Светът се опитва да избегне нова финансова криза

Предотвратяването на нова рецесия в световната икономика е "мисията невъзможна". Може обаче да бъде избегната депресия, твърди американският икономист Нуриел Рубини. Водещите световни икономики се заеха заедно да овладяват дълговите кризи. ЕЦБ започна решителна намеса на пазарите.

Обратно в новината

Коментари - Светът се опитва да избегне нова финансова криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борсите показаха какво са - финансови казина, където се губят милиарди. Компаниите струват по няколко милиарда, а са напомпани с хартиийки до по няколко стотици милиарда. Златото е балон който се издува в опита да се намери път от безизходицата - след като инвестираш нали трябва да намериш балъма да го купи, а такива няма да има, поради спиралата от инфлация. Същото и с недвижимите имоти. Изходът? - нова световна валута без инфлация, което ще доведе премахване на спекулата. Сега спекулантите клатят лодката, само да внимават да не я обърнат, че всички ще се издавим.

Споко, ще предизвикат световна инфлация, ще им се обезценят заемите и ще си заживеят отново щастливо и доволно. Що ли ми напомня на нещо мило и родно и наскоро случило се... Мм да-а-а. Кой ли от кого се учи... Или всички са завършили едно училище...

О Б Е Щ А Н О: --От автора на световния ГРАБЕЖ САЩ.( ИЗВИНЕТЕ, световната К Р И З А ) -- Ще довършим и вас отчаяни, демократични тиквеници, спокойно Нека се учат от Боко И Дрън Дрянков, как се поставят св. рекорди по мизерия

Ти си велик! Отвори ми очите! Мислех да ходя да работя в САЩ, но те така са я закъсали с тая финансова криза, че се отказвам! Заминавам в братска Русия, къде то няма нито финанси, нито финансова криза! Много мирише тоя загниващ капитализъм, ама не знам защо "хорошо пахнет"!?

кат та онодят печките още на JFK щъ питам аз теб))))

Там гладни и жадни няма.Погледни статистиката. Кои живеят най щастливо? С малко се живее, но много не могат, без кола. Оценявайте,това което имате и не надценявайте мечтите си.

Оооо,те там краварите са го закъсали защото ти не си отишъл още да им миеш чиниите в макдоналдса :))) Виж утре по-рано хващай самолета,че там разбридат за такива като теб...

аааааааааа ББ пак се изказва неподготвен. нямо да се присъединяваме към еврозоната. па ние сме си вързани за еврото. неко то се срине да видиме какво ще стане с лева

Кога ще ги стигнем американците? А ако тичат срещу нас? Да ги ожалиш горките!! Кат' нямам излишни пари, дреме ми от финансовата криза! Не разбрахте ли, че това е грижа само на т.н. "финансисти"/

"Ръководството на Уолстрийт задейства Правило 48, позволяващо спиране на търговете 08 август 2011 17:49 А Ню Йорк. На Уолстрийт и на борсата Насдак днес е въведено Правило 48. Правилото предоставя на ръководството на борсите правото да спират операциите с акциите в случаи на резки колебания на техните курсове, предаде ИТАР-ТАСС. Активизирането на този инструмент се случва много рядко само в условия на големи кризи. "

Ами,че то това си е обявяване на фалит,ама казано - не по врат а по шия... :))))

Нека се учат от Боко И Дрън Дрянков, как се поставят св. рекорди по мизерия

Светът обича да бъде лъгaн, нека тогава го лъжат.

на американците икономиката! Наближили леееко надхвърлили 100% задлъжнялост спрямо БВП! Това ще рече, че една година трябва да бъхтях, но ...без да ядат!!! Това е добър повод за война срещу световния тероризъм! Мисля, че това е така, щото Осама им го е направил, да им избере Бушове за президенти 2 пъти и после мургавото момче.... майтап бе Балки, не е Осама!! Той нали потъна в морето! Туй ще да са го направили подлите китайци, а ако изобщо не разберем какво е станало- значи - руснаците са!!! Капиш?

глупости, в Aмерика криза не съм усетила, даже напротив, стандарта ми е 20 пъти в повече отколкото в бг, всичко е евтино съобразно доходите,където е текло, пак ще тече ,другото е постановка за наивници, бъдете живи и здрави

истината ще те полази... Ти, мъжо ти, колата ти и 300 м около кущата ти ще е китайска собственост! И улицата, и Капитолия, а 14-те Световни кули, дето ще издигнат на мястото на двете, ще бъдат и добре пазени! А на баба ти бахчата все така ще пустеее!

