Мобилизираха звеното в МОСВ за реките и язовирите

Министърът на околната среда Ивелина Василева съобщи, че оперативното звено на МОСВ, което следи нивото на реките и язовирите, е мобилизирано на 24-часов режим.

Обратно в новината

Коментари - Мобилизираха звеното в МОСВ за реките и язовирите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кака, вие и да мобилизирате - пак ще има яко наводнения, вЕрвай ми! Що сега бе, кукувице, що ПАК в последния момент,а? щото кухите лейки от екото пак са си вели * нейде,а???

За 31 и 1 ясно а какво става на 2 щото трябва да ходя до горна баня

- Тунджа и притоците й заляха десетки къщи в Старозагорско и в три общини - Раднево, Гълъбово и Мъглиж бе обявено бедствено положение. - Защото частна фирма подкопа дига на Тунджа - за да добива инертни материали (от дигата ?!) Обаче никой не глоби, осъди, наказа и т.н. частната фирма, държавата пое целият 'масраф' от няколко милиона + още няколко за блъскането на кметове, пожарни, хора, камиони и т.н. Да живее частният бизнес на мутрите-мафиоти. Тук по малките населени места никой нищо не може да им каже/направи.

деер

Ами за това има хора и техните позиции са ясни. Знаеш ли колко много пари получава , човек за да отвлича вниманието в медиите? 3-4 пъти повече, отколкото е краз за година. Това отплатата - актуално е от 1996 до 2015г.....

Ей ти не си БАЛЪК а си ТРОЛ

"Звеното" е мобилизирано? Трябва поне "бригада" да мобилизират. Сега ще ви кажа какво върши "звеното" - централно изпращат е-мейл до областта а областите го препращат на общините а те на кметовете и кметски наместници - да почистят(!) речните корита и след преливниците на язовирите(с какво?) и да наблюдават нивото на реките и язовирите и да докладват на 2 часа(? с кой ще наблюдават 24ч.) и ако евентуално придойде вода да бягат колкото се може по бързо. Тези писма се пращат от 2006 г след тогавашните наводнения отначало по поща и факс (дъжда вече е спрял) от пет- шест години и по е-мейл. С това тия в София и областите са си свършили работата а също и общините а пък най малките "шайби" да му мислят как ще честят и наблюдават 24 часа.

Ами казвайте ги тези работи де.. Сидеров се объркал.Помислил, че мобилизират армията.

Едно не можах да разбера. Държавата знае ли вече собствениците/арендаторите на всички водоеми в страната, или ще се сетим като се издавят още хора с шаранчета в устата? Как може всяка година, вече може би 15 години, в България да има подобен проблем и все още да не е решен?

Стига с това следене,почистете коритата!!! Коритата на реките не са почиствани след наводненията,има огромни наноси,образували са се цели острови от тиня,които пречат на свободното оттичане на водата! Язовирите трябва да са на 50% от нивото си,а не,както е сега,продължава да са препълнени! Почистете коритата на реките с багери и фадроми,трябва си добра техника,там,където преливат реките в населените места направете съответните диги и дренажи,само със следене на нивата нищо не можете да направите,освен да четем ежеседмично статистики за наводнения след наводнения!!!!

Думата мобилизиране не бива да се ползва, че електората на АТАКА, ще си помисли, че болноти им лидерче е дило право, като тръбеше за тайната мобилизация.

деер

България търси 3,5 млрд. евро заеми.......С какво мобилизираме?