Кметът: Експерти слагат павета на ”Дондуков”

Реконструкцията на бул. “Дондуков“ в София, която се извършва сега, се наблюдава от специалисти и след това може да се осъществи контрол.

Обратно в новината

Коментари - Кметът: Експерти слагат павета на ”Дондуков” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Данче те и ''експерти'' и на витошка даваха акъл ама всеки ден има някакви ''работещи'' дето все преправят поредните нередности по ''експерното'' поставяне на настилката и за всичко това ние плащаме а ти и фирмивте ви вземате мангизите..

На есен с паветата на Московска 5 да отговарят глупаците за некадърните си ремонти!

Фандък като те знаем какъв ''експерт'' си ти самата, като знаем и кой вие ментора да знаеш много вярваме на другите ви ''експерти'' дето само сте такива в една друга област - манипулации кражби лъжи и реалността само го доказва толкова време

За всичко е виновна суровата зима!

Паветата са полезни - стават и за барикади, и за метателно оръжие...

Павирането на улици с автомобилно движение в градска среда е отдавна отречена технология, защото: - трудоемко и скъпо (ръчно) се осъществява и поддържа, трябва много стабилна основа и при необходимост от ремонт на другата инфраструктура (ВиК, например) винаги се получават неравности; - това е най-мръсната настилка за градски условия. Специалисти доказаха, че поради фугите между паветата се увеличава много процента на т.нар. прахови частици; - такава настилка е удачна в извън градски условия - планински участъци или там където се движи верижна техника - военна или стопанска. Тъй като прословутата Танкова бригада вече я няма, може да се помисли за асфалтиране и на булевардите към "Княжево"!

Паветата - криви, ще положат асфалт - той пък на вълни, пясък - ще го окрадат строителните фирми, чакълът - тоже. Божке, колко мъка има на тоз свят!

Един космонавт се обучава за две-три години, един"експерт" паважен не му трябват повече от два-три месеца. Как да не се смееш, умните хинтелигентини от Софийско поле избрали за началник селска даскалица от Самоков.

Паветата са изключително здрав материал, чист,-на практика вечен, но за софийските прост.аци са като висша математика. Първо се подбират по размер, второ майсторите се обучават /не повече от два-три месеца са достатъчни/ Акъл требе, даскалица самокофска. Ум царува, ум робува, ум патки пасе!

Експерти слагат павета на Дондуков но - експерти по суджуците!

експерт" звучи като експерт водач на трудовашка количка ;-) Извод: Каквото и да построи ГРОБ се строи от експерти.

Аман от разбирачи в таз държава,от всичко разбираме на всякъде акъл да даваме,а нашта работа не сме си свършили,ако един от всички ревльовци може пет павета да нареди,през живота си лопата не е хващал акъл ръси.То от много мозъци на това положение сме!БАЙ ГАНЬОВЩИНА!

Не е лесно да намериш експерти- строители, когато си решил да "модернизираш" булевард с технология от миналия век. Добре, че не решиха да редят камъни по технологията на Инките или Египтяните. Дето се вика ако има да се крадат пари, налудничави решения могат да се измислят всякакви.

защо не увеличавате размера на санкциите с темповете , с които се увеличават глобите за превишена скорост? Нали изпълнителите нямат нищо общо с ГРОБ, глобявайте ги здраво.

Пътят до Алеко и този до Златните Мостове на Витоша са пример за отлично наредени павета. А тези "експерти" на бул. Дондуков са като експертът - кмет Фандъкова или експертът премиер боко!

Много точно казано, пътя към Бай-Кръстьо или Златните не е ремонтиран никога, ама не е и мръднал(само часта от Златните към Момина скала,но все пак говорим за планински път)....Някой да Заведе Данчето да види как се прави...а най-добре ще е да я изведат от София защото липсата и на компетентност минава всички граници вече.

Това с реденето на паветата е голям проблем.Масово тази работа се възлага на мангалски фирми ,без грам опит.Моето наблюдение е от павирането на ул.Цар Симеон ,в участъка между Братя Миладинови и Женски Пазар.Картинката е като тая тук в ,като само седмица следпуска едната страна се завири при първия дъжд. подадох сигнал в община Възраждане-ТЦ,в столичен инспекторат-ТЦ!Как да реагират,като "наши "фирми са в издънка!

