Арест на разузнавач и шпионски скандал между Германия и САЩ

Германският президент предупреди за опасност отношенията между Берлин и Вашингтон още повече да се обтегнат след ареста на предполагаем американски шпионин.

Обратно в новината

Коментари - Арест на разузнавач и шпионски скандал между Германия и САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СAЩ тлaскaт светa към третa световнa войнa , товa сa силите нa Сaтaнaтa ,aко победят човрчеството го чaкa нов Содом и Гомор !

VIPER

Къде са Бегееца , Иречек и вся осталная сволоч , да коментират тази новина?

Така, така.... най накрая доверието падна тотално и Европа разбра, че братята американци ще ги пожънат без да им мигне окото за да си спасят колабиралата държава. Първо немците си измислиха някакъв "шпионски скандал", след това французите заявиха че им писна от долара и искат алтернатива ( след като американците накараха ПариБа да плати 9 млрд. ). Американците сега трябва много да побързат с Украйна, че иначе как ще извиват ръце зимата. За това пък в момента в БГ който дойде - взима! Дали ще е Уестингхаус или Лавров - държава няма в момента, юруш на маслините както се казва...

Този продал информация за милиарди за 25 000$ ...??? Е да то в БГ за толкова цяла държава продават!

Според мойто скромно мнение, Меркел търси причина да се дистинцира от Америка защото американците започнаха да действат по начин който накърнява немските икономически интереси с Русия. Понеже са близки партниори с Американците, не върви Меркел просто да каже НЕ а и трябва причина. Този шпионин е тази причина. Според мен те са знаели за него и за това което прави отдавна но по типично шпионски стил, не са го гонели и са го използвали да тъпче американците с погрешна информация. Сега просто са решели да го "хванат" и ползвар като извинение за дистинциране от Американската външна политика относно Украйнския проблем. Обама е сам!

Германците поне са хора отговорни и педантични ,затова и разкриват такивата неща,т.е. не се свенят да ги обяват публично. Ами другите държави в Европа? Ами нашата? У нас какво ли е? Може би си е съвсем явно,че носят данните в американското посолство ,(както навремето г-н Соколов в турското), до такава степен е станало всеобхватно предаването на родината,че дори никой няма сили да го каже на глас,или напише във вестник-:( У нас не някакви разузнавачи,ами самите политици им носят данните,наскоро и бат Бойко нали отиде до САЩ? Ето така се носи информацията -извикват те на отчет,и ти трябва да си подготвиш нещата. Преди година и половина, Хилъри пристигна у нас ,наби му канчето и той си промени позицията (уж че е негова,де) относно АЕЦ Белене,като дори гласът на собственият му народ на референдума пренебрегна,за да изпълни желанието на Хилъри. После трябваше да сключим споразумение с Уестингхаус! Наскоро,дойдоха някакви сенатори и Орешарски спря ЮП.Та мисълта ми,че за нас и тайни разузнавачи не им трябват на американците -те просто се обаждат на нашите управници и ние козируваме! А нашите национални интереси -то тях кучета ги яли -:(

Франция на всеки 3-4 години обявява по няколко американски дипломати за персона нон грата, айретен че редовно лови индустриални шпиони с американски паспорт, ама щото при тях това си е сиво ежедневие тия събития вече минават с по няколко реда на втора страница.

Крайно време е стара и углупяла Европа да се събуди и реагира начело с Германия и Русия. Виждаме резултатите от дебилната агресивна американска външна политика в света. Нестабилност , насилие и войни в Либия , Сирия , Ирак , Афганистан , разпалиха конфликт насред Европа в Украйна където европейци се избиват непонято защо. сащ подкрепят крайните ислямисти в мюсюлманските страни и крайни фашисти в останалите страни в името на своите интереси. Позволяват си да коментират европейски енергийни проекти. Да реагираме докато е време.

Нищо ново.-" По следите на промените :Спомен от ЩАЗИ-" Гугъл.Има ли държава без разузнаване.Може би да -на Балканите.

Две са - Македония, защото те всичко си знаят и България, защото нищо ни ни интересува.

От една страна Германия доскоро нямаше мирен договор, а само примирие, със САЩ и съответно американците формално се явяваха окупатори, от друга страна пак америкнците непрекъснато обвиняват Германия в нещо сатанинско, като последното беше че германците са обучавали руския спецназ и са подобрили екипировката и тактиката му като по този начин са шокирали американското разузнаване при анексирането на Крим. Та днес май гледаме епизода Германия отвръща на удара...

Хамбургската клетка организира 11 септември - почти всичките й членове са докарани в Германия от немски фондации действащи в Близкия Изток, и после оставени да се радикализират наволя. Тогава уж немското разузнаване беше ни чуло ни видяло по въпроса. А може би е трябвало още тогава американците да ги шпионират, че то с такива "париятели" не ти трябват врагове.

11 Септември е организиран от Саудитски граждани които смятат че САЩ са окупирали Саудитска Арабия, много от роднините на обявените за участници в атентатите срещу Световния търговски център са правили атентати срещу американските военни базирани в гореспомената арабска държава и се самоопределят като борци за освобождение на страната им.

