НОИ на лов за фалшиви болнични

От следващия месец ще има публичен регистър на болничните листове по предприятия. Подготвя се и такъв за болнични листове, издавани от лекари.

Обратно в новината

Коментари - НОИ на лов за фалшиви болнични | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесно, ама да изтипосат и всички държавни служители и учреждения, та да се види кой кум, кой сват, кой на булката брат. Иначе приказки от Шехерезада може да разправя всеки и кой както му изнася. А вие мрете - болни, здрави, сакати, с памперси и в инвалидни колички - вашето задължение ще е само и единствено да внасяте пари. Щом нямате пари да си плащате 90% от болничното лечение духайте супата /както беше казал известен футболист/. Майната ви! Държавата и чиновника над всичко - затова на него му плащаме всичко.

Шефката на НОИ да спре да раздава всяко тримесечие на безбройните си -излишни - чиновници премии за да има средства за болничните на работещите .

Защо се плащат болнични на фирми, които нямат внесени осигуровки????. Нои създаде правила с които не стимулира внасянето на осигуровки.

Всички знаем,че НОИ е една от големите мафиотски организации у нас.А защо ли???

точно както са написали по горе фалшиви са осигуровките на НОИ ,които ни принуждават да плащаме,а се плащат задължения за други хора ,на които парите пак са откраднати от НОИ и законодателя -като например да поддържаме поне 500000 пенсионери на по 45-50 години военни и милиционери с максимални пенсии ,занимавали се цял живот да тормозят народа и невнасяли никакви вноски в НОИ ,миналата и по миналата година съпругата ми плати над 15 хиляди данъци ,накрая и спряха болничните листи ,които и се полагаха поради технически причини и глупости ,така ,че не докторите лъжат а предимно НОИ.След като са фалшиви болничните от докторите нека работещите лекари в НОИ да издават същите ,а не дакторите да ги карат да купуват бланки ,да ги попълват с хиляди изисквания измислени от тях ,така ,че чиновниците лесно да ги порверяват на е носител и да глобяват за сбъркани буквички и цифри и да изкарват лекарите престъпници ,все едно че работата им е да издават болнични на НОИ ,сега ще се изхитрят и ще го направят направо на е носител ,така че пак докторите ще обират негативите и чиновниците в НОИ ще глобяват за една дейност ,която между другото е безплатно извършвана от всички лекари в доболничната помощ -никъде това не е е заплатено ,а е просто включено в задължителните дейности на лекарите ,ами време е да се определи цена на тази експертиза и след като глобата за сбъркан или фалшив болничен-както казват в НОИ е 3000 до 10000 и е повече от колкото да убиеш човек на улицата и да те глоби съда ,цената ще е най малко 50 лева и тогава нека ни проверяват и глобяват адекватно и това трябва да бъде заплатено на лекарите от НОИ ,защото ние нямаме никакъв договор с НОИ ,за да изискват от нас и да ни глобяват те ,а още по малко да казват че 30% били фалшиви -като са фалшиви ще ви въведем заплащане за услугата и тогава ще имате правно основание да изисквате нещо и да глобявате .

А, най-после ще се намали щата на НОИ и в ТП с въвеждането на електронен болничен лист. Аман от служителки със средно общо образование застанали зад гише да обработват болничните листи. Поне да имаха някакво медицинска образование /

за никои не е таина че около з0% от болничните са фалшиви.одобрявам идеята да има контрол.много лесно се хващат,стига да има желание.

за никои не е таина че около з0% от болничните са фалшиви.одобрявам идеята да има контрол.много лесно се хващат,стига да има желание.

Ами ето резултата от делегираните бюджети. На болниците се превеждат 65% от парите. При това положение за тях не е изгодно да лекуват. Като искате здравеопазване трябват пари, а с делегирани бюджети толкова... Който иска повече да ходи и дига скандал на НЗОК.

