Коментари - МОСВ предупреди за преливане на реки | dnes.dir.bg
назад

МОСВ предупреди за преливане на реки

Обявен е оранжев код - "Риск за тревога“ за река Сазлийка при Гълъбово и за Марица при Пловдив, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Обратно в новината

Коментари - МОСВ предупреди за преливане на реки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОСВ=терористи!

Стою

Гледам, че доста гласове се надигат за горите. Плюс един от мен. Ама никой не споменава напълно излишните миниВЕЦове, които е..ха майката на речните корита.

Защо никой от американските бази не изскара техника за помощ на бедстващите защо армията ще ходи на учение в украйна а не помага на народа който се издави от немарливоста на държавата?

141. Всеки по-сериозен дъжд се превръща в бедствие, а една от основните причини е обезлесяването. Дървената мафия се държи от ДПС, които 25 години изсичат безмилостно българските гори. ДПС е продукт на БСП, който е създаден за да крадат заедно и да се поддържат във властта.

Сега ще управляват и с ГЕРБ само гледай след изборите кво ще става.

МОСВ по-добре да се заеме с превенцията! Като начало може да спре поголовното изсичане на горите. След това да установи собствеността на всички язовири и да следи за точното спазване на свободния обем и здравината на стените. Вместо това, министъра се занимава само с идаването на тайни разрешителни за опустошаването на БГ.

щото там вървят рушветите, много го интересува колко вода има по язовирите министъра

Ало жирналята, кога ще се научите да пишете? Погледнете си изречението и за домашно му направете синтактичен разбор. "Тъй като преобладаващата част от реките в страната са с отток над праговете за високи води и очакваните, макар и по-незначителни валежи, които се очакват през следващите 24 часа в резултат на високата почвена влага, за съжаление ще доведе до покачване на нивата все още в голяма част от реките в страната - река Лесновска, река Владайска, Батулийска, Малък Искър, което също ще доведе до значително покачване на река Искър след вливане на река Малък Искър."

Какното и да си пишем, става дума за пари.Има ги-големите партии имат в сметките си десетки МИЛИОНИ-наши пари,включително и на хората,които бедстват и ще измлат,ако не им се помогне.Ако партиите не дарят поне половината от парите сложени за лихви, и ГИ ДАРЯТ на хората бопещи да живота си, това означава,че те нямат право да получат гласове за изборите.Това е единственият начин да им се повлияе и да проличи истинският им облик.Ако са умни- ще го направят, парите пак ще дойдат при тях.Но те не са умни и освен това са алчни и мислят едниствено за себе си и държанките си, но не и за хората.

Ти си прав, но не са само перите, тук става въпрос и за престъпление. Само, че аз си помислих за друго. Партийните субсидии се разпределят в зависимост броя на гласовете за отделната партия. Но защо ако не гласуваш, гласът ти също се зачислява към някого пропорционално и той взима субсидия за твоя глас, а ти не искаш и а снимка да го виждаш, камо ли да гласуваш за него. Това трябва да се промени. Време е да се премахне неграмотното и крайно неефективно българско законодателство и да се премине изцяло към европейското.

Тука някой "Д-р М. Георгиев", се рекламира и изтъква, че бил от Агенцията за борба с градушките. Имам един прост въпрос към него във връзка и с тази наболяла тема - Колко градушки преборихте?

ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА ЧЕ МИКРОЯЗОВИРИТЕ ИЗГРАДЕНИ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА ХРАНЯТ БЪЛГАРИЯ ... ВСИЧКИ ТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОЛИВАНЕ НА ЗЕЛЕНЧУКА И ГРАДИНИТЕ КОИТО ПРОСТАЦИТЕ В СОФИЯ РУЧАТЕ :)) ОБАЧЕ ВСЯКО СЪОРЪЖЕНИЕ СИ ИМА СРОК НА ЖИВОТ ... И СЕГА ЩЕ ДОЙДАТ ЕДНИ ДОБРИ МУТРИ - ЩЕ ВИ ПОСТРОЯ МИКРОЯЗОВИРИ И ЩЕ ЦАКАТ ЦЕЛЯНИТЕ ЯКО ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗА ВОДАТА ... ИНАЧЕ СУША И НЯМА ДА ПРОИЗВЕЖДАШ ЗЕЛЕНЧУК ---- ВРЪЩАНЕ В 19 ВЕК :)Ѝ0

