Коментари - Реджеп Ердоган спечели балотажа и своя трети мандат като президент на Турция (снимки/видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През първите си два мандата Ердоган обираше плодовете на десетилетната прозападна политика на Турците. Сега с бързи крачки връща турците в блатото редом с блядовете

Понеже ми цитираш "блядовете". Вземи се поинтересувай колко получват и какво има по магазине им. И на какви цени. Нета е пълен. Ние, понеже сме велики в ЕС сме по-зле от тях.....сори

Нещо май номерът не мина. Или беше на косъм да мине. Колко да е на косъм - ами 3-4%. Но не мина. Ердоган открай време хич не е симпатичен на евро-атлантическата общност, колективния Запад, демократичния свят и там както още обичат да се наричат знаете кои. Обаче не могат да го бутнат. Опитаха с преврат. Той не само не успя, но и Ердоган много ловко успя да върне топката като използва неуспелия преврат като оправдание, за да си изчисти държавата от разни турски еквиваленти на сладкари, любители на козметиката и възпитаници на чуждестранни университети. След това решиха да му подрият икономиката и с всякакви борсови хватки успяха да сринат турската лира. Пак не стана. Турция беше ударена, но сега се изправя. Сега пробваха новия номер, който много добре приложиха на времето на Тръмп - пълна мобилизация на опозицията. Т.е. ако има и един глас за опозиционния (и удобния) кандидат, този глас трябва да стигне до урните. И почти успяха. От десетилетия насам Турция е на балотаж. Но и това не стана. Дори и с малко, турците успяха да надгласуват усилията на външните сили. И Ердоган пак е на власт. За ужас на "демократичната общност". За съжаление, обикновените турци плащат сериозна цена. И това е цената на свободата и независимостта им, а тя е определена от едни хора доста по- на запад от Одрин. И номерата няма да престанат. И номерата ще продължават. И ще продължават дотогава, докато същите тези хора на доста на запад от Одрин искат да разпрострат своето влияние и да присъединят Турция към империята си. Да, наистина, цената е висока. И не всеки иска да я плати. Далече по-лесно е да не мислиш и да оставиш мисленето на друг. Ти само да слушаш и да пригласяш. И да лапкаш. Като месирка. Ама само ти. Другите кучета ги яли. А и знаем как свършват накрая всички месирки, нали?! Но така не се гради държава, където Украйна и Русия сядат на (уж) мирни преговори. Така не се гради държава, на която ЕС плаща милиарди, за да ограничава разни потоци от изток. Така не се гради държава, която може да заяви на ЕС "Вашето мнение е важно за нас, но ние така искаме да живеем". С раболепие и слугинаж се гради държава, от която младите бягат. Гради се държава, която принадлежи на 1% от населението, които буквално газят останалите по улиците. Гради се държава, която за западните господари е територия, където се изпраща губернатор, а не посланник. Турците явно са направили своя избор. Ние явно сме направили нашия. А въпросът, който е важен за нас е "А можем ли ние да променим своя избор? Останали ли са ни сили за това?".

Можеш да си и по-кратък- аз съм руснак и искам Турция да заттва все повече в блатото. Разликите в Турция са видими- допреди 15 г САЩ и ЕС налуваха стотици милиарди, обучиха 3 поколения инженери, на които се дължи сегашния технологичен бум, но сега всичко отива у лево откакто се сприятелиха с Матушка.. същото става и с Китай, а и със самата Матушка. Когато си със лошия Запад- цъфтиш, иначе мъкаааа

Еее, като не дадоха на американците да броят резултатите от изборите така става - печели другият кандидат, а не този, посочен от сащ ! Защо така американците се провалят напоследък навсякъде ? Ама абсолютно навсякъде - след 2014 на майдана и зверствата на укрофашистите - нищо друго успешно нямат, Русия ги цака винаги ! Дали наркоманията и джендърството не изкараха отгоре най-големият отпадък и крещятата некадърност на всякаква евроатлантическа паплач си личи отдалеч ?

