Депутатите наложиха строг контрол върху цигарите

Депутатите забраниха рекламата на електронните цигари. Ще се определят максималните равнища на катран, никотин и въглероден оксид в цигарите.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите наложиха строг контрол върху цигарите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм Пушач , но това е направо Комунизъм .По-лесно щеше да е ако бяха приели Закон Кои марки тютюн може да се продават . Две .

НЕ Е КОМУНИЗЪМ,А МОНОПОЛИЗЪМ!

В клипче в Ютуб от модерен мол, някъде из Латинска Америка забелязах, че се пуши даже и в магазините. Примерно знойна латина с опънат по нея клин се разхожда из мола и влиза в магазин за обувки, държейки и пушейки цигарата си най естествено. Чак завидях за свободата, която си имат там. Да, пуританите сега ще наскачат с мантрите си за вредите от пасивното пушене. Аз обаче смятам, че свободата на личността е по ценна. Тук са ни стиснали за гушите и се канят още и още да ни ограничават свободите. Какво следва ли? Например забрана за сервиране на алкохол в заведенията.

Интересно, кой ще мери катрана в цигарите, дето се продават на всеки ъгъл по пазарите от подвикващи съучастнически БГ бразилки: "Бате. цигари, бате, секакви имам - мъжки, женски"? Колкото ще измерят никотина в кожената пура на КОЙ, толкова ще измерят и това т.нар. "разследващи органи".

Нидейти ша мъ разплачити...

Целата Мара втасала, с тутун се занимават !!! Като взеем една сопа , и като почнем да я въртим.....

първо в европа не е забранена рекламато електронни цигари. второ - забранена ли е рекламата на обикнованните цигари? и трето спазват ли се стриктно забраните за пушене на обществени места? не!нали? ясно е чe това е лобистки закон и е изцяло в покрепа на пусенето. срам и позор!

Депутатите наложиха строг контрол върху кутиите от вафли.

Понеже всичко в България е в ред - нямаме нерешени въпроси, пак започваме да се занимаваме с цигарите. Хайде сега някой да ме убеди, че в парламента не командва Дилянчо мамин !

Тази новина щеше да бъде добра ,ако в думата цигарите буквата -р- се замени с буквата -н-.

като забранят тютюна почвам да пуша само тревица. тъй де , като съм в киреча, поне да съм с двата крака..

ало москов, скоро да си излизал около Ректората примерно, да видиш колко се спазва забраната за пушене,особено в ро-късните часове. но нали това решинте,сега вече това е глупост.

АМИ В ПАРЛАМЕНТА СПАЗВА ЛИ СЕ ЗАБРАНАТА?ЕДВА ЛИ!

ще си пушим контрабандно от анадолско, пък нека се пукне от яд прасето

....се казва "черна магия" в действие

В ДЕЛОВОДСТВОТО НА НС ДНЕС Е ВНЕСЕН ЗА ОБСЪЖДАНЕ ПРОЕКТОЗАКОН ЗА ЗАБРАНА НА ЕРЕКЦИЯТА . КАТО ПРЕВАНТИВНА МЯРКА ПРОТИВ ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ. НЯМА ДА СЕ ОТНАСЯ ЗА "РОМСКИТЕ" ДЕЦА, ТЪЙ КАТО НЯМА КАК ДА БЪДАТ УСВОЕНИ ПРЕДВИДЕНИТЕ ЗА ТЯХ ПОМОЩИ. НЕ Е ЯСНО КОЙ Е ВНОСИТЕЛЯТ.

Боко: "Корупцията е преборена!" Затова купувайте от "Лафка"! Само там няма корупция!"

Aз, пък искам, да се забранят със закон, и политиците и партиите!! ;) Tам, са наи големите вредители на човешкото здраве, и те замърсяват ужасно околната среда!! Hаи, големите бедствия на света,.. творят политиците!! ;))

вече ще лапка повече.Чак и електронните ще регулира.Дебил.Контрабанда му е майката.Ненаял се плужек.

що като са се загрижили толкоз за нашето здраве не ги забранят и точка! А това са поводи само да вдигат цената и да се продават Боковите на женският пазар

Да, ама Не! Иначе казано - смехории! Ама от НС - нали трябва да изглежда, че работят нещо, все пак!

