”Нова Република”: Отстранете синдиците на КТБ и разследвайте

"Нова Република" настоя за ново разследване на фалита на КТБ с писмо до служебния финансов министър Кирил Ананиев.

Обратно в новината

Коментари - ”Нова Република”: Отстранете синдиците на КТБ и разследвайте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нова Република: Отстранете синдиците на КТБ и разследвайте "Нова Република" настоя за ново разследване на фалита на КТБ с писмо до служебния финансов министър Кирил Ананиев. ================ Радане, и кой да го направи бе! Де се е чуло и видяло престъпници-рецидивисти и мафията сама да се разследва, обвинява и наказва в съда публично! Или пак ще учудиме света с нови открития и в тази област!

Защо не разследват Радан Кънев за неговите далавери?

И какво като го разследват, бе идиот? Колко досега разследваха, вкл. за съвсем явни и известни престъпления, и какво? Защо не питаш защо не разследват и Доган, дето получил милиони като хидромелиоратор, или Пеевски за начина му на жиовт и доходите му, бе лумпен и евтин трол?

Oпа! Раданчо официално се е сдушил с Цветанчо ли?

Основно за фалита на КТБ се ГОВОРИ...само! Няма виновни,няма наказани,няма върнати пари,няма конфискация на имущество-на Василев,на Искров,на KPMG,на ДАНС.Още не искат да върнат Цв.Василев- и така 2 години,докато народа забрави....Гадна мръсна политическа паплач!

Момче,извинявай че лично те питам ама по-долу написах нещо ,а ти ми пишеш тук възмутено некви глупости.Извинявай,нищо лично но са неща които можеше и да не пишеш.За това те питам лично,ТИ НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИШ ЧЕ МОЖЕ НЕКОЙ ДА доде ОТ НИЩОТО И ДА СИ ПРАВИ БАНКА ЩОТО ТОВА МУ Е БИЛА ДЕТСКАТА МЕЧТА.Наистина ли така си представяш че ставт нещата.И ако наистина така си ги представяш що в БГ няма 7 или 8 милиона банки.Или що ти не си направи банка.

Руснаците, агентите на ДС, комунистите..... докато това са причините за всичко нищо в тази държава няма да се оправи. Забравихте, че Костов си изтегли парите от банката дни преди да се обяви фалит и че дъщеря му беше на заплата в тази банка. Търсете истината! Но докато такива болни мозъци като Методи Андреев, човек който смени всички партии, само да е пред екраните, тази държава е загубена.

Момче ти забравяш досста по-интересни неща:кой беше първа дружка на костов -венци димитров. За него се знае какъв е и кой е...А ако е верно:"по делата им ше ги познаеш господи" - да си припомним КОЙ ПОДАРИ нефтохима на съветска русия.Беше малко неудобно да го направат "официалните" комунисти и за това "повериха" таа ОТГОВОООРНА задача на "антикомуниста костоффф".хахха.Но за да не каже некой нещо, костоффф изчука БГ като пое ангажимента да купува ток от мариците по "хубава" цена.За мариците казват че били американски.Ама то американци мноооого и секви...хаха. Абстракцията французино е:НЯМА ПУБЛИЧНО ИЗВЕСТНА ПЕРСОНА В БГ след 89г,КОЯТО ДА НЕ Е ПОСТАВЕНА НА СЪОТВЕТНАТА ПОЗИЦИЯ ОТ КРЪГА ОКОЛО правешкото свинарско нищожество-тодАр христов живков.

Ней-умните и безскрупулните от червените ДС мекерета ВИНАГИ СА ОПИТВАЛИ ДА ИГРАЯТ НА ПОНЕ ДВА СТАНА - и с Москва, на която са безрезервно подчинени, и защото там винаги бият лошо през пръстите, и на ... Запада, на определени алчни безскрупулни лица и кръгове с власт и ресурси на Запад. (А ДОГАН И НА ТРИ - С ТУРЦИЯ ДОСКОРО) И така България бе тотално разграбена, с над 120 милиарда долара активи и пари откраднати от нея за четвърт век!

Постоянно излизат с някоя изтирифорчена новина белким им запомним името!!!

А бе аз думата "изтирифорчена" ще я запомня, но името им няма!

Човек ако се роди тъп е за цял живот. Досега не съм си позволявал обидни квалификации към никой в Нета, но Вашия случай е специален.

