоното на САЩ, не ставаш по-малко простичък. Напротив! Като гледам, Европа се грее на руски газ и не е изпростяла. Въпросът е да не се допускат никакви енергийни зависимости.

Тя Европа не е изпростяла и се грее на руски газ и не мрънка ,защото съпоставимо с нашият стандарт на тях им е безплатна тази екстра.Когато и моята заплата стане 2500 лева,тогава и аз ще си плащам сметката за руски газ и няма да мъркам.А ако добиват наш български,то цената му ще бъде 100 долара за 1000 куб.метра.

Установих го , като слушам хора от МГУ София, които наверемето са участвали в проучването на цяла България за всякакви залежи и косвено са направили някакви изводи за наличието на пририден газ в шистите под дунавската равнина. Извода: дълбочината е много голяма, много по-дълбоко отколкото в САЩ, достижимите ресурси са достатъчни за 4-5 години автономност при сегашно потребление, по-дълбоко заложените не са рентабилни. Това за Полше може да е вярно, но непълно, защото рентабилните ресурси са много, много по-малко, ама нали Полша са най-гъзополагащите съюзници на САЩ в Европа, та тяхното находище трява да е най-голямо!!!!Логично, също като твоята компетентност.

От къде на къде ще ни притискат -Ние нямаме ли си толкова мозък да знаем кое е по доброто за нас.

Народът ни има акъл, но не и политиците ни. САЩ притискат политиците ни знаейки, че са продажни и управляват без демокрация (по представителната демокрация на САЩ,където елитът решава съдбата на народа), без нито един път да питат народа си за нещо. В правовите европейски държави политиците питат за всеки цент как да харчат парите на данъкоплатците и се допитват за всяка нещо до народите си, за това наричаме европейската демокрация "реална". САЩ знаят, че сме неразвита и почти липсваща демокрация, това е удобно за тях и за това идват тук да притискат политиците ни за свои интереси, но не ходят да го вършат с развитите европейски демокрации.

Дорче,пак пропусна да си глътнеш хапчето...

Ако така разсъждавали български ханове "След нас , потоп" - то много се съмнявам, че ти би имал възможност да упражняваш мозъка по форуми. Апропо, в Полша в момента се вихри корупционен скандал с този газ.

Колкото и глупави хора да има/само да не са продажни/, по методите на сравнението и изключването/дедукция/, неизбежно ще стигнат до извода, че руският газ си е най - изгоден. Хубав сибирски, тюменски газ, висококалоричен и екологично чист, на добра цена. Ако Хилари е обърнала самолета към нас да натиска за Шеврон, просто е сбъркала дестинацията по този въпрос.

Защо никой не казва , че дори да имаме шистова газ, той в най-добрия случай ще ни стигне за 4 -5 години и после какво - разрушена околна среда и внос от.....Русия. Голяма стратегия, достойна за само за някой с 4 годишен мандат. Иначе , за цайсатото американско пиле, много интелигентен изглежда, ама като се заслушаш в приказките...общи...много общи...да две и половина, най-много три на изпита. Общо взето каза, че за да сме енергийно независими трябва да си намериме поне още един източник за внос. ЕЕЕЕЕ, невероятно проникновение, кой да се сети? Само един нагъл, невзрачен представител на сащианските всезнайовци, може да даде такава тежест на малоумните си мисли и тези. Ама пробват, ако мине!!!

оставят на мира и да вървят по дяволите с кризата си!

Имах в предвид, да ни доставят газ от техния. Не да копаят нашия и да ни го продават. Не им изнася??? Sorry Сутрешна звездо тогава.

Мен никой не може да ме "призовава" от коя бензиностанция ще си сипвам гориво. Който иска... да ми го даде на -50% и ще се чувствам призован!!! САЩ да ни доставят газ на цена -50% от руския ... и готово! Ще получат каквото искат. Дивият пост - комунизъм свърши и призоваването вече не минава (както и чета по форума. БРАВО за което).

Нещата много приличат на соц. експеримента "Кремиковци". Сега се проявяват нови имперски интереси под формата на загриженост за народа ни, а в същото време целта на всички ни /от народа/ е ясна. Дали управляващите знаят това или ще отчетем поредната глупава грешка на несвършващият преход?

Дори са несравнимо различни. Защо? - чети и ще разбереш!

Защо нашите политици разрешават външна намеса? Отговор:Защото са продажници!

