Спортната база в Равда става обект с национално значение

Правителството реши учебната базата "Васил Левски" до Равда, която се използва от Националната спортна академия (НСА), да бъде обявена за обект с национално значение. До намесата на държавата се стигна след протестите на студентите срещу собствениците на земята, които започнаха да строят.

Обратно в новината

Коментари - Спортната база в Равда става обект с национално значение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горите, които се върнаха на Симеон Сакскобурготски, Петър Стоянов и др. реститути не са от национално значение, но имотите на обикновените хорица стават за такива.

Какво ще се случи, ако някой реши, че мястото в банкя, където е Боковия имот е от национално значение? Дали ще си го даде в полза на родината? Национализацията започна с имотите на Симеон, после приеха закон, с който вземат, но не компенсират. Няма да мине много и ще изреват всички собственици. А ГЕРБ мразеха комунисите, нали?

Безумието и не компетентността на този човек е престъпление към българския народ! Защо не направил Корея на РБ? Кимир ИРБойко!

Нека си изберем и ние посланик на българите-данъкоплатци в България, за да има кой да ни защитава на наша територия от Правителството, на което плащаме. Абсурдистан!!!

Dokaто частната собственост не стане истински неприкосновена и уважавана от всички, ще а караме ей така между другото и ще си броим стотинките!Всичко в България е ПОЧТИ и полвинчато,такива ни станаха и характерите за съжаление!

Дядо ми твърди, че тази земя там не е била на никого. Защото е пякъс и камъни и не ставала за нищо. Откъде се пръкнаха новите собственици, не е ясно. Той каза още, че срещу пари и морето могат да реституират.

И тези камъни и пясък изведнъж станаха национално значими?

Благодно, благородно.

Да одържавят всички имоти на около . Уж не се стояло а точно на 1 метър от водата има бетонна плоча.Нали има забрана.Дори да им построят по хубави згради.

частната собственост вече не е неприкосновена........ добре, че съдът ще отмени и това ПМС на глупавото ни правителство

Идеята е, че докато го отменът ще приемат новия закон в който изрично ще бъде записано до 100 метра от морето нищо. И всички ще сме доволни :)

Не ми стана много ясно за чужденците във вече построените комплекси на територията на базата?Значи ако си турчин,англичанин или руснак може,ако си българин в БЪЛГАРИЯ кучета те яли.Егати правителството егати студентите,егати българщината.

Има по-равни от "някакви" си българи в България!!!

Популисти от всички страни, обединявайте се! Не е виновен Бойко, че ви води за носа с популистки акции и милиционерски пинизи. Повредения от робства и експерименти народ с робска народопсихология и волско търпение към мъките сам си виновен.

Значи дадоха държавана земя на Цеко Минев да си прави писти,а тука взимат ана хората собствеността. Като си искат база,държавата да си им осигури земя и да строят.Ето боко да покаже гражданска позиция- да си отстъпи двора в Банкя за стадионче и басейнче на студентите. Ама по-лесно е да даде половин милион общински пари да прави стадион на отборчето си в бистрица,което е от национално значение. Това ако не е наглост!

Ей тъпчо не знам какъв селянин съм аз тук в София , ама ти щом си искаш нивичките си жив селтак - мекащ.

Това решение естествено ще падне в съда защото нарушава правото на собственост дадено в конституцията а и мотивите за него са просто смешни ,да се обучавали студентите на ветроходство кану каяк и плуване ,понеже ние сме огромна сила във ветроходството може би ,а и много интересно как се кара кану и каяк в морето .

Заради тая реституция сме на това дередже! Имал дедо от село нива 5 декара, построили завод върху нея и наследниците получават завод!!!!!? Това го няма и в Занзибар и Тамбукту! Ако хората 90г. знаеха по какъв начин ще се правят нещата - 80% щяха да са против! И сега нямаше да има богати нещастници, които сами по себе си не могат и 1000лв. да изкарат, но сега икономиката зависи от тях!

Аууууууууууууу, когато им изнася на комунистите, какви защитници на частната собственост стават!?! Абе пич, знаеш ли как са връщани тези земи, а? Със свидетели по втория начин и то само на доближени до комунистическата власт!

А сигурно в строежите и бетонирането на природата сме шампиони. Адоколко сме силни във ветроходството имаме действащ европейски шампион и то от Несебър , който е и студент в НСА. Каяка в морски води е доста популярна дисциплина, както и крайбрежното гребане, където НСА са световни шампиони и са се готвили точно на тази база.

Абе Борисов, ти ако имаш реституиран имот в двора на ВУЗ така ли ще викаш, простако неден. Тогава премахнете реституцията изобщо, гаранция за изборите догодина!

Ми да я премахнат тая реституция 99% от хората какво спечелиха от нея.

Ами като не са имали нищо какво да спечелят. На село са имали, не в града. Ама на село им викат селяни, а в града граждани. Румене, лошото е, че някой ден могат да кажат и нас с теб да ни няма и ти пак ще викаш за властта.