глупости ,докато това стане,ако въобще стане, ще си караме старините лежерно,купуваики цяло родопско село барабар с попа.....бъди жив и здрав, и корав

То и на комшията взе заем и изведнъж му се вдигна стандарта....купи си кола,тръгна по мадами.....7-8 месеца кара на високия с заема,но той свърши и изведнъж ми падна толкова стандарта,че сега живее на село,щото банката му продаде апартаментчето:) И децата ви ще плащат,така да знаете!

щоне миеш паниците ми пак си седнала тук да ръсиш бисери...

Така хубаво ще ми квинтясате всички гербаджии след два месеца, че ще се чудите в коя паралелна реалност да се наврете. Стабилен ни бил фикса ами какъв да е като няма една стинка в хазната и няма и от къде да дойдат нови пари..

И какво ще правим сега? Кризата ще я победим с ПЕЧАТНИЦА НА ДОЛАРИ?! За да започнат необезпечените долари да стават пари, ИНФЛАЦИЯТА ще трябва да се казва ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ. През 1930 - 1933 година е било възможно да се появи Хитлер и да започне война. Сега се водят няколко "горещи" войни и една "тиха война". Независимо от войните, земното население се увеличава лавинообразно. Учените са констатирали, че с темповете с които експлоатираме земята, ще ни са необходими ТРИ ПЛАНЕТИ. КАКВО СЛЕДВА? ЛОГИЧЕН КРАЙ НА ЛУДОСТТА НИ, Я С ДРУГ ПОТОП ИЛИ МЕТЕОРИТ. Има и едно кардинално решение, КВАНТОВ СКОК НА ИНДИВИДУАЛНОТО СЪЗНАНИЕ В КРАЯ НА ВРЕМЕНАТА. Всеки сам трябва да избере за себе си, едно от решенията за продължаване на еволюцията си.

Споко, криза нема! Симо че се скара на непослушните и нищата че се опраят. Пък у нас земя колкото щеш, кеф ти да садиш картофи, кеф ти петрол да вадиш, кеф ти банкянски тикви да отглеждаш...Само да видим колко ще останем на "острова на стабилността", та да има кой да ги сади картофите. Мдааа, въпрос за размисъл, каза си Щирлиц...

+10

проговори с човешки глас машината "Енигма", на която Щирлиц се беше облегнал по невнимание........

ахххх, ако знаете и колко обикновени хорица като мен се опитват :-))))) цял живот :-)))))) откак се помним, все е криза :-))))))

Как буржоазията преодолява кризите? Чрез подготовката на нови кризи, още по-всестранни и изпълнени с още по-голямо насилие. И чрез намаляване на средствата за предотвратяване на кризите. Karl Marx (1876)

Малко от малко да се сещаше щеше да рзбереш ква нереалност си изтърсил. Ама с такъв проницателен интелект ти да не си от герб?

не блестиш ама карай

През призмата на нашия и световен опит можем да допълним, че намаляването на средствата за предотвратяване на кризите се отнася за трудовите хора, в резултат на което богаташите стават все по-богати.

Не прехвърляй чуждата вина върху Борисов.Не знаеш ли кой 65г. ни управлява?

И продължава да ни управлява. Ти да не мислиш, че Тиквобойко е различен бре? Нали си пие кафето със същия тия дет грабиха досега. Просто неговата задача е да играе доброто ченге, как видите ли се бори с мафията и защитата държавните интереси.

доброто ченге... много вярно

ти кобргски измекяр да не искаш да кажеш че преди 65 г сме цъфтели и връвали ..и да не ми запееш сега едни дитрамби за 1939 щото тая тъпня сме я чули вече...

Можеш ли да ми кажеш кога не сме били такава? Може би през времето на тройната коалиция сме били по-добре от румънците или от гърците?

ПРОСТА РАБОТА-БЕЗ СТОКА НЯМА ПАРИЧНО ПОКРИТИЕ.ЧЕТЕТЕ ПРЕЗ РЕД МАРКС.ТОЙ НЯМА ОБЩО С БОЙКО.ВСЯКА МАНДЖА Е С ПАРИ.РАЯТА ПЛАЩА ВСИЧКО.

само 9 грама Ви опрабят! В ГЛАВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Малко обърка мерните единици ама айде, прав си иначе...

