България и Румъния ще поискат да се удължи забраната за купуване на земя от чужденци

България и Румъния ще предприемат обща инициатива за удължаване на срока, в който чужди граждани не могат да купуват селскостопански земи в двете страни.

Обратно в новината

Коментари - България и Румъния ще поискат да се удължи забраната за купуване на земя от чужденци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам, кои от вас през живота си са държали мотика?

Държах. Докато местния бесепар не реши и моят половин декар да влезе в неговото владение. И до днес няма решение на поземлената комисия, но той огради и стопанисва с увеселителни заведения.

Те и сега си купуват, но плащат процент на посредници. Това удължаване само ще намали инвестициите и ще е в полза на посредниците, че да се налапат още повече. Това е.

Категорично против продажба на земя. Това, че земята не ес обработва не е лошо, а е нужно, за да се възстанови и дава повече плод , за да изхрани населението. Идва време, в което единствената ценност ще бъде земята, тя ще ни запази. Благодаря на бога, че ни е отредил тези земи, благословени сме и трябва да си пазим единственото , което имаме. Но не може да променим това, което е отредено, знаят го и други и интереса е огромен. Но само това е хубавото, че бог е помислил и за нас.

В момента селскостопанската земя в България се държи изкуствено на нищожно ниски цени и върви средно около 200 лв. за кв.м.България се управлява от мафия ,която няма интерес земята да се продава на чужденци ,защото това автоматично ще оживи пазара на и цената и ще се покачи.Идеята е земята да се изкупи от собствениците за жълти стотинки,след което вече ще се разреши закупуването и от чужденци,но на цени няколко кратно по-високи.Познайте кой ще спечели от "врътката"

Това обяснява загрижеността на земеделския министър да иска по-раничко таван на субсидиите, така че мафиозите да се опаричат преди продажбите.

Българската земя е основата, коренът на живота ни. Това всъщност е България, а не някакво имагинерно понятие, или икономическо средство за производство. Комунизмът ни съсипа, като икономика, като морал, като дух, като нация. Затова са последствията сега. Земята е най-последното нещо, което все още не сме изгубили и ако позволим да го изгубим - губим себе си, държавата си. Нима именно за свещената земя на България не са пролети реки от кръв и най-светлите и велики личности не са си давали живота? Ние какво ще продаваме и осребряваме - тяхната саможертва ли?! Българският народ трябва да преодолее шока от комунизма и 22 г. мафиотски преход и да си стъпи на краката в собствената си земя - наследство от предците и да я пази, да се грижи за нея, да я стопанисва с чуство за отговорност и тогава Майка България ще ни се отблагодари богато и пребогато, за да бъдем отново велик народ ,какъвто сме закодирани да бъдем!

абсолютно съм съгласен... освен това мога да просветля некои хора че земята се изтощава и е много важно какво и за колко сееш на нея...да не стане че си имаме Сахара след 10 години ..или че има 200 000 радиоактивни отпадъци вътре

Историята и предците ни са едно на ръка! Оказва се, че някой е планирал (и се е подписал под присъединителен договор!) в бъдеще, българите да са чужди в собствената си страна. КАКВО ПРАВИМ сега?

Каква ти конспирация, всичко става явно като бял ден! Зад гръмки фрази и лъжи ни завряха в ЕС, за да съсипват икономиката ни ПО ПЛАН, докато изкупят евтино територията ни. Тези, които участват в плана и подписват от името на българския народ, спят ли спокойно? Форумните тролове, които сега пишат обиди и хули за българския народ, добре ли са заплатени, поне!

ТОва е пълна тъпотия да се продава земя на чужденци. Като не са я защитавали тази земя с кръвта си нямат право да купуват. Доводите на ЕС са комично смешни и пълна измислица. На протест! Навремето и с Израел така се почна, купуваха купуваха, но в едив момент решиха че става бавно и струва скъпо.

Какво е България без земеделска земя - нищо! Пенелки, тухлени кутийки + асфалтови дупки + продажно население!

Не бъркай население с управляваща олигархия, ей! Някой попита ли това население, иска ли държавата му да е член на ЕС при ТЕЗИ условия?

Какво ти пречи Европейският съюз??! Ти знаеш ли , че в края на 19 век 99% от застрахователите в България са чужди, а в началото на 20 век 95% са български и през войните нашите застрахователи са единствените до ден днешен , които са изплащали във военно време своите задължения заради морала в обществото, а са могли да се позоват на полиците, които изключват такива ангажименти! Народът чака и се надява и той да цопни шепи в кацата с меда!!!

Да се промени закона като в Англия - може само да се дава земя само под наем за 49 или 99 години. Другото е национално предателство.