ВЪЪЪЪЪН ОТ МИЛАТА МИ РОДИНА! ВЪЪЪН ЯНКИ, КОИТО ДАЖЕ И ФАМИЛНИ ИМЕНА НЯМАТЕ НОРМАЛНИ, А СЕ ПРАВИТЕ НА ЗВЕЗДИ И СЪЗВЕЗДИЯ! ВАШИЯТ ПРИЗИВ НИКОЙ НЕ ВИ ГО Е ИСКАЛ! ВЪЪН И НИКОГА НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ ДА ОМЪРСЯВАТЕ ДОРИ МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО.

ВЪЪЪЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ВЪЪЪЪН И НИКОГА НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕЕЕЕ.

Находището в Галата не е достачъчно, за да покрие потребностите на България от природен газ. Това не го ли знаеш?

Оше миг- ще падне заветният хълм. Изведнъж Радецки пристигна със гръм.....

Нито Русия, нито САЩ ги интересува нашето благоденствие. С тези приказки да си ходят в детската градина. Нашите интереси са: чиста природа, чиста подпочвена вода, и здрави деца. От добива ще спечелят само американските компании. Всички са гледали документални филми за Шеврон, или за Монсанто(те са корпорацията с генномодифицираните храни). Да си ги прибират в САЩ и там да си копят колкото си искат. Ние нашите интереси си ги знаеме.

В наш интерес е да прекратим спекулата с джобните ни. Едностранната зависимост никога не е добро.

в експеримента с природата и пагубните последствията ли?

Единият е морнингстар , другият милер... Все височайши еврейски гости , ама неканени. И много загрижени за нашата енергийна независимост :))) Не , благодарим ! Вървете си със здраве и не се връщайте.

Независими можем да станем само ако си направим сондажа сами. Можем, правили сме го, къде е проблема. Защото другото е подмолност. Реве се, че сме зависими от Русия пък на драго сърце ще вкарат американски фирмид да си шетата на територията ни и да си лапат печалбите. Мерси много, но вече раздадохме злато с тонове на Дънди. Аман от независимост.

Защо да откриваме топлата вода? По-евтино ще е да си наемеш някой, който има опит и оборудване, а не тепърва да търсиш кадри и да купуваш скъпо оборудване. Въпрос на сметка е.

Ами, защото говорим за независима енергетика. Както от Русия, така и от САЩ!

Господин Морнингстар защо не отиде да призовава немците да се откажат от северен Поток?! Дали защото там управниците работят първо за държавата, а след това за себе си, а не обратно?!

Трябва да бъде разследвано лицето Валентин Златев и комунистическите отрепки, които го сложиха и печелят от цялата ситуация. А шистов газ не щем!

E ама той е "дарил" навремето акциите си от СИ Банк на Цветелинка, респктивно и на ББ. Пък и обича да спонсорира човекът. Изобщо благодетел, пък ти искаш в затвора да го вкарваш?!

И братята руснаци воюваха в Авганистан, но не пратихме българси войници там! България няма да види нищо хубаво от католиците САЩ Ние европейска държава ли сме или колония?

без суверенитет, собствена икономика, войска и управници. Управниците се избират от метрополията по признак продажност, глупост и престъпност и се назначават на всяка цена, дори с 20% от гласовете на избирателите. Каквото и да направи туземното население винаги е губещо.... докато не му писне и не вземе единственото правилно решение за действия в свой интерес.

Като чета коментарите си мисля, че преброяването в България е доста некоректно. По-достоверно е да кажем, че България има население от 7 400 000 души, от които: - 500 000 цигани - 500 000 турци - 3 199 999 руснаци - 3 199 999 американци - двама българи (единият на 98 години, а другият на 97 години).

А какво е вашето предложение?

Никакво, защото няма смисъл. Тези, които искат България да я има, скоро ще умрат. Останалите биха я продали на драго сърце срещу някой друг хамбургер от Макдоналдс или бутилка Столичная.

Ако нашите политици допуснат добив на шистов газ в България,то ние ще останем без природа и ще се разболеем от рак и ще се раждат изроди.С две думи при добива на шистов газ се отделя уран ,който е високо радиоактивен .Има и други опасни елементи като олово ,метан и т.н.За тези които се интересуват имам тези 2 линка: link и link

Не мой дума лошо за метано, оти оно баш това си е газо - шистовио.

Ааа, майна бъркаш, че тук цялото население мечтае да емигрира в САЩ! Много бъркаш! Хубаво е да се пътува на екскурзия, на работа с договор за 1-2 г., но САЩ далеч не са единственото място на този свят, където може да се отиде, нито е най-доброто за постоянно установяване. Също така, аз нямам нищо общо с българските правителства, които за САЩ са хленчещи, молещи за помощи и визи и какво ли не!

Точно така. Същото бих казала и аз.