Растения, а не астероид са убили динозаврите

Американски учени мислят, че динозаврите може да са изчезнали заради консумацията на отровни растения, пише в. "Дейли мейл".

Обратно в новината

Коментари - Растения, а не астероид са убили динозаврите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СПОРЕД МЕН ТОВА, КОЕТО ПРОЧЕТОХ ПО-ГОРЕ Е АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ !!! Защо динозаврите умират в неестествени пози? При почти всички вкаменелости на динозаври устата е широко отворена, главата отметната назад, а гърбът извит в дъга. Доказателствата за катастрофален сблъсък на Земята с космическо тяло, в края на мезозоя, мисля е подкрепена със солидни факти. Отделен е въпросът, колко бързи са били последствията. Всъщност, смъртта на едно едро, диво животно, винаги е "неестествен" процес. Трудно е да си представим, умиращ динозавър, легнал, със затворени очи, и скръстени на гърдите предни лапи...Агонията е само знак, че смъртта е настъпила доста бързо...

Подписали са стамбулската конвенция, изпедерастили са се и са изчезнали.

Да пасат, но да пият и мастика с мента.

Тея американци така и не разбраха , че импотенцията спира размножаването и загиването на вида . Просто динозаврите са яли , като наркотик ,вкусна , но водеща до импотентност храна.

НОВИЧОКа на никой не прощава!}:-)))

Дефектен излезе - прости. Въобще, тия смотани руснаци, един свесте новичок не могат да забъркат.....или ингилизи. Все ми се струва, че не са шпионирали, като хората и са забъркали друг буламач, различен от новичока.

Най-добрия динозавър е умрелият динозавър!

Защо ли, от словосъчетанието "американски учени", ме напушва смях. По-достоверно и сериозно звучи "цигански учени" или "тъмнокожи полярници"

Сега отиди и обясни на ония малоумници - веганите, че пасенето убива! :)))))))

По една или друга причина вероятно първо са намалили размножението си а с намаляване на броя рязко се е стеснил ареала им което при промяна на климата или местни катаклизми е довело до локални измирания ,близкородствени кръстоски и деградация на индивидите.

Голяма простотия...еее как разбрахте след милиони години .

По този показател изглежда хората изпреварват динозаврите. Ядем все по-токсична храна и въпреки, че болниците са все по-пълни продължаваме упорито. За всеки случай тъпчем масово всякакви хапчета, наркотици и упойващи химии от всякакъв характер. Рафтовете на съвременните супер-маркети са пълни все-повече с продукти на химическата, а не на храниотелната промишленост. Дори плодовете и зеленчуците са вече някакви хибриди израсли върху неведоми субстрати и кръстосани с гени на бръмбари и какво ли не. Уверено сме тръгнали по пътя на динозаврите. Те също са били много и господстващ вид.

Няма такива прости същества като американците, за да се хранят с отровни храни! Дори и динозаврите! ;)

Е, по-голяма глупост не бях чувал. Те отровните растения да не се получават за един ден. Всяко живо същество си има определена храна, към която се е приспособило да консумира. И преди и сега има растения, които не са отровни и се консумират от тревопасните. И тогава и сега ако едно трвопасно консумира трева, която не се е научило да храносмила (в т.ч. и да неутрализира отровите) то ще се отрови и загине. Динозаврите не са изчезнали, а с еволюирали в организми, които са по-приспособени към средата. Но понеже на науката не са известни много от "междинните организми", които са се трансформирали в сегашните животински видове, тя твърди, че динозаврите са изчезнали. Могат да се дефинират главно две еволюционни линии: 1. по-добра терморегулация с цел приспособимост към по студени климатични области; 2. по-малка телесна маса, в следствие на по-малкото количество биомаса в биосферата. А причината да се случи тази еволюционна промяна е само една по-ниското съдържание на CO2 в атмосферата, което води до по-малко количество растителна биомаса (благодарение на фотосинтезата) и по-студен климат (понижен парников ефект).