Какъв зеленчук те гони тебе, бе. Смисъла е в това, че всичко е занемарено и държавата тъне в разруха и мизерия, а тия отгоре имат само един приоритет - кой ще управлява (разбирай - кой ще краде този мандат). То поне да можеха да управляват.

НАЙ МЕ КЕФЯТ КАДРИТЕ ОТ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК , КОГАТО ДАВАТ ДЕМОКРАТИ И ОРКИ СЪБЛЕЧЕНИ ПО ПОТНИЦИ И КОПАТ КАНАЛИ ЗА ВОДОПРОВОДИ :))))

За съжаление, в София ручаме зеленчук от Полша, Македония, Китай и от къде ли не, само не и български.

100 % НЕЗАКОННИ !! НАМА ЛИ И ТАМ КМЕТ- ПИЧЛЕМЕ, КАТО ОНУЙ, СТАРО- ГАЗОРСКОТО, ДИВКО, ДА ГИ ПОТКАРА, ТИЯ МАМИНИ "РИБАРИ ", С ШАМАРИ, С ТРАКТОРИ, ТАКА, ПО ЕВРОПЕЙСКИ !! идна вазмотена бабичкъ

Спрете да изсичате горите!

Така се решават проблемите - на хартия. Защо не изпратим и предупреждение до водните басейни да се изчистят сами, до язовирите - да се ремонтират и да се контролират професионално, до свлачищата - да престанат да се свличат, до горите - да не се изсичат и до сградите да не се камарят и размножават, там дето не им е мястото, до парите да не ходят по разни джобчета, за които не са предназначени и до служебните столчета - да не приемат върху тях да седят некадърници. Можем да изпратим и предупреждение до сградите на Министерски съвет, Народното събрание и Президентството, както и до сградите на цялата държавна администрация. Можем да ги предупредим и с код червено, че при всеки слаб дъждец, освен загинали и пострадали хора, които са останали без домове, трябва да има наказания, съд и понасяне на отговорност. А що се отнася до предупрежденията за Гърция и Турция - смешна работа, само хабене на тонери, като се види тук на какво дередже сме.

ОТ НАТО ВИ ТРЕНИРАТ ПСИХИКАТА - И ПРИ НАС ГО ПРАВЯТ ... .... ИЗБРОЙТЕ 10 ЯЗОВИРА И МИКРОЯЗОВИРА ПОСТРОЕНИ СЛЕД 1989 ГОДИНА

Гора не шуми, ветар дуа, порой бучи Свинята квичи, Цецки се радват... Бойко идва на власс, и за тях ще има масс

Е как тия порои и приливни вълни не отнесаха поне един път някой хотел на първа линия ами само нещастните селца страдат пфууу...

Лайната и боклуците в морето пречат това да се случи. И не бери грижа, когато тръгне "Южен поток", плажовете окончателно ще опустеят, в хотелите няма да има туристи, те ще започнат да опустяват и да се занемаряват и тогава ще ги удари приливната вълна на българската цигания.

Гора не шуми, порой ни влачи Прасе жално квичи, Бойко идва за масс .

MoSB, Slagat , Slabi nekadarni xora, Primerno v ViK Velingrad , sa 8klas Zl. Zlatev i Boris Golomexov. Imat H-l Rojal''

Какво само ни предупреждавате бе некадърници крадливи. Червен код, оранжев код, пинбян код. Вместо това вземете оправете дигите и коритата ПОНЕ на рисковите зони и стига сте Кррали парите за тази дейност които ни се отпускат. Заради крадците български наречени политици и тяхната безотговорност България загина а и много българи. Господ ще ви съди вас продажни мърши.

