ЕС: Гърция до 20 април да покаже реформите

Гърция има срок до 20 април да представи списък с приемливи реформи в замяна на последния транш от международната помощ, пише германски вестник.

Обратно в новината

Коментари - ЕС: Гърция до 20 април да покаже реформите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опорните точки на съвременния неолиберал:Горките добри западняци и алчните гърци. Я да видим какво казва дядо Славейков преди много години ама сякаш сега го е написал Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи.

Поредният кьорфишек за "злите" гърци, уважаеми съфорумци. Един експерт, който преговаря за дълга, няма зор за който и да е транш. Зорът и ролята му е единствено да стигне до споразумение. Елементарна логика. Но, естествено, никъде няма да се публикува на български и отговорът на гръцкото правителство, гласящ че "ако се публикуват протоколите на EuroWorking Group ще се види че реалността е напълно различна от твърденията на публикацията". Така, че топката е у еврочиновниците. Ако толкоз им е писнало от "нахалните" гърци, ето, имат картбланш да покажат колко са нахални, като публикуват протоколите и докажат твърдението на вестника. Също така, гръцкото правителство призова този реакционен вестник да се извини за провокативната публикация.

И тъй като заглавието говори за реформи, нека спомена индикативно само две от най- последните новини, които също няма да ги видите публикувани на български: -1. Въвеждат се отново със закон колективните трудови договори, премахнати от тройката. -2. Започва съдебното гонене на около 5000 богаташи за доказани неплатени данъци в размер на около 3 милиарда евро. Е, са спомена и това, че според прясна анкета 82% от гърците са горди за външната политика на своето правителство. Ето защо ще повторя: -Който се притеснява за Гърция, нека се успокои. - Който пак не се притеснява, е абсолютбо прав.

Радвам се, че виждам един щастлив човек. Наистина ти желая щастие и успехи както на теб и цялото гръцко правителство. Все пак е Великден, защо да не пожелаеш на комшията си щастие, друг е въпроса какво ще се случи.

за всичко е виновно узото ...

Според мен от ЕС нарочно са избрали тази дата! Явно искат да им покажат, внимавайте или ще се наложи да гладувате!!!

Вън Гърция от Еврозионата! До кога ли ще ги търпят там другите членове.... Егати търпението :) Но не е луд този, що яде зелника ....

Най ми е забавно когато някакви голтаци се вземат на сериозно и почнат да викат ,,Вън Гърция от еврозоната " Доста е смешно след като въпросните цървули дори не са членове на валутният съюз и едва ли някога ще бъдат.

Ако на гърците се правят такива отстъпки, а всички в ЕС имаме еднакви права и обвръзки, тогава защо да почнем и ние така? До подобни мисли ни докара Европа с безкрайното си търпение спрямо един хитруващ, но мързелив народ. Така Европа само създава впечатление, че се прилага двоен стандарт. Пуснете водата на гърците и да се приключва веднъж завинаги.

...щом един гръцки комунист я прави на глупава с петнайста поред отсрочка. На всички е ясно, че маляките нямат никакво намерение да връщат дълговете. Ципрас иска да смуче наготово и нищо друго не го интересува.

За финансовата помощ отпусната на Гърция- ето къде е заровено кучето! Тука вече падат маските. В едно интервю за френския тв Canal+, Строс Кан казва (разбира се преди случката в хотела) , че г. Папандреу е водил с него разговори за заем от МВФ през Декември 2009, а според журналистическо разследване през Юни същата година е имало такива разговори! Изборите в Гърция, бяха през Октомври. Новото правителството, демонстрира изненада от лошото финансово състояние, но категорично заявяваше, че няма да взима заем от МВФ заради тежките условия, които предлага (макар,че беше членка на фонда от 60-те год., и можеше да вземе заема с 2,5% лихва). След много и продължителни консултации в ЕС се стигна до това творение финансова помощ за Гърция. В какво се изразява тя накратко. Необходимата сума от 110млрд. за преодоляване на кризата в Гърция се осигурява от МВФ, ЕС и ЕБ. Тя се разделя на части и всяка част се отпуска във вид на заем с лихва 5,5% (става въпрос за лихварски заем от който всички печелят) и при изпълнението на определени условия. Много важно е и условието, че Гърция не може да взима заем от трети страни! По това време Германия взима заеми от свободния пазар с лихва 1,2- 1,5%. Разбира се първо осигури изплащането по военните доставки, които висяха и обезпечиха изплащането на договора за подводниците и закупуване на муниции... Оказа и невероятен натиск за продажба на изтребители Юрофайтер за над 4млрд. евро. Франция си осигури плащанията за над 2млрд. за фрегатите, които Гърция ще получи. Излиза, че достигането на Гърция до ръба на фалита не е било тайна за някои, които са печелили добре. Запазването на скъпото евро (което е изгодно само за Германия, Франция и разбира се САЩ) е за сметка на запазването на целостта на ЕС, което ще струва на страните на общността, затягане на коланите до задушаване, но ще даде глътка въздух на порочната Система.