Преки потомци на динозаврите са птиците. Предшествениците на бозайниците са животни от съвсем друга линия и са били несъществен фактор в епохата на динозаврите. След рязката и масова гибел на динозаврите бозайниците евоюлират и заемат техните ниши. Нямаме последователна еволюция, а нещо като ресет и развитие на принципно различна група животни.

За динозаврите ясно, ама кажете с какво са натрови пустият му Скрипал, та на всичко отгоре и по Великден на лето 2018 Воскресе ? Яйца, развалена урда, риба, кокоши трън, мазол от Мейски бабичок, новичок ? А след като за 2 батисани хамстера и умрЕла котка са изгониха около 350 дипломата какво ли щеше да стане ако пуктият му Скрипал бе дал фира, Трета Световна Война ?

"...какво ли щеше да стане ако пуктият му Скрипал бе дал фира, Трета Световна Война ?" Ами това беше целта... ама нещо май... друго излезе...

на някои учени май им се отдава след надрусване и да мислят,или пък като динозаврите са яли отровни тревички

ехааа.... като се надрусаме с къпини... какви розови дракони виждахме.

По-вероятно е да са били отровени с Новичок!!!

Ма, моля ви се! Какви растения? Лично Путин е убил динозаврите! С "Новичок"!!!

А дали причината да е Smart Новичок 10 ???

Путин да ги е отровил с новичко.

Много бих искал да знам, кой е накарал горките животинки да ядат отровни растения?

Аз

Глад, глад... та глад. Кой кара хората, уж интелигентни същества, пият урина и морска вода като ожаднеят зверски, като така нещата само стават по-зле...

значи милиони години ще съществуват и царстват и изведнъж са решили да се друсат с отровна трева. Ама не само на един континент, ами на всички. Хайде да отсяваме плявата от културните растения преди да я кльопаме като фалшиви новини за закуска.

А морските динозаври от отровна риба и водорасли ли са умряли?

Право в десетката

Не бе, издавили са се. :-D

още малко санкции и комунягите също ще мината на растения...

ще минем на ГМО като вас

то вие сте си ГМО по рождение...

Аз

Човек като го налази сюргюна, не гледа де се намира... Оно се случва от само себе си, тъй или иначе...

Аз

Въпросните учени очевидно бъкел не фащат от дарвинизъм. Дори и да не могат да направят индивидуален/онтогенетичен избор, филогенетичната еволюция ще доведе до това, че ще оцелеят само животните, които не ядат отровните растения, просто защото не ги харесват. За близо 200 МИЛИОНА години доминация, динозаврите са имали предостатъчно време да се научат да не ядат отровни растения.

До сега няма теория която да обяснява всичко около изчезването на динозаврите. Например защо са изчезнали и морските динозаври които са се хранели с риба? И защо не са изчезнали крокодилите и костенурките които са по-древни от динозаврите?

Аз

Причината е, че хората разсъждаваме в бинарни форми и търсим една точна, ясна и единствена причина. А такава няма. Астероидът... или каквото и да било там, е убил динозаврите защото динозаврите са били готови да изчезнат по други причини, най-вероятно защото са били силно специализирани. Пример - подобни огромни зверове са можели да оцелеят само в строго определена среда. И най-малките промени са щели да ги убият. Случил се е астероид. Същият е въпросът и с неандерталците. Ами... динозаврите са оцелели - птиците са около нас. Неандерталците - също: днешното човечество има средно 3% неандерталски гени, щото по някое време сме се малко посъвокуплявале с тях. Всъщност днес по света има много повече неандерталски гени, отколкото през 200те хиляди година на тяхната европейска доминация. Нищо чудно и днес птиците да са много по-успешни, отколкото динозаврите някога са били.

Крокодилите и костенурките. Изчезнали са. В смисъл, че всички възрастни са измрели. Но яйцата при тези видове стоят заровени в земята и се развиват пеи подходяща температура. А новоизлюпените могат да се оправят сами и не се нуждаят от родителска грижа. Поне някои от яйцата са стояли заровени и са се излюпили след като зимата, причинена от астероида е отминала. Видовете, които снасят "независими" яйца са оцелели, тези, чиито малки са имали нужда от родителска грижа са изчезнали. Летящите динозаври са оцелели заради голямата си подвижност, бозайниците - в дупките и заради способността за подземно хранене, всичко друго е дало фира. Рибата и тя е измряла, с нея и морските динозаври, хайверът е оцелял.

niki_leo

По-идиотска теория трудно може да се съчини. Интересно на какви открити и доказани факти я базират. Може би са открили във вечните ледове труп на замръзнал динозавър с останки от отровни растения в стомаха? Или просто си теоретизират на сляпо квото им дойде наум.

