Лоша организация отказа от вота хиляди българи в чужбина

Новите правила в Изборния кодекс, приети по настояване на Патриотичния фронт, и чиновническото безхаберие убиха гласовете на хиляди българи зад граница.

Обратно в новината

Коментари - Лоша организация отказа от вота хиляди българи в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2 МЛН БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА! БРАТЯ БЪЛГАРИ, ОБИЧАМЕ ВИ! ЧАКАМЕ ВИ! ГЛАСУВАЙТЕ! БОРЕТЕ СЕ ЗА ПО-ДОБРА БЪЛГАРИЯ! ПУСТА Е БЕЗ ВАС! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

При 43-48% избирателна активност преди: ДПС беше 3-та сила, балансьор, крадец на народните пари. СЕГА: при 56% избирателна активност е 5-та сила, не прескача бариерата при парламентарни избори и не участва в управлението. Турция не се меси, не знае държавни тайни. ВЪН ДПС/ДОСТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО! Те държат под робство и измъчват българските мюсюлмани! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! ДА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ!

Българите в чужбина, без Турция са 2 млн. Милеят за България, тъгуват, живеят, чрез мечтата да се върнат. Внасят тук пари. И гледат, слушат, следят има ли промяна тук, за да се върнат. При приетия закон за зъдължително гласуване, при международната ситуация, НЕ ПРАВИ ЧЕСТ на ЦИК, че не организираха поне по 2 стаи в наетите сгради. СРАМ! Оправдаха се с предишните брой гласували. А не ги ли боли за българите, гледайки към България в условията на задаваща се война? Защо не го отчетоха? Защо се отказват от чедата си нашите ИЗБРАНИ ИНСТИТУЦИИ??????

Най добре е да забраните на българите в чужбина да гласуват, да посещават територията, да инвестират в нея, да идват на почивка, за медицински или зъболекарски услуги, да купуват надценени боклучави имоти и въобще да превеждат пари. Тогава, особено и като ЕС спре фондовете, ще си спомните за Лукановата зима.

Ако изобщо са верни резултатите от преброяването на гласовете за референдума, ето вероятно къде беше изпусната възможността референдума да влезе безапелационно в сила! Познавам лично председател на СИК, кйто с очите си е видял резултата от преброяването на гласовете- от 500 гласували само 4 невалидни, като едната бюлетина е била попълнена с непозволено обозначаване- обграждане с кръгче. Сами си правете изводите за преброяването!

Поредното осиране на ГЕРБ

Не организацията е виновна за опашките. Аз гласувах в 10:30 сутринта - никой нямаше. След 1 на обед, като се излюпиха и се изсипаха наведнъж. Месеци преди това, непрекъснато повтаряхме: "Регистрирайте се предварително, ще ви е по-лесно в деня на изборите, защото сме много хора, не е кварталната секция", а отговорите бяха: "А, като дойдат изборите, тогава." И тези които отговаряха така, най-силно роптаеха на деня.

Държавата трябва да бди над гражданите си и да е готова с екипи, помещения и бюлетине. Това не е оправдание. Освен това, времето за гласуване е двойно, заради референдума.

abasador

в Берлин, от сутринта до вечерта от 3 до 3,5 часа чакане, от години така не е било! Лек ден.

Добре ,че Б.Борисов е прикрит комунист, че избра Цецка за да може БСП да се посъвземе малко. То за това и Курнелия не иска от правителството да си подава оставка защото знае какво ще и се случи...защото г-л Радев не е БСП.

Дали пък е така? То тези 50000 май в случая са критични. Да не говорим за специално командированите хора. Нормално една минута след затварянето на секцията се знае броя на гласувалите, а сега се ослушваха два дни. Абе намирисва.

Аз живея в България, защо някой си който от години не е тук и не носи последствията на живота ТУК ще определя моя живот, като този някой в повечето случаи даже не знае български език. Ай сиктир - трябва да гласуват само тези които живеят ТУК - лесно е от чужбина с уреденият им живот. Като не ви харусва, върнете се в България живейте и гласувайте ТУК - ТОЧКА!!!