Преди 2 години когато беше панаира и нещо можеше да се направи,таа мърша сливи ли имаше в устата.А тогава всички така наречени "политици" направиха всичко възможно парите ДА НЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ.Оня селяндур с овчарските мустаци НЕ Е СВИЛ КИНТИТЕ ЩОТО ТАА БАНКА НИКОГА НЕ Е БИЛА НЕГОВА.А бе БГ селяндури,вие така ли си я представятае таа:идва некакъв селяндур от нищото,от гората и си прави банка,а?Така ли си го представяте капитализЪма.Нито банката е негова нито той е свил кинтите.Банката е на едни други хора и те пак ви изклатиха-тъпи БГ говеда.И когато преди 2г аз сто пъти писах че парите требва да се върнат,щото едни кинти ги нема само ако са изядени изпити и изсрани.Тогава връщане нема.Ама 6 милиарда не се изядат и изпиват и... за толко малко време.Просто теа от които зависеше връщанетео НЕ ИСКАХА ТОВА ДА СТАНЕ.ЩОТО КИНТИТЕ СА КРАДНАТИ ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ НА ТЕА СЪЩИТЕ ДЕТО МОЖЕХА ДА ВЪРНАТ КИНТИТЕ.И сега се сетили...то бива да си простак,бива да си селяндур, бива да си провансал ама чак па толко...

Синдиците,обслужващите ги адвокати,шефовете в данс- Финансово разузнаване и някои други, вече имат достатъчно пари за да бъдат оправдани със слава и почести.

Не съм фен на Радан Кънев, но подкрепям искането му.Но да добавя че, трябва да се разследва и: Когато през юни 2014, доколкото си спомням, премиерът министър председателя Орешарски придложи оздравяване на КТБ. Народното събрание трябваше да гласува оздравяването, но цялата парламентарна група на ГРОБ и други мекерета депутати, под претекст, че протестират , не се явиха толкова дни, колкото беше необходимо. Това трябва да се разследва. По моето скромно мнение ББ И ЦЦ имат пръст в цялата работа.

ДПС и ГЕРБ източиха КТБ. Това го твърдят много хора свързани с банката. Затова и заглъхна разследването последната 1 година. Само хвърлят мъгла с някакви британски експерти.

Радан беше 2 години в управляващата четворна коалиция на ГЕРБ. Да беше свършил нещо полезно!

Кънев е в опозиция от 09.12.2015г. и не е имал мнозинство в парламента, за разлика от ГЕРБ - ПБ - ПФ и калинки!

ЩОМ БСП, ГЕРБ, ДПС И Т.Н. ВЕЧЕ 27 ГОДИНИ НЕ СПИРАТ ДА ПЛЮЯТ КОСТОВ А СЕГА И РАДАН - ЗНАЧИ, ЧЕ РАДАН Е ПРАВ И ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА НОВА РЕПУБЛИКА. ВСИЧКИ ЗАБРАВИХТЕ ЛУКАНОВ С КУФАРЧЕТАТА, ВИДЕНОВ С ПРИВАТИЗИЦИЯТА НА ПЕЧЕЛИВШИ ПРЕДПРИЯТИЯ И СЪЗДАДЕНИТЕ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ СИК, ВИС И Т.Н. ЗАБРАВИХТЕ ЗАЩО КОСТОВ ИЗГОНИ БИСЕРОВ, НИНОВА, ДАНЧО МЕНТАТА, ОРЕШАРСКИ И КЪДЕ СА ТЕ СЕГА - В ДПС И БСП. И НАЙ-ВАЖНОТО БСП ОТ 20 ГОДИНИ НЕИЗМЕННО ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ Е УПРАВЛЯВАЩА НЕ ВКАРА КОСТОВ В ЗАТВОРА !!!!!! ИЗГОНЕНА ЗА ДАЛАВЕРИ НИНОВА СЕГА ЩЕ НИ БЪДЕ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ. ЩЕ ИСКАТЕ КОСТОВ - ПОМНЕТЕ !!!!!

След Костов БСП управлява точно 5 години. 8 години на власт са НДСВ и 7 години са ГЕРБ.

