Ремонтът на пистата в авиобазата "Граф Игнатиево" трябва да приключи до юли

Министърът на отбраната заяви, че колкото полета е необходимо, толкова ще бъдат направени до Турция

Обратно в новината

Коментари - Ремонтът на пистата в авиобазата "Граф Игнатиево" трябва да приключи до юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И във връзка с придобиването на F16,Американците имат изисквания за наземно ПВО за защита. Ще бъде новосвормиран зрв дивизион в село Трилистник.

Това въобще не е ремонт а изграждане на изцяло нова писта на теритрията на това военно летище. И причината е много проста - характеристиките на сегашната писта не отоговаря на изискванията на част от летателните машини на нашите НАТО ( САЩ) съюзници. А България е вече част от територията на която войските на НАТО и САЩ могат да си разполата войски както и където си искат.

Дори името на базата е руско :)

Откраднете и колко пачки ще отидат в чекмеджето на Мунчо?

Тази писта я ремонтират за 10 ти път. Що пари се откраднаха от там не ви е работа.

"...даде за пример договор, който първоначално е бил за 300 хиляди лева, авансово платени, а предоставената сметка след проектирането е за 10 млн. лева." ЗЛАТНИ еф-ки. Президентът предупреди ГЕРБ-авите, че ПАКЕТЪТ за ЧЕРТЕЖИТЕ е ОРЯЗАН и ИНФРАСТРУКТУРАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНА в СМЕТКАТА.

Войната е създаден с цел да занули Европа. Да гарантира, че тя няма да има достъп до евтини ресурси и ще плаща на САЩ. Съответно САЩ ще си купуват през посредници каквото им трябва от Русия. А военните комплекси на Европа ще фалират, държавите ще са принудени изцяло да зависят от Американските военни комплекси. Още по-просто обяснено. Европа е чака съдбата на България. Корупцията и шуробаджанащината гарантирано ще я върнат в 18 ти век. Това съвпада и с идеята на Давос за Климатичният фашизъм, който пропуска като изисквания военният комплекс и армията на САЩ, които са замърсител номер едно на планетата, личните им джетове и лимузините им. На последната среща в Давос имаше 3 електромобила. Всички бяха в тежки лимузини с ДВГ. Конкретно по ситуацията. Планирано е Полша да навлезе в Украйна под идеята да запази нещо от нея, коеото след това САЩ да може да ползва за база с ядрени оръжия насочени към Русия. Румънците ще бъдат вкарани в операцията като подръжка по фланга, България е снабдителна линия и като такава ще бъде ползвана като част от авио операциите към Украйна. Планирана е мобилизация на всички родени след 1980 та, които стават за военна служба. Не са застраховани и наборите, които са по-назад. Разшириха възрастовата гранциа над 60 години. Въобще идиотията тепърва започва. Американците са "продали" над 400 системи Хаймарс на Поляците. Там реално управлява Американският посланик - син на небезизвестният неокон фашист Бжежински. Неокон мафията на САЩ иска конфликт тип Виетнам - 20 годишна манджа с грозде от която да смуче безкрайно от бюджета . Нашите миндили се редят за комисионни и се чудят къде после ще бягат. Това е последният етап от затриването на България, план приет още от ДС мафията преди 33 години. Жидовете мразят всички славянски етноси наравно с мосюлманите. Самите те не са чисти евреи а са хазари от тюркски произход. За тях всички сме просто месо в машната им за контрол и дране. От горните събития ще последва военна икономика. Кокорчо се издъни в ефир и го каза: Следващите 5 години ще сме във военна икономика. Това означава премахване на граждански права, цензура, отнемане на имущество и тотална сеч за народа. Тъй като сме разделен и обуначен народец, всички ще седим и ще влачим хомотя до край.

БРАВО! ... "Следващите 5 години ще сме във военна ИКОНОМИКА." Мда, за 5 години ВОЕННИ БЮДЖЕТИ в България и Европа предупреди А. Василев.

Точно преди 21 години пистата в тази авиобаза се ремонтира, точно за да могат F-16 да участват в съвместни учения с нашите ВВС. След проведеното учение, бях изпратен в състава на комисия да проверим какво е състоянието на пистата и се установи следното : 1. При предполетната подготовка F-16 имат практика да форсират двигателите в началото на полосата, поради което сериозна площ от асфалта в началото на пистата беше "издухан" от топлата въздушна струя. 2. От взетите проби от здравите части на пистата се видя, че асфалтовото покритие не е полагано както в количествено, така и в качествено отношение. Имаше и други заключения, но те не са свързани със сегашната тема. И тогава и сега най много средства се отклоняват при пътното строителство, където около 80 % от дейностите са така наречените "скрити работи", тоест неща които са извършени, но или са закопани дълбоко или не може да се разградят за да се види какво е вложено в тях като материали и труд. Количествата вложени материали или извършени транспортни разходи се вписват в строителните актове само на база документи.