какво е "Ай сиктир" бе???? Ако не бяха на времето българите от чужбина да вдигат въстания още щяхте да сте под турско робство. Какви бяха, Ботев, Стоян Заимов, Гаврил Груев Хлътев (ако знаеш кой е въобще, Панайот Волов и т.н. и т.н. Имали ли е въстание организирано БЕЗ българите в чужбина???? Стояха с наведена глава и правеха фалацио на турците по 500 години. ДА мълчиш и да почиташ смъртта на емигрантите умрели за тебе, ей....

sps_hrsf@abv.bg

КОЕ? ДА ТИ ПРИПОМНИМ ЛИ БАТАШКОТО КЛАНЕ И СВЪРШЕКА НА "БЪЛГАРСКИТЕ ВЪСТАНИЯ"..... ако се разчита на българите в чужбина: ше си докараме клане, смърт, унижениа и разруха. баш кат през лето 1876-то.

Значи турците без капка българска кръв, поколенията на които дори не знаят къде се намира България, незнаещи дори български но под натиск от лъжливи репресии - спиране на помощи отнемане на турско гражданство и др. според теб те гласуват по свободна воля и за доброто на България защото са готови да умрът за тази страна - ти на кой свят живееш, сигурно в чужбина и нещо не си в час с живота ТУК. Трябва ти отрезвяване явно в чужбина доста си се опианил.

"щяхте да сте под турско робство..." явно не се имаш за българин, щом не гвориш в първо лице - това обяснява всичко.

Ако на изборите ги нямаше гласовете на циганите и турците сега на балотаж щяха да бъдат най-подходящите българи за президент Каракачанов и Марешки. Разбрахте ли сега защо нетрекъснато ни манипулират с изследванията на социалистическите агенции и телевизии. за това сме до тук сега ...

ето това може да се очаква от простаците от Патриотичния фронд

"Простаците" ще ви поставят скоро на местата си предатели и пе.али такива. Ще ви търсим сметка за всичко което причинихте на българският народ.

Аз се чудя как може БСП/И.Йотова/ да разчита на гласовете на патриотите при условие, че те заедно с ДПС със Станишев и Пирински гласуваха срещу интересите на България в Европарламента за разселване на "бежанци" у нас срещу подкрепата на ДПС. Сега ще видите истинското лице на ДПС до един ще гласуват за БСП , а уж имаше гласове и за Цецка...както винаги те искат да примамят заблудените българи да гласуват за Радев. Това е истината за гласуването на ДПС и циганите. Те/ДПС/ дори офицялно обявиха подкрепата си за БСП...ЗАЩО! Мислете българи кои интересизащитава Р.Радев, не на България , а на БСП.

Родните "патриоти" направиха всичко възможно за да възпрат гласовете на свободата, демокрацията и светлината от цивилизована чужбина, за да възтържествува отново мракът на комунизЪма и тоталитаризЪма в бедна и изстрадала България.

ВЪПРОСА ЗАЩО ЧУЖБИНСКИТЕ СВЕТЛИ ЛИЧНОСТИ,ИЗБЯГАЛИ ОТ РОДИНАТА СИ ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ,ЩЕ МИ ОПРЕДЕЛЯТ НА МЕН КАК ДА ЖИВЕЯ И КОЙ ДА МЕ УПРАВЛЯВА?! АЙ СИКТИР!!! КОЙТО ИСКА ДА ГЛАСУВА В БГ,ДА СИ ДОЙДЕ ТУКА ДА ЖИВЕЕ,ПОНЕ 6МЕС.В ГОДИНАТА!!!

Топките ти ли да дъвчат? Или да станат крадци? Вместо да болееш за народа си ти си се разпенявил з злобни плюнки!Гнусар! Моли се българите в чужбина да гласуват и агитирай малоумните мързеляци около теб да гласуват на парламентарни избори, за да изгоним ДПС/ДОСТ от парламента и управлението. От 48% избирателна активност преди, сега само с 56 % ТУРСКИЯ ВОТ ОТ 3-та сила стана 5-та . С тези проценти не прескача бариерата да има депутати. По-малко злобей и повече мисли като чуваш резултатите. ТОВА Е ГОЛЯМАТА НОВИНА ОТ ИЗБОРИТЕ!