ЧЕТИ БЕ, НДСВ С КОГО УПРАВЛЯВА, ЗАБРАВИ МАЙ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ

АБЕ НЕМОГА ДА РАЗБЕРЯАТЕЗИ ХОРА,КАК МОЖЕ ПАК ДА РОПТАЕТЕ БЕЗМИСЛЕНО ЗА ЯСНОТАТА НА КТБ.КАКВИ ХОРА СТЕ ВИЕ.ИСКАТЕ ВСИЧКО КОЕТО ИДВА ОТ РАДАН,М.ДИМИТРОВ.ДА ОПЛЮВАТЕ.АКО ТОВА БЯХА СВЕСТНИТЕ ХОРА ОТ БСП ДПС ГЕРБ СИГУРНО ЩЯХТЕ ДА ГИ ПОДКРЕПИХТЕ НАЛИ ТАКА.ВИЕ НЕ ВНИКВАТЕ В СЛОЖНОСТА ЗА ТЕЗИ ВЪПРОСИ А СЕ ВРЪЩАТЕ С ЯРОСТ КЪМ КОСТОВ.КОСТОВ НЕ ПРАВИ САМ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НАД НЕГО ИМА АГЕНЦИИ,КОИТО ОДОБРЯВАТ ДАДЕНА СДЕЛКА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ЦЯЛОТО ВЗЕМА РЕШЕНИЯ.РАЗБЕРЕТЕ ГО ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ.ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ И ПРОТИВ ЗАКОНИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ И СПРАВЕДЛИВОТО ИМ ОСЪЖДАНЕ ОТ НЕЗАВИСИМАИСЪДИИ.НО ТОВА СТАВА,КАТО ИМА И НАД ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДРУГ,КОЙТО ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С КОРУПЦИЯТА.

За вас ще гласуваме !!! Простите и циганите и милионерите да гласуват за БКП

Вие май забравихте Костов къде си държеше предполагам една част от парите.Ако по някакъв начин и Цветан Василев се върне няма да се учудя ако стане член на вашата партия и един скромен спонсор.

Щом руските тролове застанаха на страната на Цветан Василев и плюят срещу Радан Кънев, това е гаранция ,че руснаците източиха КТБ! ВТБ Капитал е руска банка, акционер в КТБ. Е как без нея Цветан Василев ще прави каквото си иска? Защо руснаците скриха Цветан Василев в балканската си губерния - Сърбия?

Гриша Ганчев потвърди връзка КТБ - Сталийски -Борисов

Памперсите от кръга 'монтерей' и сараите Любен Гоцев, Бригадир Аспарухов, Митьо Гестапото и Доган са кадри на дс/кгб и държат повече от 75 % от бизнеса у нас, т.е. те са неформални собственици на фабрики, пристанища, хотели, а псевдо - олигарси на прехода , като Илия Павлов, Емил Кюлев, Александър Тасев, Стоил Славов и разни 'бивши' сикаджии и висаджии , просто са само едни марионетки, които бяха употребени и след това изхвърлени ... Остана ли 'бивш' сикаджия в държавата, който да не е свързан с футбола ? Дори и Шиши от дпс - то е съсобственик на известен футболен клуб ...

това ли му е програмата за изборите... Идат избори , а Раданчо се занимава с относително частни въпроси, а не е ясно какво предлага тая партия

Никой не споменава Другаря Гьобелс, който е искал от Цветан Василев милиони под масата, Гриша Ганчев потвърждава за такава среща. Търсете интервю на Сашо Диков с Цветан Василев.

Вижте кои бяха ОСНОВНИТЕ АКЦИОНЕРИ В КТБ?

Статията платена ли е , че тия ги пропагандирате?

Ех Радане ех ти бай хуй.Как и аз изкам да бръкна в кацата с мед ,но от такива като вас не мога да хвана ред.

За целта трябва да участваш на парламентарните избори, но май малко си закъснял - документи се подаваха до вчера. А специално за Радан Кънев грешиш - той не е заемал никакъв пост в изпълнителната власт, не беше дори председател на парламентарна комисия. Следователно не може да бъде обвинен в лично облагодетелстване.

Руската ВТБ капитал, ''Омаснки фонд'' на Доган и Цветан Василев. Все руски елементи! Как да не си помисли човек, че парите от КТБ ги откраднаха руснаците?! Как? Защо не го кажете открито?

Трябва да се разследва и продажбата на активите на ТБ Виктория (бившата Креди Агрикол). И там доста пари завлякоха хората на Искров (кумецът му беше много активен там).

А бе Боко не нае ли някакви алис-парсънс за разследване което беше платено от нас данъкоплатците, е какво стана с разследването, къде е парата Боко?

Цацаров да разследва сам себе си и началниците си. Няма такъв филм.

