17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато с извинение някои се усере, трябва да може да се избърше и замие. Но властите вместо да се забършат и да се извинят, те превърнаха ул. Граф Игнатиев в гробищен парк. С тия надгробни плочи на улицата гробарите и скулпторите с които са комбина ще станат милионери. Вместио да крадат надгробните плочи държавата им ги подсигури. След като хората ги съборят от тях гробарите ще направят пачки с пари.

Другарко Фандъкова, стига локуми и лъжи, които вече 6 месеца пълнят телевизии и медии. Ако "добрите" журналисти върнат лентата преди започването им /на ремонтите 06.05.2018 г./ сама ще се уплашиш от дивотиите, които заедно с твои подчинени сътворихте. Стига с приказките за неустойки на фирмите - това не ни топли нас жителите на София и потърпевши на Вашите безумия и заблуди, които най-вероятно са добре заплатени от всички наивници.

какво искате от ремонтите като у нас нито една фирма не обучава наети служители и работници, само пискат че им липсва работна ръка, но искат всичко наготово

Живея на Графа и знам, че си абсолютно прав - просто заляха релсите с бетон. Но пак ще имат оправдание - шумът и вибрациите няма да са от релсите, а от трамвайните мотриси, те неса научени да вървят по обезшумени релси!

"нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо-и виброизолация"-кого лъжете? Трамвайните релси просто са бетонирани, който не ми вярва да ходи и да види. Предишното поставяне беше по-специално, със сигурност.

Кой казва, че българският строител строй качествено? Няма такъв, защо тези които са ги учили са същите некадърници като тях, макар да имат професорски и доцентски титли. Какво означава да не можеш качествено да направиш дори сто метра без да се връщаш по няколко пъти, за да го оправиш. Кой са тези толкова богати фирми, които могат да плащат непрекъснато високи глоби за некачествена продукция? От къде имат толкова много пари, че за тях да няма значение размера и броя на глобите?

И как ще довършите неравно поставените плочки и павенца - с асфалт ли ще ги изравните? Още сега няма две на еднаква височина, за справка - ъгъла на Алабин и Графа пред Лафка!

Тия са се овъргаляли в милиони и изобщо не им пука. Навсякъде е така.При "подлеза" на Красно село е все едно,че бомби са падали, от Ритуалната зала в Хиподрума изкрадоха врачанският бял камък и го замениха със шарена пластмаса, алеите в Лагера и Хиподрума бяха асфалтови,сега са дупки и наесен става страшно от кал и тиня...Някой много силно ги пази тия от групата, сигурно му грухкат от задигнатото.Ба си и ремонта- поне 15-на милиона в джобака. Това май е престъпление,но няма кой да сезира компетентните органи.

Не е важно само кой е изпълнителя и коя е надзорната фирма, най- важното е кой е проектанта , който избра такива мрачни и подтискащи цветове за настилките. ул. Граф Игнатиев в участъка от пл. Гарибалди до пл. Славейков по принцип е тясна и мрачна и новите цветове на настилките се подсилват тягосното чувство.Кой в общината е проел това решение.Явно не е софиянец.

Оядената дебилка гербераска няма капчица достойнство след като продължава след всички поразии нанесени на София да се явява и да философства.. Наглост и лицемерие извира от всяка властваща гербераска мутра..

Най-после се събудиха от Джи Пи груп и започнаха да цъкат минуси :-) на всеки пост. Но остава фактът, че общото мнение за работата по този ремонт е под всякаква критика.

Много ми е чудно какви щети ще се получат когато се появи най-големият враг на тези фирми,а именно Дъждът?!Че както си знаем завали ли всичко на ново трябва да се прави поради липсата на контрол на качеството.

Няма ли да се запушват от листата и други отпадъци дупките на бордюрите, които водят до канализацията при силен дъжд?

"Който не работи, той не греши. В абсолютно всеки участък има различен вид забележки, призна Георги Гигов, мениджър проекти във фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" - доста арогантен ми се стори този мениджър в интервюто, по-добре да не допускат такова ниско качество на изпълнение, а не да се хвалят, че във всеки участък има забележки, да контролират процеса навреме, а не постфактум. Но съм сигурен, че това е начин да се усвояват още пари от ремонти на ремонта, а това, че хората недоволстват изобщо не вълнува нито кметицата, нито общината, още по-малко фирмата изпълнител, която е наела фирми-подизпълнители с некомпетентни работници.