Гледах едно видео от Истанбул от вчера. Един дядо каза: Ние сме учени от деца, че имаме три дълга да изпълняваме - да гласуваме, да служим в армията и да плащаме данък. Не е за учудване, че на първия тур там активността беше 88%, а на втория - 85%.

Ами няма да и вменяват дълг да мислят и да са свободни я, активността е хубаво нещо , но няма по -лошо от активни идиоти, каквото си докарат и враговете не могат да им измислят. При семпло сравнение със съседите , през 2010 Турция имаше БВП на глава 3000 долара на глава повече от България , през 2021 , 11 години по-късно , вече българите имат 3000 долара повече от турците БВП на глава , да не говорим за девалвацията на валутата и безработицата. Само активен идиот може да преизбере човекът докарал ги дотук.

Само да сравня Турция и България за периода 2010 -2021. БВП на глава от население на Турция през 2010 -9 600 долара , а в България 6800 долара , близо 3000 долара по-малко от Турция. 11 г по-късно, БВП на Турция на глава през 2021 е 9500 долара , а На България за същата година 12 200 долара, т.е за тези години вече България не само изпреварва Турция, но е с 3000 долара повече. Такива ги забърка великия Ердоган и го нарича Века на Турция, докара дотам, че турците масово идват работят като общаци в строителството в България.

:))) Вярно. А българите масово тичат в Турция на пазар щото им е по-евтино. Даже в Одрин по магазините пише и на български ...

Именно , стигна се дотам , че турците чакат българските клиенти като богати спасители от постоянната криза и девалвация на лирата. Ердо нарича този упадък Векът на Турция, има идиоти, които го вярват.

Изненадах се от изказа на интервюираните млади турци. Далеч,далеч са от нашите младежи - със мнение мисъл за авторитета и просперитета на Турция., трезвомислещи. Много от нашите младежи са без мнение, безотговорни ю/като не гласуват,/ сякаш паднали от Луната

Нашите младежи ако не се друсат или пият, само псуват и тролят по социалките, а мечтата им е да са в ГДБОП да изпълняват мокри поръчки за некой лев, ако ли не 2ра мечта да са дилъри.

Е сега всички западняци могат да спят спокойно-война нема да има.Нещо грешно ли казах????

Когато американските подлоги изпълняват поръчки,като тукашните мекерета.

Забележително е това че първите думи на Ердоган след изборите бяха за единството на турската нация.А нашите политици само плюят опонентите си ,изпълняват поръчки на чужди посолства но не мислят за България и българския народ.След като в страната ни има партия която на митинги носещи разединение развява чужди знамена а полицията ги гледа мила,засмяна коментарите са излишни...

Така е - много русофилистици има у нас. Причината? Докато Турцитя бяха съюзник на САЩ, имаха военна база на САЩ, купуваха АМЕРИКАНСКИ изтребители, ние бяхме поробени от СССР

Е като поляк 33-та да се радва, че Хитлер е станал райхсканцлер.

Ами ти си просто неграмотен трол. Пилсудски е един от най-верните приятели, поддръжници и съюзници на Хитлер. Когато Пилсудски посещава Германия, Хитлер го посреща с невиждани до тогава военни и граждански почести. Когато Пилсудски умира, Хитлер обвява тридневен национален траур в Германия. Полша е и първата страна в Европа, сключила договор за ненападение военна взаимопомощ с Германия на Хитлер. Полша подкрепя исканията на Хитлер по отношение на Чехословакия и в замяна Хитлер й подарява Тешинската област, която Полша окупира през 1938 г. Четете я тази история бре!

Почти 85% избирателна ацтивност на втори тур!?!? Браво на турците! Спечелиха тайбрека с посолствата! Това се казва независима нация!

Независима, независима, колко е независима? Турски тирове денонощно порят към Европа. 8 милиона турци са в Европа. А и не са били ход руска окупация 80 години.

А как точно това, че не са били под окупация, е аргумент, че не са независими сега?

Показаха, че могат да мислят отговорно за страната си.

Скоро ще четем - Костадин и Ердоган откриват най-голямата джамия на Балканския полуостров в Света, но не толкова голяма, колкото джамията в Москва.