И Митрева и Борисова са едни алчни пенсионерки, които вместо да стоят в къщи са решили да превъзпитат българския народ. Каква реформи ще правят тези бабешкери, когато и здравната и пенсионната система са сбъркани изначало. ДОКОГА НИЕ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИТЕ И ПЕНСИОННИ ОСИГОРОВКИ НА БОРИСОВ И ЦЯЛАТА МУ АРМИЯ ОТ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. Не е ли крайно време всеки лично да си плаща за това което потребява ?? ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ОСИГОРОВКИТЕ НА ТАКИВА КАТО БОРИСОВ ??? МИГАР ТЕ НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СТОРЯТ ТОВА. Не е ли крайно време със закон да бъде забранено на пенсионери като Митрева , Борисова и г-н Аню Ангелов да заемат държавни длъжности, а ако решат да работят в частния сектор собственика на фирмата наел ги на работа да плаща за тях с пъти по високи осигоровки . НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ СЪС ЗАКОН ДА БЪДАТ ОТДЕЛЕНИ ПЕНСИОННИТЕ ОТ СОЦИАЛНИТЕ СРЕДСТВА. Не може повече да плащаме за пенсионно осигоряване а парите ни да отиват за социални помощи на роми, размножаващи се безпроблемно като хлебарки и живеещи волно като птички със събраните от нас средства за пенсии. ТЕЗИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА СА УДОБНИ ЗА ПРЕЖДЕУПРАВЛЯВАЩАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ КОЯТО ДО СЕГА НЕ Е ВНЕСЛА НИТО ЕДИН ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО. Хармонията между управляващи и опозиция е очевадна. ВРЕМЕ Е ДА СЕ СМЕНИ НЕ САМО ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА , НО И СИСТЕМАТА, КОЯТО НИ ОГРАБВА ТОЛКОВА НАГЛО И БЕЗПАРДОННО.

ВРЕМЕ Е ДА СЕ СМЕНИ НЕ САМО ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА , НО И СИСТЕМАТА, КОЯТО НИ ОГРАБВА ТОЛКОВА НАГЛО И БЕЗПАРДОННО-ВРЕМЕ Е ДА СЕ ХВАНАТ СОПИТЕ!

Сега вроятно ще разкрият отдел за разкриване на фалшиви болнични листове с директор,секретарка и тлъст щат....

ЗАЩО ТЯ/ ХР.ХРИСТОВА/ ВЗЕ ВСИЧКИТЕ ПАРИ ОТ ОТПУСКИ /30 000ЛВ / ,А ЗА ХОРАТА-НЕ МОЖЕЛО...??? ПАК СМЕ ПО-РАВНИ ОТ РАВНИТЕ,НАЛИ... ЛЕСНО Е ДА СТЯГАТ КОЛАНИТЕ ДРУГИТЕ,ЗА ТЯХ НЕ СЕ ОТНАСЯ...ОТРЕПКИ СА И ТЕЗИ....МНОГО ЖАЛКО,НО ФАКТ !!

Г-жа христова бе избрана лично то Господин Борисов и ще помогне да се въведе ред и в НОИ! Самият той извади България от кризата, а сега предстои да станем челна европейска държава!

Абе,ти птицо красна нали си изчезнал вид!Таяли докторица ви довърши ДОДО вида,а?Или само теб оставиха да викаш колко са велики,зар ако не викаш..айде,лекарска грешка,а?Или си щерката на ББ или племеница?А може да ти е вповече бутиковия анфитамин ,а?От миналата пратка дето не я хванаха!Нещата са брутално-цинично ужасни тая Борисова е един от палачите на българския народ!

АБЕ Я ПЪРВО ДА СИ ПРОВЕРЯТ ТЕЯ ИЗВЕТРЕЛЯЦИ КЪДЕ СА НИ ПАРИЧКИТЕ ОТ ОСИГУРОВКИТЕ ПЪК ТОГАВА ДА ПОГВАТ ДОКТОРИ И ТЕМ ПОДОБНИ

Изпипан надлежно болничен, па макар фалшив не може да се унищожи! Вервайте ми, Личните лекари ще си ги изпипват на книга т.е да е жива и здрава писалката, пък вървете ги проверявайте!!!

Фалшив болничен значи, че имаме замесен лекар дето го издава. Не знам как ше се проверява, но одобрявам. Стига далавери, стига злоупотреби. Почти не съм ползвал болнични та не съм на ясно със схемите ама българска му работа - аванта да е. Като не е пари да е поне болничен. Не само от страна на лекарите трябва да се търси отговорност но и от ползващия фалшив болничен. То си е не само документна измама и неправомерно източване, а си е и организирана престъпна дружинка - корумпиран лекар и пациент вероятно негов близък или приятел.

От 20 години работя, за първи път вземам болничен!Уверявам те дори и някъде да има такива те са единици!Такова писане и описване пада, свят да ти се извие!

Поредната пълна глупост! Как може да е фалшив болничен, който е издаден по надлежния ред и отговаря на всички изисквания? И как наистина смятат да разберат дали болничният е предоставен правомерно на служителя или не? Тези неща в публичния регистър няма как да се видят. Според мен просто се симулира дейност, без да се държи сметка за реалността и за последиците.

