Разследват умишлен палеж на Царските конюшни

Тодор Чобанов отрече да е искал оставката на министъра на културата Боил Банов

Обратно в новината

Коментари - Разследват умишлен палеж на Царските конюшни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано да не е умишлено!

Че е умишлен палеж, ясно като бял ден. Търсете причината, а не следствието. Собствениците, те знаят. Дражте тях и ще стане ясно. Друг е въпроса колко са важни сградите? Сигурен съм че имат архитектурна стойност, по онова време хората не са бързали и са изпипвали сградите, сега е друго.

Царските конюшни нямат нито историческа нито архитектурна стойност. И преди пожара бяха язва в центъра на София. По време на социализма там имаше дърводелска работилница на МВР. Отдавна трябваше да бъдат съборени. Друг е въпросът какво трябва да се строи на това място?

Царските конюшни са толкова ненужни колкото мавзолея на Г Димитров. В тези конюшни са срали конете на престъпната царска династия - Фердинанд, Борис- нацист и техните царски офицери! Нека да има референдум в София и тогава по волята на народа да ги взривим и да проправим пътя на новото модерно българско строителство!

Пожарникар може да управляа само по пожарникарски... след дъжд качука... от както се е появил на хоризонта понятия като ПРЕВЕНЦИЯ, ПРЕВАНТИВНО, НАВРЕМЕННО, Загубиха всякакъв смисъл, камоли пък да се слуяи нещо такова... превантивно Никой от обкръжението му, от там надолу и по всички институции, не смее да звеме решение т.е "да прояви мозък" - който е ходил в казарма зане колко е вредно за "л0ичността" "проявата на мисъл" - веднага бира наказана с физически и психически тормоз и по устав... Както се казва - "ти пак си без шапка"

Няма що седнали да ''разследват'' умишлен палеж а да видят това що вади очите БЕЗдействието на общината при охрана на определени обекти не могат.. Тука ще ми разследват пожара ама за момчето дето умря в новия скъп дом на дУпеДатите дето се охранява и през деня някой да не им види гешефтите хвърлиха вината върху него че не изчакл да мине втория обход ами взел че паднал при първия при необезопасена шахта....та и ДВА дена на никой не му пука нищо че е строго охранявано от нсо дето милиони гълта за всякакви ''охрани'' ама пази само дебелите глави...

и той се охрани като военния свинчок стана. За работа не стават, но за софрата стават тези некадърници

Не е палеж! От 3 години токът в сградата е отрязан, но той е гъста субстанция, много бавно се оттича от жиците. Някъде се е оголил проводник, малко ток е капнал на сухите греди и ето ти пожар!

Министърът го гледах тази сутрин, изглеждаше като надрусан. Един такъв нервен, с което си спести доста неудобни въпроси. Законът сгради не строи Банов! Ако една сграда изгори, забрави за нея или ще стои докато заприлича на разкопки и се разпадне сама. От това няма никаква полза, нито историята, нито науката или изкуството. Ако обаче пред нея виси поръчалият запалването поне хората ще са доволни!

Не бе пич! Той като е надрусан изглежда по-нормално.

Браво !!! След не по-малко от 3 год. разследване ще установите че пожара от Атина се е прехвърлил в София,или някой клошар си е хвърлил цигарата ако не е брадясал до тогава:)))

Има шанс 0,0001% и да не е умишлен. Ха сега да видим...

Сградата е Идеална е за МУЗЕЙ на българския Преход ! Носи духа и следите на развитието на модерна България !

ааааа абсурд, не може да е умишлен палеж.

Ми да! Точно така е! Със сигурност е самозапалване - в следствие на дъжда са се самозапалили керемидите на покрива! В краен случай - клошар ще да е. Онзи, който е откраднал жиците на несъществуващата електрическа инсталация преди около 10-тина години! Оставил е мръсникът запален фас в стъклен буркан без капачка и ето - станала белята!

Каква забележителност ... Ще кажем на чужденците че тук са акали и пишкали конете на царя ... А ние толкова много обичаваме този цар, даже не е българин

Правилно. Една сериозна комисия от 100 човека да разследва 2-3 години. Накрая никой не помни защо е създадена тази комисия, но що пари са потрошени само облажилите се знаят.

Защо с такова недоверие? Природа е това, след пороен дъжд винаги стават спонтанни пожари.

Защо не я разрушат тая порутина ?

Интересно. Сега като се оказа, че сградата е на МВР с какви пари ще се въстанови? Точно така. С наши. Перфектен замисъл за крадене

Те парите са едно на ръка ама щом тяхното си не пазят кой още се заблубждава че него ще опазят:(((( и се чудят на недоверието в тях..

възстановете конюшните, та после Царят да си ги поиска - много е апетитно мястото.

Царят загуби 4 дела срещу България в Страсбург. Няма да поиска нищо, вече няма да посмее.... Други си точат зъбите за тези имот в центъра на София.