Проверяват болници за невръстни родилки

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва проверка в 39-те най-големи родилни отделения в страната. Целта е да се установи колко са ражданията на малолетни и непълнолетни момичета.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват болници за невръстни родилки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чак сега ли се сетихте да проверявате управляващи боклуци?С тази политика да давате майчински и детски на мангалите и те да се издържат от това ни погубихте като държава! Ние сме циганария!Всички раждащи малолетни боклуци никакви детски,а отиват в странжда Сакар да бачкат и да се издържат,заедно целия катунлСамо диктатура и бой ще ги оправи

Sm3hurk0

Тази не ефективна агенция, още ли съществува ? Само харчи парите на народа и нищо не прави. Аман от извратени типове, който не смеят да изразят собствено мнение. От все сърце: ШАРЛАН ДА ВИ ПОПАРИ ВСИЧКИ ОТ АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО !

-= Е и? -= Приказки, проверки и доклади на хартия - КПД=0. -= За пореден път

ДО КОГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРИЛАГА ГЕНОЦИД КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. НИЕ ПЛАЩАМЕ ТОКА, ВОДАТА, ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, СОЦИАЛНИТЕ ОСИГУРОВКИ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО, ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ, ЗА ДА ЛЕКУВАТ ОСНОВНО ТЯХ. НЕЩО ПОВЕЧЕ, СЛЕД 5 ЖИВОРОДЕНИ И ОТГЛЕДАНИ ДЕЦА, ЦИГАНКИТЕ ИМАТ ПРАВО НА ПЕНСИЯ , КАТО МАЙКИ-ГЕРОИНИ.... ДО КОГА??????

за да се ползва майчинство жената трябваше да има някакъв минимален трудов стаж-мисля, че 3 месеца. Тогава назначаваха бъдещи майки с предимство, винаги се намира начин за що годе образована жена. Да се въведе и сега такова изискване като закон. Не предполага дискриминация, защото детския труд е забранен. И тогава родителите да си имат грижата, след като приемат децата им да се размножават от ранна възраст! Жалко, че и държавата подпомага този процес с непрекъснато подпомагане на децата. Дайте на работещите родители подобаващо заплащане на труда и няма да има нужда от унизителните помощи. Древния мъдрец е казал-Не давай на гладния риба, а му покажи как да си хваща сам рибата! Но къде ти мъдрости или усет за такива у нашите управници. Решават въпросите на парче първосигнално и на юруш, докато са на власт , а след тях и потоп

по което трябва да носят отговорност родителите, невръстното да се дава за осиновяване, а малката родилка да се настанява в дом за деца без родители. Трябва крути мерки, само с агитация не става. Защото така ДОО се ощетява 2 пъти - дават се детски за родилката, и за нейното дете - едното от двете трябва да спре!!! Също и социални помощи на възрастното семейство, където като член се води малолетното момиче и за детето на малолетното момиче.

(8)

Има много просто и ефективно решение на проблема. На малолетни и непълнолетни родилки да не се отпускат помощи, майчински и детски до навършване на 18 г. а на техните родители цялостно спиране на помощи, майчински и детски затова, че са допуснали това да се случи. ПОВЯРВАЙТЕ, ВЕДНАГА ЩЕ СПРАТ ДА РАЖДАТ ПРЕДИ 18 годишна възраст.

Не говорете глупости - това няма как да стане - веднага ще ни осъдят за дискриминация! Трябва малолетните да се мотивират да учат и работят, а не да създават деца на такава възраст!

Кажете ,каква работа върши,,, ДАЗД"за тия малолетни родилки-нищо? Нищо! Само констатират събитието! Къде е ПРОКУРАТУРАТА? Няма я и нея! Споразумели се ,,Младите родители" и проблемът е приключен!!!

Излишна е администрация,която прави всеизвестни и безполезни констатации. Щом не може да деиства,поне ги съкратите тези чиновници. Какво значи дете да сключи брак?!!! Престъплението е на лице и няма да се прекрати тази практика като всички са невинни.

