Симеонов скочи срещу рекламата на хазартни игри

Ще инициирам промени в закона, които ще забранят не само пряката, но и непряката реклама на хазартни игри, обяви вицепремиерът Валери Симеонов.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов скочи срещу рекламата на хазартни игри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100% подкрепа за Симеонов.Да се забрани обявяването на печелившите от тото и лотария!!!Стига с тия старци с големи печалби през 2 мин на всякъде и по ТВ и по радио и в интернет.После децата ги чакайте да работят и да се развиват!!!

Инициирането на промени в закона, които ще забранят не само пряката, но и непряката реклама на хазартни игри ще има по-голям ефект, ако всеки българин бойкотира хазартните игри с призива - "Не на талоните".

В Благоевград, ж.к."Еленово" до у-ще "Арсени Констенцев" / само на растояние отсрещния тротуар/ имаше заведение за хранене, сега е зала за хазартни игри. Един ден, като минавах по улицата, видях да излиза от залата едно малко дете- 8- 10 годишно. Гсподин Симеонов, на какво разстояние от училищата трябва да се разполагат хазартни зали? Имат ли задължението Общинската администрация и МОН, респективно Регионалният инспекторат по образование да следят, дали в близост до училищата има хазартни зали?

Рекламите, които никой не гледа, нито слуша, нито чете и не само за хазарта, да бъдат свалени от всички медии, вестници, листовки.Стоя с дистанционното в ръка и щом чуя нещо:...преди това прочетете.....превключвам, или угасям радио, телевизор. Говорят за стрес, за психични заболявания на хората- а от тия реклами в нашия всекидневен живот направо се полудява. Отделно всички стълбове, сгради, спирки са вечно облепени с "бързите кредити"- и вече никой не ги чисти. А бездушните чиновници в общините се възпроизвеждат по-бързо от всичко живо.Кметовете самоволно утрояват местните данъци и ...къдей Киро-на кирия. Предлагам тия, уж наши кметове, или да глобяват поголовно нарушителите на чистотата и реда в селищата и градовете, да си докарват от това парите, или да връчат на армията чиновници здрави хармански метли и други пособия и да почистват тази непосилна смрад. Да не ни предизвикват накрая ние да вземем харманските метли, и със неокастрените дръжки-по кметовете, а защо не и по нагоре.

Никога Симеонов не ми е бил меко казано симпатичен, но този път го приветствам и подкрепям!

И аз......!

Въпросът е не само рекламата по медиите - ВСИЧКИ медии! Погледнете автобусите на градския транспорт в София, служебните автомобили на някои казина, а ако сте по пътищата - има и товарни автомобили с рекламите им!

Рядко глупав човек...егати държавата щом тоя и е вицепремиер.

Ама какво значи "скочи"? Всички трябва да скочим, ако сме честни. Тия хазартни игри са епидемията на последните години. Абсолютно мафиотска история, от която печелят прасето пеевски, Черепа и др.

Абсолютно е прав за хазарта и малоумните им реклами. Подкрепям.

Симеонов е най-голямата лайкучцка. Свършил ли е нещо от начало до край или само ИНИЦИРА проблемите.

Ех , сети се най-после ЕДИН ! Но да не остане като глас в пустиня ? МНОГО ИНТЕРЕСИ ЩЕ СЕ ЗАСЕГНАТ ! А между другото колко е данък печалба/да стане 40 % / и има ли 25% данък добавена стойност върху оборота на хазарта !!! Г-н Симеонов имайте ги в предвид тия предложения ,не само рекламите .

НЕ САМО РЕКЛАМИТЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ХАЗАРТА ИЗОБЩО. БРАВО НА СИМЕОНОВ!

За това с досадните реклами на лесно забогатяване много ми допада. Мързеливи и тъпи хорица търкат ли търкат талончета, а хитри и оядени мошеници потриват доволно ръце - Васил Божков и Делян Пеевски. Тук В.Симеонов е прав - всички тези реклами действат много деморализиращо и поощряват мързела и нежеланието за образоване.

В Бг е направено така, че само определени хора могат да си направят казина или официална хазартна дейност(който не знае да се информира). Според вас това да ли е случайно!!! Така, че не случайно има толкова реклама, казината са толкова показни и други. А ако все пак си имате парите, а те са много за направата. Вие сте тотално в ръцете на същите големи играчи заради наемите на машините(давам пример за казината).А отделно има една държавна институция, която контролира процеса, а в нея има "меко казано" корумпирани хора и това е всеобща тайна, но така е направен закона, че да може да се лапа.

успех, започвате да ми харесвате.

Браво на вицето, най-накрая някой да забележи, че тези свинщини с просташката идиотия национална лотария на оня мазньо пееФски са вече прекалени!