Нищо не е объркал - 9x19мм патрон тежи средно 9 грама.

На ви сега Глобализация ! Гато имаше растеж той беше ЛОКАЛЕН а сега всичко се срутва - ГЛОБАЛНО !!!!!!!!

Борисов и Дянков са прави ,но в другите страни има ИКОНОМИКА, а при нас има ГЕРБ!

Мързеливците на Европа ще фалират. Дано не повлечат Германия и Франция, защото тогава наистина ще учим китайски.

Никой няма да очаква точно от теб като работник да знаеш китайски. Ще им трябва да твоите началници.

Нема страшно.Бойко и Диянков са с нас.Амин на тези които не доживяха мига да чуят за новата магистрала.

Бате Бойко, Стига вече глупости. Нашия бюджетен дефицит е стабилен благодарение на умъртвяването на българското семейство и на дребния и среден бизнес. Но какво от това, нали бюджетния дефицит е стабилен. Умъртвяваш си народа само и само да останеш на власт и да се оядеш. Не така правят в европа. Там се погрижиха за гражданите си за разлика от утренското ни правителство, което така и не може да ни обясни до кога и поради какво ще затягаме коланите.

Подкрепям Пейчо !

и аз го подкрепям !Само че с действия !!! Нека всеки който споделя мнението на Пейчо да отиде пред местната община ,където живее и да изрази своя протест като поседи за 10 минути например в четвъртък 11.08 към 17:00 часа,и да видим много ли сме хората с това мнение или сме единици или просто пишем в нета без да предприемаме нищо за да променим живота си обществото в което живеем !!! И не забравяйте че "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА "! Дайте да вземем пример от арабските страни ,че сега и израелците показват как се отстояват правата на хората даващи благата на страната ,а в последствие не получаващи нищо !

И аз го подкрепям Пейчо, ама малоумниците ще подкрепят Бойчо и това ще ни дозатрие.

Подкрепете Костов,а може и Станишев.Най-добре май Доган да е начело!?Подкрепете него!

За съжаление си абсолютно прав...

Пейчо,ти преди да дойде Бойко да не си бил от онези знайни и незнайни бизнесмени,които застрояваха всяко свободно местенце в тази държава като отдаваха предпочитанията си към Черноморието и които след това се изхлузиха по отходната тръба на историята,така както водата от канализацията отмива фекалиите???

САЩ си печатат парите. ЕС си печата парите. К'во правим ние при 2 лева за евро? или и ние печатаме пари или еврото да стане лев иначе сме умрели от глад.

Световните икономисти да не са българи. До последния момент спят в унес и след това скачат да спасяват това дето вече го няма.

световните икономисти, смешнико, са евреи ако не си в час...

"Водещите световни икономики се заеха заедно да овладяват дълговите кризи. " И как точно се заеха? Като ми съобщават за десетки нови и нови прясно създадени милиардери?!? За каква крида говорим и в България?!? Това не е криза, драги ми господа, това е концентрация на капиталите в една шепа гадове по света - в собственици на банки, в собственици на енергийни източници, в мастити собственици на недвижимо имущество. И така, докато един ден осъмнем голи и номерирани и маркирани с чипове, безлични, обезумели тълпи от работници, готови на всичко само за единия къшей хляб. Това, което ни развличаше от ужасите на някои филми от научната фантастика, в скоро време ще се превърне в реалност

Не само тъжно, но подло и убийствено е поведението на шайката световни главорези, бандити, лихвари и експлоататори на човечеството. Говорят за безкрайни кризи, мерки и обсъждания, но не говорят КОЙ и КАК ги ПРИЧИНЯВА? Кризите не са дело нито на дядо им Господ, нито на обикновените експлоатирани хора. Както казва оплютия днес класик Маркс те са естествена закономерност на капитализма и си имат реални действащи лица с ненаситен стремеж за грабеж и пак грабеж над всичко.

Абсолютно вярно, кризите се предизвикват съвсем умишлено, за да могат шепа хора да богатеят. Съвсем целенасочено се действа срещу хората, защо бедния човек мисли само за прехраната си и няма време да се замисли по-глобалните неща...

Прави ли ви впечатление кои държава са най-зле - Гърция, Испания, Италия. Ха сега кажете къде са най-големите имигрантски вълни от родни трудолюбиви българчета? Нищо случайно няма на тоя свят, деца....