Смрадливи невежи нещастници ще си останете цял живот! Воните от километри на свински карантии! Ходете и кастрирайте мафията, на която се възхищавате и боготворите! Оставете социално слабите! Българин за мен означава БОКЛУК! Жалко, че и аз спадах към тази категория преди време!

Бързо хапчетата.

Донякъде си прав , че боклукът в България идва в повечко, но някак си е грозно , да не река цинично, да се говори така на хората, с които си живял до вчера. Между тях вероятно има и стойностни такива, как мислиш? А що се отнася до боклука, независимо какъв си ти, знай че колкото и добре да се държат с теб възвишените европейци/към които вероятно и ти се броиш вече/, колкото и да те "уважават" и да ти се усмихват, тайничко в душите си те възприемат като същото това с което сравняваш родствениците си. Така те ще гледат и на децата ти, и на внуците ти, че и на техните деца дори...

Ако ще и на Марс да кацнеш си оставаш ганьовец! Много са те възпитали в ЕС, няма що! Можеше по-интелигентно да си излозиш възгледите! Аз живея в България, българка съм, но НЕ съм боклук! Познавам доста българи, които не са боклуци!!!

Глупак.

"Мила моя " прати поздрави на майка ти, която се е напъвала да роди поредният Европеизирал се български Боклук! Аман от такива европейци като теб, които са отишли да трият задници на възрастни чужденци и са научили езика за 1 месец! Пф.... бе отказвай се от Българското си гражданство и ставай чужденка! Боже... колко си.....

Мила моя, аз съм образована с диплома за висше образование и говоря 4-ри езика! Поздрави баща си!

ДЕЦА ,РАЖДАТ ---ДЕЦА ! Това е Бг!

Ще проверят, та да ни замажат малко очите, че много почнахме да питаме за какво изтеглиха тоя заем и къде са парите, щото бабите са много доволни от увеличените си пенсии, та се чудя кой гладни нахранихме...

В прав текст се казва на българския народ.... на нас хора не ни трябват.Територията е нужна на групата развяващи си коня във всички сфери на живота . След като българите си заминат кои по чужбина кои по биологически причини.Те ще си обработват плодородната земя и при сегашната техника не им трябват много хора.-Бетонните хотели по морето и те стигат алкохолен туризъм пияници но това носи валута и ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ Страхотно--А ние ще лапаме мухите наместо да се обединяваме обменяме идеи и организираме .Жалко ГОСПОД ДАВА НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА-

Вместо да ръсиш глупости тук, си намери работа и сексуален партньор!

В родилните домове ,в Бе-ГЕТОТО ,има само РОМКИ-РОДИЛКИ,повечето под 16 г.!

ПРОВЕРКИ и КОНСТАТАЦИИ--24г.

Колкото повече малолетни майки - толкова повече гласуващи идиоти в бъдеще.

Това по НК как се води, чеп когато малолетна или непълнолетна родилка сключи брак с бащата на детето, делото се прекратява????

е непълнолетен?!? Айде стига с тий глупости. Секс с непълнолетна е педофилия, първо трябва да се осъди за това, пък после да сключва брак. Как може деца да раждат деца - какви поражения върху физиката и психиката, какво възпитание, какви пет лева?!

Добре го каза, но никой няма да те разбере, защото е най-добре да кастрирваме хората, както смятат повечето във форума.

Хубаво е, че Експертното Правителство обръща внимание на малкият тъмнозелен човек, за разлика от долните гербери, които никога повече няма да помиришат власт! Партията не само търси малолетните майки, но като ги намери им увеличава и помощите! Остава само загадката - какво да правиш, ако си българин и на никой не му пука за теб... но това ще го решим следващия мандат!

зелените чавета утре могат да си идат на Марс,а ние тука ще се учим как да живеем с марсиански пейзаж!

Налага се да търпим, другари! ЧЕ иначе идват герберите и се подновяват Страха, изнасилванията на възрастни другарки (така и не се доредих, пу!), мачкането на българските бизнесмени от ранга на Алексей Петров..