Привиждат то се написани неща. Да не прекипи кафето? Виж домакински те си неща.

Джамията в Москва,Е и? Като уважаваш мюсюлманите и те са ти верни.Във Франция като рисуваха карикатури на Мохамед какво постигнаха ?Избиха ги.Европа като не уважава никого и към нея така ще се държат.

Пак са пълни с джамии.

Всеки странящ от лефтисти и извратени е, аКо не добро, поне по-малко зло.

Хсасане,, дежурният копейкар, понеже повдига темата за рецесията в Германия и фалитът на САЩ. Знаеш ли колко приятели и роднини имам във "фалиралият запад? Във путкинския рай, нито един, освен Стивън Сийгъл и Жерар Депардийо, за да спестят данъци.

А да мислиш можеш ли

Добър или лош, резултатът е напълно очакван.

Но като цяло - добър ...

трябва на България, да мисли за България и българите......като Ердо!

Тоест Ердо - президент на Румелия, тоест България? Извадете чалми и фесове от гардеробите на дядовците си

Едно си баба знае, едно си баба бае, та и ти като баба.

Шило

Боце е спокоен. ркадашът му спечели. При зор, може да бяга на първо време в Турция.

Застъпи на смяна, а?

Шило

Закъснях ли?

За вас не знам , но аз познах и победителя и дори разликата с която ще спечели - с 0.5% грешка.

Преди време изтече, че Волен Сидеров и Атака се финансират от ДПС. И винаги правяше впечатление, че те против ДПС не говорят. Говореха много против турците на ниво нацизъм, но против ДПС - нищо. Сега почитателите на Възраждане се изявиха като на големите туркофили и почитателе на Ердоган. То не са празници, то не е ликувяне. Очевидно е, че Възраждане е поредният, антибългарски проект на ДПС и турските служби МИТ. И тъй като нашите служби са руски подлоги, вместо да се занимават с разследване на предателите като Възраждане се занимават с компромати срещу български политици.

По твоята логика, тези които са за Ердо са туркофили? Логически следва, че тези които са за опозицията са туркофоби. От друга страна, ако приложим твоята логика, ще излезе, че след като умнокрасивите очевидно се вълнуваха и подкрепяха единия кандидат в Търция, то те са агенти на МИТ. Да не говорим ,че по сидерово време Ердоган и ДПС бяха в очевидно лоши отношения и у нас или не гласуваха турците или против Ердо.

ДПС беше станала маргинално и беше отпътувало в реката. На ДПС им трябваше предател като Сидеров, за да наплашат турците, така ДПС си затвърди позициите и печели все по-голям процент. Много добре помним, че Сидеров играеше ролята на страшният нацист. Сега подобна роля се играе от Костадин Костадинов - същите стойки и чупки, каквито правеха Хитлер и Мусолини. Добре са усвоили тактиките на фашистите, дори да не изповядват тяхната идеология. Достатъчно е да съберат лумпените и да поддържат аурата на нацизма, за да плашат малцинствата. Или с други думи предателска-българофобска сган!

Пълни лъжи.Атака искаха забраняване на ДПС

Раздаваше играчки и пари ..?? А още не са свършили изборите напълно?? Е това е демокрация.

Не, демокрация е това да гласуват 85 процента от избирателите, както стана там! А не като у нас с 35 процента избиратели мършите да управляват...

Ердоган и Орбан единствените управлявящи ,които гледат националният интерес.Всички други ходят след гъза на американските окопатори.

Българофоб Повръща ми се от вас! Заминавай за Анадола да те порят черкезките манафи там

И какво общо имат изборите в Турция , с 4-те безплатни военни бази у нас ? А - извинявай ... ти пишеш от Киев .

