Нови разкрития по случая ”Горни Лом”

До 100 тона мини са преминавали по пътищата на страната без обозначителни знаци и слабо охранявани.

Обратно в новината

Коментари - Нови разкрития по случая ”Горни Лом” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Данни, много въпроси, добре - въпросите ще останат без отговор, няма да има виновни - това е страната в която няма държава.

това е ВЕЦ не са административните сгради на завода!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КАКТО ВИНАГИ СЛЕДСТВИЕТО РАБОТИ В ПОКАЗАНАТА МУ ПОСОКА.СПОРЕД МЕН СЛЕДСТВИЕТО ТРЯБВА ДА ИЗЯСНИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД КОИ БЕЗУМНИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ СА РАЗРЕШИЛИ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ УНИЩОЖАВАТ ГРЪЦКИТЕ МИНИ?

тази фирма има опит ,нужно е тя да доварши белене ,и разира се да исползува работнизи от горни лом

И този завод ще бъде отворен и всичко по старому... Явно да си човек в тази държава не се зачита. Още сме робско племе, което не си знае правата, ама наистина нищичко не му е ясно и не знае как да търси(просто защото не се интересува да мисли за бъдещето си). За съжаление.. Ако хората са по инакомислещи, нещата щяха да са другояче и държавата да влезе в релси, да има някаква справедливост. Куха и безсмислена работа.. Жалко че загинаха хора, принудени да работят за мижави пари, за сметка на този, който прибира лъвският пай.. Още повече ми става гневно, че всичко това е можело да се избегне(трябвало е само няколко стъпки, не само от институциите, но и от самите граждани), когато има мерак и желание нещата в тази държава да се променят към по-добра организация и зачитане на някакви правила!

И как да си търсиш правата бе , мой човек?? В съда ли ? В полицията ли? В прокуратурата ли ? В здравната каса ли ? И така до безкрай..... ЕДНИ чичковци са прибрали 9/10-ти от парите на България. Едната десета я отпускат, за да си отглеждат добре дресирана БЮРОКРАЦИЯ. Тая бюрокрация са ония, дето ги изредих по-горе. А когато тръгнеш да си търсиш правата по начин извън тая бюрокрация, 9/10-ти от българите те заплюват като САМОУПРАВЕЦ и УБИЕЦ!" Е ,те тава те " е положението!

Лошото е, че сте прав. България - страната без държава!

Това е реалността : Вършим мръсната и опасна работа на този и онзи за да оцелеем, съсипваме си държавата за чужди интереси , изпозват ни като опитни мишки и зайци , гинат невинни хора за да си гледат семействата, унищожават ни нацията и накрая получаваме потупване от ЕК за напредък и добре свършена работа !!! Българи събудете се !!!!!!

Теко

От разказите на работещите в Горни Лом излиза, че трябвало да обезвреждат по 100 парчета за получават по 1 лв. От писанието излиза че били по 600 и кусур. Кое е вярното? Кой е разрешил транспорта? Едва ли фирмата на своя глава го е правила? Моля журналистите когато пишат да четат и кво са написали!

Български помияри, другият път като почнете да надигате тъпите си главици за справедливост, прочетете тази статия.

къде ги разглобяват, защото те не са престанали. Нали искаха в Русе, но там им отказаха. Кой прибира големия кървав пай? Мозъците са много болни и луд умора няма!

Нашите "Утилизатори" трябва да кандидатстват за книгата на Гинес за най-много утилизирани мини за единица време - 666 мини на човек дневно.

КОЙ МИНИСТЪР Е ПОДПИСАЛ ЗА МИНИТЕ?

Щом фирмата е на брат - масон, значи и е позволено всичко. Защото масоните твърдят, че се грижат за просперитета и добруването на обществото (а не само за тяхното собствено). Това, че са се движели камиони пълни с мини из градовете или, че е гръмнал завод за обезвреждане (както и, че работниците са работили в робски условия на труд) са долни инсинуации! Виждаме как след 25 години масонизация поощрявана от нашите западни партньори България е цъфнала и вързала!

Ама какви са тези работи ктдето ги пишете - та нали сме европеци а даже ги задинахме вече . И после от къде или оръжията , добре ,че някой не си е напазаруват два-три камиона с оръцжие АМА ЗНЕ ЛИ СЕ С ТАКАВА ОХРАНА И ТАКИВА МЕРКИ МОЖЕ ПЪКИ И ДА СЕ Е СЛУЧИЛО ..