Решението е просто - раждаш преди навършени 19 години (т.е. забременяла някъде под 18 - значи непълнолетна) - без право на майчински и детски. А ако открият бащата (което при циганите хич не е сигурно) - кастрация. И изобщо детските - до две деца. Да, ама на така наречените "политици" май не им стиска. Без, естествено, да си дават сметка, че при този прираст на циганите след 20 години българите ще са малцинство. Да не кажа изчезнали. А от циганите ще вземат на оня дето духа средния пръст.

Оставете електората да се плоди!

Я идете и ги пребройте в малките градове и в селата! Сетили сте се добре, ама е много, много късно. България върви по "Улица последна" - гледайте филма на ТВ+

Руснаците са лесни - ще въведат визов режим с техните "цигани", не живеещи по законите им. Но ние визов режим не можем да въведем. Дали пък да не се започне стриктно и целенасочено осигуряване на спазването на законите, а ако законите са неефективни или неприложими - срочно да им се намерят действащи заместители. А ние докога ще избираме политици - декларатори на намерения, а не политици изпълняващи си обещанията?

ти поднасят списък, по който да си избираш мутра, а не пишеш ти името в бюлетината.

Да има избор - "против всички", за да се види хората как ги приемат политиците изобщо. А сега, за да направиш това, трябва да унищожиш бюлетината. Освен това, да се направи ЕДИННО гласуване - не да гласуваш в своята секция и да те виждат подставени лица колко е "твоя" район са гласували за правилния човек, а бюлетината да се пуска локално, в дадения избирателен район, но да се брои САМО централно, така че да не може да се знае в кой район колко са гласували за кой кандидат. Идеята е да няма местен контрол върху вота. Да се следи само за автентичността на подадения глас - да не може същия човек да гласува двойно. Да има автентификация с паспорта, за да можеш да гласуваш, а гласа ти да не се свързва с личността ти никак. Да няма резултатите от гласуването в секцията на разположение на самата секция и така да няма контрол.

Разгеле сетихме се! Секса незаконен, пък раждането позволено, щото секса бил доброволен? Няма такава държава. Затова казвам на децата си учи и самолета..

Къде мога да преведа едномесечната си пенсия в помощ на малолетните циганки, родили незнайно от кого?

"виждат своята реализация в създаване на семейство" - това изречение ме уби. Но като се замисля наистина ромките са добре реализирани с купищата помощи ,които вземат

КАСТРАЦИЯ

и след това вслучая не е лошо да се извърши хидролиза на глицериди в присъствието на алкална основа...

Винаги ми е идвало наум колко полезен би бил Пеевски в тази посока.....

САМО ---КОНСТАТАЦИИ,резултати ,...нЕма !

Тези лекари в кой век живеят ,нямат ли единен електранен регистър ,та ще проверяват ???????????????

Някой да е чул досега да има осъден за педофилия?! Щом е родила на 12 г. няма ли да има виновни за това? И наказани. А българите ги изхранват тези мангали, дето се въдят като хлебарки.

Обърнете се към другарите политици !!!!!!!!!!!

Абе възмутената! Каква педофилия, какви 5 лева бе, да не падаш от Марс? Абе става дума за мангали бе! Мангали! Там педофилия няма, това е нормален бит. Безумието е, че народа прост български търпи и позволява безмълвно мангалите да стават мнозинство и да ни тъпчат по най-наглия и безочлив начин!!! Що не ревеш за това, а? Възмутената!!!

Прочети и последното ми изречение.

Имаше поне един британец, но не ставаше дума за срещу циганки. Беше и убил жертвата, май на момче на около 8 години.

Що ми се струва, че трябват не само проверки, но и присъди???

Родила на 12, забременяла на 11, опитите започнали на 7-8 - я от бащата, я от други роднини. Позната история.

ИСКА СПЕШЕН ЗАКОН ЗА 1ЧАС ,А НЕ ПРИКАЗКИ В ЛИТЕРАТУРНИ КРЪЖОЦИ !

60% СА НЕВРЪСТНИ,РОМКИ !За тях родителите им получават и ДЕТСКИ ,въпреки че вече са майки??????? Това само в Бг и Румъния!!