Дядо, не забравяй и САЩ!

Разбира ти тиквата на тебе от икономика. просто това са държави, където се е харчело много над това, което се е изкарвало. Вземани са, съответно са давани безогледно кредити и сега гърмят. Всичко това е една огромна гнусна игра, хората масово не я разбират, а на тоя и другите икономисти като него, дето се чудят с какви лъжи да си оправдават кражбите ще му една проста истина. Как ще се оправят нещата - банките - да фалират. Системата за частичен резерв - да се премахне или да стане от 1/10 1/15 най-много 1/3. ФЕД да се изземе от крадливите ръчичките на евреите и да се върне на държавата САЩ. МВФ и СБ да се забранят и разпуснат. Но всичко първо минава през това, мазните банкери да си понесат последствията от безогледното и алчно ограбване на света и да фалират банките. Много е добре да вземате лихви като "риск" по кредитите, нали господа? Но когато се издънят лошите кредити, искате пак ние, обикновените хора да покриваме загубите ви... Няма такава наглост и кражба в световен размер.

СъгласенСъгласенСъгласенСъгласен

Точно, научно обосновано и вярно. Аферим за добрия вид на този кратък, но точен анализ.

за другите не знам, ама ако знаеш за какви злоупотреби в гърция чета.....

Тия "нобелисти" хамериканците се научиха да ограбват с финансови инструментариуми чуждите икономики и сега, когато няма кой да влива нови капитали - крах!!!! ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ ГОСПОДА ХАМЕРИКАНЦИ!!!!!! БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ (както казвате вие когато няма с кого да се оневините)!!!!!! Само че и господ вече не може да ви извади от ръкава жокер - К Р А Х !!!!!!!

Бря? И каква стана тя? Тъкмо тия дни излязохме за 365 път (от последните 2 години!) от кризата, а сега - ще я подкарваме наново или ще излезем 366 път???

Боже, какъв балон под налягане са нашге за какво се мислят, дрипльовците корумпирани?

ОБАЧЕ БОЙКО И ДЯНКОВ ИЗБИВАТ РИБАТА С ТЕЗИ ИЗКАЗВАНИЯ!! ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ ПЪРВОЛАК ДА КАЖЕ НА НЯКОЙ ЧИЧКО,ЧЕ Е СПЕСТИЛ ОТ СЕДМИЧНАТА ЗАКУСКА И НЕ ИСКА ДА СИ ИГРАЕ С НЕГО,ЗАЩОТО ЧИЧКОТО СИ Е КУПИЛ КОЛА И ВИЛА НА КРЕДИТ!! БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА Е 0.2% ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА! 1/500! УЖАС!

Пичове, аз от много време разправям, че Великата Американска Социалистическа Революция (ВАСР) идва - на никой не му дреме! Да, ама после ще плачете...

Защо да плача? Ще се радвам, дори да псовисвам от глад!

Капитализма си отива, спете спокойно деца !

Световната икономика е като наркоман. Наркотикът се нарича Кредит. За съжаление положението е напреднало дотам да се нуждае от свръх дози за да се крепи. Знаем какво става от свръхдозите. Извод: народе, бързо граби JetCredit и подобни, че без нов LED телевизор не се живее. При толкова "хубави" и смислени предавания.

супер коментар !

сериозно ли говориш?защото мен един преди два дена ме убеждаваше колко е хубаво да се плаща с кредит карта!

Ти с кредитна карта може да си плащаш, стига да я ползваш като дебитна, т.е. да не падаш под 0 наличност. Удобството на картата и ползването на кредит са различни качества и кое е "хубавото" не трябва да се бърка.

Тия икономисти да вземат освен да "предсказват" бъдещето да вземат и да дадат някакво решение. Иначе ползата е колкото и от поезията на Нострадамус.

Простите журналя винаги са били в услуга на народните изедници-отново от мухата правят слон,хиперболизират нормални фондови процеси,за да могат тия,дето им плащат,да пият кръвчицата ни с още по-голяма стръв

Има две неща, които някои умници "забравят": 1.Всичко на този свят се колебае-ту надолу, ту нагоре, ту става ту пада/омеква и др.п. Математиците му викат синусоида 2.Няма безплатен обед!

Нещо си се объркал ! 1. Паднеш ли, ставане няма. 2. Безплатни обяди има, аз даже не мога да преброя, колко съм дал.

Ех тия заемчета ...