Ако на балотажа ги няма гласовете на циганите, турците и на тези в чужбина ............. ?

Много добре сте го написали 45454.Това е истината. Дано пове4е хора я разберат.Предполагам 4е си гласувал за Карака4анов.

Хората в Лондон чакаха с часове да гласуват, защото имат родители, близки в България и ги интересува как ще живеят те, а онези в Турция не говореха изобщо български и не можеха една бланка да попълнят.

Задължително гласуване и намаляване на секциите за гласуване благодарение на Паричния Фон...простотия лумпенска.

Е какво, в Турция добре се е получило че са чакали, а дано и да са се отказали повечето.

Това гласуване на първо място показа, че трябва да се преосмисли критерия за двойно гражданство. В САЩ гражданство получават хора, които владеят езика писмено и говоримо и с тест показват знания за устройството и историята на държавата. Да се въведе подобен тест и за кандидат-българите.

Така е и за българско гражданство,но ханъмата идва и ражда тук при баба примерно и хоп малкото турче е български гражданин по рождение и готово.

Dimi

Точно за това трябва да е забранено двойното гражданство... в Турция попринцип е забранено, но специално има закон разрешаващ на изселниците да си запазят българския паспорт въпреки договорите между България и Турция, според които изселниците трябваше да се откажат от българското си гражданство... правете си изводи защо...

Dimi

Същото е във Франция - изпит дали познаваш историята и културата на Франция

Във Франция само ако се роди момиче, когато навърши пълнолетие има право да избира дали да е Българка или Французойка. За родените момчета това не важи. Родените момчета във Франция си остават българи.

Върху това трябва да се замислим. Цитат: В неделя българите не просто ще харесат кандидат-президент, а ще решат накъде отива страната, дали ще остане посткомунистическа държава или ще се развива проевропейски, каза още Марков.

западно европеиски значи да крадеш колкото можеш с помоща на "западноевропеиските"държави?

Когато власта не се интересува от това как живее народа, с най-ниски доходи и пенсии в Европа, налага непосилни данъци и такси, защитава картелите и монополите, вдига цените на винетките или намаля срока им за действие, увеличава цените на билетчетата и данъците, заробило ни е към топлофикациите да им пълним партийните каси и т.н. и т.н. няма как ГЕРБ да спечели. Лошото е, че БСП е още по крадливо и просто народа е заблуден и се води по информационните мъгли с които ни заливат и казионните социологически агенции които защитават интересите на статуквото...

щом държавата води законна война с подкрепата на европа срещу своят народ спасение няма,днес ,утре ,ще изчезнем.българия има територия но няма народ.кюрдите нямат територия и държава но имат народ.

В Чикаго има 300 000 българи и нито една избирателна секция. Говореше си ,че в посолството има такава, обаче се оказа че не е верен слуха. Желаещите да гласуват за референдум и президент бяха много, но уви нямаше къде.

ми кат верваш на слухове..............

А ТУК -нито дума по въпроса. И аз чаках да чуя нещо за най-голямото българско лоби в света, нооо.... нищщо!

Даи да забраниме на българите в чужбина да не пращат пари на роднините си в БГ,да не плащат операции и лечение.Да не се връщат в отпуските си в БГ и обменят пари вкарваики ги в държавата от вън и да видим с тея Българи дето не изкали да се гласува за бъдещето на БГ какво ще стане??

Страх ги е, защото и в щатите и на острова, нашите сънародници го освиркаха при срещите които проведе, зададоха му редица неудобни въпроси на които нямаше отговори.

ЧЕ ЩЯХА ДА ГЛАСУВАТ "СЪНАРОДНИЦИТЕ" НИ?! ЩОМ СА ОСВИРКАЛИ ГЕРБ,ЗНАЧИ ЩЯХА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БИЕ-СИЕ-ПИЕ!!! ТОВА УСТРОЙВА ЛИ НИ ?!

