Репресии, война, мобилизация, настъпление към Харков… Какво очаква руският елит от Путин

Някакви нови контури на руската политическа система могат да се появят едва след края на инвазията в Украйна

Обратно в новината

Коментари - Репресии, война, мобилизация, настъпление към Харков… Какво очаква руският елит от Путин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Любопитно е как света с право се гнуси от извършения атентат близо до москва (теракть), а свикна с касапщината на Великия орк - Путлерь. На фона на тези глупави таджики, подведени от бог-знае-кого, съзнателно извършените ДЗверства от раЗЕТЗЕТия в Украйна, размазват всички.

Добре- руснаците очаквали това онова, а пък в България ни изтребват тихо и кротко.... мрем от какво ли не, но това е угодно на англосаксонските елити- зачистване определена площ без да квичим като прасета на заколение, а пък Путин иска да запази Русия и руснаците... това вече бърка в задника им на всички на ЗАПАД. Щял да тръгне към Западна Европа... абе кой иска да превзема територия, на която го очакват само врагове, но пък лишиха от образование населението и сега могат да си говорят всякакви безсмислици.

Па ти жив ли си още ве?

Не знам има ли някой здравомислещ, който да вярва на подобни простотии, при условие че близо една четвърт от икономиката на България е под руско влияние, делът на директните инвестиции от Русия в българския брутен вътрешен продукт (БВП) е 4.4 процента, а вносът на руски петрол и природен газ държи 12.2 на сто от БВП. Ключови държавни институции са под влиянието на олигарси и мрежи, свързани с руски политически и икономически интереси. Това сочи Кремълски наръчник, изготвен от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) относно влиянието на Кремъл върху икономиките на България, Сърбия, Латвия, Унгария и Словакия. Според представените данни, руското икономическо влияние в България е над два пъти по-голямо в сравнение с останалите разглеждани държави, където отпечатъкът на Кремъл върху бизнеса е около 11 на сто. Пълният обхват на руското икономическо присъствие обаче остава неизвестен, тъй като немалка част от него е скрита зад мрежа от чуждестранни кухи фирми и офшорни сметки, посочват авторите на доклада. България е най-уязвима в Централна и Източна Европа. И ту твърдиш, че Запада е виновен за това и за ниското казество на живот в България....

_stankow

Е близо, близо, колко да е близо до една четвърт - 22 процента. По-близо е до 1/5 от икономиката. Тоест за 4/5 от мизерията на българите е отговорен западът. Защото той доминира с 4/5 над БВП. Западът владее мините, банките, големите предприятия, химията, застраховките. Формира свръхпечалби и изнася, изнася на запад.

Можеше да съкратите до няколко простички изречения, защото: 1. Източници близки до ... е като една жена в трамвая каза. 2. Не знаем какво е решил да прави Путин, но сме сигурни, че ще го направи. 3. Може да настъпим, ама можем и да не настъпим. Все от тоя род. Изводът е един: Източник близък до Президентството сподели, че извънземните може и да дойдат, ама може и засега да не идват. Обаче, ако решат да дойдат със сигурност ще го направят.

"Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и тя, дето днес е ръгнала да прегази света и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша. Внуците ви ке го доживеят", предрича феноменът Преподобна Стойна

Да, Преподобна Стойна е считана за ясновидка. Но, това, което е казала Преподобна Стойна се отнася за друг период и вече е минало. Тя е починала през 1933 г. Внуците на тогавшните хора на млада възраст отдавна са го дочакали - разпадането на СССР е станало през 1991 г. - това са 2 та даже и 3 поколения след Преподобна Стойна. Сега "на ход" са внуците на онези внуци, за които тя говори.

"глупости" е, защото не ти отърва ... А както гледам думите - "и тя, дето днес е ръгнала да прегази света и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша.", не се връзват с разпада на ссср, явно за днешната путинярска кочина се говори

А бе не знам какво очаква руският политически елит, ама българският народ отново се надява на своята Освобободителка Русия да го овободи от поредното робство, този път САЩинко и еврогейско!

Ти от името на "българският народ" не говори, щото изрожденската измет сте под 5% продажни екскременти ... 95% от Българите са за принадлежност към богатият Запад !