Ти знаеш ли кои точно са участвали в 11 септември и какви са им биографиите? Повечето от тях са живели в Хамбург и са посещавали една и съща джамия. Тези връзки със Саудитска арабия са постфактум хипотези. А какви са ДОКАЗАНИТЕ факти? Биографичните справки за терористите от 11 септември ясно показват, че те са допуснати в Германия от немските спецслужби и са оставени да се радикализират там. Как ли просто ей така са ги оставили без контрол и наблюдение, като преди това са ги довели в страната си чрез немски фондации за международен обмен?

и уж не "лижеш" Путин, пък манипулативно загрижен се слагаш в кюпа на "Ние дето лижем"... брей, че си фалшив лицемер и долен продажник на родина и народ- отврат си! Защо не стоиш кротко при чуждите си господари? Плащат ти, за да плюеш- нали?Но, чуженците- предатели никой не зачита и всеки ползвал ги- рано, или късно ги...

И ние помагахме ,но на ЩАЗИ.

В цялата история само сумата от 25 000 ми е малко съмнителна. Германец да си сложи главата в торбата за 25 000... не ми се вярва. Но някой по-долу е писал, че БГ политиците ни продават безплатно. Само за едно "конграчулейшън" и снимка с Обамата... та може и да е вярно.

Чудно ми е ДОКОГА Европа ще търпи тази Хамериканска мания за тотално господство ??? Няма друга такава страна, която да се меси навсякъде. Както се вика: "Гдето го не сеят, там никне"

те самите американци са успани-зомбирани от тяхно име са се разгащили няколко човека

Пиши на български! Само в говореният от цигани български пред думи с гласен звук се слага "х"!

Ми той може да си е циганин.

Хм, какви времена, срам и резил за професията, и треторазрядно криминале не може да се изкара от тази история ... за какъв скандал говорим ... аматьори ...

От всичко написано се разбра, че един тарикат е измъкнал 25 000 от американците без да им даде нищо. Откраднатите документи са си били в него и явно е търсел пазар за тях. Няма никакво вербуване или внедряване на шпионин.

балона си ти

Липсата на морал води до деградация, а деградацията до липса на морал. света е изпаднал в някакъв делириум. Какво стана с душите човешки? Все се чудя Бог защо ни е създал толкова слаби хората с такъв нездравословен стаден инстинк.

е нещо 15 000 е не ми се вързва

ни продават на САЩ и за по-малко! Дори понякога - само срещу празни обещания и "гъдел " по нечие нарцис-его, не мислиш ли?!

Колкото еманципираха ромите, толкова и ще има последствия за САЩ. В смисъл, не е първия скандал между двете, и със сигурност не е най-тежкия. Но нали Русия е виновна...

Шпионските служби на Сащ са всъщност един дигитален окупатор на света! Което съвпада с целта на Обамата, да превърне света в казарма, в която той да командва като фатмак!

Обама няма думата, в Америка управляват безконтролните корпоративни интереси и Израел.

... чрез Федералният резерв ..

Откъде пък Израел намеси? Ей много луд народ се навъди по форумите!

САЩ нямат приятели, просто защото те НЕ МОГАТ да бъдат приятел на никого... Те са СРЕЩУ целия свят в името на собственото си благо и фалшиво "величие". Нищо изненадващо няма в действията им - така е било винаги, така ще бъде и в бъдеще... Да си правят сметка "партньорите им".

Европа отдавна е купена, американските шпиони и лобисти са навсякъде.... това и децата в детската градина го знаят, какво ми играят този евтин театър на изненада немците.

Точно! Евтин театър, пък и ... евтини шпиони ;)

Германия пак си остава първа сила в европа, Мерцедес първа автомобилна марка, а Йоги и бандата му световни шампиони. Американците първа икономика, Харли и Боинг първи на пазара. Останалите първи по клю клю.

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ - ТЪПИ ДОВОДИ!

...един остър, умник.

къде се вписваш? Или, изпитваш оргазъм, когато френетчно -буйно и възторжено, се чувстваш под нечие "силно" чуждо крило.

аз съм капут )))

германците си фантазират, че могат да станат по независими. Просто в крайна сметка нищо няма да се случи. Меркел ако искаше и можеше, вече да е предприела някакви стъпки към САЩ, а не да се прави пак на изненадана.

Ми това вече са конкретни стъпки бе, Минке. Ти да не искаш да ти пратят специално писмо с всички взети мерки?

Ами американците така действат то е ясно,нали виждаме кученцето им Борисов благодарение на него закопаха завинаги Белене(понеже е изграден и проектиран за руските най нови реактори),парите до моемнта които са на нашите родители изгоряха ама и неустойки ще си платим защото така е при сделките и поетите ангажименти,и отделно обаче ще правим нов блок в Козлодуй с американците обаче,за кажи речи същите пари нищо че там вече има исградена инфраструктура,ама ще вземат 30% няма да участват със финансиране,нчма да се ангажират с отпадъците и не е обявена цената на произведения ток,а и реакторите са от 50 те модел.Интересно ми е американското разузнаване с какво е хвана;ло Бойко и с какво го държи така да предава държавата си и себе си а уж беше мъжкар.

