КАТ опитва да намали задръстването по ”Цариградско шосе”

След огромните задръствания вчера заради започналия трети ремонт на бул. “Цариградско шосе“ в София, днес КАТ опитва нова организация на движението.

Обратно в новината

Коментари - КАТ опитва да намали задръстването по ”Цариградско шосе” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знам, че коментара ми може да засегне някого, но все пак искам да попитам вие в какъв свят живеете? Тези "задръствания" за които говорите са си напълно нормални затруднения които се получават когато се ремонтира главни артерии. Не мога да разбера какво очаквате? А по повод коментарите за чужбина, нека да не почваме на тази тема, защото не знам къде ги виждате тези скоростни ремонти, но аз живея в Сащ от почти 17 години и "скоростните" ремонти на основни артерии отнемат ГОДИНИ, а не седмица или месец. Трафика с който аз се сблъсквам е нещо което в България не може да се случи и след 100 години. Чудя се, не се ли уморихте в тази наша България да седите и да хленчите са всичко и постоянно. Няма ли някой да каже, ех, ще е трудно един месец, но след това дълго време ще използваме новия път. Винаги с черногледството напред, егати генотипа. Всеки път като се върна в България го правя с такова желание, а този негативизъм, който лъха от всякъде е тотално подтискащ. Чудя се как живеете с такава нагласа за живота. В Сащ бедните ровят в кофите за боклук и са по-усмихнати от 90% от българите, които са яхнали по една кола и се бутат по пътищата. С трафик, без трафик, това е положението. След един месец ще стане. Кога да ви првят пътищата в снега, през зимата? Нали все се реве из форумите, че пътищата били лоши? Като тръгнат да ги правят, трафк имало... Да се оплаквате защо няма изградени улици в новите квартали и се гази в кал, това вече е оправдано и съм с вас. Да хленчите обаче за трафик по Цариградско, това вече е прекалено.

Аз живея в западна европа и нееднократно съм виждал как в понеделник пътя е съвсем друг отколкото петък сутрин когато съм минал за последно по него. А ти говори каквото си искаш. И да. Задръстванията при ремонт не са обичайно нещо. Когато всеки си е свършил работата за която получава заплата и си нови отговорността за решенията.

Мога да се съглася само ако говориш за малка улица. Три лентови платна с аварийна лента за два дена няма как да се направи ако не е през пръсти. Аз не пиша в Дир за да се заяждам с хората, а да им кажа, че тези "проблеми" с които се сблъскват не са нещо, което е "само в България".

Как пък никой не си зададе въпроса защо определен пътен ремонт на магистрали и натоварени отсечки трае седмици и дори месеци. Не е ли крайно време да заставят фирмите-изпълнители да работят на 24-часов график и с необходимите хора и техника, а не да отцепват километри магистрала и да гледаш как един мангал подпира само лопатата. Ако беше Германия или Скандинавия с това преасфалтиране на Цариградско щяха да приключат за за макс. 3-4 дни.

Ти остави Германия и Скандинавия, ама аз видях в Словения как за една нощ оправиха път, който тук щеше да бъде затворен за ремонт от юни до септември.

Ааа, задавали сме си въпроса, задавали сме! И отговора сме си намерили - защото целта в Германия и Скандинавия е една работа да се свърши възможно най-бързо и добре, за да може резултатът й да се ползва възможно най-скоро и качествено. А тук се усвояват едни пари и се генерира печалба за едни хора. А за да работят на 24-часов цикъл фирмите, трябва собствениците им да плащат извънреден труд, включително нощен, на работниците. А пък парите за извънредния труд ще излязат от нормата за печалба, т.е. вместо да са в графа печалба, ще са в графа разходи. Та затова - за да се минимизират разходите и максимизира печалбата, елементарни ремонти траят епохи. Щото приоритет е не интересът на гражданите, а на избранниците.

ЗАДРЪСТВАНЕТО е на друго място - в т. нар. Център за градска мобилност. Оттам тръгва заразата на "компетентното" регулиране при всеки ремонт в София.

