Чавистите във Венецуела загубиха за пръв път от 16 години

Опозиционната Коалиция на демократичното единство победи на парламентарните избори във Венецуела според все още непълните данни, обявени от ЦИК.

Обратно в новината

Коментари - Чавистите във Венецуела загубиха за пръв път от 16 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време беше .

САЩ,СА В ОГРОМНА КРИЗА,И ИМ ТРЯБВАТ ДОНОРИ!!!НАРОДА НА ВЕНЕЦУЕЛА НЕ ГО ЧАКА НИЩО ДОБРО!!!НО ВСЕ ПАК ИЗБОРЪТ СИ Е НЕГОВ!!!

ДОНОРИ на какво? Нали виждащ че нефтът поема по пътя на въглищата- не се търси.

Трябва да си много по- умен и сдържан в разходите, ако искаш да си независим от големите съюзи. А тия са селяни- голтаци и фалираха.

Във всяка мръсотия по света има американска ръчичка или пръстче...

на всеки провален ляв некадърник му е виновен световния империализъм ;)

В Куба ракетите са монтирани.затова американците спряха да публикуват информация за Куба.Във Венецуела са две бази. Ха Ха давай Хюсеин Обонго. След 1 г. няма кой да си спомни за теб военнопрестъпнико.

Абе казвал ли ти е някой колко си глупав?

Когато човек се изказва трябва да е погледнал информация за страната. Венецуела и на 5 място в света по залежи на петрол. Освен това имат газ, златни мини, въглища и още много ценни суровини. Грешката е в не добре ръководена икономика.

Чавес нагледно показа как се профукват $800 милиарда. Ядоха пиха и .. май нищо не остана.

Левичарството показа своята некадърност и глобално си отива с неспособноста да сасе нещо полезно за хората!Пример е и БСП,напълно изпразнена от съдържание,жертва на лъжливата си идеология и непочтенност!

Тук левите са гащници, но я отиди в скандинавските страни да видиш за какво става въпрос. А дори Франция е най-социалната държава и ако не бяха бежанците американското водене за носа, Льо Пен едва ли щеше да вземе нещо.

държавата и пречи..

Шведският модел фалира. В Норвегия няма никакъв социализъм, а са първи по стандарт в света и са конституционна монархия. В Дания пазарната икономика се крепи на ЕС и соца е без чертите на нашия соц с централното място на партията, Във Финландия на практика соц няма. Нямат и комунисти, които да донасят от Кремъл идеи за разрушение на държавата си.

В скандинавските страни никога не са управлявали комунисти ,натресени им от Русия.

Видимо лявото сдаде багажа на още две места по света: Франция (разбираемо защо) и Венцуела (разбираемо защо). Следва Бразилия, от където май ще успеят да изгонят социалистическата активистка, понеже и тя показа какво (не) може социализмът. А бе проказа е навсякъде по света! От където е минал, е все провал, бедност и най-лошото - простотия!

Точно Дилма си стиска ръката с Обама като им продаваше нефта, после се оказа че АНС в съдействие с ЦРУ са скалъпили всичко и сега Дилма е лошата защото американците са я подслушвали и са давали подкупи на вербуваните чрез американците проджаници, същото както тук. Той плана отдавна беше готов още покрай световното.

Следващия е Асадчо.

следващият трол

Най-малкото ще отпаднат опашките за тоалетна хартия и ще има шанс да се постигне задоволително ниво на образованието. А това е едно добро начало! Може да трае 50 години, както в Българяи ше трае началото, но е единственият начин за излизане от лепкавото и миризливо блато на комунизма. Някои смятат, че това е загуба на независимост. Комунистите отдаван показват обратен мироглед на този на проспериращото човечество.

истината е че ще се намърдат кокаинови "демократични" крале. Като тук, навсякъде по всяко време ще има мат`риал защото било демократично.

Да не би да искаш да кажеш, че в момента в "демократична" България е "задоволително" нивото на образованието?!?! Университети вече на всеки ъгъл, а всеки полуграмотен, добрал се до средно може да запише висшО.... На това "по-добро образование" ли му казваш в сравнение с това преди 89-та?

точно така е - демокрацията всъщност по вашите приказки касае задниците - т.е. тоалетна хартия, банани, кока кола, парцалки, лъскави коли, порнография, и АДСКА ПРОСТОТИЯ - неграмотност, невежество и език на улични свадливци. Но да говориш за необразованост при соца е отявлена лъжа - тогава имаше 6 оперни театъра в страната, във всеки областен град - театър - сега вътре има битпазари, сексшопове и ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ, ами читалищата, ами училищата, ами концертните зали, ами телевизионните театри, всяка седмица имаше опера по телевизията, и.... абе не ми се говори, такива като тебе не са културен опонент.

Чавес трябваше да е благодарен на омразните Щати че му купуваха скъпия нефт..

Адиос Путин!

То и Дилма като я импийчнат и тя стана каквато стана. БРИКС ше стане РИКС или по-добре РИСК !!