ТАЗИ СУТРИН В УКРАЙНА ПРАЗНУВАТ ПОБЕДАТА НА ЕРДОГАН ... МАСОВО ГЪРМЯТ КЛИМАТИЦИ ОТ РАДОСТ .. А КЛИЧКО ЗАКЛЮЧИЛ ВРАТИТЕ НА МЕТРОТО .. ЗА ДА МОГАТ УКРАИНЦИТЕ ДА ПРАЗНУВАТ ПО УЛИЦИТЕ НА КИЕВ

Доколкото разбрах, спечели гблагодарение на 5-те % на отпадналия крайно десен кандидат.

И защо да правим такъв извод, след като и първия тур имаше такава разлика между двамата кандидати? По-скоро избирателите на отпадналия са имали слабо лвияние върху вота. Тези механични борове които правите, никога не работят.

ХА-ХА-ХА. ... ЛИЧИ СИ ЧЕ ЕРДОГАН Е СМЕСИЦА МЕЖДУ АРМЕНСКА БАБА И ВИЗАНТИЙСКА ПОМАКИНЯ ОТ ЦАРИГРАД .... ВЕДНАГА СЛЕД КАТО РЕЗУЛТАТИТЕ БЯХА ОБЯВЕНИ .... ЕРДОГАН ИЗКАРА НА МИТИНГИ В ИСТАНБУЛ И ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ 2 МИЛИОНА ТУРЦИ .... И ОПОЗИЦИЯТА НЕ МОЖА ДА ПОЧНЕ МАЙДАН :)

ВСИЧКО КОЕТО Е ЛОШО ЗА ТУРЦИЯ Е ДОБРО ЗА НЕЙНИТЕ СЪСЕДИ ... А ДНЕШНИТЕ ИЗБОРИ ПОКАЗАХА ЧЕ ТУРЦИТЕ СЕ РАЗЦЕПИХА НА ГРАЖДАНИ И ДИВИ СЕЛЯНИ .... САМО ПРИ ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС АХ-МЕД ВСИЧКО Е ОБРАТНО .... ПОНЕЖЕ Е РОДЕН КАТО ГРАДСКИ ЦИГАНИН ... А ИМА МАНТАЛИТЕТА НА ДИВ ТУРСКИ СЕЛЯНИН :))

Ти даже не си прочел къде е роден Доган.Ама пусто четене,не е като срането лесно.

Верно копейки получават да пишат по форуми и паланки , хаха , какви идиоти ...

Я дай определение за къса пишка! Да ти напомня, че всичко над 10 Санта е женска лакомия! И на Асен, колко му е дълга?

Ясно,още един късопишков се засегна.

Дай определение за къса пишка! Да те видим! Нали си много ербап?

Ами твойта.

Марко Травалио. Споделяме го без редакторска намеса: Мислехме, че украинското правителство няма нищо общо с нацистите, освен в пропагандата на Путин. Тогава Зеленски, във видео-връзка с гръцкия парламент, доведе един нацист от батальона Азов (обучаван във въоръжените сили на Украйна). Видяхме и стотици други да излизат от стоманодобивната фабрика в Мариупол с техните нацистки символи и татуировки със свастики.

Тъпан,в Индия свастиката е навсякъде-по храмове,по улици,по врати на сгради, даже съм виждал по чувалите с ориз,които разнасят.Сигурно са нацисти.Путин какво ги чака?И кой го еве Марко Травалио,или Серджо Кавалио какво бил казал?Тия цитати от бузите си ли ги вадиш?

А в Германия?

Шило

Искаш да кажеш, че в подземията на Мариупол са били индуси, които са радикални будисти?

Примката около САЩ се затяга! Почва гърч

Не е .Тя драпаше да е в Нато за да не я напада Русия , така че днес примката е на врата на Путин и на Ердоган - беднотия и емиграция

Имиграция има навсякъде и САЩ също не са цъфнали и вързали. България не е много по-добре от тях, та се чудя какво се пениш.

От 9 милиона, останахме 6 И продължаваме да копаем надолу. След 33 години под американско робство, сме по малко от сърбите, за първи път в историята. Вече ни се подиграват

Увеличава се при управлението на проруските червени боклуци

Пак да попитам? Като е толкова хубава демокрацията, защо в армиите няма демокрация, а само: Слушам и изпълнявам! А? И защо като е толкова хубава, Зеленият забрани опозицията и остана само неговата партия? Къде е демокрацията?

