Днес е ден на левичарите

Днес, 13 август, е Международният ден на левичарите - хората, при които лявата ръка е водещата.

Обратно в новината

Коментари - Днес е ден на левичарите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз имам левичарка в къщи!:))) Да са живи и здрави всички, при което водеща е лявата ръка!

Хора не е нито ден на левичарите,нито на леваците,ден на ЛЕВОРЪКИТЕ има огромна разлика,научете се преди да публикувате статии !

Горд съм, че "лявото" е нормалната посока на въртене на всичко в космоса. Вземете раковина, охлюв..., СУВАСТИКА - всичко е с въртене "обратно на часовниковата стрелка".

А тези от левият бряг също ли имат празник днес?

Спомням си, че преди много години имаше широка дискусия по темата за хората служещи си главно с лявата ръка. Повод беше натиска в училище да пишат задължително с дясната. Тогава разни мастити учени говореха, че това затормозявало децата и едва ли не щяло да доведе до перманентни психически проблеми в бъдеще. Не одобрявам натиска, но не съм съгласен и с такива крайни оценки. Дъщеря ми беше принудена да се научи да пише с лявата ръка, когато и се наложи да носи гипс на дясната за няколко месеца, и го правеше много добре без никакви проблеми.

Едни от любимците ми-Бил Клинтън,Барак Обама,Пол Макартни и Брад Пит били левичари,което досега не знаех!Това са все велики хора,а Пол Макартни не напразно е най-богатият музикант-той е и най-великият!

Един от най- великите китаристи за мен-Tony Iommy от BLACK SABBATH и Heaven and Hell - също свири с лява ръка .

НЯМА ЛЕВИЧАРИ (ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКО ТЕЧЕНИЕ), ИМА ЛЕВАЦИ! ТОВА, ЧЕ Е ВЛАГА ДРУГ СМИСЪЛ В ТАЗИ ДУМА Е ДРУГА ТЕМА..АЗ СЪМ ЛЕВАК И СЕ ДРАЗНЯ, КОГАТО МЕ КРЪШАВАТ ЛЕВИЧАР. ЛЕВАК - ДЕСНЯК - ТОВА Е!

Тъкмо щях да напиша нещо подобно! Че то, току-виж рипнал тук КГБ-то и ревнал: "Смърт на левичарите-комундета!" ПЛюс това - каква е тази простотия, да се казва "левак" на някой човек, който бил толкова смотан, че работел с лявата си ръка? Е, аз съм левак и перфектно си работя с лява ръка, а ако някой трябва да ме обиди - как да стане? Да ми вика "Абе, десняк смотан" или?

ми що не? аз като не ми върви нещо си казвам: "ама и аз, с тези две десни ръце..."

"Левак" означава недодялан,непохватен."Левичар" освен политически термин отразява и значението "леворък",което е и предпоставка за появяването му.Дразненето идва не от познанието,а от внушенията за правилност на най-близките-майка,баща.Те са водещи на подсъзнателно равнище.Ако околните ви близки са споделяли "левак" като правилно и точно,влагайки единствено "леворък",ествествено е и вие да се отнасяте към думата по същия начин.Ако знаехте обаче,че "левак" основно наричат недодяланите,непохватни и "отнесени от вятъра",отношението ви щеше да е вероятно друго.В крайна сметка сте решил именно в това да вярвате-в "левак". Най-точната според мен дума,отразяваща лявата ръка на човек е прилагателното "леворък"-ляв и ръка.

Добре бе, левак си:) Усмихвай се и приемай всичко по-леко. Честит празник;)

Интересна статия, а защо няма някоя снимка на рисуващ левичар, например, или някой, който стреля с лявата ръка, или забива топка в някой от тези спортове, където те са силни? Човек винаги може да научи нещо ново.

Или рисунка на левичар, които души с лява ръка пенсионерка, бивш държавен служител, никога не членувала в БКП и изключителна мерудия за всяка манджа!

Манджа без мерудия за нищо не става, аман от невежи! Само с плювачество и агресия - в какъв свят живеете, нещастници?! И защо ми натрапвате на мен собствените си простотии, това не мога да разбера?! Като не ти харесва, не чети, пропускай - псувай си там жената, децата, пусни си чалга, сипи си пърцуца, ... има начини! И не съм никаква пенсионерка, запомни поне нещо най-сетне! Боже, откъде се навъди толкова прост народ?!

Едно чудесно предаване по канал FLN-"Color splash" на Булсатком.Водещият е художник дизайнер,леворък,рисува картини като цветни акценти в дизайн-проектите си.Изключително атрактивен.Друго страхотно предаване със световно известната дизайнерка Кандис Уолсън,по същия канал е "Divan design"(Божествен дизайн).Тя също е с активна лява ръка.Освен тези двама водещи,можете да видите и предавания за висша мода,именно с ъс споменатите "леворъки" световноизвестни модни дизайнери.Успех!

Поредния малоумен "ден на .... ". Има и тъпи левичари има и умни десничари. Толкоз по хвалебствията. Ама еди кой си бил по-добър с лявата ръка. Ма оня не бил.

Браво, че има и такъв международен ден.

Днес е пореден ден на хората, които не правят нищо, на леваците, на мързеливците, на безделниците, на скатаващите се, на лигльовците и пр. които не работят, а висят пред компютъра и се чудят какво да правят...

Като теб......... :)

То бива да сипеш жлъч,ама чак толкова!...:)Щото ние-нормалните хора- не можем да ти наваксаме на бясното темпо;)Това първо.И второ-не приемай толкова тежко факта,че не си левичар-ся не всички могат да бъдат пилоти,артисти,творци,политици.Десничар-десничар-няма да те изхвърлим,я!Ще си те гледкаме,к'во да те пра'им,всичко се слува в този живот :))

ПРИВЕТ ЛЕВАЦИ!

ЛЕВИЧАРИТЕ са хора с по-добре развито дясно мозъчно полукълбо.Често това са хора-гении.Ти недей скача толкова и недей се радва излишно -гледам,че скандираш,че днес е денят на ЛЕВАЦИТЕ.

и аз бях много известен левичар в училище бях вкарал 3 учителки по български в лудницата с моите четливо написани контролни и класни работи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.