Така трябва да е , щом работодателите се пишат за хитри , нека да плащат първите 3 дни , защото масова практика беше от 10 г. и повече не даваха отпуските на хората - ЕКСПЛОАТАТОРИ, ДА МУ РАБОТИШ И ДА МУ СЛУГУВАШ НА ПО ТЪП И БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ , И НАКРАЯ ОТПУСКА НЕ ТИ ДАВА , ДА НЕ СИ МУ РОБ. превърнаха ни в крепостни селяни. Плащайте сега първите 3 дни да ви дойде акъла.

Хей, народе, ти стани първо работодател, мързел такъв, наеми помещения, поизведи нещо, търси кредити, пазари, плащай за какво ли не, недей да спиш нощем, затиснат от задълженията си за утрешния ден, намери си кадърни работници / те ги няма, избягаха, тук останаха полуграмотни турци и цигани/ направи си бюджет за годината, който държавата да ти развали с тези непредвидени и приети по средата на годината вид санкции, па тогава, драги, да те видим дали така ще мислиш !!! Толкова си далече от ИСТИНАТА!

Като ти е толкова трудно да изпълняваш изискванията за работодател, не ставай такъв. Работникът не ти е задължен до гроб да работи без почивка и без нормална заплата.

Ми то много лесно, бе пич! След като не искаш да ти работят "турци и цигани" върши си цялата работа сам. ПОзнавам такива хора - занаятчии, които си имат работилница в гаража и сами си правят всичко (с регистрирана фирма и всичко както му е реда). Преценили, че не могат да издържат наемни работници и си работят сами. А ти като искаш да си едър бизнесмен и наемаш хора, ще спазваш първо законите и ще им осигуриш всичко както си му е редът - от отпуските до редовното изплащане на заплатите - а после ще си купиш яхта и ще си вземеш нова любовница, на която да купуваш маркови парцалки. А ако не можеш да устискаш нито на първото, нито на второто заебаваш бизнеса и ставаш наемен работник - нали само с турци и цигани се конкурираш, веднага ще те наемат. Законите са да се спазват изцяло, а не само колкото на някои им изнася.

Ти който се кефиш на това как правителството е прецакало работодателите нещо ни си наясно по въпроса.Да донякъде го отнесоха работодателите без да са виновни но най вече го отнесоха работниците.Когато работника отиде с болничен за 3 или 5 дни в повечето фирми основно в малките насилени места работодателя къса болничния и тези дни са от отпуската на работника.Особено тежко и горко на майките с малки деца

ТИ ЩЕ СИ ТЪПИЯ И НЕОБРАЗОВАНИЯ В СЛУЧАЯ !!! и КАТО МУ ИЗЛЕЗНЕШ ДВА/ТРИ ПЪТИ В БОЛНИЧЕН ЩЕ ТИ БИЕ ШУТА НА БОРСАТА И ТАМ ЩЕ СЕ РАДВАШ НА 128 ЛВ МЕСЕЧНА ПОМОЩ !!! УРА !

Това че народа си е тъп - така е.Работя в голяма частна фирма, осигуряват ме на 340(на по малко няма как), и какво?????Като излезна болнични...Та аз с бронхопневмония идвах на работе, че имам и дете и наем....

Овце сте страхливи,има закони на тук една кака и късали болничните,как ще ти къса болничните това е унищожаване на офицялен документ,веднага инспекцията по труда или като не иска да плаща болнични да ти плати дните с надница все едно си била на работа,каква отпуска отпуската е право не задължение без твое разрешение неможе да те пуска в отпуска освен в определени случаи предвидени в КТ,ама съм сигурен,че той незнае за тях!Престанете да бъдете роби и си търсете правата,уволнява те на съд веднага за работниците делото е безплатно искаш възтановяване и обещитения и като се бръкне за разноски по делото за обещитения,за осигоровки като те възтанови,другия път ще се замисли преди да къса и да уволнява,амасте овце и в това е проблема и затова ви мачкат!

Питам се колко време госпожата е работила в частна фирма - нито ден предполагам, защото в противен случай щеше да й е ясно, че там се отсъства само ако наистина си доста зле. Държиш ли да си запазиш работата няма начин да си през седмица в болнични без причина. Та да вземат да обърнат внимание на работещите в бюджетната сфера, които така или иначе се издържат с нашите пари, а не да товарят бизнеса с още нови и нови плащания, без привидно да увеличават данъчната тежест.