Браво, специално Радан Кънев отдавна настоява, но явно другите политици се страхуват, затова и атаките срещу него са много. Давай Радане, другите обещават големи пенсии, заплати, а не мислят, че вичко трябва да платят самите те, затова няма по-високи пинсии, по-високи заплати. Дано избирателят те разбере, макар да се съмнявам, те чакат обещания .....

Абе всички политици висяхте на яслите в КТБ на високите лихви. И даже промениха закона и пак ви върнаха парите, макар че по закон преференциалните депозити не се гарантират. То не бяха подмени на договори .... Възмездието ви чака някъде.

Радане, и аз искам от много години да разследват твоя гуру Костов за мафиотската приватизация, но кой ме чуе. Най-малко вие, слугите му имате право да искате нещо по отношение на корупция и мафиотщина.

Ами тогава ще си останем все така бедни, БСП беше на власт достатъчно, да е разследвала Костов, същото се отнася и за ГЕРБ явно няма Костов да е правил приватизацията, погледнете след това Булгартабак, БТК и много други......

Предполагам че и тримата са взимали кредити от КТБ иначе нямаше да правят такова предложение, което е неизпълнимо, няма смислено решение и служи само за пропаганда на тяхната политическа активност.

няма нищо неизпълнимо в предложението - Съдът може да сменя синдици по собствено усмотрение. А разследването на кражбите там е всичко друго, но не и невъзможно.

Всички нагли крадци са ясни.Нищо няма да излезе наяве, защото трябва да влязат в затвора 500-1000души,но това може да стане единствено ако от Румъния дойдат 250000души и да ни свършат работата.Ние сме бездушен народ.

"От "Нова Република" настояват да стане ясно има ли лица, свързани с репресивните служби на комунистическия режим, получили необезпечени кредити". Първо да се разграничи: 1. Необезпечени кредити. 2. Необезпечени и невърнати кредити. Трябва да се търсят лицата по вторите кредити. Ако на някого са му дали кредит на юнашко доверие, но той пък взел, че го върнал, за какво ще го разследваме? Онзи, който му го е дал е друго лице и то трябва да бъде разследвано. А лица свързани с въпросните служби и неосъдени са точно толкова невинни, колкото всички останали. На онези, които не са свързани с въпросните служби и получили необезпечени кредити от банката да им простим ли?

d4

нали тия, които назначиха синдиците фалираха банката... защо ни правят на идиоти?? май и заемче се взе от няколко милиарда.. къса ни е паметта!

в края на мандата на кабинета "Борисов 2" дори граничеше с безхаберие Радка, кво иска? Боко Тъпото да връща мангизи ли? Той по-скоро би се обесил на Банкянския Площад

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

май най много изтичат точно към Русия с високите цени на горивата, нито САЩ нито ЕС ни вземат пари, а ЕС даже ни дава, да не говорим, че НАТО харчи да ни охранява. Ама , че глупав народ се е навъдил, или просто тролове.

Незнам как две години във властта и нищо не направиха ама сега предизборно се пъчат за неща които са можели да направят ама не са искали

loyola

у нас, когато съда излезе с решение, втори път гледане няма!

Кво стана с ония 240 млн., Бойко ? Гриба Ганчев

А защо парите на ДСБ бяха в КТБ? На Костов също.

КТБ, да ти припомня, беше "банката на властта" - на много власти, от дълго време! КТБ беше 4-та по големина банка в държавата, а Цв. Василев - топ банкер, награждаван от много "знакови лица" от различни правителства! Освен на ДСБ и Костов вътре бяха парите и на много други партии и "знакови лица" от политиката, бизнеса и т.н.

много си прост и тъп ,умът ти е замръзнал и не си в състояние да мислиш и разсъждаваш, жалко че заради тъпаци като вас ни крадат и лъжат

Много добре. Но нека се споменат и пирамидите създадени по времето на тяхното управление /Беров/, окрадените банки и фалита им /Виденов/ извършено от "наши" хора и накрая кражбата на века /КТБ/ извършена от Цв.Василев със съдействието на издигнатия от БСП управител на БНБ Искров.

Фатална грешка на Радан Кънев! Обградил се е с отврати, намразени от целият народ, за които и роднините им няма да гласуват.