да не го окачат на бесилото

Естествено, че не се очакват промени, нали затова руснаците избраха Путин с 88% при 75% гласуващи. Защото искат неговата политика да продължи, с което Русия стана една от водещите икономики в света и високо политическо влияние. А обединения Запад (САЩ и неговите колонии в ЕС, Великобритания и нейните колонии, което е около 20% от световните държави) усеща, че губи влияние и вече не е еднополюсен модел за вземане на решения. И започва да се разделя на САЩ и другите и Великобритания и другите, в опит да запази възможно най-дълго военните печалби.

Браво, завидна памет демонстрираш, все едно слушам Джуджик на живо пред електората...

Ти в светкия комунизъм си вярвал едно време. Водеще икономика , как ше стане това муахахахахах

Прекрасен е живота на запад.Тайландски масажи,партита,музейчета,красоти,технологии,свобода,отлични доходи, спорт на най високо ниво... Благодаря ти Господи че помогна на мен и семейството ми да живеем този прекрасен живот,благодаря Боже

Да не ти го прилагат ректално, с дебел страпон ?

Да го разправяше това в зората на дебилизацията на България, грешка, на демокрацията ще те разбера. Ама 30 години по-късно, когато хората са обиколили и живели на всякъде и всичко са видели и знаят, малко не върви.

Русия воюва, а в същото време: В света се провежда техническа революция! Най продаваната кола за 2023г вече е електрическа. Изкуствен интелект вече говори като човек. Чиповете и софтуера са по печеливши от нефта и газа. Роботи и дронове заместиха войници и артилерия.

До 2 години САЩ ще имат 1 милон войници роботи!

на сто наркомана по един робот!

И вечер като седнеш на масата искуствен интелект ли вечеряш?

Путин се подлъга да започне война в Украйна, вместо да продължи да слугува на Запада. Сега ,след като загуби доверие, ще изнася само суровини за Китай, за да могат трудолюбивите китайци да задоволяват прищевките на западняците със стоки и услуги....

кой да ни каже - остаряващия Запад загива - без млади хора,без евтини суровини ,технологично настигнат и задминат

До дни Кримския мост ще изчезне и Путин ще омекне като кашкавал

същото се готви и за Киев

Превземане на Харков няма да бъде възможно. Поне без ядрено иръжие. Каквото и големокалибрени бомби да използват, все пак Харков не могат да превземат. Там ще бъде истинска касапница. Зависи разбира се и колко оръжие може да се достави, но все пак и Украйна си има заводи на нейна територия, а Украйна не е малка. Но отварянето на уста да лапнат Харков, не че не е в стила им на руските, ама все пак има и реални неща. Иначе знаем, че съветската армия е непобедима. То както и Черноморсикия има флот, ама все пак.

САЩ и ЕС инвестираха и в Китай и в Русия. Китай оправда доверието и дръпна напред в икономиката и сега добре слугува на Запада. Пияните руснаци се изложиха и сега останаха само суровинен придатък на Китай, който продължава да обслужва Запада, използвайки руските ресурси.

Русия е една увеличена северна корея. Или по-скоро северна корея е една умалена русия.

Ботове или все по некадърен материал словоблудстват тука ;)

Колкото повече се правят на ударени западните шизо педераси и техните анални партньори безплатни, толкова по зле ще е за тях утре...

отново западналата либерал-травеститска неофашистаа ЛГТБ пропаганда е в шок и размазана в ъгъла. Няма мърдане до откат и капут.

Живот си живеят хората на Запад, и се чудят на бълбукането от отходната яма пРоссия ...

"Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и тя, дето днес е ръгнала да прегази света и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша. Внуците ви ке го доживеят", предрича Феноменът Преподобна Стойна

А Ти ке се насереш.Няма да успееш да стигнеш до нужнико.

Коя е па тая ???

Очаквам съвсем скоро да джаснат пРоссия с тактическо ядрено оръжие ...

кой ще ги джасне? Да не би остатъците от фалиралият вече запад който е едно военно и икономическо джудже виещо в ъгъла.

Защо разправя, че украинците губели позиции?