...и не само! Задръстванията са запазена марка на всеки управляващ (кмет, министър-председател) и т.н. С един куршум се убиват два заека - демонстрира се "усилна" работа на много фронтове (с АБСОЛЮТНО НЕДОСТАТЪНА ЗА ТОЛКОВА ОБЕКТИ и папкат "НАШИТЕ" ХОРА...

КАТ опитва да намали задръстването по Цариградско шосе, като запуши бул. "Драган Цанков"

Хахахаха. Изключително интелигентно изказване, на човек разбиращ материята. Затова викам, че ще те изберем за кмет. Ти само се кандидатирай.

АЛООО,КАТ!! АКО ЧЕТЕТЕ!! ПУСНЕТЕ ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО ДО ОРЛОВ МОСТ САМО ЕДНОТО ПЛАТНО ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ОТ ПЛАТНО В ПЛАТНО, КЪДЕТО ТАРИКАТИТЕ ПРАВЯТ ЗАДРЪСТВАНИЯТА /вижте само репортажа от снощи по БТВ и ще разберете/Така ще се кара непрекъснато без спиране.

Искаш КАТ да открие еднопосочното движение :)

Има решение за задръстванията. Върнете комунизма и колите сами ще изчезнат от пътищата.:)

В Бг комунизъм никога не е имало. Бъркаш го със социализЪма. Комунизмът, винаги е на хоризонта на светлото бъдеще. Там къде то две прави се пресичат в безкрайно....Sorry. Където две прави си остават успоредни дори и в безкрайността.

krassikat@

ТОЧНО КОМУНИЗЪМ СИ БЕШЕ ТОВА МРАКОБЕСИЕ ОТ 1917 до 1990... Така го знаем ние комунизма, така и ще си остане в историята... А сега сме свидетели и на продължение... В майка Раша Путя вече възражда СССР в ново комуноидно чудовище...

Плюенето и подбора на теми за плюене определят облика на редакторите в българските медии. Включително и в електронната медия Дир.бг. Пък не ви е и срам, та триете коментари, чиято единствена цел е плювачите да се позасрамят малко... Но де ти такъв късмет - плюй до дупка, дори когато плюеш по собствения си интерес!

Същото се отнася и за троловете като теб!

А бе туй Цариградско колко често ще го пре-пре асфалтирате?

Ми колкото често се изпразват джобовете на тия дето го правят и тия дето им дават поръчките.

Как колко, през 7 години... Много често ли е? Кога пищяхте за вълните на Орлов мост? Борисов още беше Кмет...

Ба си, верно ли, че минаха 7 години, защото във Варна ни пренареждат плочките на площада през толкова седмици. И Боко все не идва да реже лентички.

Не знаех, че от ремонта през миналата година до сега са монали 7 години:)))

То при толкова миекащи прикари ,какво да очаква човек,задръстване и пълна селяния ,това стана столицата,абе що си не ходите по родните места,ами само крякате и миекате като пуйки.

Шопче, столицата е съставена предимно от миекащи от 100 години е така. Смешното е че всичките се имате за столичани от Костенец до Костинброд.

А ти от къде си ?

Вчера задръстването беше на Цариградско, днес задръстването е в метрото. Сега и там да пуснат още една допълнителни влакчета в час пик.

Междодругото с това метро и там стана излагация голяма. Беше добре ама бастуните от Сотлична или метрополитен не сметнаха натоварването и почна да става и там страшен гъч. Трябват му още 3-4 мотриси и съкръщаване на интервалите между тях. Е га и тъпата кметица. Бъчи да се ползва градски тр., а в същото време не прави нищо за да го направи привлекателен.

В час пик в метрото може и да не успееш да се качиш на първото влакче. Не знам защо всички си мислят, че в България може да стане чудо и да няма никакви проблеми. Към всички, които непрекъснато мрънкат и се оплакват, имам един съвет - вземете си вдигнете задниците, обиколете близки и далечни страни и вижте как е по света. Има си трудно решими проблеми дори и в най-развитите държави. Но хората са се научили да живеят с тях. Не мрънкат, а търсят решения на проблемите.