Абе будла, как ще спечелят германците, като гърците не върнат нищо от заема? Дори и без лихва да им дадат заема, нали ще трябва да върнат главницата. Биха спечелили германците, ако гърците са читав контрагент и си връщат заемите на време. Ама ако са читав и гърците щяха да си вземат кредит без посредник. Германия си слага главата в торбата заради Гърция и пак неблагодарност. Но това ще свърши един ден и този ден не е далече.

Алексис Ципрас иска по-скоро да привилегирова увеличаването на приходите чрез лов на всякакви лоши платци към държавата.А парите на тези платци са в евробанки,затова подскачат.Нашите са същите- справка за това е диска,който още крият-за влоговете в швейцарски банки.И пропагандират- не правете ,като гърците за да не стане това и у нас.

Защото като изпълнят предписанията на кредиторите, гърците ще осигурят 100% вземанията на кредиторите. Пък те нека си вземат другите пари, дето мислят, че могат да вземат, като си вземат другите пари /от европейските банки/ да увеличат пак заплатите със задна дата ако искат. Ама вече повече от 5 години въртят всички в Европа, така ще направим, иначе ще направим. Пък като не им харесва на гърците, ами да спрат да искат кредити. Правят паралелна валута драхми, плащат на работници и пенсионери с тях и полека лека икономиката им минава на драхмата.

срокове за реформи? В това време гърците си раздали великденски бонуси...дори на тези които са напуснали работа до 12 месеца назад....

Да сме живи и здрави! Това е най важното!За византийците не се кахърете-ще им наливат пари и ,ако трябва и сиртаки ще играят.Без Гърция не могат-те са фактор на Балканите!

Датата не е случайна. На 20 април е роден най-великия водач на всички времена! Ако не изпълнят директивата - край с Гърция! А може и да и се случи нещо като в Югославия!

Много ще ме е яд, ако бастисат Акропола...

Гаргамел

И мене ши ма яд - дет та яд!

Пак ли? Докога?

Чета кооментарите и оставам с впечатлението, че повечето "червени кратуни" не осъжнават какъв точно е проблема с Гърция. За тях, проблема са някакви заеми и някакви лихви, наложени им от злия запад.

И тук за КТБ всички се правеха,че не знаели че кацата е без дъно. Сега и тези банкери се правят на ощипани моми,че гърците ги излъгали. Истината е ,че са си правели други сметки заедно с тогавашните гръцки политици и тези сметки сега могат е излязат криви и някой ще трябва да плати всичко

Браво на гърците - най - после някой да покаже среден пръст на лихварите.И Христос е казал - вън лихварите от храма!

Много знайш ко е казал Ицето...кот ти напишат и кълвеш...кът кротушка си

Някой трябва да потърси отговорност на Меркел за налетите средства в Гърция като от самото начало беше ясно, че няма се възвърнат

Гърция никакви реформи нема ви представи, но вие сте палячовци и ставате за смях вече...ами помолете и се

Пред гърците има вече само два варианта-или затягат коланите и започват да живеят според това което изкарват,и остават в ЕС и Еврозоната.......Или ги изхвърлят от Европа и Еврозоната и връщат драхмите-при този вариант всички губят.....Европа се отказва някога да си върне парите,наляти в Гърция,гърците разбират що е то хиперинфлация.....МВФ и САЩ също пият една студена вода за гръцките заеми.......:-)

Аз бих казал: Или стават послушковци и правят това което им кажат боговете от еврейския съюз, или отиват при непослушковците..

Аз бих казал, че си червен б.о.к.л.у.к.

От 1995 до 2014г. или за 19 (ДЕВЕТНАДЕСЕТ) години, средният годишен бюджетен дефицит в Гърция е 7,5% от БВП. При БВП на глава 17 500 Евро, това ще рече, че 19 години подред държавата е харчила средно по около 1 300 Евро на глава/г повече отколкото е изкарвала. Е, не знам какво унизително има в това, че кредиторите ти искат просто да им кажеш, че повече няма така да правиш. А и не виждам как ако се намалят държавните заплати с 2-3 000, а пенсиите с около 1 000 Евро на година гърците да сменят зехтина с маргарин и да заживеят без топла вода или в кашони. Просто трябва да се приземят отново на земята, защото не е нормално Европа (т.е. и ние башка) да плащаме на някой гръцки селянин да НЕ отглежда кози.

Разберете едно! Проблемът на Гърция е не толкова, че имат вече голям дълг, а че им трябват нови пари или дългове за да си запазят стандарта и въобще държавата и администрацията по схемата с която е функционирала до този момент!