По-кошмарно изпълнение не съм виждал. През деня пет мургави работника седят под дървото на площада и не работят, един се прави на началник и нещо обяснява, един се мъчи, но безуспешно, да нареди някоя плочка, не разбира от геометрия, да не говорим за естетика и резултатът е едно голямо сиво петно - 50 нюанса сиво. Доколко тези плочки са гранитни, оставям надзора да прецени, но като гледам как ги режат като масло, май не са такива. От три дървета пред сградата на Подкрепа едното го няма, но не е оставено и място за ново, за какво ли са ни дървета, важното е да има място за масите от заведенията, че оттам падат пари. А относно обезшумените релси ще разберем чак като пуснат трамвая и пред свършен факт ще е късно за реакция.

Тези богоизбрани фирми нямат квалифицирани работници.Работниците са от малцинството и от бедните райони на България.Тези хора са неграмотни,необразовани ,без никакъв опит в строителството и резултатът няма начин да не е пълен резил.Същото е положението и със под-изпълнителите,които вършат основната работа със неможещи работници .

Фандъ ще по..ре Графа, кскто направи с Витошка, женския пазар и всичко., до което се е докоснала

Поголовни кражби и наглост, няма някъде гербаджийски кмет да не си е оакал района, Студетска община е един от най ярките примери за хаус грабежи и безпардонност на гербавите, симбиоза между мафия и държава.

Защо на Гарибалди подменяте канал, вода и тн.... И оставяте старите кабелиa а отгоре всичко е дебел бетон. - тая фирма изпълнител ни напънли мазата с чакъл през новия канал.... Как ще се отстраняват повреди в бъдеще, като има положен метър бетон

Изберете догодина пак тая селска даскалица , която е контролирана лично от банкялията и София ще стане такова недоразумение , че ще ни се смеят и прелитащите птици .

Не сме я избирали а ни я назначиха както боко го назначиха. Погледнете % на ''избора и'' след бая манипулации за да видите че София като цяло не я избира. Крайно време е поне за кмет ако няма гласували поне 70% от избирателите и той няма поне 60% от гласовете да не се допуска до кметството.. Не спряха да приказват как Македония ''не си е прочистила ''списъците сякаш те са ги прочистили..

Каквито и коментари да се напишат тези дебелокожи изроди не отстъпват.

BajMihal

ДжиПи Груп, защо ли не се изненадвам? Нали точно заради тях арестуваха двама разледващи журналисти? Точно тези са новите галеници на властта.

Ремонт на грозотата ще има догодина. ГЕРБ ни съсипаха.

"На обекта работят различни екипи, между 190 и 200 човека всеки ден, заключава обяснението си Йорданка Фандъкова." 200 друг път. Колкото работят и по метрото в Овча купел. От 10 дни жив човек няма. Затова пък новият срок за завършване е 2020 година. Колко му е, ще го изчакаме. Това, че са затворили булеварда и копаят в поляни, няма никакво значение. Важното е, че наши фирми печелят всички поръчки и нямат достатъчно хора да работят едновременно по всички договори, които са подписали. С това темпо 2025 ще го пуснат предсрочно. Жителите на София са без значение в цялата работа.

Поне учителка по трудово обучение да беше, та малко от малко да имаше понятие как става, то с тебе да се смеели човек да плачели, ама явно ти е през онова, чакаш да ти изтече мандата та да се порадваш на далаверата.

Красотата на сивота - до скоро в панелките от соца, а след демократичните промени налагани като настилка, защото няма нищо по-доходно от мачината за плочки, които излизат на себестойност стотинки, а се продават за левове и изискват безкрайна поддръжка и замяна, гарантиращи доход за внуците. И комисионните са добри. Сивотата ... обяснете и тя колко е красива, като панелен блок. В коя европейска столица г-жо кмет центалните улици са застилани с тази сивота - та дори улица "Пиротска" изглежда по-добре години след ремонта там.

На Фандъкова ще и покажа снимки от нашата улица в Германия , релсите са от години години и не е м,ръднал нито асфалт около тях нито паве нито шум, има нито дупки има , от 3 години съм тук , а пътя е така като го гледам 6-8-10 години и е като нов, а релсите на 5-цата горе където свършва посока Перник излезна ми от акъла квартала , там всяка година се алсфалтира и всяка години е дупки и кратери около релсите, за шума няма да говорим

Княжево

Джи Пи Груп ? - още една обществена поръчка с народни пари в джобчето на котараците. Тия престъпници трябва на шиш да се ......... сещате се.

