Константинов видя грешка в разпределянето на мандатите

Публикуваната в Изборния кодекс методика за определяне на изборните резултати при избори на народни представите е грешна.

Обратно в новината

Коментари - Константинов видя грешка в разпределянето на мандатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не знам защо го пишат професор, постоянно говори глупости, за да привлича вниманието към собственото си самоосъзнато нищожество...

В България изборите са национални и по пропорционална система. Т.е. важно е че всяка партия на национално ниво има толкова мандати колкото хора са гласували за нея. Това, кои точно хора ще представляват определена политическа сила е отделен въпрос и не изкривява вота, както се питват да го представят. Помислете само - има ли значение кои са в групата на БСП след като всички вкупом гласува Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Има ли значение кои са в групата на ГЕРБ след като борисов като каже - напускаме и всички излизат. От гледна точка на парламентарните групи значение има кои са депутатите в малките партии и кои накъде ще "кривне".

То и затова не ни трябват толкова много депутати а само толкова колкото партии са влезли в парламента и всеки. При гласуване всеки депатат да гласува пропорционално на спечелените от неговата банда гласове на последните избори, а разните му там законопроекти и питания да се пишат от тъй наречените им експертни съвети, така поне партиите ще оползотворяват субсидиите които получават.

Не че нещо ама според тълковния речник Мериям-Уебстер борд може да значи както талпа, така и маса... А да видим покрай тия бордове кои ще гризнат дръвцето и кои ще седнат на масата с победителите-)

ама не видя и даже се опита да замаже нещата с онзи срамен тираж от тотото,когато имаше... май бяха 18 шестици с числа изтеглени от предния тираж.Щото имало теория на вероятностите.А вероятно ли е освен онези две хлапета и някой вътрешен да прави шашми в тотото?

5 шестици бяха

Този е по-неуморен от Болен! Все нещо за него "не е така"!

Как няма да е грешка. Не излиза сметката на тиквов 121 бр.

Системата за фалшификации на ГЕРБ е труднопробиваема. Първо се плаща за "прогнози". Предварително подготвят протоколи и чували с бюлетини. Подменят се, а при отчитането се добавят оше. Няма законова възможност за разбиване на добре организираната им система. Само, ако се издънят отвътре, дай боже.

Тоя па дядка на всяко гърне мерудия. Все знае. Голям самозванец. Щото не е неговата методика и веднага грешка било.

...на тебе ти е лесно да плямпаш, защото си тъпо парче и не можеш да вържеш 2+2, или си от тези дето мъкнат чувалите с "онези бюлетини", така че не обиждай професора, защото по интелект и знания ти си още в пещерната ера в сравнение с него!!

какъв интелект в този маймуняк Константинов - не го ги гледаш по медиите какви ги говори на селския си диалект. То и Желев го водеха професор, но е ясно, че и двамата са пишман професори, тъпи лейки демек...

По неизвестни за мен причини не отстраниха втората и сега законовият текст е дълбоко сбъркан", каза още професорът. Как няма да е сбъркан, като Избирателния Кодекс бе "усъвършенстван" от "дълбоко" сбърканата юристка Манолова, от Кюстендилската юридическа школа.

Кюстендилската юридическа школа, удари в земята Монтанската юридическа школа с казуса 15/15 и Пръмова. Ще видим на 5 октомври, на байрама, още по-фамозни прецеденти.