При фалит Гърция печели отсрочка от плащането. Обаче германците губят колосално. Защото и тези 240 милиарда и доста други са от германски банки. 2008 г. ще им се види като разходка. Още по тежко ще им бъде на германците при: връщане на драхмата, излизане от ЕС. Гърците го знаят и се пазарят "като таксиджии". Гърците не са казали, че няма да си върнат заемите. Просто искат достойни условия - незаробващи лихви, запазване на националното богатство от разпродажба на безценица. Много ли искат ? И още - т.нар. "германски банки" изобщо не са германски, владее ги съвсем друг етнос. И с него се пазарят гърците, все пак не са губили война.

Г-Л-У-П-О-С-Т-И

Чшшш батка, гърците не са взимали дълговете от българска, измамническа кредитна компания при плаващи и неясни лихви, а са взимали заеми с ясно съзнание и при кристално ясни правила! За какви достойни условия говориш не знам, ама ще ми е кеф да дадеш пари на комшията назаем и той да не ти ги връща живейки в пъти по леко от теб!!!

Много бъркаш. При фалит на Гърция, германците няма да усетят НИЩО. Те вече са ги отписали, тези пари. Еврото вече е отразило фалита на Гърция. Гърците, обаче, ги чака падане в бездата. Защото, то сега хазната им е празна. След фалита, няма да има кой да им даде ЕДНА БОЖА СТОТИНКА. Това значи ТОТАЛНА КАТАСТРОФА, без заплати в държавния сектор (25% от заетите), без пенсии (20%), с 25% безработица, фалити на болници, затварянв на училища и градини, спиране на функционирането на цялата адинистрация, общинска и държавна, военни и полиция без заплати. И това ще бъде само първата вълна. След това, цялата икономика се срива (в рамките на месец-два), защото няма кой да купува, да си плаща сметките, да си плаща данъците. Банките фалират също, защото вноските по кредитите спират. ОБЩЕСТВОТО СЕ РАЗПАДА. ТОВА става, ако Авантакис не вкара до една седмица плана за реформите, такъв, какъвто го иска Европа. След това, 'комунизъм' ще бъде мръсна дума за 50 години там. Както вероятно и 'достойнство'.

Сутринта ли да ги представи или привечер? Кога ще е по удобно! Апропо, кога най-накрая в ЕС ще започне анализ на резултатите от предоставената помощ? Сметката все пак е над 300 милиарда. Загасени лампи ли предлага ЕС или нови транспортни самолети с пачки.

Проста аритметика. По програмата стартирала 2010 за 240 милиарда евро предстои евентуално, ако гърция представи реформи, да изплатят последния транш от 7 млрд. Извод: на тия им трябва 240/5 години. По 50 милиарда кредити на година за да да си поддържат стандарта и да не фалират.На гърба на германеца. Тиа германци големи будали :). Но май и те са си направили тая сметка и 50 на година са им се видели множко.

Гърция ще покаже реформи, ама друг път. Реформи и революции се правят от богатите, когато решат да се реформират по революционен начин. След което революционерите го отнасят, а реформаторите (богатите) започват да подготвят новата революция. Вечният кръговрат на двукраките.

Гърция може и да фалира,но вижте как до последно си отстояват интересите.А нашите мърди като им наредят нещо го правят като слуги-спрете Южен поток,спираме го,спрете си реакторите -спираме ги,приемете тези квоти за износ-приемаме ги.Защо Гърция може да държи на нокти всички в продължение на години,а ние само да парадираме,колко сме "придвидими като партньори" и в същото време да сме ликвидирани като държава?

Имаш ли отговор на този въпрос, защо гърците го могат, а ние не!

Защото сме горди и отговорни. Всички кредити съм си ги връщал. В кьоравите години и ние имахме кредитни милионери. Сега ако не си плащаш гориш и оставаш на асфалта. Вярно е, че с държавите не се прави точно така, но е подобно. за сведение Аржентина.

Възможно ли е християнин да не вярва в Христос! Европейската цивилизация е произлязла от гръцката. Римското изкуство е стъпило на елинското, доближило се е до него, Византия е продължение на Римската империя, а държавите от ЕС са наследници на тези две империи. Отделно, гръцкото лоби в света е близо до еврейското! Затова България се моли да влезе било в Шенген, било в ЕС, а на Гърция се молят да остане там.

Мадафакис ше цъфне и ще върже от дружбата с великият Савецки съюз, пардон Русия.

Гърците не искат да ги спасяват, германците ги молят, за да ги спасят! Да излизат от ЕС, насила хубост не става!

ми е интересно какво ще стане ако не си върнат заемите:))) Тия византийци са хитри и са го измислили.