Заглавието е тенденциозно! Неуредиците в ЕС не са по вина на Патриотичния фронт, а на правителството!!! А че Изборния кодекс неправилно ограничава Българите да гласуват извън ЕС, грешка Е, и то голяма!!! Защо не ограничиха гласуването по много елегантен начин - в страни с извънредно положение, опасност ат атентати, слаба демокрация и др. да не се гласува, и в турция автоматично нямаше да има гласуване за дпс, а всички те тези мерки са за защита на хората и никой "копче не може им каза" !!!

Какво ще каже ердоган, ако в Турция не се гласува, ужасТ.

Dobromir Dimitrow

Голям ужасД, нали?! Предложението, което съм направил отдавна във форума тук, не визира нито една страна, само е грижа за хората, по същия начин, както са образувани етническите партии дпс, дост и др. Но по всяка една характеристика турция се изключва. То в България има много купени гласове, а какво остава в една тиранизирана страна, в каквато се превръща турция?! С такова формулиране няма да има ограничение нито в ЕС, нито в сащ, нито в Австралия или където и да е другаде. Поради грижа за хората, ще е забранено да се провеждат избори в турция, Северна Корея и др.!!!

Kаракачанската трътка водеше налагането на идеята за "задължително" гласуване, която е пряко нарушение на Конституцията. Към нея се закачиха и чалгарите с т. нар. "референдум" на който отидоха да гласуват тълпите простаци. Всеки популизъм на края се плаща!

Като се правите на толкова интересни какво искате да оставим Турция да ни управлява ли. То вие сте добре прегръщате се и се целувате на Орлов мост с ДПС ама ние останалите не сме като вас ..пе.али..

Има други начини за елиминиране на вота от Турция. За това не е нужно да се нарушава Конституцията.

Сериозно ли си против задължителното гласуване? Значи си много прост и аполитичен. Даже не си разбрал ГОЛЯМАТА НОВИНА от тези избори. Даже си негоден да поправиш голямата грешка от миналото, сторена от П. Младенов. Досега при 43-48% избирателна активност про-турските партии бяха 3-та сила, а сега едва при 56% гласували са 5-та сила и с процент, с който при парламентарни избори остават извън управлението. Да те светна, плювалнико.! И се моли и българите в чужбина да гласуват - 2 млн чисти българи! Срещу 30-40 хиляди граждани от Турция!

Щом може да има електро нно банкиране, значи може и електронно гласуване! Това унижение с опашките пред секциите е недопустимо през 21 век!

И В КОЯ СТРАНА ТАКА, УВАЖАЕМИ, СЕ ГЛАСУВА ПРЕЗ СМАРТФОНА? ПОНЕ ЕДНА?

ИЛИ ПЛАТЕН!!!ЕДНО ОТ ДВЕТЕ ЩЕ ДА Е С ТЕЗИ ЕЛЕМЕНТАРНИ СЪЖДЕНИЯ!!!НАРОЧНО СЕ ПРАВИ ХАОС,ЗА ДА СЕ ОТМЕНИ ПОСЛЕ ОГРАНИЧЕНИЕТО И ПАК ДА КАЦНЕМ НА ЕР/ДОГАН НА Х...!!! ВСИЧКО Е ОТИГРАНО ПРЕДВАРИТЕЛНО,А РАДЕВ ОТ МНОГО ГОДИНИ Е ПОДГОТВЯН ЗА ПОСТА!!! В ИНСТИТУТА "МАКСУЕЛ",НА КОЙТО Е ВЪЗПИТАНИК,ПРЕПОДАВАТ ЕКСПЕРТИ НА ЦРУ!!! ТЪПИ,ТЪПИ НАРОДЕ!!!

Благодарение на Турция г-жа Цачева печели в чужбина Радев печели вота в САЩ и Великобритания, Цачева взима гласовете на ДОСТ от Турция

буда каза че не чака помощ от турски избиратели и няма даправи коалиция с тях,това че цецка е спечелила в турция означава само едно ,двумесечната партия дост на лутви която подкрепи герп е турска.ще видите целувката на местан с буда след изборите

МНОГО НАПРЕДНИЧАВИ НАШТЕ"СЪНАРОДНИЦИ" ВИДЕЛИ ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ! ГЛАСУВАЛИ ПАК ЗА СТАРИТЕ,КОМПРОМЕТИРАНИ КУ.ВИ !!! ГОЛЯМ НАПРЕДЪК,ГОЛЯМО НЕЩО! ПО-ДОБРЕ ДА НЕ ГЛАСУВАТ,ДА НИ ОБЪРКВАТ ЖИВОТА!!!

