Папа Франциск: Има война, но това не е война между религии

Папа Франциск заяви, че светът е във война, но това не е война между религии. Светият отец пристигна на петдневно посещение в Полша.

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск: Има война, но това не е война между религии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

папата!Ясно е изразил нещата и "Нерелигиозен"!Това че, по света има изключително много глупци и кръволоци, които, едни безмилостни към човешкия живот хитреци ги подвеждат и използват изключително хитро, да сеят хаос смърт и разрушения и така да се усилват властта и контрола над всеки човешки живот, осъществяван от гореупоменатите хитреци, още само в този форум ясно личи, че камарите глупаци няма как да го проумеят!?И все дърдорят като обезумели "....ама папата....", "....... ама ислямът......"!?Глупците не могат да погледнат под това, още по-надълбоко и да разберат, че са впрегнати в действие всички неща, които водят до осъществявания днес, пълен контрол с всички средства над хората на планетата и над днешната човешка цивилизация!

Много точен анализ!

Христянство и ислям водят началото си от юдаизма.И трите са книжнически религии. Подменят историята с цел ,вреи да управляват света и Израел да е официалния лидер на света.А пари, религии и лъжа се крепят само на вярване в тях. Огромна схема за манипулация на съзнанието на хората, в която комунизмът е от същите идеолози. Това не са само ,вреи, или мюсюлмани и/или християни. Това са поколения от посредствени хора, подкрепящи режисирано и схематично осмисляне на света. Две греди които се подпират една друга на практика са в противовес, но колкото повече тежат една срещу друга, толкова по-здраво формират общ покрив. Религиите на книгата не си отричат една на друга героите - моисеи, христос, мохамед, и т.н но им предават повече или по-малка святост. А мъдростта и познанието за света, което съдържат не е страшно или лошо. Но така поднесено превръща хората/последователите в стадо. И консуматорското общество днес започва още преди векове, когато религиите налагат ( много често и със сила, макар, че с любов и благи приказки по- лесно става) определен , задължителен модел на света. Това е консуматорство на идеи. Над хората е похлупака на идеология , която забранява критиката, съмнениетео, въображението и свободата да осмисля и създава идеи.

Аз пък ще ви кажа, че папата е прав. Войната е между САЩ и Русия заради петрола/милиардите в Арабския свят. Другото е само прах в очите. Не забравяйте от къде тръгна всичко - конфиликта в Сирия, където двете световни сили не се разбраха. Ислямска държава е изкуствено създадена, както беше и Ал Кайда. Четох някъде в едно от пророчествата на баба Ванга, че когато нефтът свърши цялата земя ще си почине. Не вярвам много в тези неща, но в скучея напълно разбирам какво е искала да каже.

Да, заради икономически интереси е войната, ама идиотите които се взривяват и убиват християни го правят в името на Аллах, нали? И се държат с европейките по този унизителен начин защото точно религията им ги учи на това.

Щом папата е казал, значи няма война между религиите. Пък онези ще продължат спокойно да убиват християни.

А кой убива мирните хора в Либия, Сирия, Ирак , Афганситан,...,под предлог, че наказва диктаторите? Яврно е че убийците от НАТО не били убийци, а били борци за демокрация. И е вярно, че те не убиват мирните хора само от една религиозна принадлежност, защото убиха и 16000 сърби-християни докато наказваха диктатора Милошевич.

докога ше се правят на слепи за очевидната истна...

ето още глупаци туи е воина на религииите не народи

Всички войни са били за ресурси, пари и власт. Религиите, верите и режимите са само удобни поводи за обявяване на войната а медиите са основно средство за заблуждаване, фанатизиране и манипулиране на непросветените маси. Най-голямата военна организация НАТО не е нищо друго а просто инструмент, измислен за да защитава /много меко казано/ частните интереси на няколко корпорации за сметка на данъкоплатците от множество държави.

Ватикана винаги е мразела ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ!!!