До въвеждането на драхмата остава една малка крачка! След това нещата бааавно ще започнат да се оправят. Все пак манталитет не се променя бързо и лесно.

Гърците отдавна са решили да напуснат тъпия ЕС,те чакат реформи.Само ,за да задържат Гърция,не само,че ще им опростят дълговете,ами и безвъзмездно ще им отпуснат нови пари!

да не би случаино да имаш скрити гръцки жилки ?

Ей, голям напън на тия германци да спасяват Гърция, бе. Колко години вече, стана ясно, че Гърците не могат да платят, ама немците не, та не, ще даваме още заеми.

точно сумата но немците имат да плащат доста репарации от ВСВ.

Те са платени още 60-те години!

От ЕС са дърти к..ви,да им нямаш вяра. Пак ще развържат кесиите.

не е в състояние да осигури жизнен стандарт, какъвто имат гърците в момента, единственото решение да не задлъжняват повече е пълноценно събиране на всички данъци и намаляване заплатите наполовина.

Не им задавай такива сложни въпроси :)))

И така , Гърция печели макар и във фалит, а ние губим и то много. И колкото и да викаме ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ и колкото и снимки да има ТОЙ с канцлерката НИЕ ставаме все по-бедни,необразовани и все повече оскотяваме. Това е положението , дами и господa! PS Остава ни да слушаме Азис и да хапваме ирландска мръвка (60 годишна)

Някой друг ли ти е виновен, че си необразован и беден? Някой друг ли ти е виновен, че чакаш някой да ти дава? Целият свят може би ти е виновен?

Така е. Гърция ще спечели и вече отписаните 140 милиарда евраки, защото не си спази сделката с кредиторите. Ще им ги запишат отново като нищо.

едно упражнение от три пръста с главен действащ средния. Е и какво ще направят на византийците тъпите шваби, които се оказаха и МРЪСНИ ФАШИСТИ! Пък и САЩ нямат нищо против да праснат фрицовете заради положителното търговското салдо. СТИГА СА БОГАТЕЛИ! Редно е да дадат ризите си на беднит византийци!

Не ви щем печатаните тоалетни хартиики!!! Ние сме вече част от БРИКС! Дерзайте циониси-еврейогейове!!!

Венсеремос

хахаха ми ходи в брикс ве каруцар, не стои в еу-то, или си еврогеи :)

Не се опитвайте да променяте новината , а тя е : Гърция спечели от слепият слугинаж и недалновидност на т.нар. политическа класа в България. България днес наистина е в изолация . От съседните нам държави.Братски. Макар и ББ да се снима с канцлерката.

Глупости. България доказа, че вече не играе по сфирката на Масква и номерцата на Пу не вървят тук. Газпром вече не пише законите на България.

Явно ,че сте в час със сВирките. Именно това е проблема , че все някой като вас иска да сВири на чужд инструмент.

Ще го им покаже , как няма да покаже , и На 20 и на 21 и н 22 !

До 20 април гърците ще са построили "турски поток".

И ще заменят узото с газ и сиртакито с казачок.

Ази сакам Солунската Митница. Збогом.

Гърция няма повече да работи за Ротшилд, ще и дадат честен кредит или взема от БРИКС. 7 милиарда кредит срещу 50 милиарда дето ще се наложи да продаде на лихварите, те да не са луди и предатели? Когато вдигне данъците на мултинационалните компании, ЕС офшортките, ще събере пари за бюджета.

Какъв БРИК бълнуваш бе Саше. Стратегическите инвеститори се изтеглят от БРИКС заради кризата в Русия и ниската цена на нефта и зарази скандалите с Петробраз в Бразилия. Връщат се пак кам развитите страни, защото риска е малък, макар и печалбите да са ниски. Чети Саше чети, недей да пишеш само глупости.

Да минават на рубли

Къде е онази снимка на лошо гледащия Варуфъкис на фона на гръцкото знаме? Липсва ми.

Като ги гледам гърците как са се разтревожили....

Ципрас ще им покаже автографа на Путин};-))))))

Срещу автографа на Путя, дават заплати в ленинградската фабрика.

Дават и по една римска тога,а може и златен венец.

Ми да срещу автографа на Путин пари дават ,ама ти като нямаш такъв пак ще ходиш на евронивата с голямата евромотика да копаш.!.хахахв

Какво е това ЕС ?

ЕС е това което никога няма да бъде "Евразийския съюз".

Новата политическа формация, която ще извади Гърция от кризата се казва ПП ОЛЕЛЕ. Сегашните няма да изкарат до края на Май.

Ес е готов да отпусне спешни средства. Ама Ципракис иска сиртакис. Много им е миропомазана държавната олигархия сакън да не закъсат за евро...Ми нека ползват рубли щом еврото не хваща око...

как само звучи а -"Европейските партньори на Гърция са й дали срок"