Смешно и трагично.От над 2 мил българи в чужбина колко са гласували и защо ли. Та те се чувстват прокудени и изоставени от родината си. Срамно е Македония и Албания да са по добре от нас. Срамно е фалирала Гърция да е с поне 2 пъти по добър жизнен стандарт. Днес да си българин е наказание.

НИЕ прокудихме децата си, НИЕ със слабоумното си гласуване за корумпирани, послушни и посредствени политици, НИЕ които помогнахме по този начин да затрием и хубавото и доброто в нашата страна !

Правилно и браво. Всичките отдолу, дето се пенят как трябвало да ограничат изгонените ни сънародници и как не им пукало за техния вот, са точно тия безгръбначни неудачници, които с овчедушието си доведоха тая държава до пълен демографски, икономически, морален и културен колапс.

единственото правилно гласуване е да се гласува с AK-47,това е последното средство което не е използвано.

Дилемата на мутро-милиционерските псевдодемократични режими в територията е как да осигурят гласове от Турция, като същевременно блокират гласовете на мислещите българи от цивилизованите държави.

Те знаят ли за кого гласуват? Потресен съм от избора, направен от българите в Америка! Гласували за комунисти!Знаят ли на какво са способни тези хора и известна ли им е съдбата на хилядите истински емигранти през времето на комунизма, чиито родители измряха без да видят и докоснат децата си? Срам ме е , чесъм българин!

как са гласували за Цецка баш коминистката. Радев поне е социалист и не е бил член на БКП като Цецка и Винету

много просто,гласовете ги броят правилните буда хора,пак добре че не са изгубили чувалите

Престанете да манипулирате народа и да лъжете като хвърляте вина. Патриотичният фронт се бори за забрана на гласуването в Турция, а като компромисен вариант всички останали партии предложиха намаляване на изборните секции в чужбина за да нямало сегрегация.

този фронт се бори единствено за власт . Интересите му нямат нищо общо с патриотизма

но името има нещо общо и с това се приключва

"Трябва закон, който да не дава възможност да се обучават децата Ви ако не си плащате данъците тука." Това е цитат от по-долу! Не само да не мога да гласувам, ами и семейството ми да бъде наказано, че иска да остане в България...

е по хората не по животните. Няма какво да се учудвате. Това е нивото. Те тези най много гласват за ГЕРБ и производните му

Дари

А Вие какво искате? Да избирате на кого ние, които искаме да живеем и работим в родината си, да плащаме заплатите? Или мислите, че с гласовете си в чужбина ще оправите положението в България така, че да можете после да се върнете тук? Хайде, който не си обича страната, да си живее в чужбина и ако му позволят, да гласува там, за техни политици, за чиито заплати отиват данъците му. Ние тук ще се справяме както можем. Аз вярвам, че скоро ще дойдат точните хора, които обичат България и отново Българин ще звучи гордо.

То това беше целта на руските аааа пардон патрЕотичните оргнизации в България. Те са напълно наясно, че в чужбина никой не би гласувал за тях. Нито за червените им рускоговорящи господари.

Който не е живял поне три от последните 5 години в България да няма право да гласува!!! Защо някой, който не внася и лев данък в държавата, който няма да се прибере никога, ще определя кой да управлява живеещите тук?

защото иначе такива като теб ще превърбат държавата в бунище с глупостите си.

Българите зад граница са над 2 млн.Направиха всичко възможно за да затруднят гласуването и да откажат стотици хиляди хора. И това при положение че Германицте могат да гласува дори по пощата. И никой не говори за манипулации и подобни глупости. Политическата олигархия се разтрепера от вузможноста да и бъде нарушено спокойствието.

Нещо цифрите не изизат. Като погледеш държавите ,в които има най-много бг значи мнозинството не са гласували,или няма 2 млн бг навън.