Мощността на реактора в Козлодуй е два пъти по ниска от двата блока в Белене.Но американското разузнаване няма нищо общо с това. Има и финансово ,за което не става въпрос.

Не е нужно да го хваща с каквото и да е, Бойко и Кунева са много евтини.

Световните шпиони САЩ пак се изложиха!

САЩ за пореден път показват че за тях не съществуват думите "партньори", "толерантност", "достойнство"...... те просто са световните терористи! Лошото е че за пореден път се оказва че всички "партньори" се подслушват и шпионират дори и в тоалетната, но за това са виновни Меркел, Камерън и др. ибрекчии които загърбиха интересите на Европа и ги предадоха на американците! Малко им е на тях, но най-много патим ние, малките държави с продажни политици!

Лошо! Щом германец се е продал само за 25 000 евро нещата не са на добре. А тъпите амита продължават да си пъхат гагата навсякъде - скоро имаше скандал с подслушване на телефоните на европейски политици, вкл. Меркел, сега и с данни. На тия трябва да им се спре кредитирането. И без това са задлъжнели достатъчно.

не може да бъде ... това са пак някакви кагебейски постановки .... за да опетнят най чистата демокрация в света ... за да разбие мечтите на милионите бг сорос идиотчета ... гадното кгб

ВУНДЕР БРАВУС ! Конграчу- лейшънс на "Германското правителство на ФРГ" ?? Като се пооправят там, ще ги замолим и на нас да изпратят едно такова "ГЕРМАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО НА РБ"! Нашите "Честолюбци" Боко и Цеко и без това постоянно търчат до САЩ за "Инструктаж" $$ Полк. баба Тодорка- Управляваща

Какво чудно.Прочетете ми биографията и си направете изводи. Винаги сме със силната страна.

аре стига сте го играли тоя театър, всички знаем че и вие лижете на САЩ като целия ЕС.

ексГерманския президент Герхард Шрьодер предаде Германия в ръцете на газпром и путин, но никой нищо не му каза после, а сега още нищо не е доказано и веднага заплахи

Шрьодер е бил канцлер, а не президент! Доколкото си спомням, член на социалдемократическата партия!

краино време е да разберете с кого си лягате:)

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ГЕРМАНЕЦ Е ПРЕДАЛ ГЕРМАНИЯ.ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО.

Ами и аз мислех,че Бойко е истински мъжкар и родолюбец ама на и той продаде Бг на американците и турците,и редовно си ходи на инструктаж при чичо Сам.

Куки Тук копой, а там шпион. Навред извират куки! С камерки и микрофон в телесните пролуки. Рицари на плащ ,кинжал:- Царе на сивотата! Слухтят и снимат ни. Без жал! Разказват ни играта! Пред избори е все така:- Шпионите на ход са! Дуели с флашки.Суета. Врагът до гроб дамгосан. За политици панаир, във златен дъжд шпионски. Разгул,разврат.Голям съир и медийни откоси. Разбор след вота. Във съда, изсипват компромати. Смърди, вони, таз мараня. Забава за примати. 30.05.2013,Pasi

Интересно как разбраха, че агентите, на които е дал документите са били на САЩ.

Че то един скандал ли беше, два ли бяха? Първо ги подслушваха, сега ги шпионират... Май нещата са по-прозаични, Германците усещат накъде духа вятъра, а са с едни неприятни спомени отпреди 70 години....

Фактите говорят друго.

"Мнозинството германци (57%) смятат, че Германия трябва да стане по-независима от САЩ"-е признаха си го!Важното е врагът да е Русия!

РУСНАЦИТЕ ПОДАЛИ СИГНАЛА НА ГЕРМАНЦИТЕ ЗА АМЕРИКАНСКАТА КЪРТИЦА :)))

При нас кога ще арестуват агентите на КГБ.

Никога!Те ги замениха с ЦРУ/ФБР!

не само германия,цяла европа трябва да се освободи от "демократична"америка!! хванати са за гушата яко от хамериканците,но изпуснат ли нещата американците загиват!!сега също притискат европейците да развалят отношенията си със русия и да засилят своето влияние във европа!!тъпи сащ и жалка европа!!

Скандал? Ми то си е окупаця от страна на САЩ! Европа е смазана под диктата на смешните фалирали Американца. Очаква се в близко време да бъде заставена Европа и Германия да приемат инфлационния долар като платежно средство на висок курс спрямо еврото.

Федералният резерв диктува дневният ред на Европа!

Баси, тва тъпанарите не спите, бе. Може ли сутрин, преди 8, хората още не са пили кафе, и вие да пишете такива тлъсти глупости. Няма да ви плати Кутев, не се хаби, трабва да се напънеш да измислиш нещо достоверно.

САЩ имали "репутация" ... на международни хулигани.

Това е отношението на американците към "партньорите" им.

Партньор да ме наричаш, първа радост е за мене!

Да им имам проблемите на германците. В България агентите на СССР ги награждават с държавни служби и ги правят премиери.

Лъжец имаш в предвид американските агенти!