Който живее и ИСКА да живее в България е длъжен да се съобразява с българските ценности , традиции и закони ! До 18г. никакво плащане ! Цигани араби турци и други АКО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ТУК ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАШИТЕ ПРАВИЛА !ЩОМ НЕ ИМ ИЗНАСЯ ДА ХОДЯТ КЪДЕТО ИСКАТ ,ТУК Е ТАКА ! ИМА ЛИ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ,КОЙТО ДА ИЗРЕЧЕ ТЕЗИ СЛОВА ?????????? Какво искаме от политически ПРОСТИТУТКИ /не курви ,защото те го правят за удоволствие ,а тези за пари/! Дно се намери свестен политик с държавническо мислене ,а не със мислене на селски кмет ...!!!!

Точно на третата минута с такова изказване в парламента и си политически труп, ако не и истински, тая държава вече не е за българите, разберете го, пак трябва да си я връщаме.. Гадно е, но е така, продадени сме и територията е планирано да е нещо друго след има-няма 20-30 години

кво ще проверяват да започват по домова книга всички ромки между 12,15 г и ще ги видят всичките какви млади майки са

ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА. Колко пъти е приложила закона към бащите.С тая умряла държава проверките са безмислени.

Държавата сме ние, а? Хайде сега отговори, защо позволяваш, а?

За мен, която имам повече от 40 г. трудов стаж, дала съм толкова много на България - няма увеличение на пенсията. Въпреки че продадоха заводите, изградени с недоплатения ми труд. Все още работя/ налага ми се/ внасям социални и здравни осигуровки, които отиват при циганите. Ако това не е гавра със собствения народ...

livevil

Какво толкова проверяват?! Да не живеем през средновековието и да се налага да обикалят по болниците и да ровят из регистрите?! За какво е ЕСГРАОН?!

Според тебе колко от мангалките имат каквито и да било документи за самоличност, камо ли ЕГН...300 души от катуна се водят на един адрес, ама дали всичките са легални и с документи е друг въпрос....

livevil

Нали ако нямат ЕГН и документи не могат да точат държавата с детските...

АКО ДЕТСКИ И МАЙЧИНСТВО СЕ ДАВАТ ДО ВТОРО ИЛИ ТРЕТО ДЕТЕ - НЯМА ДА Е ТАКЪВ НАПЛИВ В ЗАНАЯТА РАЖДАНЕ И УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЦИГАНСКАТА ПОПУЛАЦИЯ!!!! И ОЩЕ - НАЛИ СМЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА - АКО СЕ ПЛАЩАТ ДО ВТОРО ДЕТЕ -ДА СИ ПРАВЯТ СМЕТКАТА КОЛКО ЩЕ РАЖДАТ. СЛЕД ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ - БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СМЕ МАЛЦИНСТВО В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА.

Ние и сега сме малцинство. Явно скоро не си влизал в медицинските факултети например, за да видиш какъв е цветът и националността на бъдещите ни лекари и зъболекари.

ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ ,ЛЕКЕТА !!!! Българинът трябва да се събуди и да поиска нови избори принови правила ,за да я има не партийката ,а България и българския народ !

От кой да ги поискаме, приятелю? ООН ли да дойде да измете наглата измет, която е в парламента ни? То протестираме, но тя не си ходи.

Невръстна родилка=незабавна стерилизация на бащата.....

Ако го издирят кой е и се докаже, че е той, а не е някой набеден... щото и това си е нож с две остриета - представи си мрази те някой и плати на Айше да иде и да каже, че бащата си ти. Даже и свидетели от Маалата ще се намерят, че си бил там редовно и си "посещавал" Айшето. Ходи доказвай после, че не си имал близки срещи от 5 вид с въпросното Айше и не си баща на отрочето.

Това може да се докаже генетично, може би дори изследвайки кръва. Но не знам колко е скъпо.

Ако е пълнолетен, трябва незабавно отиване в затвора. Кастрацията също е добра наказателна мярка, но още не е въведена. Докато другото е. Все пак е правил секс с непълнолетна или малолетна. Третират ги различно. Да се забрани и брака преди навършване на 18 години.