Да оставим задръстванията, но дори не си направиха труда да пуснат една карта с предстоящите ремонти в София! Толкова ли е трудно да се оцветят в червено например улиците с текущи ремонти, в друг цвят предстоящите и отдолу една легенда с датите от кога до кога е планиран ремонтът. Прави се едно pdf файлче и се пуска в сайта на Общината, Градска мобилност и по медиите. Не е голяма работа, но за гражданите ще е облекчение

Ако бяха разтръбили редовно през последните две седмици за предстоящия ремонт, вчера нямаше да има подобна тапа. Ако бяха сложили достатъчно предупредителни табели около съседните кръстовища със схема на ремонтирания участък, хората щяха да си правят сметката и овреме да хванат алтернативен маршрут. Ако... Абе ако некой в тази община знаеше как се регулира път...

Е стига глупости! От доста време се съобщава, че ще почват ремонти по Цариградско. Ама кой да слуша.

За КАТ не знам ама тоя идиот дето пак започна да копае под моста на Цариградско след ХМС е направо за линч. Нали миналата година пак на същото място правихте ремонт? Как пък не се сетихте тогава за мантинелите в средата

Миналата година беше за миналогодишните заплати. Тазгодишния проект е за тазгодишните заплати. Дай да се разберем.

Да, днес минах оттам в посока центъра и задръстването наистина беше по-малко от вчера, и в двете посоки. Но това едва ли се дължи само на тази реорганизация - по-скоро хората са се уплашили и са тръгнали по обходните маршрути...

Борисов втори, при това нон-стоп летене, вземат "ДЕГЪЗИН" ! ОТ Витаголд! Снимка: проф. Мердерски

нали си имате метро? оти ревете бре! я се научете за кво се ползват тия краци.... не са само за натискане на педалите(ония долу под волана, не хомотата)

Ходи ти 20 км до работа това да не ти е от вас до къра 100 крачки.

за да отида на работа трябва да сменя 3 транспорта за по 3-4 спирки. или да ходя 2 километра и половина. пеша става по бързо. явно не знаеш да ползваш метрото. с него от младост до центъра е 10 минути. ти затриваш 3 пъти повече време само в задръстването.

Кандидатирай се. Ще те изберем.

Ако ви агитира с бира и кебапчета, сигурен съм че ше го изберете!

Ама разбира се. Виж го колко е умен. Къф е левент. Виж колко бързо упраи Софето. Шапка му свалям.

Общината да изпрати човек в Западна Европа да се научи как се затваря път за ремонт. И да вземе да си направи фирма за ремонти. В Западна Европа хората преасфалтират километри път за един уикенд, защото не могат да си позволят "тапи" в работно време.

Ех пък и ти! Дори и аз разбрах, че сме европейци само на хартия.

Не искат да дойдат скапаните европейци, да ни изметат кочинката. Наглеци. Искат сами да се оправяме. За какво ни е този ЕС тогава? УСТАФКА. УСТАФКА.

Защо не го правят Юли - Август. София тогава е наполовина.

цялото движение е натъпкано в южното платно северното платно е свободно, но не се работи СЕГА УМУВАТ КО ДА ПРААТ

Същото е и със спирането на топлата вода в половин София, непрекъснато променят дати и времетраене, никаква организация и яснота!

Тапите са повсеместни благодарение на ултра некадърната организация. Днес от кв. Гоце Делчев до летище София през околовръстното и Младост 1 час и 5 минути, като в Младост е чудо на чудесата...

А бе те от КАТ са бавноразвиващи. Може би не си спомнят за времето, когато ББ беше кмет и ремонтира участъка до Орлов мост. Тогава сменяха всеки ден двете ленти в зависимост от трафика, дали да са посока център или посока младост. Що решиха, че сега колите с София са намалели та по една лента в посока е достатъчна?

Да си върнем ББ за кмет!!!!!

Новината е от близо половин час и още никой не е измрънкал ?!?!