"експерти' слагали паветата.... Каквато кметицата, такива и експертите...

Няма нужда от пояснения.Всички отдавна знаем,че намесени ли са някъде и някога некадърниците от ГРОП се краде ЯКО и се ремонтира до откат,докато има пари в касичката на общината.Като се доокраде се вдигат цените на билетите,откриват се нови зони за паркиране и се "издават" разрешения за строежи.Това е на градско ниво.На национално:накрая се вземат заеми,разпределят се на свои хора,а главницата и лихвите остават за раята.

ай стига дондуков та дондуков я да вземем петьофи 2 месеца три пресечки се правят или по точно се симулира че се правят защото лунния пейзаж е гротеска на председателството ни в центъра на софия а сега се заформя подобен ремонт и на цялата вътрешност на прочутия дворец на халтурата

Увеличете санкциите драстично,поне 10 пъти за да има ефект! В момента санкциите са много малки и далаверите на строителите не секват,но явно и общините са замесени,щом не увеличават санкциите!!!!

Ама ние имаме ли такива специалисти ? Щото не си личи.

Рушим паметници всякакви,лапаме суджуци, а едно паве не можем да нагласим.

Почина на Фандъкова е най-правилният!Всяка работа си иска майстора!Така е и УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!

Проходът Сан Готард или Сен Готардо в Алпите...... Превалът е на 2108м. Най-старият път през прохода е едно павирано пътче, което минава през селцето Тремола. Е как този път, дето зимата го вали сняг, нямаше едно криво или липсващо паве? Всичките павета бяха равни като зърна в царевичен кочан. Кой специалист им ги реди? По каква технология? Онзи бай Манал ли дето няколко пъти реди ул.Кукуш? А кой е проверяващият? Онзи служител на община Илинден, който, като го заведох на място, на ул Кукуш, за да му покажа лошата работа на павьорите взе да ги защитава и да ме убеждава, че фуга от 2-3 см е нормална? Тяхната работа я видях. Павьорите от бригадата на бай Манал се завърнаха на следващата година да пререждат, а служителят в община Илинден, който беше отговорен уреди пре-асфалтиране на улица Русе между улиците Пловдив и Варна. Някой твърдеше, че той, служителят, живеел в блок между двете пресечки. От седем години на ул. Кукуш от прелеза до бившето Инжстрой паветата са като рило-родопски масив, като вали дъжд локвите са огромни и това е под носа на Общината. Та не се учудвам, че и под носа на Народното събрание паветата ще са "всяко със свое виждане".

Не знам какви "павьори"или позоьори са струпали на "Дондуков" и какъв ще е ефектът. Със сигурност знам,че това,което виждам,като "ремонти"из града,под"вещото"ръководство на мадам Фандъкова е лошо изпълнено,с ниско качество,от"наши"коимпании за страшно много пари.И основно санкционираните сме ние,всички софиянци,които търпят с години ремонтите на вече ремонтираното. Последствията са ясни-тапи,задръствания,нерви,губене на време и гориво,мръсен въздух.....

Е па ти първи гласуваш за Тиквоча, Фандъчка и ГЕРБ! Какво се оплакваш?!?Убеди софиянците да не гласуват за тия бивши ченгета и техните семейства!

Много си се объркал,момче трефа. Точно аз да гласувам за тях!? Може,ако Изборите на 31-ви февруари....

Бях супервайзор/строителен надзор/ в Либия. Посетих Лептис Магна, римски град, доста запазен. Улици и тротоари - не бяха мръднали 2 000 години. Не говоря за италианските улици и паважи, красота.

Павьори няма у нас вече повече от 30 години!!!Последните качествени и истински павьори редиха пътя за Златните мостове, който се строи през 1954-56 година!!?!Павьорите свършиха с появяването на "ТЮБЕЛЕС" гумите, които нямат вътрешни гуми! Истнските павьори пришиваха на коленете си парчета от непотребни вътрешни автомобилни гуми!Намерете сега един такъв на бул.Дондуков!!!

