Разходка по... дъното на Дунав

Нивото в българския участък на реката остава критично ниско, вече близо месец на много места то е под кота нула

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"В неделния ден нивото на Дунав в района на село Гомотарци, Видинско, бе под морското равнище - минус 121 см;" ако е под морското равнище, то водата щеше да се движи към Видин и шеще да е солена. Тогава и попчета шеще да има. Но минуса не е от морското равнище, а от едно друго ниво - такова на реката.

Попчета и сега има, но за измереното ниво си прав. Има и друго не вярно в статията. През 2003 год, нивото на реката бе дори по ниско от сегашното . Но кой го интересува щом има новина

мисля че Путин е виновен. той е забранил на небето и облаците да валят и няма дъжд в Европа заради това. трябват санкции и веднага да пусне дъждовете които е анексирал незаконно.

Сороса е виновен, путин е жертвата както винаги.

Видно е, че "любителите на природата"са оставили боклуците след себе си!!! Аве защо никой не си почиства след себе си, егати лицемерите, ми откъде тия боклуци сега? Ясно, се вижда, че са оставени след засушаването, иначе нямаше да са така релефни.. Ей прости сме си и това е!

Гответе са да садим картофки на село,глад идва

Единствено при тая новина си мисля за водата необходима за охлаждането на АЕЦ- Козлодуй.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Оня с тарабамбата Путин тъй Путин иначе не ми се чете защото е видно че е за психиатър.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Путльо е гАвно!

_stankow

Значи рибата я няма, но рибарите се опитват да я уловят !? :D :D

снимка 2 изглежда, сякаш са хвърлили въдиците на сухото ...

Тъп си _станкoв, тъп.... И натрапчив....

Попчета във Видин, Мойсей на живо, най дългата река в Европа е Волга. А бе личи си чи статията е с грант от България за Америка.

Като Матросов на амбразурата скачаш да защитаваш Фашия, еничар!

В общи линии най-неграмотно написаната статия за днес. Но следобеда е пред вас. Апропо Дунав е 40-50 м над морското равнище . Попчетата са морски риби . Когато минете през Дунава пеша се обадете да ви снимам.

Всезнайковците пак на линия. И кой ви каза, че в Дунав няма попчета, бе тапчовци. И колко метра е кота нула, и какво означава това понятие си нямате никакво понятие. И се успокойте. Мн е горещо.

Извинявам се за попчетата . Другите три груби грешки в дописката остават.

Попчета в Дунава . А октоподи няма все още.

Най дългата река в Еврота се казва Волга не е Дунав

Русия не е в Европа и никога няма да бъде

Е, щом пък такива като теб определят границите на континентите...

Пресъхна ряката

Когато не си израснал на Дунав е нормално да пишеш небивалици !

Тъй както е тръгнало...май 5-те моста над Дунав на Кокорчо стават излишни... Не че бяха необходими без изградена инфраструктура до тях.. Надявам се да няма повече популистки изцепки

Това са, "НОВИТЕ САНКЦИИ"! ...срещу Путин! Той, им спря газта...германците пуснаха Шлюзовете на Дунав... при Шварцвалт ...Дунав, се влива в Черно море...и като не тече вода (Нищо , че половин Европа си изхвърля лайната в него ) ще пресушят Черно море и ще "ударят Путин"!;) Надцакват се !;)

Баси глупостите!

От Черната планина до Черното море,

Нали затова чеха ни изобразява като Кенефа на Европа. Други ни наричат Черният Дроб.

Сега е момента да се направи ремонт на моста

А за АЕЦ-Козлодуй,някой нещо да знае,ще има ли вода за охлаждане,ще има ли ток?

Не е демократично да имаш ток нон стоп!

Ако не се охлажда, липсата на ток ще е най-малкият проблем...

_stankow

Ако няма вода за охлаждане - ще заглушат реакторите полека. И щяха да кажат. При това журналята щяха да го съобщят най-панически и катастрофически, не се съмнявайте ! "Няма дова за охлаждане, реакторът всеки момент ще прегрее и ще се разтопи, втори Чернобил, Фукушима и Тримайлайленд накуп, уаааа !" :D Засега няма съобщения, значи всичко е наред ! :)

Защо шпионите ме свързвате с хора който са много далеч от житието и битието ми, и който и 5 пари не са давали и се надявам, да си остане така за тия 3г а не си решите проблемите дирекно с мене, сеуяни?

Тихо бе !!! Ако Лайненката чуе, че няма вода в Дунав ще ви намали дажбата и на питейна вода.

до тук ви доведе тъпоумието ви !!! пак гласуваите за про-западните педераси с Канадски паспорти и пак слушайте изперкалите идиоти от ЕС

Объркал си се нещо, тук не е Масква!

Само германец може да измисли да обезлесява гори и планини за да тургне там панели и ветротурбини и да е еко такъв дебилизъм друг нимой създаде

И още ! Нищо свястно не може да измисли тази вятърничава Урсула освен пилеене на милиарди за вятър-работи. Европа за първи път в историята пада и то безвъзвратно.