Убягва ти смисъла на думата реституция. Ама това е, защото си прост! Вместо да пишеш безмислени коментари вземи прочети малко какво е реституция. Малък бонус - това не е средство за печалба на хората - още по-малко на такива селяни като теб!

Точно така! Само ,че вече и господ да слезе не може да оправи крими реституциите! реститутите бутат на продажни вещи лица и съдебни служители и те им връщат паркове,стадиони и куп други имоти,които по закон не могат да се върнат!

Браво, да се изчисти всичко до 200 - 300 метра от морето няма да е лошо.

Ако ми посегнат на личния имот ще ги спукам от съдебни дела...и ще спечеля. После ще плащате вие - то вашите данъци ще се плаща. Боко много добре го знае затова просто се опитва да потуши напежението. Само че този път не е познал.

Твоята позиция е меко казана - шантаж. Не слагай всички под един знаменател. Естествено, че не става въпрос за къщите в стария Созопол, надвинасли над вълните. НО СТАВА ВЪПРОС за виличката на Расимчо,президентчето, построена на скалите, без ПУП, без съгласуване и прочие. Затова иде реч. И всичките такива трябва да бъдат съборени. От там трябва да се започне. Защото в момента събарят бетона на Краш, но никой и дума не обелва, че вече е пуснат за съгласуване проект на Вълканов, за строеж отново на същото място! Мамка, никога няма да се оправи моята Родина. Наистина и трябва революция и нова национализация. Пък после реституция на доказаните имоти! И ако си имал градинка - да си остане градинка или лозе или каквото там е било в съответствие с това къде се намира и какво е съвременно предназначение на парцела!

Браво! Да се види, че има държава.

Каква държава,като взима частни земи. Да не сме 9.09.44 ? Игрите в спортната база и интересите са много големи- там се печери яко от хотелска база.Ако си мислите,че някой се интересува къде ще спортуват студентите дълбоко се лъжете. И след време ще направят врътка и ще я заграбят земята чрез някоя врътка с общината и пак ще си построят хотели. Въпросът е истинските собственици да бъдат отстранени.

Борисов, за ужас на КОМУНОИДИТЕ, май пак "напипа ваксата" и с лекота ще реши този проблем... Браво, Борисов, започна да поправяш и корумпираната съдебна система! Май наистина си "бащица":О)))!!!

Да вярна, за всеобщ ужас Боко отново не пропусна възможност да се определи като вездесъщ и едноличен собственик на държава,народ и територия!!!

за какъв "ужас на КОМУНОИДИТЕ" говориш като биби е един от тях и в случая използва тяхна "вакса". Те са по национализацията и той показа, че е част от тях.

Е тука вече Бойко ме изгуби - рева преди време за частната НЕПРИКОСНОВЕНА собственост а сега ще отчуждава. И то разбирам да е заради нещо важно а то заради няколко келеша със ниски чела да могат да ходят на море покрай университета. Е айде няма нужда. Ако имах натурален акт за там щях да седна с пушка в ръка в имота, да извикам всички репортери, които са заинтересовани и да чакам келешите да ми влезнат през законовите граници.

Аз пък ще дойда с една базука да ти оправя в твоите " законови граници " смотльо , ти още малко и морето ще заградиш.

Абе ти си навсякъде в този форум. Явно нямаш нищо и искаш и ти да имаш, ама ако може да от Боко, не с твоите усилия.

Ялово решение от ялово правителство.И дупе ще дадът , само и само да няма протести.В същото време отлагат решението на въпроса за по-късно време, защото сега ще започнат наново съдебни дела.

Бойко, защо крадете така подло земите на хората...Защо не мационализирате имотите си и ги направите кучкарници....

Не си дочел статията до край. Пише, че имотите са реституирани криминално и в момента се водят дела.

То всичко що не е направено от ББ е "криминално" според него..ТОЙ е и разследващ, и прокуратура и съд..Три в едно:)))))

Те сега ще ги нацонализират, а после ще ги обявят за продаване и ще ги изкупят, не криминално, за жълти стотинки!

Излиза, че ние нямаме законил Ако посолства протестират, земята не се конфискува и се спазва закона, ако са българи- закон няма.

Като се вгледате по-внимателно в снимката и ще видите, че Боко все повече започва да прилича на Тодор Живков. Дори и визуално.

Имат "спечелено дело" ама после се разбрали с "компромис"...Е те това се очаква и от това ВТОРО/преобразувано/решение...Третото може да бъде с още толкова декари по малко ама ще е казано от ББ и за това ще викаме пак "браво" Въпроса е да се възхвалява ББ за "свършена" работа...

този криминален тип с бръсната глава,незАЧИТА ЗАКОНИТЕ ,НЕЗАЧИТА ПРАВОТО СВЕЩЕННОТО ПРАВО НА ЧАСТНА СОБАТВЕНОСТ!!!!!дА ВЪРВИ ПРИ ДЯДО СИ ЧЕРВЕНО МЕКЕРЕ !

За съжаление тамън да ми хареса (закон за частната неприкосновена собственост, гоненето на червената мафия...) Бат Бойко и ще вземе да се изсере на метеното. Подкрепям мнението ти.