Малко късничко защото заразата вече е плъзнала и за това едно смазващо данъчно облагане на самия хазарт и на рекламата отделно като придобитите приходи за бюджета се използват за социални дейности като възстсновяване на детските почивни лагери ,отваряне на нови старчески домовеи други.АМИ КОГА ЩЕ ЛЕГАЛИЗИРАТЕ ПРОСТИТУЦИЯТА НО САМО В ЛИЦЕНЗИРАНИ БАРДАЦИ И ДОБРЕ ОБЛОЖЕНА С ДАНЪЦИ И ТРУДОВИ ДОГОВОРИ.ОСТАНАЛАТА ЗАБРАНЕНА И КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА СУТЕНИОРИТЕ.

Много приказки, но ме съмнява да направи нещо срещу мафиота Пеевски

goose

Тоя тулуп от вчера нещо много се изплаши май от десните? Две димни завеси днес - пак старата пресечена топка със забраната на цигарите, сега и талончетата на късмета ... Пари ли ти под задника, титане на мисълта?

Ти си супер, ти си НАЙ! Не само рекламата на хазарта трябва да се забрани, и акциза за хазарта трябва да се увеличи със 300%, и данъците трябва да се увеличат. А сега да видим, след като уведоми Божков какво си намислил, с какво и колко Васко ще цака, за да не се гласува този закон. И така хем ти популистки си се изказал, хем си заработил някакви "мотивиращи бонуси", хем кервана ще си върви. Чакаме резултата!

За първи път чувам нещо смислено от Симеонов. Рекламите на хазарт трябва да бъдат абсолютно ЗАБРАНЕНИ!!!

Въпреки , че в 99 % от случайте идеите на г-н Симеонов са меко казано " идиотски " в този случай само мога да го поздравя ! Писна ми всеки ден , час , минута и секунда която и телевизия да пусна да гледам - Захари Бахаров , асистентките му и някой полу дебил спечелил някой лев !!! И гръмките обещания , че едва ли не Националната лотария или Лотария България или Спортния тотализатор са панацеята за избавление ! Айде стига вече !

А най-добре да инициира данъчни промени за де се прекрати този абсурд в "територията"-лекарства и стоки за деца с данъчно облагане,хазарта освободен от такова?.................

Твърдо "ДА" за ограничаването на хазарта, твърдо "НЕ" за либерализиране на режима на тютюнопушене.

Приветствам тази идея , даже закъсняла , но хайде да видим какво точно ще се предложи и до къде ще стигнат?

Страшна новина - смо дето депутатите са във ваканция и днес няма парламентарен контрол, това е от преди три седмици. Страшно актулен сайт, няма що...

абе съмнявам се че ще направят нещо тези всички са пионки на олигарските и само ги местят а много от олигарсите които даже медиите ги е страх да спомеат имат итереси в този бизес така че валерката само помпа рейтинга уж е много смел и не му пука а реално си знае че само си джавка.

абсолютно, резултат няма да има никакъв, даже се чудя как е набрал смелост да скача на тая тема. По-вероятно е да се готви разчистване на пазара от дребните риби с кварталните "казина", в полза на олигарсите....

У нас хазарта е забранен.

Ся, въпросът е ще се пуши ли в казината или не?! А иначе е прав, че Чарепа забогатя много от хазарта. Всички тези печалби са нагласени и неистински.

Браво на Вас БЪЛГАРИНО! Браво г-н Симеонов!Най-после някой от управляващите да покаже отговорна позиция по въпроса за рекламата на хазартни игри!Тази деморализация е част от продължаващото унищожение на българската нация! Дерзайте! Покажете дела, а не само думи!

Немотията рекламира хазарта, по-добре от всички медии взети на куп. Последната надежда, дано аз... Кой докара хората, до това печално ниво?

мързелът и простотията ама те не се лекуват...

Симеонов скочи. Скочи, скочи, колко да е скочил? Не е скочил по - високо от Стефка Костадинова.

Не е вземал допинг още като нея.

Много скача този монголоиден мухльо вее! На бабичките по границата скача,на евродепутати,да не вземе да скочи накрая на боклука ,където отдавна има запазено място!

За разрешаване на цигарите не съм съгласен с него, но за забрана на рекламата на хазарта съм много за. Това си е чисто промиване на мозъците. Сумати хора като видят по ТВ, че някой обикновен човек е спечелил и под строй им снасят купища при.

Подкрепям 100%. Казината трябва да се ограничат. Може-би дори само по курортите да има казина.

в белите страни казина има само в петзвездни хотели, по едно две в град или курорт предполагам и с убийствени данъци....тук всеки сельо може да направи "казино" под блока, където простите хора да харчат парите си и после да се оплакват колко им е зле

в кои бели страни си бил защото игрални зали има навсякъде вярно в пъти по-малко от тук но има и извън изброените от теб места.