защото не сте видял наживо каква подигравка беше това гласуване с избирателите зад границата. местене на секции, откриване,закриване, чакане по над 3 часа. Всичко с цел да се откажат хората от това да упражнят правото и задължението си да гласуват.

са видяли как изглежда "бяла държава". Тук ни държат като бананова република и дебнат кога да ни върнат в Евразия!

Dimi

Колко от тези 2 милона гласуваха на предишни парламентарни и президентски избори, провеждани по старите изборни правила без ограничение на броя на секциите. И как в турция при огрничение от 35 секции могат да гласуват над 33 000 човека, а във всички други държави, а във всички останали държави гласувалите са само два пъти повече... Да не говорим, че от тези 2 милиона по-голямата част изобщо не би трябвало да имат право да гласуват... хора които не стъпвали в България над 10 години, турци, които не говорят български и прочие хора с български паспорти...

Написаното просто потвърждава мутренскои гербераския страх да не им развалят далаверата. Кога герберомутрите са организирали нещо с цел да се проведе реално и честно????Това беше целта на герберската организация - много пара за крадене и не позволяване на хората да си кажат мнението ...

ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМЕ И ПРАВОТО ЗА ГЛАСУВАТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ СА ИЗЖИВЯЛИ ЖИВОТА СИ И НЯМАТ ПРАВО ДА ОПРЕДЕЛЯТ КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ ПО-МЛАДИТЕ!

Ако не бяха пенсионерите вие от къде щяхте да се пръкнете ???Това е толкова лицемерно и просташко да се отказваш от мнението на по възрастните ама докато са ви хранили и бърсали осраните ви задници са били много необходими нали мизерници..И да ви кажа защото явно няма с какво да го проумеете че пенсионерите са много повече хора отколкото таквиз ''млади и красиви'' като вас ама и кокоши мозък не се намира в кратуните ви

ДА ОТРИЧАТЕ ПРАВОТО НА БЪЛГАРИТЕ ДА КАЖАТ КАКВО ИСКАТ ЗА БЪЛГАРИЯ!

ОЩЕ ВЕДНЪЖ НАПИСАНОТО ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ЧЕ Е НАПИСАНО ТОЧНО ЗА ТЕБ!!!!

Никакво гласуване в чужбина, от какъв зор някой на 4000 км. дето не говори български ще ми определя управлението.

Има много хора в чужбина ,които плащат в Бг по големи данъци от теб. Защо не мрънкаш, че гласуват циганите, които нищо не дават на държавата а мрънкаш против хора, които пълнят бюджета?!?

Пълнят бюджета на Мутроландия. Помагат това статукво,което ги прогони да се държи. Голямо геройство правят. В БГ не оценяваме хората според парите,а по ум.

Да бе , да , плащали данъци. Аре у лево

работят в чужбина, а плащат данъци в България? Дай някой пример, като изключим моряците, които отскоро ги принудиха да си плащат данъците в България?

И двете ми деца са в странство и не гласуват с разбирането, че те не живеят тук и не е тяхна работа да определят вота у нас. Какви сънародници са ми тези в Турция ? С български паспорти в ЕС.

Dimi

В репортажите много добре лъсна положението в Турция където са 2/3 от гласувалите "българи" зад граница... Турци имаще по една или друга причина български паспорт, без да знаят български език гласуват на български избори... това са фактите! Просто подобно на други далеч по развити страни от нас тряба да се забрани двойното гражданство... или си българин или не си...

е същата работа , като "двойната селяния"! Ако аз съм от село "Х" и съм отишъл да живея в град "У", защо нямам право да избирам кмет и на двете места?