Като не си знаеш правата,ще работиш докато умреш на частника име една книжка викат и КОдекс на труда там пише разни работи,търси си правата исковете за трудови дела са безплатни за уволнения работник или служител!Като го разтресеш частника да си бръкне в джоба ще си промени мирогледа за пристацията на труд и това как се уволнява просто така,щот ни се иска!

Заради някои, дето злоупотребява с едикаквоси - ВСИЧКИ СМЕ МОШЕННИЦИ! Вменената вина - това не беше ли комунистически похват, да се държат масите верни на Партията и Родината?

Казаното от Министъра е вярно - в момента моя позната е на море с внучката си, докато е в болнични. Не че няма болести, но кой работещ е напълно здрав.

Стига глупости. С тендовагинит или други ортопедични болести може да се ходи навсякъде дори е полезно за някои болести и морето.Като е с такова заболяване на легло ли да стои.Докато сме толкова прости и се хващаме на всяка лъжа на управляващите ще ни яхат както на тях им харесва

много правилно зачото вземат болнични без да са болни за да чодя тук и там нека да има проверка зачото в болничния има режим на болния. имат право да проверяват в качи .маики вземат че децата ца болни и чодят в цафенетата с тяч а били болни зачото болничния за дете се плача 100 % да се проверява. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

При сосциализма беше "Всичко в името на човека, всичко за благото на човека". Днес е "Всички зависим от бизнеса. Всичко в името на бизнеса". По-рано ни хранеше Партията, сега-бизнесът. Май наследството на социализма е по-голямжко от официално споменуваното.

Първо - щом НОИ е одобрил и изплатил болничен лист, то БЛ НЕ Е фалшив - та нали самата институция го потвърждава като го изплаща! По-точното описание е НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН или НЕ-отговарящ на истинските обстоятелства, не и ФАЛШИВ! Фалшив е мозъка на оная каракуда по-горе. И второ, как пък никой не поясни, че такова животно ТРИ дневни заплати + осигуровките върху тях, макар и 70%, просто НЯМА от къде да дойдат - работникът отсъства, а работодателят вади и му плаща надници/заплати - та от къде да дойдат парите, след като НЕ СА отработени и насреща няма нищо предоставено/престация/ - труд, продукт или каквото и да е. Тия смахнатите от НОИ и цялата тъпа пасмина от НС и МС сигурно с кеф биха вадили като работодатели собствени средства, та да ги дават на липсващите по болест работници?! Това е то - социализъм и комунизъм - не работиш, но получаваш цели 3 дни! Искам и да припомня, че държавата е НАЙ-големият престъпник и НЕОСИГУРИТЕЛ : по закон /КСО/ тя трябва да прави трансфери в размер на 12% доосигуряване във фонд Пенсии за всеки работещ и плащаш ДОО - някой да е разбрал, да има някакъв отчет за тези пари - това дали ефективно е направено през 2008 и 2009 година? Сигурна съм, че и стотинка не е платено, но нейсе - болничните са най-големия проблем; оправихме НОИ с 50-60 млн.лв. И защо никой не отчита напълно ненужните и измислени фондове ТЗПБ и ГВРС, където ежегодно остават стотици милиони лв., които се топят като лански сняг нейде... Само от там има излишъци, които биха покрили болничните, че и от горе, но нали се сещате, че трябва ударно да се харчи. Нищо ново и различно от Станишевото време; само името е друго, манталитетът на управление - същия.

Абсолютно си прав!

Ще плащаш чадо ще плащаш,вас ви се иска да ви работят ако може 24 часа да давате 240 лв. и да не плащате никакви осигоровки,да карате Джипа,да пазарува женави в Париж,да лупате 18 годишни маникенки по хотелите и да върви лайфа....ама няма да стане точно така,даржавата си затваря очите за много неща,защото ако трябва да се спазват всички закони и разпоредби бая дълбока ще трябва да си бръкнете в джоба.....така,че "не вий мутробизнесменски представителю",а плащай!!!

На теб и 240 лв. не бих ти дала , та шанса ти е някоя социална програма

И как по-точно ще разберат дали са фалшиви, ако служителят отсъства? Вкъщи ли ще го проверяват дали лежи болен?

Ами то това е варианта, да ходят да проверяват дали ти е червено гърлото, имаш ли разстр-во. Иначе фалшиф болничен как се хваща.

Тая баба защо не се скрие, да вземе да върне парите за ония отпуски и да си ходи на една средна пенсия...

Йес !!!