За първи път у нас трансплантирано момиче роди

За първи път в България 18-годишно момиче, претърпяло чернодробна трансплантация, износи и роди здраво бебе, съобщиха от болница "Лозенец".

Обратно в новината

Коментари - За първи път у нас трансплантирано момиче роди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета коментарите и ме е срам докъде е стигнал егоизъма на хората. Пишете, че е циганка- болести на черния дроб и бременност променят цвета на кожата. Раждайки на тази възраст, шанса всичко да премине по- правилно и благоприятно е по- голям. Погледнете това бяло, хубаво бебе. Дано всичко бъде добре в живота им. Не унищожавайте нечия радост защото утре може и ние да сме в такава ситуация.

Гордейте се Българи! Благодарим ви Лекари! Още едно българче се появи на бял свят, блаодарение на медиците ни! Дано това момче порастне щастливо и стане един ден Първият Българин с Нобелова награда !!!

че масата много-много не отбира от ирония.

ТРАНСПЛАНТИРАНО МОМИЧЕ ЛИ БЕ? НА КОГО Е ТРАНСПЛАНТИРАНО ТОВА МОМИЧЕ? СЪВСЕМ ИЗПРОСТЯХТЕ!!! МОМИЧЕ С ТРАНСПЛАНТАЦИЯ - ДА, НО НЕ И ТРАНСПЛАНТИРАНО!?!!? вИЕ НЕ ЗНАЕТЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И НЕ МОЖЕТЕ 2 ИЗРЕЧЕНИЯ ДА ВЪРЖЕТЕ! СРАМ!

не се мисли по въпроса, че тази чернодробна цироза вследствие на генетично заболяване прогресивна фамилна интрахепатална холестаза, може с гените да се предаде на детенцето. Или тя също е от ромите, ама късно, на 17 е забременяла?

Интересно ми е на какво основание тука пишущите определят жената като мангалка, циганка и т.н.?! Бихте ли ми пояснили? за мен тя е нормално изглеждаща бяла жена! Да е жива и здрава и да се радва на бебето си! Защо трябва да се обижда ?

На принцип, че само циганите раждат деца когато те самите са такива. На принцип че прилича на циганка и на принцип, че ако тази мангалка не ти е ясна дали е българка или не е (а тя не е) то и ти си гаден циганин и ти предлагам да поемеш издръжката на цялата й чумава фамилия

човек вече е пълнолетен..., Ама извинявай...ти на 18 си си играл с децата пред блока...което значи че си изостанал в своето развитие...на 18-19 е съвсем нормално и препоръчително една жена да роди?! а ти имаш сериозни проблеми мойто момче...

Логика на български неудачник - щом ражда, значи е циганка. Откакто се роди 3-тото ми дете, като сме в провинцията и се разхождаме, няколко пъти съм чувал зад гърба ми - "Тия цигани ли са?"

И ще предаде гените си на децата си. За да могат да са живи наследниците й, който ще наследят болестта й, ще трябва да има донор на черен дроб и кой да ги трансплантира. Има такива хора. Знам за човек, с таласемия майор, който до последно крие заболяването си, за да може да се ожени и да има деца. Странно е. Здрави, мислещи хора без генетически малоформации отказват да се размножават, в същото време много тежко болни и генетично увредени хора мечтаят и искат да предадат гените си на всяка цена. На къде отива този свят?!!

Абсолютно съм съгласен с тебе! и на мен ми се чудят колегите в офиса даже...и даже ме гледат странно...щото аз нямам родители и жена ми и тя...и си гледаме децата сами...и с детегледачки от време на време...мислят ме за луд...ето защо просто Българина ще изчезне...

на умен човек, че като имаш генетична обраманеност, не бързаш да раждаш дете, за да не стане и то увредено. Логиката е такава - като няма какво да дадете на децата, освен сандвич, паница хляб и дрехи втора употреба, няма защо да създаваш мизерници и нещастни хора. В наше време хора без пари трудно/ да не кажа - невъзможно/ получават добро образование и качествена медицинска помощ.

че Василка е забременяла на 17 г. Била е непълнолетна. Явно трансплантацията е пречка да учи, но пък не е била пречка за секс. Безотговорно, ражда дете без да има образование и работа. Сигурно и таткото е такъв. Но със сигурност Василка е с инвалидна пенсия / което е нормално след трансплантация/ и ще получава помощи, които пък ще плащаме ние.

е така кажи бе момче...па земи стани малко от тоя компютър, в най лошия случай иди на Лъвов мост...там срещу скромно заплащане със сигурност ше ти върже!

