Великобритания ще разследва смъртта на Литвиненко

Правителството на Великобритания обяви планове за публично разследване на смъртта на отровения бивш руски шпионин Александър Литвиненко.

Обратно в новината

Коментари - Великобритания ще разследва смъртта на Литвиненко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дали някой от тук даващите "компетентни" мнения е прочел нещо от Литвиненко? Дали някой знае поне мъничко нещо от биографията му? Дали някой се е запознал с основните разследвания на доктора по история Юрий Фелштински, съвместно с Литвиненко, по темата за взривените жилищни блокове през септември 1999-та ("Взривяването на Русия"), отключили втората чеченска война и избирането на "великия" Путин за първи път за президент? И абсолютно несъстоятелните (и смешно непрофесионални!) обяснения на обвинените от тези разследвания служби? Някой да знае колко стойностни хора (включително депутати от Думата) са избити съвсем по кагебистки заради разпространението на книжното тяло и популяризирането въобще на тази тема? Или поне някой да си е направил труда да прочете предсмъртното писмо на Литвиненко, преди да застава на страната на патологичния му убиец (не визирам физическия, а разпоредителя!)?

Двоен агент. Вероятно англетата са го махнали, щом се напъват да разследват. С "нашият" Марков нещата са сходни.

Аз

Сетила са Мара да са побара... Отсега се знае - ще излезе, че Путин лично му е прегризал яремната вена... Също като с нашия помияр - Георги Марков...

Това е най вероятната версия. Може и друго да са го усетили, че като нашият Георги Марков играе двойна игра и да са му приготвили чая за да го използват посмъртно срещу основните му работодатели руснаците. Все едно какво е, но това е същото гадно двуличие с което сега скърбят за жертвите на самолета в Украйна. Просто измамата и двуличието си е елемент от британската култура

че досега ингилизите да не си чесаха оная работа?? май май тва са правили те и друго много много не могат и без това...))))

Бивш офицер от КГБ който си сменил работодателя. Отишъл да работи за конкуренцията... По цял свят предателите се наказват, а този е сериозен предател.

Значи трябва да накажеме всичкото червено комунист заедно с отрочетата им, защото едно време предадоха не себе си, а ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ на врага - Саталиновия СССР! След което започнаха по негово разпореждане да изтребват неудобните му личности. Ето това вече е сериозно предателство!

Шило

Що не видиш в германия какво мислят за последните скандали? А уж съюзници. Какво останало за противници?

Нормално отношение към предателите. Да не би Сноудън да го чака нещо по-добро в щатите?

НОРМАЛНИ ДЕИСТВИЯ НА ВСЯКО ЕДНО КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ.ТОПЛАТА ВОДА ЛИ ОТКРИХТЕ С ТАЗИ СТАТИЯ

Това звучи като: а вие защо биете нигрите!?

причината и причинителите на смъртта на Литвиненко отдавна са ясни, лошо, много лошо е, че сега по повод поредното злодеяние на Империята на Злото правосъдието на Англия се задейства, а не към съответния момент... може би трябва да се надяваме, че дойде време вече и смъртта на стотина представители на полския политически елит край Смоленск да бъде разследвана от експерти на ЕС ????

Империята на злото е сащ, а великобритания е техен пудел. :))

бездарен плагиат .... не става за опорна точка

ПИПО

За националните предатели присъдата е една, смърт. Независимо за каква националност става на въпрос. Няма по висша форма на предателство от това да продадеш родината си.

А ако родината ти те окове във вериги и те продаде? Как се нарича това? Между другото ПИПО на мен родината ми е планетата Земя, тя е единственото, която ми е дала всичко и не е искала нищо от мен. Това е родина. Виж на нея живеят едни други, които твърдят, че ако не правят, каквото те искат и не се жертвам за тяхно добро - аз съм предател.

Шило

Уважавам виждането ти, но то означава свят без граници, както и времената преди Вавилонската кула. За съжаление планетата Земя е разделена на държави, които имат свои правила за живот. Най-общо казано. И за да съществуват те, имат и държавен апарат, който пък пази определени тайни. Някой касаят и съществуването на тези държави. Лекичко е неприятно тогава, когато на един е гласувано доверие, получавал е заплати, узнал е това-онова, и да отиде да го продаде на друг. Питай и Меркел на тази тема. Доста елементарно ти представих нещата, но в общи линии така стоят.

Поправка- Литвиненко не продаде родината или народа си... той отказа да служи на КГБ/ФСБ след като разбра подробности по ред атентати, взривове, взривявания, убийства на военни и др. за които обясненията бяха или - чеченци и съответно нещастен случай... поради тази причина убийците му не раздават правосъдие а са обикновенни убийци- криминални престъпници с пагони

А ако предадеш България на руснаците медал ли да се получава?

А Борисов и Дянков са живи.

то питам коя родина е предал? Той никога не е бил шпионин! Разбрал е, че в службите-наследници на КГБ на високи постове са криминални престъпници, опитал се е на тогавашния шеф на ФСБ да докладва наученото. И вместо разследване и прочистване на тези важни служби се започват гонки (и скалъпени процеси за кокошкарство) срещу него и семейството му. Просто човекът е успял чрез бягството си да спаси и себе си, и съпругата си, и сина си. Какво по-нормално от това? А ако се замислиш (и можеш да го правиш!), всъщност той е служил предано именно на родината си! И го е казвал, и го е писал! Руснаците един ден трябва паметник да му вдигнат!