Е ДИРа защо изтри коментара ми, или ти си този който нарича Президента "ч.." Кой ти плаща, питам?

Ей, нещо ме човърка...Защо МОСВ не предупреди чахльо да мълчи? Може да е съвпадение, ама след всяка негова "реЧ" следва потоп!

Чехлъо си ти, защото и името си не можеш да напишеш или си страхливец. Боклук

Това, чехловата реч, е бракониерска сеч! баба Тодорка

Повече от половин година наблюдавам и нееднократно предупреждавам в интернет - наблюдавайте/кайто го интересува - граждани или институции/ динамиката на валежите в Интернет сайта на "Изпълнителна агенция за борба с градушките" - може да ви помогне за ПО-БЪРЗА И СВОЕВРЕМЕННА РЕАКЦИЯ. Това е една СИГУРНА информация в реално време, място и на предходен запис за валежите/от които може да се направят изводи и за динамиката им/. ТОВА НЕ СА ВЕРОЯТНИТЕ ПРОГНОЗИ НА СИНОПТИЦИТЕ !!! НЕ ЧАКАЙТЕ ГОВОРИТЕЛИТЕ ДА ВИ СЪОБЩЯТ ИЛИ КАМБАНАТА ДА ЗВЪННЕ - БЪДЕТЕ ПРЕД ТЯХ ВЪВ ВРЕМЕТО.

За какво предупреждавате и какво полза от това. Всичко, което се случва е Начин на живот и никакви предупреждения няма да го променят.Малко по-обилен валеж, не е бедствие, освен, ако не падне върху занемарена, рискова инфраструктура.

"Агенцията за борба с градушките"!? Още ли не са я закрили. Мислех, че отдавна не съществува. Особено след градушката в София, дето изпотроши всичко, направо съм Убеден, че такава агенция няма. А ако някои взима пари за такава дейност, направо си е за затвор.

А вие от къде взимате информацията, ако не е тайна. Ежедневно информацията постъпва при вас от .....? Предпочитам да се информирам от един общоизвестен европейски сайт.

Да се правят наколни селища. ТаКа реките ще ги отнасят по лесно.

До Простнатата мрежа ( и филиала "кабинет Близашки" ) Альо, моля сМешно дайте указания: - за винатан на Пеевски и Орешарски при наводненията на националния празник! - посочете примери за бездействието на Бареков при трагедията! - посочете проявите на героизъм проявен от Борисов и магарето му!

Kaзах ви да има поне 100-200 метра от реките за паркове! Ама с демократи и с ИТ дебили..........

България - страната на предупрежденията...... Последното е: Предупреждаваме Ви,че няма държава.

Предупреждаваме Ви, че нови предупреждения няма да има!

Политиците с костюми си стоят на сухо, а българите се давят. Кой е виновен? Борисов да каже !!!

Хайде стига с тоз Борисов, всички са маскари, и ни клатят. Докога ще ги търпим е въпросът?

magit@abv.bg

Такава тема дир а не е публикувал. Когато публикува, ще говорим, иначе рискуваме да ни трие. А човек без слово, е затворник !!!

Oсвен че тук таме ще вали, може ли да дадете една друга прогноза! Кога ще свалите цените на бензина, че от няколко седмици петрола от 103 стана 93 долара за барел, а? Или сега се занимаваме с други проблеми. Иначе тока ще го вдигаме..........

Хайде моля ти се! Не с лошо! Това правителство е служебно и то няма мвреме да се занимава с глупости! За целта си има президенство!

Кого точно е предупредил МОСВ?

Снаха ми Гюрга.

Над селото ни- Вл.Тричков, имаше голяма борова гора.Запалиха я, изсекоха всичко,боровете заминаха за Гърция,сега водата отгоре се спуска, като водна пързалка на Сл. бряг.Кво да правим,без гора живот няма.Ако е дувар, ще го вдигнем за два дни, ама то гора-поне 20 годин трябва да расте.А преди това трябват тераси и зелесяване,как ще стане?