А ако сестра ти, на 16 г. и 6 месеца, 10 клас в гимназията, позабременее от приятеля си в някоя романтична след дискотечна вечер, ще предпочетете да няма брак преди 18 или ще я посъветвате да махне бебето? Или пък ще кастрирате приятеля?

хеииииииииии смръдливи, примитивни селяни, стига сте писали тук! иди ти да се кастрираш, вонящо, пълно с червеи нищожество!

Сключват брак и готово. Това е Бълагрия, батка! Кво кат' са на 12 и 15 г.?

И на "майката"...

На работещите родители да се намаля подоходното облагане , а на неработещите да не се дават детски под формата на пари , а само храна, дрехи, безплатни детски градини, да се организират кухни, но в никакъв случай пари. Това лято гледах едни такива невръстни родители - бащата гол до кръста нарамил "голямата промоция" стек от 6 двулитрови бутилки бира , а майката 5-6 метра след него тика мърлява количка с бебе вътре. Ха познайте кой е платил бирата, и какво ще стане като я изпие "тати" - ще направи следващия гражданин на Република България

До всички избиратели ! Разбрахте ли ,че политическия материал е ЛОШ , как 24г.не се намери един политик да помисли за България ....! Не след 30 ,а след 10г. стази политическа безотговорно ИЗМЕТ ЩЕ СЕ СТОПИМ !

ИМА ТАКЪВ ПОЛИТИК. КАЗВА СЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ. ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЦИ ОБАЧЕ ГО САТАНИЗИРАХА И ТОЙ СИ СЕДНА НА ГЪЗА. ИСКАМ В ПИСАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ СРЕЩУ ПАГУБНО УВЕЛИЧАВАЩАТА СЕ ЦИГАНСКА ПОПУЛАЦИЯ ДА УЧАСТВАТ ОСВЕН СИДЕРОВ, ОЩЕ И АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ И БОЯН РАСАТЕ. ЗАЩОТО АКО АЗ САМИЯТ УЧАСТВАХ, ЩИГАНСКАТА РАСА ЩЕШЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ. ПОНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ГАРАНТИРАМ. ХАЙЛ.

Какво ще проверяват!? Нали има регистри! Нали 99% от малолетните и непълнолетни родилки са от ромски произход!? Само пак ще се харчат пари. Както се изписа вече: Да спрат всякакъв вид помощи на майки под 18 години както и детските за четвърто, пето, шесто, седмо, осмо..дете.

Всеки ден се откриват Агенции за какво ли не.Само да лапат държавни и европейски пари.Как е възможно от Европа да дадат 3 милиона и 5оо хиляди лева на Агенция да брои ДЕЛФИНИТЕ в Черно море.

БСП ще си броят бъдещият електорат, та да знае Орепуткин още колко кредити да тегли.

Безсмислена дейност. Ще установят броя на малолетни майки и дотам. А трябва да съдят за педофилия татковците, а не да обясняват, че това е колоритна особеност на циганите.

От години си говорим едно и също. Сега им увеличиха майчинските, може би и детските и ще раждат от 9 годишна възраст по два пъти в годината. И какво като установят колко са ражданията на малолетни и непълнолетни? И установени, пак ще си раждат, защото не се прилага закона. Ходят на училище, но не знаят да четат и пишат. Ами тези учители и директора трябва на часа да бъдат уволнени. Пътуват задължително гратис и задължително спокойно седнали, защото какво от това, че ще им съставят акт /ако могат/, тази глоба няма да я платят. Глоби плащат само българите. Правят на някое място две колиби, и чак когато стане катун, тогава кметовете се опитват да вземат мерки, но вече е късно. Оправия не виждам, защото няма от кого.

А така , проверете ги , регистрирайте ги ,нахранете ги , помощи им дайте . После чакайте български бебета ...

На БГ политиците не им трябват български бебета, това е излишно главоболие, а и знаеш ли на къде ще хване един ден и по-важно за кого ще гласува. Виж с циганетата е ясно... и евтино.