ЕС да наложи глоби на Великобритания за мудно и яваш-яваш правосъдие - за осем години Лондон не се е сетил и разследване да подхване.:) Няма само нас да ни шамаросват, че правосъдието ни било бавничко! Крал Артур така си и умря завалията без да дочака съдебното решение за прелюбодеяние на лейди Гуинивир със сър Ланселот. :(

ЧУК

Не е някаква новина,че разузнавач преминал на другата страна трябва да бъде утрепан.Това са все военни хора и си знаят добре рисковете!Щетите ,които един разузнавач може да нанесе са огромни както за икономиката ,така и в политически план на дадена страна!Това са военни хора-полагали са клетва на кого да служат и ако са станали дезертьори получават възмездие!

Литвиненко не е бил разузнавач, а служител на ФСБ. Избягал казва в Англия, когато шефовете му наредили да убие човек.

ЧУК

Федерация служба безопасности- най- малкото е бил подводничар.

КАКВО ИМА ДА РАЗСЛЕДВАТ, ПУТИН ГО УТРЕПА.

идиот- надничар

Ако е вярно, браво на Путин! Предателите по принцип се осъждат на смърт. Друг е въпроса, че премахнаха смъртното наказание тук. Но в чужбина, където не може да сработи правосъдието (на Русия), се действа по други методи, като този.

Защо да се хабят да го хващат, да го съдят, да събират доказателства и после да има процес, затвор и прочие губене на време. Най-лесно е да го отровим с радиокативно вещество на публично място, да го оставим да облъчи и стотици други хора. Ето това се казва правораздаване по Путински. Следващия път ще се замислят преди да предадат бащицата, нали? Той и Сталин така действаше.

Навсякъде шпионите минали към противниците биват ликвидирани. САЩ да не ги оставят да живеят случаъно .Или те ги премахват "демократично"

Един предател си е получил заслуженото, защото можете да пишете всичко, но ако един човек работи за чужда тайна служба, независимо дали родината му е Русия или ЕС, той се нарича предател.

предателите не се тровят с полонии умнико, облъчважки нещастни минувачи, а се бесят на площада или се екзекутират както в кавказките планини. а че путин е великоруски шовинист е ясно. скоро ще го разбере и руския народ - когато почнат страданията. само сатрапи изникват оттам , от изток.

Е, малко щеше да безвкусно да го обесим на площада пред Бъкингамския дворец, не смяташ ли? Пък така: - Едно чайче , бите! - О, Яяяя. Ъв корс ! - Захарче от новите в ампулките? - Я,Я...

ЧУК

И колко души е натровил тоя с сосбтвената си радиация?

що не върнат за доразследване инцидента и гибелта на първата съпруга на принц Чарлз. сещате ли се...

Защото не е демократично.

Хубаво е да разследвате и смърта на крал Хенри II !

Може и на Крал Артур :)

ПИПО

Ххахаха. Поздравления и на двма ви. :))

Ако тук не откриете нищо, разследвайте ген. Е.И.Тотлебен за участието му в Кримската война 1854 година. Същия тогава най малкото е помагал на руските терористи да защитават Крим.

Първото съкращение е старшина-за тях всичко се знае. Второто съкращение шебек ли е? Чудесно, всичко се връзва точно с фамилията!

Съвсем нормален завършек. Даже не се смущава съпругата му, да признае, че този е станал предател. Какъв друг край можеше да има?

Не думай! Знаеш ли колко народ в България ще трябва да измре?

В общи линии е нормално. Предателя докаран в държавата се съди. Ако има смъртна присъда, именно на смърт. А в чужбина просто се утрепва. Все едно присъдата му е произнесена и така се изпълнява. И ако е по нареждане на Путин, могат само да му завидят от другите страни, за точното решение. Този реално си е бил осъден на смърт за предателство. Само поради обстоятелствата не е много по реда.

Досега правителството отказваше да проведе пълно разследване, за каквото вдовицата на Литвиненко Марина отдавна настоява. Британският върховен съд постанови по-рано тази година, че правителството трябва да преразгледа решението си да не прави разследване.

"Вдовицата на Литвиненко - Марина, заяви, че по това време съпругът й работел за британските тайни служби и че е бил убит по нареждане на Кремъл". И какво нередно намира съпругата на шпионина - предател?!

британците още ги друса синдрома Ким Филби и сие.

Тези от 2006 г. насам правят разследвания - и все една и съща притоплена манджа Колко пъти досега са почвали и спирали Най-малко 5 пъти и нищо

Ще забравят бързо за сваления самолет преди седмица. Съобщиха за разследване на американски журналист и снимка на разузнаване, че украински самолет е свалил пътническия самолет.

По "Новости" ли?

а защо не е разследвала до сега? Или пази случая за подходящ момент?

Според разследващите вероятния убиец е бил руския гражданин Луговой и британската полиция беше поискала да бъде екстрадиран в кралството, само че Русия се запъна с мотива че според федералната конституция могат да го екстрадират само ако разследващите представят поне намек за доказателство... и разследването забуксува.

Ебати детинския цирк е дребнобритания.

Претопляме стара манджа ... ако не хване дикиш тая история ще се върнем по назад във времето - ще разследваме военните престъпления на злите руснаци срещу миролюбивия и толерантен британски съюзник Турция през 1876-1878 години.

Ходжата и аз осъждаме агресивна, пан-славянска и християнска Русия!

Да, в настоящия момент това е особено важно!

ЧУК

Не можаха да изкрат достоверни данни за вината на Русия при падналият самолет,сега започват с друга версия!Хахаха колко са жалки!