Дъл няма да са радиоактивните или пък тежките метали. Тогава водата е била много богата на уран (U235) - чак са им светели очите като светулки от ядреното гориво(пиели са тежка вода). Липсата на О3-щит и UV-лъчите също са им разказали играта. Ееех америка.........

Какви ли растения са консумирали/пушили учЕните, за да стигнат до такова заключение...

Това е ново за мен, мислех че динозаврите ги е избил Динко от Ямбол.

Ами ако не гледате само 07.04.2018 11:12 Поредният 80%тен от Анадола.

Aбе руски - трол - рептил. Kакво постоянно "Aнадола" ти е ма устата бре? Cтатията е за динозаврите - твоите стари дружки бре? Kак са измрели ... но ти не ..че да се отървем от тебе и такива като тебе че да доиде мир на планетата!

Не знам доколко може някой да се нарече "учен" с такова изявление. Най-малкото при положение, че от 2000г насам няма самоотровил се биологичен вид на Земята ;) е, един се опитва и старае, но това е извън компетенцията на природата ;))

Гарантирано 100% глупост!

Пак ли.

турска и руска телевизия щехте да знаете, че това с тревата е глупост. В този момент се обяснява във WELT (ntv) Breaking News всичко научно - Астероидите са свършили основната работа. Изследванията включват от времето от преди 60 милиона години. Но в намерените открития е имало Прериина трева - значи тя е от тогава. Динозаврите са узчезнали защото след ударите температурата на земята е била убииствена.

A ти гладал / а ли си турски телевизии? гледаш ли.. че имаш мнение за турските телевизии?

струваш? Каква е темата, турската телевизия или отравянето на динозаврите, акмак? Турска телевизия няма да гледам защото не знам защо и по кючеци не си падам.

американските учени кли казали това? Абе я по-добре кажете защо изчезнаха индианците?

Не са изчезнали бе тъпчо, сега имат повече права от останалите

ми, кът видяхме ко съ случи с освободените от ссср аборигенни народи, се самоубихме с джони уокърски!

конспиративна теория: този, които е заличил динозаврите от лицето на земята трябва да ги е мразил много. първо ги е изтровил масово, а след това ги е избомбил с астероид. сигурното си е сигурно... динозаврите само тревопасни ли са били?

И сестра му Ганка...

дали не са загинали ТРЕВОПАСНИТЕ от ГМО

явно динозаврите не са били много умни да помнят кои растения са отровни. освен това е възможно да не са имали добре развити защитни системи срещу токсините

Най-добре да питат Тереза Мерй,тя всичко знае почти сигурно,няма начин динозаврите да не са избити с Новичок,изработен от Путин в една паралелна вселена за да засели една шеста от земята с руснаци

Добре де, ама това на картинката с дългата шия едва ли е пасло трева. Това е яло листа от дърветата. То от какво се е отровило?

Когато не се взима впредвид действието на Бог,така учените ще си блъскат главите още много години!

ЗА ЕХОВА , ЗА АМОН РА , ЗА ЗЕВС , ЗА АНУБИС , ЗА ТОТ ИЛИ МОЖЕ БИ ЗА МААТ?

Ако бяхте избили по-рано индианците, можеше и да ви повярваме! :)))

Растения, а не астероид са убили динозаврите! Предполагам, това го казва скотланд ярд. След успешните изявления за Скрибал, е възможно и нешто друго да бутнат.

Американската наука не е мръднала май повече от Джурасик парк.Забележителни глупости.

Поредните глупости на Американците !! Все едно стадо овце да се отрови от трева или гъби .Това е животински инстинкт невазмажно е !!!

И американците прихванаха британската луда крава.