Върнете реките в естественните корита и спрете изсичането на горите във водосборните райони

Ще ги върнат реките в естествените им корита, кога върнат заграбените земи по морето.Но и там природата няма да им прости,ще има фалове!

Изсякоха горите и изнесоха дървесината в Гърция и Турция, а сега ще алармираме пак Гърция и Турция, че към тях иде вода.

с природата шега не бива тя си връща рано или късно всичко .(господ забавя но не забравя)

Много народ вече е бездомен и ги напътстват,че трябвало да се застраховат.Сега сме пред избори-ще спечели този,който заяви-събраните ваши пари под формата на субсидии даваме за бедстващите.Ама те са си алчнички,сития на гладният не вярва!

Абе то хубаво се предупреждава, но превантивни мерки взимат ли се ? Или само се предупреждава, да се прехвърли отговорността и после всеки да се спасява ? Не могат ли да преценят най-вероятните места за наводнения и да се изпрати там техника, която да разчисти коритата на реките, да се осигури пясък в чували, за да се изградят временни диги ? Или с две думи - може и да се наводните, оправяйте се, ние си свършихме работата !

Миличък, само да отбележа. Първия камион Стара Загора - Хасково тръгна в 6:15 сутринта. Втория в 7:00. Първия пристигна,а втория остана преди Димитровград, че Марица отряза път, барабар с два квартала. В колко часа да се направи това с чувалите и багерите?!

Когато строиш до река трябва да очакваш такива работи. А за липсата на държавен контрол и адекватни служби няма какво да говорим...

Отнася се и до застрояване на деретата, както се случи в кв. Аспарухово във Варна!

Отвднителни канали , язовири,пътища,строителни норми- и сума ти работи ги имаше по времето на онази правешка мотика.Ама трябва да се бачка,само с IT не става, бачкане трябва братленца, ама не дават да се бачка

Абе тва министерство освен да обявява, след дъжд качулка, разни безсмислени цветни кодове, друга работа върши ли изобщо???

Уреждат си родата и заслужилите "протестъри"

Ами от 2005 г. дават пари от ЕС, вземете, ремонтирайте си държавата и хората... Ама те не искат,ако няма възможност да се усвоят от наша фирма- парите обратно в Европа, усвояваха се някакви мижави проценти,всеки мислеше за кръгчетата и обръчите.

Ако станат плавателни, много добре... София - Варна с корабче

Така е, идва и момента на истината! Не може само куче влачи , диря няма.Държавата занемарена,нищо не се поддържа, не ми се влиза в подробности......

Ако хрантутниците от МОСВ си бяха свършили работата и бяха разпоредили да се почистят речните корита, нямаше да се случват такива бедствия, но за туй пари сигурно няма, а народа да мре...

Яяя, някой чиновник на държавна издръжка взе та се засегна.

Това е предупреждение! Ако изберете пак Боко тиквата, ето какво идва - Потоп!

Някак си не върви на "демократична" партия като БСП да напуска властта с лозунга "Тая власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем!" Затова приложиха принципа на Луи (15-ти): СЛЕД МЕН И ПОТОП.

Ако според теб БСП може да контролира времето и природните бедствия - жал ми е за теб ! По-вероятно е причината за тези тежки последици да са последствията от бруталната алчност на псевдо-демократите като костов и борисов, които унищожиха всичко държавно и го продадоха за жълти стотинки на псевдо-бизнесмени, чиято бестопанственост и некадърност доведоха до неуправляемите наводнения !

Лошо,много лошо!

Не, бе, климатът не се променя! Екстра си е!

абе грешни сме си. особено някои по върховете.

И аз обявявам оранжев код за наводнения тук-таме! Чакам си заплатата за прогнозата.

Назначен си за главен синоптик на републиката.

Благодаря, между другото в момента вали тук-таме, не стойте в ниските части на къщата си. По-добре спете на покрива!

То малко като след дъжд качулка, не че се случва за пореден път последните месеци, не че има умрели хора и срутени къщи, ама.....егати държавата, просто нямам думи.