ПИПО

Аз прочетох върху циганите и за малко да се зарадвам, а то било върху цигарите.

Те да вземат да оправят МАСОВОТО ПУШЕНЕ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА вечер.... че е като в лисичарник навсякъде...

Да живей ЛАФ-КА! Само там няма кутра-банда. Там има държавна КУМО-САТРА!

Ако със закон ви задължавах да пушите, пак щяхте да сте недоволни.

Браво бе нещастници от 240, само 97. Така ли управлявате. Правителство парламент президентство, нелегитимни с 30% гласували, управляват!!!

Какво ? Ще ми пушите свити цигари ? Ще ми пушите електронни... Я веднага с лептата при Д.П

Тъй,като съм бил идиот,който твърди,че ако откажеш цигарите,живееш по-дълго,предлагам пушенето да стане задължителна дисциплина,като физическото.Цигарите за непълнолетни,да бъдат освободени от всякакви такси и акцизи,до 100% закачане.А аз предложиш дългия идиот,да вкара в идиотските си референдуми,още един.Забраната и инкриминирането на продажба на тютюневи изделия,които са смъртоностни,за разлика от марихуаната например,която има лечебни свойства при онкологични заболявания.

до 6546788 - понеже наистина си идиот, нека ти обясня като на такъв. Аз не те агитирам да пушиш и не искам ти да ми определяш как да живея. Такива като теб мрънкалници са на всяка крачка. Само пушачите са ви виновни, че сте комплексари и малоумници и взимате 300 лева заплата

Каквито и закони да прилагат управляващите,без строг контрол няма да има никакъв ефект! Нали има забрана в заведенията да не се пуши,да,ама не,във всички заведения в цялата страна се пуши,дори в София не се спазва забраната,но и няма проверки!!!! Навсякъде по заведенията се пуши,проверки не е имало скоро,а в провинцията изобщо не е имало проверки! В цял свят законите се спазват,но и самите хора са такива,че ,като се приеме нещо го спазват,а тук,каквото и да приемат,народа е прост и не му пука за закони и проверки,пак си нарушават всичко!Няма,как да се оправим,след,като самите ние не го искаме!

Ми кво да коментираме - в гласуването са участвали 97 народни представители. Очевидно не е имало кворум, а проверка на кворума не е правена нарочно което го прави незаконно - справка с Конституцията.

В гласуването участваха 97 народни представители.... Ето защо тия негодници трябва да бъдат 100-120. Така или иначе половината постоянно отсъстват от работа.

Важното че вие ги избирате тия които ви измислят тия закони.Абе тъп народ слаба държава.

Според мен по-големият проблем е ,че са гласували само 97 народни представители.Останалите къде са?

Нашите дУпетати могат да отметнат още един загубен за народонаселението ден и да си сложат новите маратонки и дънката и да ходят да се развяват из молЪТ Средностатистическия бъкХарин да го д.ха!

Трябва доста по-строго да се действа с цигарите.. В наши дни, когато информацията е толкова достъпна, трябва да си абсолютен олигофрен, за да пушиш.. Не стига, че за да съществува човек трябва да пие вода и да се храни и диша, но да си създавате излишно и най-вече умишлено още една зависимост си е направо идиотско. Като добавиш към това повишаването на ракови образувания в резултат на тютюнопушенето (средно с около 75-80%) и всички останали сърдечни проблеми, към които цигарите предразполагат - думата идиот вечер придобива снизходителен характер. Но не се учудвам. Прочетете проучванията и какъв тип са пушачите. Само една малка извадка от изследвания проведени в САЩ - едва 6% от хората завършили университет пушат.. 42% нямат образование, 24% имат "някакво" а останалите са с гимназиално .. Да не ме обвините в голословничене, като ви наричам отровени идиоти :-)

И Прасчо се разплака и си го премести ( спечеления милиярд ) в другия джоб

екстра, ШИШИ става още по-богат, а тъпият булгар-булгар пуши цигари, яде кренвирши и търка билетчета - да взима милиони още тази вечер ;)) Пие 2 ракии и псува ДПС, обаче слуша Фики и не спира да търка билетчета...