хихи ама кат чета си личи в това отношение кви шарани са скъпите санародници на къде в крайна сметка са се запътили арабите крайни ислямисти ако трябва да бъдат честни и те самите не знаят вкарват се сами в институционален филм дето освен да си го наденат друг ефект за тях трудно ще има ползите са за група естествено и от двете страни на бариерата но бъдещият резултат е ясен - въпрос на време и воля ==== да не е религиозна война да войната е за пари да религията се използва но резултатите ще са плачевни арабин с ислямски привкус дето бачка основно за водача рано или късно ще спре да бачка проблемите датират от османската империя,преминават през колониализма,влизат в разграбването на местно ниво и продължават в смяната на елита пак чрез ограбване нема политически и икономически институции които да създават стимули за населението кранчето на цената нефт е врътнато липсва създадено друго появява се нова прислойка дето нема останало какво да граби и и остава единствено в традициите на предците и миналите институции да накара всички да и служат и тъй кат нема друг вариант играе на религията е недоволните са заличавани за да е по сигурно въздействието ==================== има ли религиозна война не има османски остатъци

воината не е религиозна......папата е хванал влака...пална глупост. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

папата е отговорен пред бога за потъпкване на християнството, ежедневни убийства по религиозни подбуди, търпението е изчерпано

Папа, как е времето във Ватикана, падат ли парички от наркотрафик за Ватиканската банка, върви ли Папамобила, златните одежди не овехтяват ли?

И кой е папата? Обикновен епископ, въобразил си, че е наместник божи на земята. По-голяма глупост от това има ли? Римокатолицизмът отстъпва от Едната Църква още през ХІ век и оттогава повтаря ли повтаря глупотевините на папата. Между другото повечето от нацистите са били римокатолици.

папата е от основните виновници за ставащото в християнския свят вече повече от 10 години, загинаха стотици хиляди, дори милиони християни, но нямало война, просто ни избиват на всяка крачка, но ги толерират и правителствата също

Защо ми изтрихте коментара, къде пиша, че знаем, че не емежду религии и че знаем, че целува ръката на Сорос? Нали вие писахте новината за това и бяхте сложили снимка на това как я целува? Страхливци! От какво ви е страх?

така , така , кой прави войни за пари , природни ресурси и световно господство и използва простите ислямисти за постигането на тези цели ?а , да не би да са нашите най-големи приятелчета отвъд океана , с разположени натовски бази във всяко ъгълче на земята !? ооо, не , нее , те са толкова мили и уплашени от агресорката русия , освен това си присъдиха и нобеловата награда за световния мир , не може да са те , нали ?? моля ви , кажете ми , че не са те , а извънземните , моля ви !!!

Точно така, ще добавя само, че религията е само инструмент в ръцете на пъпетмастърите. Прах в очите на хората, знаем кой създаде ислямска държава.

Всички войни са за ресурси. И Троянската е била за ресури - Парис освен Елена е откраднал и всичкото злато на Менелай - 3 кораба. Кой смята, че Менелай ще хвърли живота на поданиците си, парите си и времето, за да си върне една жена, при условие, че като цар е имал хиляди? А специално при арабите май нещата не са само икономика - те имат огромен прираст, а европейците - никакъв. Представяте ли обединени армии на Кадафи и Садам Хюсеин на границите на Европа - млади, диви и въоръжени орди. Ако не се справяме с тях като бежанци, как ще бъде като завоеватели? Следващият път, когато някой започне пак да плюе, че някой ще опитва да им намали бройката (НЕ съм привърженик на САЩ, подчертавам), си спомнете, че Сирия за 50 години си е утроила населението, Турция - за 20 години има 20 милиона прираст. Нали разбирате, че ако им свършват ресурсите в техните страни, те ще дойдат тук?

Всички религии трябва да изчезнат, за да може човечеството да се развива мирно и прогресивно!!!

Напълно подкрепям!

религиите са идеологии. Ако изчезнат религиите пак ще има идеологии заради които хора са готови да се избиват. Комунизма и фашизма и религии ли са? А колко страдание и смърт са причинили?

Религията е като жената,постоянно иска потвърждение за вярност.

Ти го плюеш,то казва,че дъжд вали.

Добре е, че религиозните водачи от такъв ранг имат единомислие и изобличават истинската причина за кръвопролитията. Има надежда!

Разкажи ни нещо за Батак, моля. И гледай да е духовно извисено.

Папата е пацифист, следва макзимата " ако те ударят от еднага страна, подложи и другата

Не си прав попе, баш религиозна е войната, защото музлитата ни наричат неверници и кръстоносци и умират с името на Алаха , Аллах акбар. Не трябва да бъдем грешно толерантни и да твърдим, че черното е бяло. Тоеа е гибелна толерастия за християнството. Стига с идиотския хуманизъм, който обича исляма да се обрязва и да чете Корана, включително и папата.

Коментарите във форума изобилстват от злоба съчетана с невежество спрямо християнската религия, към която повечето биха казали, че принадлежат. Папата в качеството си на глава на католическата църква има за цел, не да възбужда между религиозни войни, а да ги тушира и това е нормално. Но "уважаемите" съфорумци си искат кръв и мъст и това е. Имайте повече вяра и знайте, че христянството никога няма да бъде предадено от водачите му.