те арабите прости ...затова си построиха заводи за обезсоляване на морска вода...и ингилизите се усетиха и вече имат The desalination plant is located in the London Borough of Newham (no 27). The desalination plant takes salt water from the Thames estuary and produces 140-150 million litres of clean water per day.

УПРАВЛЯВАЛ СЪМ 5 ГОДИНИ ТАКИВА ЗАВОДИ ОТ ВСИЧКИ ТИПОВЕ ... ЗА ДА ГО ВЪРТИШ ТРЯБВА СТРАШНО МНОГО ЕНЕРГИЯ .... ЗА ДА СЪЗДАДЕШ РАЗЛИКАТА В НАЛЯГАНИЯТА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА МЕМБРАНАТА ... ИЛИ ПРИ ДРУГИЯ ТИП ЗА ДА ИЗПАРИШ ВОДАТА В УСЛОВИЯТА НА ВАКУМ .... ТАЗИ ЕНЕРГИЯ Е НАЙ-ЕВТИНА ОТ АЕЦ ... А НАЙ ПЕРСПЕКТИВАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е ДА ПОТОПИШ МЕМБРАНИТЕ ДЪЛБОКО В МОРЕТО ... И ТАКА ДА ИЗПОЛЗВАШ НАЛЯГАНЕТО НА МОРСКАТА ВОДА ДА СЪЗДАДЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ НА МЕМБРАНАТА. ... СЕГА СЕ РАЗРАБОТВА В САЩ ОТ DU PONT

_stankow

Е що ще вземат вода от естуара на Темза, където е най-замърсена и мътна ? Ми да я вземат по-нагоре, преди Лондон !? :D :D

Живея в град на река Дунав , работил съм на кораб по реката над 10 години и мога да кажа, че водите на Дунав са всичко друго , но не и "прозрачни"(особенно в българския участък) и "кота 0" не е нивото на морското равнище!

Зависи за кой период от годината говорим но сега са прозрачни

...чак дъното се вижда :-)

Румънската Hidroelectrica планира да произвежда зелен водород край Железни врата II Енергетика / Технологии 2 яну 2022

Крадат водата, бегай

Мангалите?

Крадът с бидоня

Мамалигарите

ПУТИН ПУСНА РУСКИЯ HAARP ... СИСТЕМАТА СУРА .... И СПРЯ СНЕГА НАД ЕВРОПА ....:)) ... ДЪ РЕД КИНГС УПРАВЛЯВАТ СВЕТА :))

"В неделния ден нивото на Дунав в района на село Гомотарци, Видинско, бе под морското равнище - минус 121 см" Проверерявайте ги тия неща преди да ги пишете! Ще ви се смеят децата в 6-ти клас! Ако това което сте написали беше вярно в Гомотарци вече щяха да имат излаз на море! Само за сведение, надморското равнище при Видин е 106 метра...

Ти имаш ли нещо против Черно море да стигне до Видин ? Аз- не !

Аз имам! Особено заради липса на вода в Дунав. Хубавото е, че това няма как да се случи. А защо имам против морска вода да навлезе в речно корито, хванете прочетете какво става в момента с река По - унищожаване на цялата речна и оклобрежна екосистема, просмукване на солена вода в почвата и т.н. благини.

Има едни тихи герои в една атомна централа дето правят и невъзможното при това ниво на Дунав да не спрем 5 и 6 ЕБ. Благодарение първо на тях и после се чудете ще става ли по-зле.

ПО ДОБРЕ ГИ СПРЕТЕ . ... ИНАЧЕ НЯМА КАК РАЯТА ДА ИЗЛЕЗЕ ... ОТ " РОБСКАТА ЛЮЛКА"

БЛАГОДАРЯ полезна СТАТИЯ ДИР БГ

Покрай града Донаушинген минава река Бригах, почти накрая се влива рекичката Брег и се превръщат в Бригах и Брег цузамен, след около 5 метра се влива Щиле Мусен и веднага след моста тази река се нарича Дунав. Иначе има много красиво и ефектно иззидан Извор, считан за началото на Дунав.

Кое е интересното, че не разбрах ?

Защо след като има сбор от 3 реки, са го нарекли извор на река Дунав, ти ако искаш се радвай на металотърсачки

Какво общо имат металотърсачи при извора на Дунава, че не разбрах ?

Дунава ще пресъхне ! И не само Дунав, а и много други реки в Европа ! Това сами си го причинихме ! Навремето баба Ванга предрече, че водата ще стане по-скъпа от златото !

Защо ние? Има виновник - Урсула.

Да прецапаш Дунава не е интересно, когато няма вода . Интересното е къде изчезва всичката тази вода, която се влива в Дунава от стотици други реки ?

Стига сте ревали, бе олигифрени и стига сте се водили по акъла на онези педерастчета от Европата. След няма и месец и половина ще почнете да пискате, че този и онзи язовир е прелял и е залял някоя махала. Почитайте природата и изчиствайте след себе си и няма да имате проблеми.

Ми да копаят копачки бе? За какво са? При соца що нямаше такива работи ако и тогава да спадаше... Щото дъл.ачките бяха държавни и копаеха нон стоп...

И без вода може! Нали ще си имаме електромобили! Наши си! Родни! еФтини и екологични! Ха! Кире ми го каза'!