На русоробите русофилистици в последно време фашизирани путинисти ,че България по време на втората световна война бе въвлечена във войната от правителството на бкп по заповед на сатрапа сталин. И даде хиляди излишни жертви повечето застреляни в гърба от политкомисарите.

Много плямпаш за умрял :)))

Не, но дядото ти е бил от стрелящите в гърб... Личи си по прокълнатата ти семка. Сега се върти в гроба си, как цяла страна ти е дал, а ти си я изпуснал... :))))

Ти си фашист.Спукана Ти е работата,кафяво говно .

Хау

Ако не бяха ония несретници от мсулманските им колониални държавици отдавна да бяха избягали в кнр при другаря ким ,ватенките са свине и са добри само в пиенето

Веднъж

Интернационала

Този боклучав сайт е малко наклонен надолу-към русолявата измет. То и нормален новинарски сайт не оистравя платрените боклуци да си изкрават хонорара, ама...

заработват орките, нека си мислат, че са повече от 20

Дълбоко

Бузките

Отзад

Пак плашат с ядрено оръжие, ще се окаже права Ванга, москва ке гори

когато путин беше уважаван в Европа и Америка лидер.

Какво му липсваше на тоя дебил (путя) преди 2014 г? Имаше пазари, влияние, партньори, армия, много долари, икономика.....!!!! И за какво му беше всичко това? Заради "бандеровците", "нацистите", НАТО? Моля ви се, в тези приказки вярват само русофилите-олигофрени. Всеки пълнолетен, който има нещо между ушите си ще каже, че това са пълни глупости. И то наистина е така. Та въпросът е "какво му липсваше на джуджето, че я докара до тук"????

Грозната истина е че Русия вече не съществува за света

Се изчерпва с ЕС и САЩ не си прав. Всеки ден някой американски или европейски бюрократ ни залива с глупостите си как Русия ще превземе света ако не прати още и още оръжия в Украйна.

Русия е интересна държава, известна с безкрайните блата и комари

И кочини в които живеят батюшките с отходни ями и канали на открито

В русия мизерията е огромна, там младите хора бягат при първа възможност на Запад. Останали са само старци и комунисти

Че въобще да се обаждаш? Я си гледай мизерията в България, че за последно тротоарите, където ги има са редени преди 89-та.

Не те знам къде живееш, явно в община или град, където в Обищнски съвет преобладават комунисти копейкаджии или кмета е от същия тия некадърници. Тук всичко си е ок, и пътищата и тротоарите, градинките и т.н. Ти си живей в мизерията - сам си си я избрал и никой друг не ти е виновен!

Ох ние пък пряждаме от демокрация. Аман.

Да пишат за положението в Русия :)))

Руския елит първо да се изтегли от френската ривиера и да свикне на Волга и да се приготви за влизане в путсесесер....

Не знам защо Западът отчита руска агресия през 2022 година, но усложливо забравя преврата на Майдана през 2014-та, гражданската война срещу “сепаратистите”, Минските споразумения, както и това в Истанбул , референдумите и обявяването на независимост на Донецката и Луганска народна република, договора за взаимопомощ между тези републики и Москва, както и референдума в Крим за присъединяването му към Русия ! Сори, но съгласно западната демокрация референдумите са висша форма на демокрация ! И ако приемем тази форма на демокрация за нормална , то агресорът спрямо ДНР и ЛНР в случая е Украйна ! А ако някой почне да ми философства , че ДНР и ЛНР не са признати за независими държави от всички, то аз ще ви посоча, че и Ватикана не е призната от Китай за независима държава ! За Косово да не говорим !

Преврат? Аз имам спомен, че Янукович е свален с гласуване в украинската Рада, където даже депутати от неговата партия гласуваха за свалянето му. Я провери пак, от кога гласуване в парламента се нарича преврат? След това имаше избори. Много пъти. И все различни печелеха. За разлика от Русия, където е само един... 20 години вече! А опонентитре му са или в затвора, или са забранени партиите им или бяха убити!

Пий си гинкобилобата, моето момиче. И не се излагай по интернета.

