Жител на пернишко село плати 80 000 лв. за нова улица

Жител на пернишкото село Рударци е ремонтирал сам улицата, на която живее, съобщиха от общината, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Жител на пернишко село плати 80 000 лв. за нова улица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това навежда и на друга мисъл: Че това което ти отчитат от общината струва 5 пъти по-малко ;) п.п. иначе пясък (на едро) струва 0,20 ст. на килограм.

Инертните материали се купуват на кубик. Цената на 1 м3 пясък е под 8 лв с ДДС.

браво! дано с а м о не е с крадени пари! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Благодарните съседи да кръстят улицата на него! И да мислят кого си избират следващия път за кмет

Имали пари бол - дали. То пък що за келешлък - ние сме богати, искаме да имаме големи къщи, отдалечение от простолюдието, ама ако може общината, с парите на бедните, които ние не обичаме, да ни направи път до нашите дворци... Ако перефразирам извода от една народна приказка, ще се получи: Беден богат носи! И то голяма хвалба - направи ли си били път. Че да не сте го направили за някого другиго? Пак за самите себе си сте го направили.. а сега - вижте да ни видите колко сме примерни.

ти си роден за пролетариат бе! Другите хора в селото няма ли да ползват този път??? - ама пари от джоба не са извадили нали?! Баааси разсъжденията дето имаш..ганьовски..

Нищо в природата не се губи,драги съфорумци.Няма пари за ремонти на улиците,дори и в големите градове.Но си имаме дупетати.Цели 250 парчета.И министри.И социално слаби съдии.И всичкото това мафиот иска да яде,да води семействата си на екскурзии,да се плацика в джакузи,да купува апартаменти на любовниците си,да изучи чедицата си в Харвард,че после да управляват раята...Там са отишли нашите пари,уважаеми съфорумци,нищо в природата не се губи...

Че за какво ми е тогава общината? Няма да и плащам част от данъците.

това е напулно малоумно - дануците се субират за да се финансират подобни деиности от дурявата/общината - факта че се заобикаля системата само доказва че тя не работи и тя дето са платили дануци са се преебали и парите им за окрадени а тя дето не са платили се чустват успели и смятат че са поступили правилно - е при това положение как да существува дурява??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако тоя е работодател, сигурно работниците му си лягат гладни вечер-заради ниското заплащане на труда.Доходите едни ги дават за скъпи джипове,други си купуват острови,а този решил да си асвалтира улицата.Заради такива като него заплатите в България са ниски,а не ,че няма производителност.

Приятел, тебе и в пещерата на Аладин да те занесат, пак ще се оплачеш от високата влажност вътре и неравния терен.

Крадци!Може работодателите да не му казват кражба,но всеки ден те крадат от труда на работниците и после се правят на великодушни дарители.Oчевидно е,че парите които трябва да дадат за работни заплати,те правят дарения, подкуп, лукс

Похвално! Може да го е направил за себе си но ползва и други хора.Преди време имаше в индустриалната ни зона една нова бензиностанция и то не съвсем малка нито пък на световна верига и пред нея асфалта беше безобразно разбит.Не че цялата улица не се нуждаеше от известен ремонт но пред бензиностанцията бяха направо кошмарни дупки.Чудил съм се защо този собственик който е имал пари да вдигне цял бизнес обект не се бръкне още мъничко за да оправи улицата пред бензиностанцията си а колите влачеха калта и при него.Минаха години и чак общото асфалтиране на улицата реши проблема.

Тая новина не е хубава. Това си е нагледно доказателство че държавата не се грижи за населението. Но това си е съвсем ясно, никой не се заблуждава. От друга страна не се казва кой е тоя жител, с какви средства разполога та да може да налее на улицата 80 хиляди. Като знам как не се плащат масово данъци, намирам за напълно нормално. Дошло е времето да се разбере че от плащане на данъци би трябвало да има някакъв смисъл. Открал, ама видял че трябва да се инвестира и в общото, не само в твоя джоб.

Що да не е хубава ? Ако искаш нещо хубаво - направи си го сам. Колко данъци мислиш, че плащат тези 20 къщи ? Достатъчно за нов път ? Едва ли. Затова приоритет на държавата са по-главните пътища използвани от много хора. По-малките или по европроект или със собствени средства.

В една приказка се казваше горе-долу така: - Викал, викал неволята и като не дошла, сам си оправил проблема.

Хвала на таквизе българе !

абе как ще прави улици без разрешение каде е боко тиквата и цецо физкултурника веднага да баде арестуван този бизнесмен защо тои да прави тази улица , знаете ли че тази улица струва поне 500 000лева сега ще се чудят тия разбоиници как да откраднат тия пари за тази улица колко писане шъе трябва за да каят утре че са направили улицата защо боко не отиде да я открие да отреже и последната си лентичка от своя мандат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

кви 500 000 ? Милионче за километър и то най-тесния селски път, а не магистрала

6зш5 извиняваи може би си прав но ас хващам наи минималната цена дано не вземат сега човека да го привикват за това ,защото в балгария в това оравление всички са лумпени *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поклон! Сложи всички Бойковци, Станишевци и др. "мислещи за благото на народа" в малкия си джоб.

Що не го глобят например че няма някакво разрешително и да разрушат настилката.Не би ме учудило.

Нищо чудно да му повдигнат обвинение и да му тръшнат една яка глоба, за това, че ремонтът е направен без съответните разрешителни и надлежна документация!

Трябва да си ги приспадне разходите от данъците към общината. Итй като е възможно най-евтиния и ефективен вариан за изпълнение - няма да може да се успори. ..и тук трябва да се коригира закона за държавните поръчки в частност за такива случаи.

Браво на този човек . Прави го , но не само за него . А държавата спи, ами това и е работата .

Дано греша, но най-вероятно този човек е гепил няколко милиона от държавата и сега дава някой лев да си оправи дупките пред своята къща.

Ей това е злоба. Ако си успял значи си откраднал. Всеки който има 100 000 лв ли е бандит???

Човека свършил работата на държавата! По-интересното за мен е друго - едва ли този човек е по-богат от населилите Бояна и Драгалевци последните години, но там не съм видял някой да си оправи улицата със свои пари.

Хаха.80000 лв за два километра.А ако бяха държавни пари-8 млн.

Евала на човека! Жалко,че до тук сме я докарали да си правим пътищата сами....