уважаеми анал литик/както си се кръстил/ако искаш бъди офца за заколение, но моля бъди така добър да не даващ акъл на нас да бъдем такива

Не искам да бъда "офца за заколение", а изяснявам на тебе и подобните ти, че пишат глупости поради липса на знания, но за сметка това с претенции до небесата.

нищичко не си разбрал, вече сме предадени и обречени, папата носи основната отговорност

а би трябвало нещата да се наричат с истинските си имена или папата има предвит война не мужду религии, а м-у хората и човекоподобните, както и да го формулираме е война м-у два вида и с такива лидери - политически и религиозни май не сме на печелившата страна

Жалко,че има тъпунгери с комплекси,които вярват в една или друга религия.

Повърхностно, емоционално изказване. Важно е да вярваш в основните ценности на някаква религия, а те са еднакви (или достатъчно близки) за всичките. Това е загатнато в статията!

Да защото Той е Един за всички хора на земята, за всички живи същества на земята, и за всичко що горе и всичко що е долу.

за кислорода ли говориш или призоваваш да се взривяваме вече?

тез религии са пален майтап! Все едно мравка да вярва в бога който кара кола тесла! Щото е много напред и да му построи храм в които да се моли за бога които идва с теслата модел 12500 година след ... който искаш!

точно пич масово се натискат тия алчни религиозни типове да им се кланяш да им се .... незнам какво едните по 40 девственици другите за по хубава гледка от рая ала бала всеки за гъза си мисли дори и след като умрат....

Хибридната война е насочена срещу Божието слово, воля и закон и срещу християните. Тази война е започната от строителите на Вавилон, наследници ба фарисеите, които се борят за установяване на световно управление тип човеконенавистническа мракобесна диктатура и едининна вавилонска религия на подчинението покланяща се на луцифер. А какво е мястото на Вавилонската блудница в тази война? Какво ни казва Божието слово за това?

Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват.

"Божието слово" ти казва да си пиеш лекарствата, олигофрен малоумен. Любимите ти авраамически религии са най-масовите убиици в човешката история. Направо шампиони. Що не се разходиш до Батак? И нека след това божественият ти Гъз да ръси тъпотии. А и не пипай "дяволското творение" дето му викат компютър. Бий си празната мързелива зурла в некое килимче и гледай да сочи на изток.

свещените мишки са ти прегризали мозъчните тъкани ходи се лекувай докато е време

и тоя е кьораф

Колкото този го боли за християните, толкова и мюфтията го боли за мюсюлманите!

там има дисциплина и джихад

Ех че не ми застане папата отсреща или тоя имам от кайро и да ги попитам като исляма е религия на мира да позволят да се построи църква във Кайро. Тогава ще видите и двамата какви лицемери са.

Тъкмо за това става дума: война м/у исляма (който създадохте) и християнството! Проблемът е, че не знаете как да рестертарайте виртуарлната реалност! - която се разпада!

Точно тоя и всички останали некадърници ( политици ), ще ми дава съвети,абе що ви е.а майката...

Шефът на много богатото търговско дружество с никаква отговорност "Ватикан" не-ООД заклейми акта в църквата. хе-хе

" сцотц ( регистриран ) 27.07.201ш 21:15 виж ся: в корана си пише - секи който чуе за аллаха и корана, требва да стане правоверен за /мисла 6 седмици/. ако не - да се убие. от неверниците е позволено да се убиват всички,наред. кърмачета, столетници.." Kолко правилно си избрал ника си - " скот " скот си , и толкова . в Kорана пише и което и нашя Eрдоган повтаря често " обичаите саздането заради саздателя" , което ще рече - че си скот и говедо ..

А ти си свиня. като е толкова велик Ердоган защо 60 000 са арестувани след опита за преврат и има след това измъчвани и изнасилени войници както информират Амнести интернешънал? И тези искат и претендират, че са европейци!

Извинявам се репликата не е за теб. Едва след това забелязах, че и твоето постване е реплика. Моята реплика всъщност е за scotts

"бирата ( нерегистриран ) 27.07.201ш 18:57 Разбира се че става на въпрос за огромни пари! Един човешки живот има цена в зависимост от региона в който се е създал. Над 7 милиарда сме. А мангизите в обръщение са 89 трилиона " бирата , светат струва толкова , но в обращение има 10 пати по-вече пари . затова е всичко това ... пари на хартя , а налични само 90 трлн.

Каквато е Меркел канцлер, такъв е този папа. Лика-прилика като 2 стръка иглика.