ако си мигрирал от селото х в града у, но в една и съща държава СИ В ЕДНА И СЪЩА ПИРАМИДА НА ВЛАСТТА И МОЖ ДА СИ ЗИБЕРЕШ 5 КМЕТА НА 10 ГРАДА, АКО ЩЕШ. Обаче: ако си мигрирал от държавата х в държавата у - ПИРАМИДИТЕ НА ВЛАСТТА НА ДВЕТЕ МЕСТА СА РАЗЛИЧНИ. ВЪЗМОЖНО ВРАЖДЕБНИ, ВЪЗМОЖНО ВЪВЪ ВОЙНА! И НЕМА КАК ДА ДАВАШ ЪКЪЛ И НА ДВЕТЕ МЕСТА..... избираш едното и ЗАПОЧВАШ ДА ОТСТОЯВАШ НЕГОВАТА ГЛЕДНА ТОЧКИ И ИНТЕРЕСИ. НЕМА ДРУГ НАЧИН!

Това е нарочно, заради стъпкването на Буда в Англия !!!!!!!!!

Англия не ни обича , а и не искат да са в ЕС , какво ми дреме за тях! Какво ги жалите тях , вижте се вас немили недраги в собствената си страна и пишете само глупости по разни форуми , губите си времето напразно!

Българите в чужбина, след като ви е неудобно със секциите защо изобщо трябва да гласувате? Не живеете в БГ, ии не може да натрисате някой на бг в БГ. Много бг в БГ заради опашките се отказаха. Тъпо е да се виси на опашки за каквото и да е.

като си безработен в БГ , каква полза от теб за България?

Бъркаш, че българите в чужбина не живеят в България - просто е една България извън граница. Те гледат българска телевизия, пазаруват български храни, общуват с българи и не знаят, а и не се интересуват от, нищо от това, което става непосредствено около тях. Питай тези, които живеят в Лондон кой е кмет и 95% ще ти отговорят: " Ми, не'къв манго".

Къде отиват данъците Ви? Защо се сърдите тогава?

Статията е подвеждаща и невярна. Според последните промени в изборния закон няма никакви ограничения за откриване на изборни секции в ЕС, освен тези, наложени от съответните държави там (някои страни разрешиха откриване на такива секции само в посолствата и консулствата ни там)! Така че ако в някоя държава членка на ЕС сънародниците ни са чакали на опашки, и са имали проблеми с гласуването, трябва да се сърдят основно на властите в съответната държава! Колкото до Турция, така наречените ни "сънародници" там не знаят български, повечето са неграмотни, и се самоопределят като турци! Защо трябва да разрешаваме на такива индивиди да се месят в българските избори по нареждане на турските власти?! Турция не разрешава двойно гражданство, но си затваря очите в това отношение само за "изселниците" от България, с цел с тяхна помощ да се меси в българската политика, и да подкрепя изгодни за нея български политици!

Ставаш смешен с едни и същи глупости! Направо къртиш

Да ,кърти минуси и това е индикация за ума ви.Kойто няма желание,намира причини.

Въпреки, че и двете ми деца живеят в чужбина и не плащат данъци в България, аз съм против да имат право на глас ! Според мен право на глас има този КОЙТО е пребивавал повече от 180 дни през годината в България !

Значи си против децата си! Голяма логика имаш! "голяма" логика имаш !!!

ами ако детето ми смята да върши нещо неправилно, според моите разбирания и аз не съм съгласен с това, значи съм ПРОТИВ детето си, така ли? Пълна липса на логика имаш!

Ако искаш да гласуваш, пробвай за Тръмп или Клинтън! Остави ние да си се оправяме тук. Ти не разбираш какво е тука и за това нямаш право да го правиш. Не е честно ти да решаваш как да тече моя живот, за това съм против. Ако все пак ти се гласува за Нас, то регистрирай си фирма в България, плащай си данъка тука за изработеното тука и тогава ще имаш право да гласуваш. Ще кажеш че това е двойно облагане, да така е, но и имаш двойно гражданствао това не трябва да е безплатно.

А как ще ти прозвучи факта, че те , децата ми изобщо не са наясно с политическия и икономически живот в страната ! А и КОЛКО от българите живеещи в чужбина са ??

Гасарбайтерите ни инвестират н България над милярд валутни лв и по тази "скромна" прочина имат пълното право на глас!

Турците ли имаш впредвид ! И това кефи ли те ??

за това, че интелигентните българи в Лондон го направиха луда калинка преди време на една среща. В типичния мутренско-просташки стил е решил,че като мачка някой ще постигне надмощие