БРИКС ще стане просто ДРИС, както се и очакваше. А валутата ще е МИЛДЕ.

БРИКС ще стане БРИКСА , Аржентина може скоро да влезе, а просто забрави някой от тях да излезе, това да не ти е островното кралство да си правят тарикатски номера по снобски.

Поздравления за Венецуела, която избра пътя на демокрацията и изхвърли комунистическите изроди от властта!

Почему другаря Путин пратил зелени човечета в Венесуела???

Бартера беше с Куба - нефт срещу спец служби и полицейщина, ама и този кон умря.

Даже венецуелците поумянаха, само блядовете - не.

Нали, "поумняването" и "демократизацията" са неразделни характеристики на "развитието" на всяко богато на нефт общество. Някак си органическа е връзката между петропродуктите и гореспоменатите процеси.

Агенция РИА: "Руският посланник в Каракас спешно е извикан в Москва за консултации". /Под Москва разбирай Магадан/

прекаляваш с гледането на моите глупости

Куба предаде Рашка, обръщайки се към САЩ, сега и Венецуела. Нямат край предателствата на латиноамериканците.

На Путин пак му го забиха отзад (ножа в гърба де).

Ами така е то, когато на хората им се налага да се редят по 3-4 часа на опашка за две рула тоалетна хартия и четири яйца, след това обикновено властта пада.

когато наближат празници винаги се забелязва активизиране на банкоматчиците от Козяк. все пак трябва парици да се заработват, че да си купят пуйка.

Следващата година на парада в Москва ще дойде само другаря от Северна Корея.

грешиш, безродните тролове ще останете гладни, но пък ще виждаш развалата на още една страна по примера на десетки други. Дори няма да си доволен от себе си и ще продължаваш да ги плямпаш същите защото си едновременно овца и папагал.

Ако визираш Венецуела - ВЕЧЕ виждаме развалата! Даже и нейните жители вече я видяха! Затова дават подкрепата си за опозицията!

И той няма да дойде...

Аааа, грешиш. И Сидеров ще бъде там. ( Освен ако не е в затвора )

Ква я мислихме в Москва, кво стана! Още един "сратегически съюзник" на Русия се спомина! То остана май само Ким Чен Ир?????

О, Боже, американците вече са се научили да правят цветни революции без Майдан. Уж дълга на Америка огромен, уж Америка аха-аха и ще банкрутира, уж долара е необезпечена хартийка и аха-аха ще падне, а парите на гнусните империалисти за цветни революции все не свършват и не свършват. Ясно е, че ти си ги печатат колкото им трябва. :)

като започнат да им продават собствения петрол с 1000% надценка ще се усетят

губят Сирия, превземат Венецуела

вече като чуя демокрация разбирам, че иде плячкосването - хамериканците отново ще папкат от Венецуела.

От 5 години емигрантският поток на венецуелци към САЩ е утроен,това е достатъчно показателно!

ще напълнят гетата

БРЦК

Наскоро имаше опит за преврат във Венецуела. Явно ЦРУ то си работи с по няколко плана едновременно. Вече няма да има бензин по 5ст. на литър!

Няма да има и опашки за тоалетна хартия... А може и да се наложи да учат и работят... А бе ужас!

Когато свърши тоалетната хартия, комунизма си заминава :)

Преди да се размучиш как комунизма си отивал - айде вземи прочети как вчера Льо Пен размаза на изборите във Франция.

Комунизмът, че е краен, краен е, но чак пък десен...

Голяма работа, а?! Взела, че увеличила броя на кметовете от своята партия с няколко процента?! Това ли му викаш победа?! Ами то ГЕРБ с по-малка "победа" (гласове) има около половината кметове в България!

... при левичарско управление неизбежно се стига до дефицит на основни продукти... те си знаят как го постигат, но имаше и виц по повода, че ако в Сахара се натресат комунисти на власт след 5-10 години ще внасят пясък... та така и в богатата на петрол Венецуела -празни магазини... затова обикновено комунистите губят избори...интересно, президента Мадуро ще хвърли ли държавата в гражданска война и ще вика ли другарчето си м-р Путин на помощ... това левичарите го могат...

а при десничарско управление се стига до дефицит на хора, кой умрял, кой избягал, справка Бг

.... 90% от емигриралите от България избягаха от комунистите и потомците им, които управляват и до днес има и едни 10% комунистически потомци изпратени от роднините си в гнилия запад да страдат докато харчат откраднатите пари...

И до днес българите бягат от комунизма. Забележи обаче на къде бягат и ще се умопобъркаш окончателно! Бягат... отново към капитализма!! А ти си смешник. Хората от България избягаха от комунизма, веднага щом спряха да отстрелват на излизане от странта. Това не означава, че бягат от капитализма, мърша долна, а от уродливия комунизъм, който едва успяваме да чистим и вече 25 години не можем. Очаква се още 25 години същото. Комунизмът е по-лош от фашизма, понеже се впива с мрусотията си в снагата на нацията и отвоняване няма, само трябва да минат 50-100 години, за да се отмие простотията и уродливостта от нацията, която е заразил.