Като извадите от думите, действията на подчинената на попа религия, ще достигнете до извода, че попът също е най-обикновен популист, на който му трябва повече църковен данък. За пустите пари какво ли няма да ти надумат, а делата едни такива, умити...

единят от терористите преди две години е бил предаден от турските служби на франця сас забележка че е " джihaдист", вапреки това , французите са му дали условна присада като " домашен арест " ..

Я да прочетем последното изречение: "Ислямската религия дори по време на война забранява убиването на духовници, невинни и възрастни." Аха, значи всички други е разрешено да се убиват, дори се насърчава - "убивай неверниците". И тоя тръгнал за мир да ми говори.

виж ся: в корана си пише - секи който чуе за аллаха и корана, требва да стане правоверен за /мисла 6 седмици/. ако не - да се убие. от неверниците е позволено да се убиват всички,наред. кърмачета, столетници...не са хора. само може би, се има предвид, че по време на война не требва да се убиват деца и възрастни правоерни. ама секи исламист ше си намери друг повод да гръмне стареца-враг. примерно:миришат му краката.

Хайде тия с минусите да кажат какво грешно написах?

йезуит е синоним на подлец, и този папа е точно такъв

лицемер и фарисей! и нищо повече не е от лицемерен църковен чиновник! ислямистките нашественици си позволиха да влязат в християнски храм, на християнска земя и да заколят християнски свещеник, както колят животни на баряма си и въпреки това тоя с бялата булчинска рокля плещи толерастийни глупости! същите тия наглеци, които за две карикатури на пророка им избиват цяла редакция! ами, да ги покани на следващия Великден убийците на падрето и да им измие и целуне краката. не го е срам!

Ти стъпваш ли поне веднъж в година в църква, като не лицемер и фарисейн, защото папа Фракцик го прави повече от веднъж. Кога се причасти или изповяда за последен път?

по малоумната ти логика, целяща единствено разводняване на разговора за реалната война между двете цивилизации, двата манталитета, ерго-и между двете религии, че то и идиловските главорези са стъпили веднъж в година в църква. Е, и?

Войната между религиите е започнала 7ми век и не е спирала!

когато е измислен исляма!

Не приемал бил, абе кой те пита приемаш ли, добре, че те пазят, че един по-предишен папа за малко да си отиде. Не било война на религии, а какво е-игра на стражари и апаши.

блажени са вярващите

Че той папата марксист бе, всичко обяснява с материални интрееси. Впрочем, кои войни са били за нещо друго, освен за материални интереси? Е, Троянската война не се брои, за да не се докачат дамите.

Папата откри топлата вода! Естествено, че всичко е за интереси, пари и ресурси! Само че религиите не правят изключение и участват също в тази война ! И то на предните позиции! Какво постигна той като изми краката на мюсюлмани бежанци? Само терор ! Това е война на мюсюлмани срещу християни и не трябва да си заравяме главата в пясъка, за да не видим истината! Всичко друго е бла-бла!

Папата - обикновен еретик. И приказките му обикновенни. Храна за слепци и безумци. Щом като и папата с политкоректните си изказвания отказва да посочи правилната диагноза, а именно, че ислямът е обявил война на останалият свят, цивилизацията е обречена на гибел! Няма как с грешна диагноза, да назначиш правилно лечение!

Папа е пряк наследник на св. Петър и Павел и понастощем глава католическата църква с 1млрд. и 200млн последователи по целия свят.

sps_hrsf@abv.bg

малай, ше даде ли днк за изследване? мож дан се окаже верно тва за прекиа наследник.

Това, че някога апостолите са стигнали до Рим не гарантира, че всеки папа е свят и мъдър. Папите са обикновени и грешни хора, само гордостта и лицемерието на някои са големи. В Библията не пише нищо за римски папа и неговото наследство.

Отоговаярм и на тримата св. Петър казва на Христос "Отиди си мен Господи защото съм грешен човек", въпреки това св. Петър е първия епископ на Рим, което е прието да се нарича папа, другите след него не са нищо повече от следващите епископи на Рим и негови наследници. Св Павел също загива в Рим и може той е съзадтел на църквата там, приема се че епископа римската църква е и негов наследник. Нама намерения да влизам в спорове, ако искате приемайте.

Образовай се ти. Първо научи разликата между католицизъм и православие после може и да вденеш нещо. А най-добре ще направиш да скъсаш с тази ерес /римокатолицизма/ по която си се повлякъл, защото освен вечна погибел нищо друго няма да ти донесе.

папата е клониран с ДНК от кръв взета от бълха която е смуууукала от Христос