Условията са биле безобразни ,а къде са биле контролните органи и синдикатите ? Или и те са получавали пай ,за да мълчат ? Сегаще им се търси ли съдебна одговорност или пак ше кажем -ГРЕШКА ?

Че от кога родните политици мислят за живота и здравето на обикновените хора? Те мислят само за себе си и за рушветчето. А сега- които политици са виновни за калпавите закони, довели до смъртта на невинни хора- да им се даде по една граната и... Сещате се. Да я обезвредят, имам предвид. А зад тях да се понатрупат някой и друг тон още гранати. Да видят какво е като резултат от законите им така, по-нагледно някакси, че от високото не е същото, като от позицията на човека с 300 лв заплата, дето си рискува всеки ден живота.

Българските пенсионери са най-коравите пенсионери!!!Само двама могат толкова ,колкото гръцката полиция, пожарна и т.н.!!!

Какво може да се очаква от алчен масон. Такива са всичките в България - мутри, милиционери и желаещи да станат като тях ;( Щом пожертва детето си за пари, какво остава за нас, обикновените хора?

от кога на комунягите им викате мутри и милиционери ?

пък ИТ ще ходи по дребните фирми,че е по-лесно.

Тоест, минава си камионът с 20 тона мини през един град и ако се самовзривят - половината град просто изчезва и с него 5-6 000 души. Браво!

Тоя е от вашите - социалист и русофил! С такъв бизнес не можеш да се занимаваш, ако не си от вашите!

Това със взривяването, не става толкова лесно. Във военно време тези мини се пренасят с военен камьон, оффроуд, под вражески обстрел. И няма да гръмнат, докато не им навиеш взривателя, ако ще да засилиш камьона в някое дърво. Виж ако почнеш да разглобяваш с флекса, си търсиш белята.

В повечето български заводи и не само български оживяват описаните взаимоотношения чорбаджия- наемник описани в "Тютюн" на Д .Димов.По същия начин се държат и т.н."инвеститори".Е ,харесвате ли го капитализма с уродливо лице?

какъв капиталист бе ?! тоя е от ваще комунистосоциалист , приятел на гоце и спонсор на бсп !

Бсп са по _ големи капиталисти и от сдс

Този Дикоф е много умен за възрастта си! Не знам какво образование има, но преди да плямпа да беше погледнал нормативните документи за превоз на такива товари.

Била ли е тази фирма собственост на Първанов или на член от семейството му?????

Е, и? Боли ме средняка. Имам пари да купя съдии, прокурори, следователи...Гоце е мой човек... Закон не ме лови, законът е за мишките без пари....

и друг син ще си купи.

Идиотска държава. Отказа се от всякакъв контрол. Кой идиот я докара до това положение? Кой каза , че това е правилно? Новите господари. Всички управляващи след 1992 година. Абсолютни некадърници, бългороубийци, без мозък в главата си.

Как пък подбра тая точна дата 1992ра? Май си твърде малък да помниш, каква трагедия бяхме 1989-та 1991ва!

се издават от определено длъжностно оправомощено лице. Ако това длъжностно лице със своя акт е създал реална опасност за живота на хората, то трябва да отговаря за липсата на адекватна нормативна база. Как е възможно да се направи просто едно заключение и толкова. Да се оповести кой е министърът или ръководителят на структурата издал подобен абсурд , наречен наредба. Как е възможно да се създадат правила за безопасна работа и те строго да се съблюдават по отношение на отопление на пример в производствените помещения, а за такова рисково нещо две думи на кръст. Близките на загиналите трябва да лепнат това длъжностно лице , да проверят дали е обнародвана и дали е минала съгласувателна процедура с всички компетентни нива и да осъдят въпросният министър за безхаберие и застрашаване живота на българските граждани. Как е възможно да се пренасят мини толкова неграмотно?!?

каде са синдикатите за този първобитен труд

pompai

Ако имаше МЪЖЕ щеше още след Челопечене да проверите и това ,но сте едни кръвопиици.

pompai

очаквам още убийства. От безхаберието на господата по ТВ и тези дето ги командват в сянка.