След този велик РЕЗИЛ, който е ремонтът на улица Граф Игнатиев, ведно с всички други ремонти из центъра, не мога да разбера как г-жа кметицата има лице да се покаже пред хората. Ясно е, че тя е само едно "лице" и нищо повече, а приближените нему фирми просто пълнят партийна касичка и джобове на съответните лица. Най-нескопосаният ремонт - определено това е този на ул. Граф Игнатиев. Грозни и евтини плочки, абсолютно некачествено полагани, унищожиха почти всички дървета по Графа, унищожиха хубавата градинка около Св. Седмочисленици, след първия дъжд ( а за замръз да не говорим) плочките ще разместни и извадени. АБСОЛЮТНА СТО ПРОЦЕНТОВА КРАЖБА. Който е разрешил този ремонт и одобрил този проект, трябва да отговаря пред съда. Ама не нашия, щото там... знаем си.

Тъй, тъй, да си върнем Софиянски, нищо, че за целия си мандат даже не успя да почне да ремонтира едни Хали, ако и даже тухлите им продаде благотворително. Или пък Янчулев та да си отживеем на луната. Даже може иванчевата да я направим кмет. Така ще сме сигурни, че нищо няма да се строи докато не и се напълни гушата!

И тая гад като останалите.

Цв. Цв. ти ли си?

Щом им се разрешава да постъпват по начина, по който постъпват ще живеем тази действителност, която ни заобикаля. Ако се сложат камери и се заснеме това, което се случва по ул. Граф Игнатиев и се пусне на бърз каданс ще се види безочието и безотговорността на тази частна фирма. Това е престъпление и се толерира от бездушното поведение на "проверяващи чиновници", които харчат чужди пари. Дневният напредък при нареждането на плочките е със скоростта на дъждовен охлюв. Ще напиша, че това е срам, което ще предизвика само иронични усмивки в морално опустошените.

Г-жо Фандъкова София вече прилича на едно голямо село,а трябваше преди ремонта на Графа да унифицирате търговската част, защото тя прилича на битак.Всеки нещо си е барнал като цвят,търговска фасада,столчета с продвачи на улицата,наркомани и пианици около попа отворили битака,баници и гевреци не където им е мястото,бабички с китки по тротарите,царевица и т.н.,пълна цигания!Това дори и в Самоков е е така госпожо "софиянке".Но компира си е компир!

Разкопките/ремеонтите/ са много добър ход срещу нарастващото напрежение на хората и евентуални протести,на практика няма къде!Дори пред градинката на парламента кипи голямо строителство,не е ясно какво точно сменят,но пък е очивидно, че там се извършваха протестите на майките на децата с увреждания.Хитър ход на Борисов и кметица,а освен това доходоносен!

Ето така краде герП - 22 млн. за ремонт, чиято себестойност не надвишава и 2 млн. лева. ! Като гледате мургавите индивиди, работещи за 40 лв. на ден надница и некачествените материали - че една плочка струва 1,2 лв. бе лъжци ! Същото се случва и с магистрали и второстепенни пътища и всички останали строежи, за които държавата или общината дава пари - краде се безобразно с огромни надценки, като половината от "усвоените" средства се връщат в касичките на герП ! Ето затова се "строи" в България - мутрите крадат най-лесно чрез огромните цени, на които техните фирми печелят търговете ! Елементарно е !

Хайде утре заедно с г-жата да ги преброим тези 190-200, които работят? Ако е общо за седмица - може и да ги докараме до толкова...

Вие какво? Не искате да си взема комисионната? Какви сте вие бе? Ако трябва без фуги и без токати, ще е криво колкото си искам,но моята и на тези над мене комисионна не трябва да се губи ! Ясно ли ви е "будни граждани"? Да не пратя едни хора да ви припят веднага !

После ремонт на ремонта, на ремонта, на ремонта, на ремонта. А ремонт на ремонта на кабинета Му, кога?

Не знам не ги ли е срам?Кого смятат, че заблуждават?Центърът на София скоро ще прилича на Люлин не защото Люлин е Кас Вегас.