Чан чун чур и реката ще се напълни !

Дираджии, дайте информация за българските реки

Сега рибата в Дунав е бъркана с по-малко вода....

Сега един металотърсач ще има много неща в тази стара река, войни, търговия.

само кърмаци ще изкараш и то стари и ръждави

По край Лом се вадят лигнитни въглища от дъното. А както стоят нещата с газ-а тази година... Направо си има полза от тази загуба.

Накарайте Урсул да изкаже мнение .

България е една от малкото в света която има достатъчно вода за следващите 100 години. Това беше и една от причините да ни приемат в ЕС. Скоро очаквайте същите мерки като при газа общо договаряне общо използване на нашите водни източници.

Забравяш най-интересното - пълна приватизация на всички водни ресурси, минаване на водата към борсова стока! Който разбрал - разбрал!

Лапе съм била луда съм била проста съм била... Аха... Ок

и си лапе и си луда !

Да съхне по Дунав ще направите магистрала да транспортирате той вижда и наказва и така ще е и за напред няма страшно всеки си има място

Дунава и да пресъхне не е страшно. Наблюдавайте река Ефрат когато пресъхне. Тогава ще бъде интересно.

За атомната централа би било проблем.

За всички тъпаци, които говорят, че няма климатични проблеми- Тръмп, половината бг население и още много други. Ще се бием за вода скоро.

Значи глобалното затопляне е виновно, а не жестоката експлоатация на всички реки в Европа за всякакви цели, така ли? Защо не видиш в нета снимки на Сава, Тиса, едни от най-големите притоци на Дунав и може и да ти стане ясно, че не глобалното затопляне, а алчността на човека е в основата на това! А простотията с "Глобалното затопляне" е измислена от същите тези алчни хора, за да може будали като теб да им вярват на глупостите!

Никой не отрича, че няма климатични промени - всеки знае, че климатът на Земята периодично се изменя в зависимост от множество геофизични и космически фактори, като например смяната на позициите на магнитните полюси и слънчевите минимуми и максимуми. Но всички масмедии постоянно да вменяват идеята, че само и единствено човешката индустриална активност влияе на това, си е чисто и просто една колосалната простотия, зад която стоят определени пъклени интереси и групи от хора.

Ами да се проследи кой и къде отбива реката пред да стигне до България и да се му се наложат санкции!

Отнася се и за притоците му.

Бе тези санкциИ ги наложи на родителите ти, които не са се погрижили да получиш прилично УбразоУвание по БеЛ. А сега ми кажи, УважаемиЙ, как се отбива река като Дунав и най-вече къде отива отбитата вода?

Ако не беше слабоумен може би простата ти кратуна щеше да прозре, че в текста на коментара е написано "санкциИ", а онова, заради което си изпаднал в бяс и истерия, се намира в полето "Име". От това всеки що-годе адекватен би си направил точните изводи кое, как и защо. Решил той да ме учи на български, цървул неграмотен ...

Отбива се на майка ти в пyтката, глупак некадърен.

СанкциИ

Не . Вие сте българи , задачата ви е да купувате нашето западно свръхпроизводство и да си трайкате. :)

В БАН куровете ли си дъвчат? Някой скоронда е чул някакъв академик да каже истината,чд австро-унгаро-немци грабят и малтретират водите на Истър(дунав),за да ни ошетят нас? Къде са кирливите научби плъхове,които само за високи зплати крещят? Някой да е видял наука да се орави нейде из България? Ноля Вк да наоравите аскцкация нежду турската циганска свиня Диган и Туризирани Австрия и Германия.Също така си поставете въпросът защо Путин прави сексуално комплето ба циганинът Ердоган. Вепе писва от руско-турско-германско и австро-унгаро-сръбски оедерастки номера! Реката ни се спира още от турска Германия...великите ейологични защитници цигански я спират. Къде са шибаните Еврейски комисии на Еврейският Съюз? Нима не знаят какво правят германските цигани?

На такъв като тебе науката и на пъпа да ти я турат па нема да я видиш.

Железни врата са затворени, навигацията в сръбския и румънския участък към Европа е гарантирана, българите да правим като вятъра

Питате кой е виновен? Хан Аспарух. Че не е направил държавата повече на запад.

не си вчас. Кановете са направили България до Пеща, мой човек...Проблема си е в нас...както винаги...

Ей досега разглеждах Дунав по картата на гугъл, след Братислава е Девин с Девинския замък.

ГолЕм Джурналист е /не обърнах внимание на името/ ! ...сантиметра под МОРСКОТО РАВНИЩЕ ! Ако няма от къде да прочетете ,попитайте ... ако не друг ,поне капитана на пристанището какво значи кота "0" и ниво под котата!

Помня много сушави години ... Помня много дъждовни години ... Помня свирепи зими .... Помня и много меки зими .... Но не помня някога да е било "сензация"! Днешните сте ми много странни - живот в постоянна паника и стрес, отдавна вече не се наслаждавате на простите неща и не приемате животът такъв, какъв то е, а не какъвто искате да бъде по пример от Холивуд, за това и страдате!