Какво значение има дали някой "признава" решенията на един народ (референдуми, избори)? Това са празни думи. След като самият народ го е решил - това е положението. Ако българския президент не признава президента на Канада, мислите ли, че на канадците ще им пука.

е ВЪТРЕШНОУКРАИНСКО събитие и не е ваша работа как украинците уреждат държавата си, ПОНЯЛ?!! Отделно че непосредствено след майдана бяха проведени честни избори, а още през Март 2022 умря опорката че властта в Украйна била завзета от 'шайка нацисти' а видите ли мнозинството украинци само чакали да посрещнат оркската орда с 'цветя и песни'. Посрещнаха я..

В Русия няма уран, газ и петрол, нито суровини! За това воюват

Газа идва от Туркменистан, а Урана от Казахстан

Урана идва и от Австралия в блатната кочина също.

когато на (((атлантиците))) не им изнася, изборите стават "избори"

Какво цитирате западната медия Медуза като руска

медуза, ДВ, Вашингтон Поуст, Карнеги... я подлогите дето все обясняват за дир.ру да се изкажат по въпроса А Операията продължава, Слава Урине

Обяснявам разликата само веднъж Онези са не български медии , дир.ру се води българска Тази е създадена от агент Румянцев И след това препродадена на Чакъров и Пеевски по настоящем Станишеви Тоест никога неясни собственици докато ония са ясни и не го крият И другото важно нещо е че ония когато превеждат статии на български използват българска кирилица докато дира ползва руска кирилица В дира руски език е добре дошъл

Ето затова Русия ще пребъде, а ние ще гледаме през ключалката на Евросъюза. Защото руснаците имат добро управление и дългосрочни планове. Ще спечелят войната в Украйна, биейки се с една ръка срещу "обединения запад". Дори не правят втора вълна на мобилизация, защото доброволците са предостатъчно. Народът се изказа на изборите много ясно - "продължавайте, това е пътя".

Заминавай, границите са отворени и дават паспорти на кило

"Мен за Русия не ми пука. Чудя се какво ще правим с расафилите в България. " Не се безпокой за тях, природата ще си свърши работата.

Аз пък предлагам за русофилите в България ония двете неща, дето не се връщат.

По стар български обичай: Двойно да ти се връща пожеланието!

могат по цял ден и нощ да плчят Запада, но истината е, че путин иска да е приет от Президентите на САЩ, Франция, канцлера на Германия и Авсрия, Премиерите на Италия, Нидерландия, Канада, лидерите на ЕС... Това да се снима с зимбабвийци и кот дивоарци не му е достатъчно...

Путин върна самочувствието на руснаците, загубено при Елцин. Той им показа, че Русия Е БИЛ и ЩЕ БЪДЕ велика, независимо от трудностите през които минава широка страна, огромная .....

Огромная мизерия

Една държава или нация е велика, когато създава блага и научни постижения, народа и живее добре и средната класа е водеща като процент и като участие в управлението. Русия копае нефт и газ, краде технологии, краде територии, и убива несъгласните с това. Бройката ядрени оръжия не правят някого велик! Това е все едно кварталната мутра да е велик, защото издевателства над всички и може да набие всички. Е, поне повечето!

Ненапразно си Простролнадзор. А относно създаването на блага и т.н, това е така и се удаде на запада и най вече на бившите колониални страни да го постигнат като не са спрели в последните няколко столетия да крадат ресурси, роби, културни ценности, мозъци и каквото се сетиш от цяла Африка, Южня и Сев Америки, Индия и Филипини и Малайзия, а в последните 35 г и от Източна Европа.

"Медуза"?!... А не, благодаря! Мекотели не консумирам.

Руснаците ги завряха в гъзъ на географията, все по далече от света и по изолирани. В същото време САЩ и ЕС печелят милиарди!

Ама вЕрно ли бе, слабоумний?! Сериозно, вярваш ли си?... Явно не живееш на тази планета.

Остави го той е само пети клас.

Само като видях "Медуза" в началото и спрях да чета. Гняс!!!

Само простотии и то преписани ...от Медуза .....много ниско сте паднали !!!

По-смешна статия не съм чел, което означава, че про западните български гъзолизци ще я вземат за истина.