Сега България вази гледа.

Главния проблем с всички настилки по обществени поръчки в България (не само паветата) е, че основите винаги са от някакъв нискокачествен чакъл, който не се заравнява хубаво с тежки машини. И така, каквото и да се поставя отгоре, все тая, защото основите са плаващи. Иначе един съсед си поръча еднакви павета за двора и тротоара отпред, изключително стабилно се изравниха основите и се наредиха паветата отгоре, попитах откъд е фирмата: оказа се, че е българска! Значи, може и качествено, но защо не се прави при обществените поръчки?

Данка да се пази от жегите!Тя ,ако знае какво е паве....

"А ако има проблеми, може да се наложат санкции, каза кметът на София Йорданка Фандъкова" :-) Ще оплескат работата, ние ще наложим санкции и готовоо ... ;-) Така се работело то! Опасявам се, че княз Дондуков ще види сметката на кметицата - и тя, и общинската управа плачат за "санкции". Де да видим ...

Това на снимката не прилича на павета, а прилича на някакъв бракуван трошляк :)))

Road printing machine Ето така го правят по-умните хора :)

Много е яко!

Да ви..... на експертите. Ходете вижте какво представлява ремонта на Леге. Жълтите павета на броени метри от президентсвото. Преди 10тина дни го правиха.

"експерти" павьори, които правиха ремонт по бул. "Бъкстон" бяха доста мургави. И то цялата бригада. Данче стига си лъгала, смешна си.

Тотално сбъркана работа.... Булевард с интензивно движение с павета...

Наскоро подобно лошо изпълнение на редене на паваж се случи при ремонта на ул. "Симеон" в отсечката от "Женски пазар" - бул. "Хр. Ботев". И какво от това? Дали се наложиха глоби, или нещата се поправиха или ...каквито и да са мерки. Едно голямо нищо, на сметката на редовните данъкоплатци.

Абсолютно сте прав,имам същите наблюдения!

АКО БЯХ НА СУДЖУЦИТЕ ЩЯХ НАПРАВО ДА ГИ МАХНА ПАВЕТАТА ... ЗАЩО ? ... АМИ ПАВЕТО Е КАЛАШНИКА НА ПРОЛЕТАРИАТА :))) ОСОБЕННО АКО СЕ ВАДИ ЛЕСНО :))))

значи, този специалист, първо ще наблюдава, а после ще осъществява контрол? Това не става ли едновременно? А накрая, при лошо качество - санкции, които не решават проблема.

Тези с историческа ценост отидоха по предназначение.Не се къхарете,държава няма ,та за едни павета ли да мислим.Санирането ,то ще блесне тази зима.Нали никъде не се спазват основни изисквания,няма контрол панелките ще се разпаднат из основи.бокови ми работи.Всичко е като него,нито учено,нито работливо,всичко е ден да мине ,самун да загине.Кабинет"проба грешка"в действие.

НЕ. Какви ще са - ще се разбива и пак павира .... и така до края на света.

става месар, то кучето щеше да е най-добрия, щото гледа по цял ден месаря, а тия циганя даже и не са виждали как се редят павета - просто няма къде .

Аз след епохата на комунизма добро редене на павета не съм виждал никъде в София. Дано този път ме изненадат, но до сега на Кукуш редят може би по 1-2 пъти всяка година и все пропадат, вадят се и накрая се товарят в каручки и се продават някъде. То нормално де те се редят от "братчеди" на "продавачите" ...

Санкции не редят павета. Или се намират качествени строители,или не се започва.

българското население в държавата го няма вече. Младежта е в "интелигентния" запад. Няма квалифицирани строителни работници. Има цигани, чок гаранти.

Дондуков не е пешеходна уличка да я оставиш на павета а интензивно натоварен булевард. Изключително лошо решение за настилка (с измислен довод, че павета било историческа ценност) от който ще си патят нормалните хора в София, чието решение не зачетоха, въпреки, че ни питаха два пъти. После (след година, когато всичко се скапе) ще кажат, че министерството е виновно....