След като Полша и Румъния ги приключат, нас ни готвят за резервен полигон. Пак народа ще опере пешкира.

ЕССР вика слава кокаине. Нашите еничари се готвят от тук да са въздушните атаки към фронтя. Който се намира в близост до неща, които могат да се ползват като летища да се изнася. Ние ПВО нямаме, Краварите ги боли дедовия за нас. Та оправяйте се сами. Руснаците няма да ни бавят хич. Две ракетни атаки и сме в тотален колапс. За справка: Едно наводнение ни разгони фамилията. А един пожар от тренировка на укри не можаха да го загасят седмица.

Ремонтът на пистата в авиобазата "Граф Игнатиево" трябва да приключи до юли тази година. Това съобщи пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. Колко струва ремонта на пистата? Или е рано да се каже?

Армията няма кубинки, те писти ми строят.

Путенчетата злобеят и ръсят плюнка...Ф-16 ще летят над тепетата и Альоша и всички червени кратуни ще пикаят газ в Марица. Альоша ще видим до кога ще стои там.

Те еф-16 и ще падат около тепетата. Ама тогава да не мрънкаш.

Кога ще смените това сибирско име "граф Игнатиево", бе? Граф Игнатиев праща на бесилото Левски с большим удовольствием. Граф Игнатиев прави и невъзможното, с Гърция, да попречи на Султана да обяви Българската екзархия. За 3 дни чебурашките и малагистите не успяват да създадат Дипломатически скандал в Истамбул. Толкова струва православната "дружба"....ТРИ ДНИ.

Ще имаме в България 1 писта за Ф-16! А Грипените можело да кацат на магистрали. Не случайно наскоро англичаните ги препоръчаха за Украйна. А с първото решение за Ф-16 ни ограбиха поне с 1.4 милиарда лева. За същата писта не ясно колко, в началото казаха гласувани 100 милиона лева. Отделно никога не казаха цената с ДДС, дето за другите винаги бе с ДДС. Вероятно 2.1 милиарда лева срещу 1.5 милиарда (1.8 с ДДС - максимума в началото) за Грипените - тук някъде 600 милиона разлика. Но 2 повече изтребителя, цената на 2 такива (включва и други неща) за Ф-16 е над 500 милиона лева ((2100/8)х2). После пропусната инвестиция от 110% на СААБ. За да се прави, очакват да се възвърне. А само данък печалба върху това е някъде почващо от 200 милиона лева. нататък можеше да печелим и милиарди, при добри обстоятелства. После разход за час полет за живота, където Грипените били най-икономични и така нататък. Да не говорим, че и по технически параметри са по-подходящи за нас.

На Ф-16 въздухозаборника е отдолу, блядь. Когато излита и каца всяко камъче на пистата е фатално. На американските самолетоносачи има традиция, преди полети, пилотния състав заедно с капитана да се строят в редица и да проверят пистата за обекти върху нея. Ф-16 е най-добрият самолет в света за българските нужди.

Че те с тая традиция, докато пометат пистата и руснаците ще кацнат, ще отпорят по една ракия и тия пак няма да готови?! ЗА какво ни е такава каручка, която за да я подкараш първо трябва да пометеш пред нея?! Че то е достатъчно да мине едно русофилче от Столипиново да разхвърля малко камъчета п опистата и те ти те - извънредна ситуация и ефките ще трябва да кацат у морето, че не може на Граф Игнатиево на пистата, щото не е изметена.

грипена и мига само бензин искаха, излитат и кацат където може и както може...

Реално даже и бензин не искаха :) По-скоро керосин, но реално сте прав.

за 8 млрд лв колкото ше излезнат тез 16 боклука, можеха да се купят точно 130 Сименс Дезиро и да се направят две скоростни отсечки София Варна и София Бургас... сега ще ни накарат да изтеглим заем 10 млрд долара за 7 американски блок, при положение, ше два стоят в найлони платени! иначе пари за улици тротоари и заплати нямало. Да пукнат децата на всички предатвли!

откъдето да излитат самолетите, които зеленски договаря с шолц, макрон и лайен

Леле ! Правят писта за самолети с асфалтово покритие ! Тези не знаят ли с каква температура излизат газовете от соплото на самолетитеБ Ще правят дупки в асфалта! Всички писти за самолети се правят от бетонови плочи.