17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само за калинки ма държавна издръжка. така дупетатите вдигат средната, съответно и депутатската заплатка!

Реалния дебат трябва да бъде, какъв трябва да е екзистенциалния минимум за живот в България. Даа цяла България, не може да има различни критерии за град и провинция! Следващия въпрос трябва да е как това се вписва в Европа и европейските стандарти. Ако се вписва добре - ок. Ако не - трябва или да променим европа или да излизаме от ЕС .. и няма много време за това. Всичко това трябва да стане за сметка на натрупаните вече огромни дисбаланси. Ако не се реши този въпрос с мирни средства, предстои да се реши с немирни средства.

За да имаме подобно увеличение, трябва производителността на труда и БВП да нарастнат с 25%. Уви, не виждам изобщо как ще стане това. Очаквам по-скоро те да намалеят, което ще доведе до увеличение на заплатите на чиновниците (за компенсиране на инфлацията) и още по голяма демотивация на малкото оставащи работещи, които все по-интензивно ще се замислят къде да забегнат. Накрая чиновниците ще навземат толкова заеми (за да не им пада стандарта), че кредиторите ще пуснат територията на търг, с надеждата да си върнат поне нещо. И тогава 1997 ще се види като леко вълнение.

Това за производителността на труда е абсолютна лъжа. В момента износители обират лептата за сметка на евтината работна ръка. Това е недопустимо. МРЗ в европа е 1200 евро. Кой си позволява да изнася в ЕС, без да плаща 1200 евро минимум? За бой е.

Както в онази приказка за боба и наденицата. 90% яли боб , но 10% яли само наденица. Средно всички яли боб с наденица. Та и със заплатите -също.

Очакваме РадеФФ и БорисоФФ да увеличат парите за ремонти на магистрали !

При 500% инфлация при горивата и тока, заплатите може и да се вдигнат с 12,5%.

При уловие, че фирма изнася продкцията си на европейски пазар, то за въпросната фирма трябва да има задължителна минимална работна заплата от 1200 евро!! което е МРЗ в европа! Ако фирмата не дава МРЗ 1200 евро, то фирма използва ниските заплати на работниците си за конкурентно предимство.. т.е. шефа и е иззедник.

Очаквам поръчковото унищожаване на българския народ да продължи с пълна сила!

На 90% от работещите и сегашните заплати са им високи на фона на положеният труд!!!

От гледна точка на работниците, които не могат да си плащат дори текущите сметки със заплатата, си изедник. Обаче от гледна точка на работодателя, който дори за наема на помещенията не събира с труда на тези чиновници, си реалист. Есинствения изход е да се поощрява и развива, с предимство, малкия индивидуален и семеен бизнес. Така, хем си работник, хем си работодател и ще можеш да оцениш правилно икономическата обстановка. Пък и подобна структура на икономиката носи най-голяма ефективност на държавата, като цяло. Едър бизнес да се допуска само и единствено за сфери, в които е невъзможно без големи инвестиции. И то само по изключение, когато са създадени условия за конкуренция.

По кой точно начин ще се случи това? Кредити и още повишаване на инфлацията? Не можеш да увеличаваш заплати, ако нямаш икономика. А вие я разрушавате вече тридесет години. Почти нищо вече не се произвежда у нас. И какво, ще разчитате на приходи от търговия, туризъм и услуги. Ми ние сме една шепа народ и намаляваме с ужасяващи темпове. Все едно сме във война и дори по-лошо. Обемът на търговията и услугите също ще намалява. Единствения начин, да запазите приходите при намален обем на транзакциите е да се вдигнат цените. О, изненада! На това му казвате инфлация. Е, успех с борбата срещу вятърните мелници. Идиоти!

Инъересен факт за вас българи,цигани,турци,арменци и прочие живеещи в България.Заплатите на тези които ви управляват- народни представители, министри,президенти,съдии, прокурори кметове,областни управители и прочие се индексират според инфлацията всяка година.За вас балъците един кур.Казвам го със съжаление към робската психика на българина,който най-го е страх да не си изгуби смотаната работа и тегли кредити за да живее.Що за хора сте подяволите?

Каква робска психика, бе мунчо! Дай оръжие и амуниции и ще видиш робска психика. Предателите отдавна да са изгнили под земята, а сегашните управляващи щяха да си имат едно наум. Що не дойдеш и не се хванеш на обикновена работа, като обикновен човек и тогава да те видим, какво ще говориш? Смешник!

Казваш "дай оръжие", тоест чакаш някой друг да направи нещо вместо теб. Така не става. Ако искаш нещо трябва сам да се справиш..

Марко е прав, с мирни протести срещу въоръжени паравоенни милиции не се работи. Трябва всеки българин да има право да притежава оръжие и боеприпаси свободно. Тогава изродите в РБ ще намалеят и в полицията и в администрацията и в циганизацията, както и в законодателната и съдебна власт. Само въоръжен народ просперира и създава демокрация.

@Ти си живият пример, ти спасител ли чакаш? Един човек да се появи и да оправи всичко? Така няма да стане. Ако ми прикипее или ме натиснат прекалено, може би ще го направя. Но да ти спасявам задника, докато слушаш по новините за кървищата на бира и пържени картофи, няма да стане.

Да влизаме в еврото и да се приключва с това мъчение

Има заплати които не са вдигани 15г !

Не пиши глупости като не си запознат. Минималните прагове се вдигат всяка година и няма как да има човек на който заплатата да не е вдигана 15г.

Това е някаква шега нали? Дори и да се случи това увеличение, инфлацията по официални данни е в рамките на 17-18 %, а по неофициални двойно и тройно повече та какво точно ще компенсира това увеличение? Свиквайте с мисълта, че ни чакат няколко години на мизерия и затягане на коланите. Лесен изход няма, ще трябва да си минем през това както през 90-те години. Младите не ги помнят тези времена или не са били родени тогава и затова мрънкат понеже са свикнали всичко да е лесно и света да е благосклонен към тях. Едно време едно видео струваше колкото една двустайна панелка. Скоро пак ще дойдат такива времена само, че няма да е видео, а Айфон. Сега младите ще видят и дебелия край независимо дали им се иска или не. Дано за 3-4 години се оправят нещата макар да не съм оптимист.

Искам да видя как КНСБ ще накара шефа да ми увеличи заплатата.