Ако продължава така след не повече от 20-на години България ще бъде населена единственно и само от цигани. За това според мене този проблем трябва да е на дневен ред в парламента и час по- скоро трябва да се вземат адекватни мерки за да се намали "популацията" на тези откровенно прости и неграмотни хора. Все пак живеем в 21-и век и аз не желая между джебчии , проститутки и крадци , каквито са болшинството от тях

"да се намали "популацията" на тези откровенно прости и неграмотни хора" Да не искаш да кажеш, че си се родил изучен и ограмотен?

Напротив, по всякакъв начин се стимулират ромите, защото в тях е политическата далавера. Покрай тях има и ще има много пари. Тази ''закрила на детето'' и тя ще намаже. Много материал за работа има. Ще разкриваме нови работи места да култивираме ромите,....докато един ден ние изчезнем, а те естествено ще оцелеят.

НА ЮЖНА АМЕРИКА откриха голо племе ,което,обаче,ПЛАНИРА ДЕЦАТА ,НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ БЕЗРАЗБОРНО,А СЪОБРАЗНО РЕСУРСИТЕ ,КОИТО УСПЯВАТ ДА ОСИГУРЯТ

Държавата да влезе в ролята си и да вкара в съда и в затвора по бързата процедура бащите на тези деца, да плаща социални само на хора със средно образование над 18 години и плащали социални осигуровки поне една година. Или да се намаля семейното данъчното облагане на хората, отглеждащи деца. Иначе деца ще раждат деца, които ще се редят за социални помощи и ще се възпроизвеждат лумпенизирани криминогени малцинства, негодни за социализиране в никоя европейска държава, както е и в момента.

Тя таз държава го е осигурила настоящето. Осигурява и бъдното.

Защо се прекратява разследването след сключването на брак? Кой позволява сключването на този брак, след като по закон бракосъчетанието на лица под 16 години (малолетни) е забранено? Защо не се преследват и длъжностните лица, позволили сключването на такъв брак?

Работата е там,че мангалите не сключват бракове документално ! Правят тридневни сватби(минимум),но не ходят за подпис в съвета ,за да документират брачния договор !

Защото бракът (*официален граждански брак) не се сключва с 14-годишна, разбира се. Идеята е, че дори и да се установи, че Айшето е родила на 13-14 години, полицията се заема да "разследва" случая, да издири "дееца" сред множеството сексуални контакти на Айше, като всеки може да е потенциален "педофил" - татко на роденото цигане. И тъй в разследвания и проверки (за които пак ние плащаме) си изтичат 2-3 години "досъдебно производство", междувременно я се установи деецът, я не (Айше си взема помощи за цигането, независимо дали е с установен татко или не). Миналите 2-3 години значат, че Айше е вече на 16 г. (минимум) и дори и да се установи "осеменителят", Айше си вади от Районния съд едно разрешение да сключи брак с него (да се подпише, сиреч) и така по закон наказателното преследване срещу установения осеменител се прекратява. Такъв ни е законът. Правен е в едни други времена, когато не се позволяваше на ромското население да се размножава поголовно и е правен, за да защити българки, които през 70-те и 80-те години са искали да сключат брак на 16-годишна възраст, а малко преди това са позабременявали. Това, че нормата се ползва и сега, не е проблем на законодателството, а е проблем, че социалната политика не само позволява, а и толерира косвено ранното родителство.

Има много просто и ефективно решение на проблема. На малолетни и непълнолетни родилки да не се отпускат помощи, майчински и детски до навършване на 18 г. а на техните родители цялостно спиране на помощи, майчински и детски затова, че са допуснали това да се случи. ПОВЯРВАЙТЕ, ВЕДНАГА ЩЕ СПРАТ ДА РАЖДАТ ПРЕДИ 18 годишна възраст.

да ама тогава кой ще гласува за дпс-то и бсп-то. те да не са луди да серат в кладенеца от който пият.

Виж, казвам какво е решението. Не казвам, че ще се осъществи.

Присъединявам се! Предложението е много точно, но има ли кой да го чуе? А "правозащитниците" като скочат за дискриминация? Ами опозицията като ревне срещу управляващите? Проблемите са пределно ясни, но никой не смее да се заеме с решаването им, т.е. да си сложи "таралеж..."

Чакай, каква дискриминация, това ще си важи за всички, за цяла България.