Чувстава се ръката на главния терорист -сащ!Доста усилия приложиха за да съсипят Венецуела!И като дойдат америкаските подлоги на власт там тогава ще се види как ще започне крадене и т.н.,също като у нас.

за бедните няма спасение, светът стана плячка на богатите

след убийството на Чавес от вируса SV40 (маймунски вирус 40) щетите се захващат усилено, за да сложат ръка на петрола от Венецуела. интересно е колко ли още световни лидери и несъгласни с политиката на ФАЩ ще бъдат заразени с рак и ще получат инфаркти?

Плачи ти плачи, о сърце!

България ,украина, куба, казахстан, бразилия, беларус ,турция тя става все по самотна и нежелана .

Кой каквото иска да говори, но И това е резултат от неврастеничната политика на гномски. Русия е велика страна и трябва да заеме полагащото и се място в световната иерархия. А какво е положението...Абсолютна изолация, дружба с терористи /Иран, Хизбула/ и отчайващо трагично положение в икономиката и хала на обикновения руснак.. Някой да ми каже, че това не е вярно...

русия е велика в смисъл че е голяма . все още ! и е заела точно мястото което и се полага . на края на света! иначе си прав.

Още едни комунисти отива на бунището на историята, където им е мястото

Най-после! Нормалните хора във Венецуела чрез избори успяха да гътнат кастристите от властта и това недоразумение Мадуро. В страната с толкова нефт, да няма тоалетна хартия в магазините е толкова престъпно, колкото са престъпни всички форми на левичарство и комунизъм. Идиоти!

Хехе, като им свърши тоалетната хартия, венецуелците прогледнаха :)

Ти кога сра за последно във Венецуела?

Това се очакваше- отдавна!

Пуснати са в ход така наречените "Демократични институти " както ги наричат "демократите" за тотален контрол над обществото !

Срос плаща и там ще ги доведат до положение ирак и сирия.

този сорос що е по мощен от тази най права,човеколюбива и свята комунистическа идея ? що ли тъй ?

Ти си толкова неграмотен, че дори не знаеш какво притежава Сорос, примерно Амазон е достатъчно показателно. А за кой работи изобщо не е тайна, можеше и да знаеш, ако не беше с овчо мислене, което дори не ти позволява да провериш какво е казвал той самия в последните 10 години по отношения на Русия.

Смешен плач...

КОЙ КОЙ ЕЕ ТАМ ? - ХОРАТА НА ХУГО ЧАВЕС - ХАСТОЯВАТ ЗА НЕЗАВИСИМА ВЕНЕЦУЕЛА - КАТО КУБА - АНТИ - ЧАВИСТИТЕ СА КАТО ГЕРБ И ДПС - НАРКОТРАФИКАНТИ БЛИЗКИ ДО КОЛУМБИЙСКИТЕ КАРТЕЛИ СЪС СЪПРУЗИ ВЪВ ФАШИНГТОН И КОЛУМБИЯ :)))

Драги защо се натискаш в Американската Фашизария а не се преселиш в любимата ти Путлерова Фашизария?

КАЗВАЛ СЪМ ГО МНОГО ПЪТИ - ТУКА ПРОИЗВЕЖДАМ НА 20 ДОЛАРА - И ПРОДАВАМ НА 45 ДОЛАРА ... САМО В АМЕРИКА МОЖЕШ ДА ГИ ПРАСКАШ ТАКА :)))

Това е демокрацията - да се съсипе народа

И у Венецуела се построи Светлото Бъдеще :-) :-) "Левичарството- детска болест на комунизма", напомня ни мумията Ленин от Червения площад :-D

ЦРУ премахнаха по тарикатски начин Хуго Чавес. И веднага започнаха с рИформите. Поредната американска "пролет". Ще им разкажат и на тях играта. От роби ще станат ПО-ГОЛЕМИ РОБИ. Световните дерибеи си знаят работата!

Това сигурно си го чувал на лекции в АОНСУ. А понеже съм бил във Венецуела и имам лични впечатления знам,че точно там идиотизмът на управлението беше пълен.И резултатите логични.

в крайна сметка доброто ще победи навсякъде

Правилно! Колко лошо го бяха замислили гадните чависти: Да слагаш на етикетите на стоките цитати от конституцията - за правата и задълженията на гражданите. И да има жилища за бедните! това трябва да бъде оправено веднага! И плосък данък задължително да имат! И основните възлови точки от икономиката в нашите ръце (нашите=добричките). Точно като при нас: демокрация, радост голяма!

а за плоският данък у нас благодари на плоските социалисти от бсп ! те го въведоха от любов към бедният отруден народ !

Калцоньето по венецуелски свърши:):):).

Шило

Само да не хванат пушките и там.

може и да ги хванат автоматите ! комуняга властта не я изпуска лесно ! може да си спретнат народноосвободителни партизански отряди !