Ами ако един такъв камион се беше взривил в град или село през което преминава. Хиляди убити а ченгетата от КОС се чешат където не ги сърби и викат че наредбата разрешавала. И никакви наказани до момента. Не сме държава а пълна анахия особено КОС - по същата наредба ли се дават оръжия на луди с разрешения, мини с разрешения остава и атомни бомби с разрешения и сме супер.

То положението в много частни фирми не е по различно , ами добре че не работят с мини иначе тежко ни! Държавния контрол е силно занижен или го няма!

Няколко пъти регионалната инспекция по труда е отнемала лиценза на предприятието. Съдът обаче го е възстановявал.... Справедливо е тия магистрати -бангии да направят едно кросче по минирано трасе . Който оцелее - оцелее !

Да се чуди човек как е възможно това!

Всички масони са един дол дренки,смятат се за недосегаеми и имат останалите хора за отрепки.100 тона мини и това е минавало и през толкова градове и през София можеше да стане касапница при нелеп пътен инцидент примерно....

Е, и? Осъдени ще има ли? Не!

Е,и? Ще търсят ли отговорност от депутатите, дето са гласували недомислието по пътищата на България да се превозват до 100тона боеприпаси ,че и през големи населени места? Не! И осъдени няма да има. Тогава какво?

Пука му на работодателя за живота на хората! Нали си е направил кървавите пачки, милионите ...

Ами ако някой реши да снабдява терористи при тези количества и контрол?

Преди седмица прочетох, че завода в Горни Лом - въпросния завод, щял да заработи отново. ???!!! Да се кръстиш ли??? Да се смееш ли??? ИЛИ ДА ПЛАЧЕШ ОТ БОЛКА В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕМ

в света на олигархията

zosha_@

8000 мини на ден?! лудост ..алчност?

очаквайте продължение!

Ревем, че нямаме армия и че отбраната ни била на африканско ниво, а утилизираме боеприпаси. Направете едно-две учения на запасняците с тях бе идиоти!Дори заплата няма нужда да плащате, даже суха храна и палатки ще си носим. След 8хил изстреляни мини, бойния разчет ще цели по-добре от ракета със спътниково насочване.

Какво е това чудо запасняк:)) За последно облякох униформа през 89-та.....до тогава три запаса по 45 дни....ма бяхме млади,не ни тежеше:))

Тези мини не са за минохвъргачки,а са противопехотни.Освен това са притежание на частна фирма,а не на БА,която от своя страна няма пари за провеждане със запасняци.Да не говорим,че след ликвидиране на наборната армия,скоро и запасняци няма да има.

"До момента обаче е доказано по безспорен начин, че взривът не е бил умишлен. " Може и така да е, персоналът с каква квалификация е бил??? Не може да наемеш някой от улицата за МРЗ и да искаш от него квалифицирана работа.

И от къде да вземе специалисти? Тези боеприпаси са предназначени да се унищожават само по един начин - чрез изстрелване. Незадействалите се унищожават от сапьори, чрез взривяване. Няма такава процедура "разглабяне" и разделяне на елементите.

Виж сега къде е ключът от бараката:)))) Някоя друга държава иска да се освободи от стари боеприпаси и за да е на чисто намира български "бизнесмен" който ги вози през цяла България,той намира 20-ти човека на ръба на оцеляването и казва "Давайте момчета",на него не му е пукало за живота на тия хора ако стане беля. Сигурен съм че работниците не са знаели кой детайл от мината какво върши.

Собственикът на фирмата нали бил един от най-добрите експерти в тази дейност. Излиза, че най-добре е знаел какви безобразия върши и е заплашвал живота на хиляди хора. Защо още не е в затвора като терорист.

Кого точно е заплашвал, сина си, дето загина с работниците, ли?

Синът му е бил там, за да вдига нормите на работниците.

Смешен въпрос. Тези камиони са пътували из страната поне по 8-10 часа и са били опасни за всички хора наоколо.

Смешен въпрос. Тези камиони са пътували из страната поне по 8-10 часа и са били опасни за всички хора наоколо.

Tова за него е наказание...,което господ му отреди..колко трябва да си алчен та дори и сина си да вкараш в този ад,но тои дори и млад си е поживял с татковите пари,а какво да кажaт сирачетата ???