само едно нещо е вярно - на снимката има жена, току-що родила - ама какви са тези трансплантирани момичета, бе медии - да не би да са телепортирани тези раждащи момичета - и откога момиче, а не жена ражда - пълни неграмотници - относно скъпата боя, василка си е от техните

Пичове стегнете се! Кой го интересува поредната мангалка родила поредното си дете на възраст, на която ние още играехме пред блока? А кой го интересува колко е дефектна? Болница Лозенец отдавна я има само по медиите. Там най-много пари потънаха! Ето ви пример.. нито тая малолетна пача е българка, нито парите отишли за създаването на нов ром са оправдани. И ДА - има естествено че има значение дали детето е законно. Защо ли - защото от нас ще цоцат помощи с малката мама. Уруди

Докторите я върнали от оня свят преди 11 години, а тя вместо да се пази родила на 18 години дете. За такива не трябва да се полагат грижи защото всичко се плаща от работещите, а този етнос е постоянно на гърба им.

А ти за какво живееш изобщо?! Има ли смисъл живота ти?...м?

Какво значи генетично заболяване? Знаеш ли, че децата й ще носят тези гени? Но все ще се намери някой без деца, който да им трансплантира дроб от някой който е наръган, примерно, нали така?

Защо болни с наследствени тежки обременявания се надпреварват да раждат? Какво е хубавото и хуманното да създадеш едно дете с огромен риск от тежка болест? Какво е хубавото и хуманното да се изложи на смъртен риск? Защо се предоставя този акт като геройство и много, много работа? С иначе, браво на докторите, браво на донора и дано са живи и здрави майката и хлапето

когато родените 1998 година вземат да стават майки, лошо ми става...не че и набор 2000+ вече не са изпонараждали. Дано не е от етноса.живи и здрави

Вълнуващо! Дано майката следи по-изкъсо детето си докато разсте, щом нейното заболяване е с фамилна обремененост.

Хирургията в България вече напредна по различни видове трнсплантации. Отдавна чакаме, кога ще успеят да трансплантират МОЗЪК В ПРАЗНА БАНКЯНСКА ТИКВА, че държавата е фалирала вече

то и не останаха донори с читави органи за този патологичен случай

За това ли се жалваше от Качеството на МАтряла? Сега се изясниха нещата

Поклон пред медицинската наука и лекарите.

Честито на майката!Иска ми се да вярвам в добрите български лекари и тази новина доказва,че ги има!

Колко хубаво момиче! Прилича на Ананди Шекхер, и по-точно на гениалната Торал Распутра!

море като я гледам си е чиста породиста мангуста от вида - циган!

Молааа.....Торал Разпутра....ти урет ли си ма? Верно че е орал, ама циганина е орал и разбил путрата!

С участието на: Хатиме Аванджъ Беркет Мусар Ендже Малек и ролята на слона...Барук Шамар

живи и здрави да са, но какъв е този български - "трансплантирано момиче" , прочетох новината само за да разбера на какво е трансплантирано момичето....

Трансплантиран, т.е. присаден към тяло, може да бъде един орган. По тази логика трансплантиран човек би трябвало да означава човек присаден към друг човек. Но отде толкова акъл да се сетиш да кажеш "човек претърпял трансплантация" . Всъщност голяма част от подобни "термините" идват от средите на лекарите.

Точен коментар! Е.гати журналята: трансплантирано момиче! Е нема такова животно- има жена ( щото вече не е момиче),с трансплантация на черен дроб..

Точен коментар! Е.гати журналята: трансплантирано момиче! Е нема такова животно- има жена ( щото вече не е момиче),с трансплантация на черен дроб..

Ааааа!!!! Убаво!!!! Убаво!!!! Лекинко со индиски прифкус новинъта!!!! Въпреки тва бива!!!! Да си го гледа здраво и убаво!!!! А не кат оназ уфсъ дет си зарязала чавето у лечебницата!!!!

Дай Боже по-често такива новини!! Да са живи и здрави!

Интересно кой плаща тези скъпо струващи манипулации на мангалката

Браво, да са живи и здрави да го отгледат и възпитат. И поздравления за лекарите

Живи и здрави!

Женени ли са с бащата?

Това в каква връзка Ви интересува?От медицинска гледна точка или...?

Става въпрос дали детето е законно и дали ще живее в нормално праведно семейство.

Живи здрави майката и бебето. Познавам хора, умишлено си съсипват черния дроб. Какво същество е човекът, приема всичко за даденост.

Бащата може да е първи. Братовчед. Е тогава я втасахме. Майката сигурно и името си не може да си напише тръгнала дете да гледа