Демокрацията е в Русия.Там в армията е много демократично.Ториш украинските кални степи,безплатен Груз 200.Слава россии.

Хахахахах Нов удар срещу Хамерика и скоро само в Колорадо ще определят, вън гаден световен тумор !!!

Турските съседи от 20г боледуват от същата болест, от която и България си боледува от 140г - руския тумор!

Ха ха ха ха Добре, че беше Ленин и СССР, иначе Турция изчезваше от картата след първата световна. Не казвам, че е добре, но от гледна точка на Турция, трябва винаги да се държат с Русия, както и България

Я изброй колко руско-турски войни е имало?

Демократите газ пикаят!!!

Откак Ердоганова Турция нещата отидоха у батака, както става всеки който се е подлъгал да дели софра с руския притворен мазен елит

Диктатурата е мамата си трака. Едно цяло поколение е родено и станало на 20 години по времето на един диктатор. Нищо, сега ще станат на 40 след още двадесет години на управление от страна на Ердоган.

Няма нищо по хубаво от диктатурата! Всичко останало води до изчезване на държавата!

Честито на (не)печелившите! Почивките и омотите в Турция ще са все по-достъпни за купувачите от България!

Още един пирон в ковчега на САЩ

Бахти руските комплексари! Матушката беше употребена и изхвърлена като мръсна кучка от Китай, истинския подбудител на руското затъване, вие навсякъде само американци виждати! Аве бляд, американците три пъти ви спасяват, как може да сте такива промити мозъци?!

Русия, Покрайна и Беларус, ще станат велика сила, диктуваща събитията в света

Доста грохнал ми се видя. Дано си изкара мандата.

да бъде бодър като младежа Дън, Бай Дън.

Демокрацията и свободата в Турция загуби! Демокрацията да изразяваш свободно възгледите си религията и изобщо да казваш неща без да се притесняваш! Със Ердоган Турция продължава да живее в едно стари времена времената на османската империя когато вярата в Алах беше на първо място следваше се догмите на Корана и с идването на Ердоган демокрацията започна да изчезва не можеше свободно да изразяваш несъгласието си с политиката на Ердоган! Имаше надежда че с новия президент ще се променят нещата че Турция ще стане цивилизована и свободна европейска държава но явно това скоро няма да се случи и те ще продължат да си живеят така както си живяха преди без никакво развитие и промяна и въпреки това в Турция има пак малко по голяма демокрация за разлика от Русия! Русия е почнала по скоро да прилича на Северна Корея доближава се много до тях!

Само един въпрос Защо във войските няма демокрация? Там е единоначалието.

Вие руските блядове не можете да си представите свят без войски и воюване, бахти павианите диви! Затова ще ви мандърсат докато умалеете! Наздоровя!

Хайде бе! Свят без войски. Представяме си. България е вече без войска

Радевска паница Що ни вкара ПП А изкара ДБ Как си Радче осмокраче Кирето е твоето ортаче На урсулката е булка На Хазарта му е висулка

И пълно мнозинство в парламента. Става интересно

Исках Ердоган да загуби, за да видя какво мазало ще стане.

Покрайна и Турция са две големи държави и не могат да бъдат приети едновременно в ЕС. Трябва едната да отпадне.

е сега че го пудес европедалите и краварите и насраните тролове

Вие българите този псевдо султан изобщо не го познавате.Затири страната,нека бог да го накаже.

Турция си иска 1.4 милиарда долара от САЩ за Ф35. Онези не искат да ги връщат

Гюленистите в Диарбекир!

Този е по-неграмотен и корумпитан дори от нащ Тиквун. Смятайте за какво иде реч.

Той сега ще им разкаже играта на ЕС и САЩ, които играха с всичко възможно за опонента му. Нашите ДПС-ари също по нареждане играха за куция кон, дано това да е началото на края им!

Някой се е съмнявал,че няма да спечели?!

Голям рязан чучур и за турските протестъри на каишка към посолството.