Добре беше при бай Тошо ,събира народните представители за 2-3 дена гласуват и отиват да си работят по работните места . Тези некадърници за да си намират работа връщат и преправят разни закони . С гербът на България преди години що надници изкараха, по вече от година спореха , сега на дневен ред са цигарите пак.Забравихте ли ,че приехте закон, но проблемът е ,че няма кой да ги изпълнява тези закони ,като много други , но по важното е да си намирате някаква работа и да симулирате такава

За електронните цигари (в пъти по-малко вредни) - пълна забрана за продажба, реклама и т.н. За нормалните цигари - в пъти по-вредни - само надписи върху кутииката, че виждаш ли били вредни. Поредният лобистки закон от ГРОБ след закона за задължителната гражданска, ДДС-то, за регистрация на фирми и т.н. Прасето и Тиквата искат да завземат цялата държава.

pompai

Война се води и тогава се приемат закони на корупцията и мафията. ИСТОРИЯТА го е казала.

Цигарите са скъпи много над себестойността си, щото като се ускъпи нещо, има повече контрабанда. А има ли контрабанда - има и допълнителни доходи за политиците! Хем акцизи, хем комисионни от контрабандата!

Мишо Бирата разкри схемата!

ЗНАЕТЕ ЛИ .ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И СЕ ЧУДЯ НА АКЪЛА ВИ.НЕ СЕ ЛИ ЗАМИСЛЯТЕ ЧЕ ПРОБЛЕМА НЕ Е НИТО В ЕЛЕКТРОННИТЕ,НИТО В НОРМАЛНИТЕ ЦИГАРИ.НАРОДЕЕЕЕЕ ПРОБЛЕМА Е В ТОВА ЧЕ ТИЯ ТАРИКАТИ В ПАРЛАМЕНТА СЕ ЗАНИМАВАТ С МАЛОВАЖНИ НЕЩА ДОКАТО НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ ИЗНЕМОГВАМЕ ОТ БЕЗРАБОТИЦАТА И ВИСОКИТЕ ЦЕНИ.НЕ СЕ ЛОВЕТЕ ЗА СЛАМКАТА,ДРУГ Е ПРОБЛЕМА НА ТАЯ ДЪРЖАВА.ЦИГАРИТЕ ЛИ СА НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ???

Народеее, народееееееееееееееее, матриале...

Тук пълно с некви шушлеци, раздаващи морал и акъл ,какво трябва да правят и да не правят останалите. Лош матрял ейй!

Ако тава важна тема не се коментира, то какво друго в България?

Тия тюфлеци защо забраняват нещо което не съществува ,никъде не съм виждал реклама на електронни цигари ,това не е ли поправка в интерес на свинчо.

Явно няма с какво да се занимават , преди години като нямаха работа все с гербът на България се хващаха . Дали лъвът да бъде с корона или без корона .Сега започват с цигарите . Само се хвалят в краят на годината колко закона са приели ,ако са като тези за цигарите само си губят времето . Във Варна няма заведение в което да не се пуши , отдавна и пепелниците не крият , кафените чашки пълни с вода също стоят на масите . Напълно ялов закон след като въобще проверки няма ,няма и наказани управители

Напълно подкрепям да се ограничава тютюнопроизводството и разпространението. Но изказвания тип: "Румен Христов от Реформаторския блок обаче посочи, че България е член на ЕС и трябва да се съобразяваме с директивите." Показват, че не сме суверенна държава. Иначе аз направо бих вписал тютюна в забранените наркотици и производството им, разпространението и притежанието им да се преследват като такива. Пушенето е тумор за хората. В някои случаи в прекият смисъл на думата. От него произтичат само проблеми и няма нито една известна полза. Може в някакви лекарства да го ползват. Май някога са го давали и на лудите, за да се кротнат.

"Султанка от Патриотичния фронт" аха-хах-аха ..нема такива идиоти ,кат нас, бългерианите :D

97 гласували. Не трябваше ли да има още 24 маймуни за кворум, или те си седят там и даже е трудно да се мръднат да натиснат едно копче.

И накрая пак ще се дадат няколко милиона за "ТЮТЮНО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ " подарък за - ДПС ! Мерзавци !