Винаги са натискали за разледане на КТБ. НО.... ЦАЦАТА, ББ, БСП - НЯМАТ ИНТЕРЕС ДА СЕ РАЗСЛЕДВА. ИСКРОВ НАЛИ Е В БЪЛГАРИЯ, НАЛИ ПОЛУЧАВАШЕ ПО 12 ХИЛ. ЗАПЛАТА ЗА ДА СЪБЛЮДАВА БАНКИТЕ, ИМАШЕ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕС С ЦВ.ВАСИЛЕВ, НЕ МОЖЕ ИСКРОВ И ВАСИЛЕВ ДА СИ ПЕЯТ "НАЗАД КАЛИНО", ДА СЕ ВЕСЕЛЯТ И ИСКРОВ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. АМИ КАКИТЕ И ВСС ВСИЧКО Е ЕДНА МАФИЯ. А С МАФИЯТА БЕЗ ПОДДРЪЖКА Е ТРУДНО.

мафията е точно от тези крокодили - кой ги знае, кой ги е познавал, откъде дойдоха некакви изродчета уж сдс уж бсп, раирани костюми ще им отиват най много на тях и на учителя им циганина костов

наистина си малоумник КОСТОВ МОЖЕ И ДА ИМА ГРЕШКИ НО..... КОСТОВ ИМА КЛАСА, КОСТОВ НАПРАВИ МНОГО - ТОВА НЕ МОГАТ ДА МУ ПРОСТЯТ

Продан Кънев и ЦРУ много се активизираха изведнъж за КТБ, ей така предизборно! Бойко за това ли никакъв го няма!

Чети тъпунгер, чети. От повече година на всеки контрол питат за КТБ. Или от година викаш карат предизборно, защото са знаели че Боко-тъпака ще подаде оставка ?

Те са си така. Преди избори всичко искат и всичко дават. След избори не можеш ги позна. Къде-що са обещали, нямало да го бъде, исторически компромис щели да правят, без презерватив!

Радане, питай шефа си Иван Костов за КТБ, той знае. Питай го и за измислените наеми, които е получавал години от КТБ- Цветан Василев за офис на Мина Костова. Всичко това е доказано с документи и го пише на много места. А, ти предизборно си питай?

ХАЙДЕ ПОЧНА С ОПОРНИТЕ ТОЧКИ КАЖИ СЪЩО, ЧЕ КОСТОВ ВЗРИВИ КУЛИТЕ КОСТОВ Е ВИНОВЕН ЗА СТУДЕНАТА ЗИМА АБЕ, КАКВОТО СЕ СЕТИШ ЛОШО ГО ПРЕПИШИ НА КОСТОВ 27 ГОДИНИ ВСЕ ТОЙ ВИ Е ВИНОВЕН

Това ли е новата опорна точка??? Парите от КТБ са отишли за наем на офис на Мина Костова??? Хайде малко по-сериозно, само това ли можете??? Дайте си малко зор да измислите нещо повече!!!

Радан задал въпрос за събираемостта в КТБ. Синдиците направиха списък на депозитите на партиите. Всички данни се оказаха грешни, примерно депозит от 5 хиляди е обявен, че е 800 хиляди. Направиха втори списък, и той се оказа грешен и се отказаха. Самите те разбраха, че такъв списък не е лъжица за тяхната уста. Та те не могат две и две да съберат, та задължения на длъжниците ще съберат!

Точно така трябва да се направи. Въпросът е, защо сега повдигат въпроса. Вярно, че "Нова република" е ново сдружение, но лицата в него не са нови в политиката. Съвсем доскоро те имаха много министри: Ненчев, Москов, Кунева, Митов, Лукарски и за известен период Танев и Иванов. когато можеха, те не го направиха. Защо да вярваме, че ако им дадем нов шанс, ще го направят?

Не прочете ли? В статията ясно пише, че въпроса е многократно повдиган, но мерки не са взети. Затова се обръщат към служебния кабинет.

Мамка и и опозиция, че не е взела мерки! 5 000 000 000 са много сериозна сума за България. За нея си беше оправдано да напуснат управлението, ако реално са искали решение на проблема. Но те не го направиха! И ако бибитката не си беше подала оставката, още щяха да са министри.

но вече и аз започнах да мисля, щом така отлагат нещата за КТБ, значи големи играчи от властта са намесени. Замитат боклука под килима, белким да се забрави всичко и да се забули окончателно... Цацаров какво чака?

КОЙ да разследва бе, Радане?! Тази прокуратура ли, която беше активен участник във фалита на КТБ?!

А защо чак сега, Кънев ? Защо СЕГА това искане , КТБ я фалираха отдавна. Да не забравяма кой й връчи награда за банка на годината................................

Как разбра че е сага? Въпроса е многократно повдиган. Сега е повдигнат пред служебното правителство.