Кой подписа това за България: освобождаване на пазара през 2013 - за 3 г. изкупуване на територии от България от чужди граждани - които да получават тавана за субсидии през 2016? Затова, значи, съсипаха българското селско стопанство! Кои са имената на тези, които сложиха подписа си под това, без да питат суверена на тази държава, зад гърба ни? Какви са останалите 5 промени, които ще правят на конституцията ни? Не бива да пипат конституцията без референдум!

Хахаха. Че те разпродадоха половината Добруджа на чужденци с поставени лица в Булгария! Сега ми се правят на умрели лисици. Абе, кой лъжете с такива новини?

ХАХАХА ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ СИ ДАВАТ ПАРИТЕ НА ЕВРОПА, КОЯТО ГИ ДАВА НА ФЕРМЕРИТЕ СИ ДА ИЗКУПЯТ ЗЕМЯТА НА ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ХАХАХА И НАКРАЯ ДА СТАНАТ ИСТИНСКИ РОБИ ХАХАХА ОБРАЗОВАНИ БЕЛИ БЕЗПЛАТНИ РОБИ ХАХАХАХА КЕФФФ

Егати "умният" кретен!

МДАМММ - ДОКАЗАНО ИНТЕЛИГЕНТЕН ПИч - С ТЕСТ НА МЕНСА, ПО ЗАФАДЕН СТАНДАРД - А, К'О шЕ КАЖЕш? НЕ МИЛИЦЬОНЕР ОТ ЕН-СКОТО УПРАВЛЕНИЕ ПО ФОРУМИТЕ :)))))))

Аз не виждам никаква трагедия в това, чужденци да купуват българска земя поради две причини. Първо, ако някой инвестира пари в нашите земи, то той ще си направи добре сметката да печели от това, което означава, че и за хората от региона ще има работа. Второ, като сме толкова алчни и мързеливи, та не можем сами да си стъпим на краката, по-добре е да не се бием в гърдите, че българската земя на никой не я даваме, въпреки, че не искаме и да я обработваме!

ХАХАХА ТО И С КРЕМИКОВЦИ ТРЕБВАшЕ ДА СТАНЕ ТАКА И С ХИЛЯДИТЕ ЗАВОДИ, А? щО НЕ СТАНА??? НЕ НА НАС ТИЯ!!!!!!!!

Вярно, нищо не виждаш! Как смееш да наричаш народа ми алчен и мързелив! Прецакаха българския производител със субсидиите, за да не е в състояние да печели от земята си, както другите в ЕС.

Lita Walton

Може да не ти се иска да го повярваш, но си е самата истина, че на българинът не му се работи особено и все някой друг му е виновен за собствената мизерия. Българинът не обича да се обединява, всеки сам се хванал нещо да чопли и все гледа какво става в двора на съседа. Иначе самочувствието, т.е. егото му е огромно. Както се казва "Гърди мъжки пълни с въшки".

Какъв ви е проблема бре псевдо - патриоти комплексари. Българските ДС - бандити изкукуват земя на безценица. Аз предпочитам да я продавам на чужденци на двойна цена пък и те ще използват много по - ефективно земята от което ще печелим всички. Сега една малка група земевладелци и арендатори от ДС ни рекетират.

ХАААА КОЙ СИ МИСЛИ чЕ щЕ ПРОДАВА НА чУЖДЕНЦИ - ХААААА - МОЙТО МОМчЕ, Я СЕ ОГЛЕДАЙ КОЙ СЕ НАЛАПКА ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ ПРОДАДЕНИ НА чУЖДЕНЦИ - ПАК ДС-ТО!!!! ДОКАТО СИ РОБ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА НЯМА ДА СПЕчЕЛИш ОТ НИщО МОЙТО МОМчЕ! ЗАПОМНИ ГО ТОВА!!!!!!!! АКО СЕ НАЛОЖИ щЕ ТЕ БИЯТ И ЕВАТ НО ТИ НЕМА ДА СПЕчЕЛИш!!!!!!

Последния етап от плана РАН-ЪТ е изкупуване на земята от чужденци. КОЙ ИМА ПАРИ?- БОГАТИТЕ НЕ НИЕ.След това държавите в преход ДЕФАКТО ще са демонтирани. ТОВА Е НОВОТО РОБСТВО. Единственото противопоставяне е: 1.ДА НЕ СИ ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯТА ПРИ НИКАКВИ УСЛОВИЯ 2.ДА СИ ИЗБЕРЕМ ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. (АТАКА иска и е внесла законопроет за ЗАБРАНА за продажба на земя на чужденци извън ЕС) ИЗБОРЪТ Е НАШ.