Внасят сигнал за расизъм срещу кмета на Ковачевци

Агенцията за бежанците подготвя сигнал до прокуратурата и Комисията за защита от дискриминация срещу кмета на Ковачевци заради напрежението срещу бежанците.

Обратно в новината

Коментари - Внасят сигнал за расизъм срещу кмета на Ковачевци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

държавната агенция за бежанците , да си гледа работата . Кмета си гледа избирателите и се води от техните искания . Това е демокрация а не дискриминация .

Хубаво е да има и че има такава агенция (ДАБ). Лошото е, че чрез нея се обслужват нечии вътрешни, свръзани и обвръзани с външни, политически интереси, защото няма смяна на управляваща партия или коалиция която да не повлекла и смяна на председателя, и част или цялото ръководство на тази агенция. А това е агенция която е не само държавна хуманитарна, а не политическа, институция, но и хуманитарното лице на страната ни.

Престъпната агенция внесла сигнал. А кой го е внесъл? Не си казва имената, защото позорът ще е и за поколението му.

Аз подържам хората и кмета на Ковачевци. Разните там агенции са платени от вън и искат да ни учат какво да правим в страната си.

Къде може да се внесе жалба срещу Агенцията за бежанците? Защо са допуснали болни от малария да бъдат настанени в Ковачевци? Защо си мислят, че могат просто да "разхвърлят" разни бежанци из страната, без допитване до населението и неговите нагласи. Защо нито един от тях не излезе да каже нещо за тези два дни, откакто се разпали скандала ?

А, още един които иска да чуе гласа си и да изкаже омразата си, предполагам си същия дето е нацвъкал гнусните си мнения по/долу и си е сложил по един плюс... Кога е имало в Ковачевци болни от малария и къде е излязла тази информация?

Не мога да публикувам линк, но търси "Седем болни от варицела и един от малария има сред бежанците в Ковачевци" или "Малария в центъра за бежанци" или "Афганистанци с малария стоят в наш бежански център" И не пиша с омраза ! Пиша с ВЪЗМУЩЕНИЕ към агенцията за бежанци, която получава средства за всеки 1 бежанец, които би трябвало да покриват лекарски преглед преди настаняване на хора в населени места на 30 км от столицата !!!! !

Нещата са прекалено очевидни, за да успееш да повлияеш на когото и да било с жалките си демагогийки, дето ги ръсиш щедро из коментарите. Можеш единствено да досаждаш.

Над 1000 лева месечно плаща държавата за издръжката на един бежанец

Национализиране на златните мини... Ей така, дай да кажем нещо за да чуем как звучи гласа ни и дай да кажем нещо голямо, като злато и мина, ама без да имаме някаква идея за какво говорим... Значи нямаш данни колко и какви златни мини има... Колко се експлоатират от чужди фирми... Колко е разхода за добиване на унция злато в мината... Колко струва транспорта и обработката на златото до краен потребител... Какви са резервите.. и т.н. и т.н. За да не се окаже на края, че национализираме едни бедни или изчерпани мини но пък за сметка на това след, като ни осъдят за неспазени договори ( а те ще ни осъдят така или иначе и то за много много, много милиони ) ще ги затворим... Едно е малоумния популизъм на политбюрото на дадени партии, друго е физиката, математиката, законите и геологическите дадености... Дано съм бил ясен

Защо се внася сигнал за расизъм спрямо бежанците а не се представи документа за положени изпити по български език и нивото което са защитили с познанията си?????Общината иска тези документи по закон!Така е в Европа дами и господа!!!Защото "бежанците"не искат да учат български език!Защото искат Германия или друга държава!Защото не бягат от войната а си гонят интереса но на наш гръб!Колко е потрошен от тях лагера в които намериха всичко нужно за живот!Колко кражби извършиха и коя е тази международна организация която иска българите да превърнат страната си в ГЕТО за да не обидят горките "бежанци"?

От тия политици, които защитават тия ПРИШЪЛЦИ от Сомалия, Афганистан, Сирия, Нека си ги вземат тия пришълци у дома и да учат в училище с техните деца. Като се разболеят от СПИН, Ебола и разни други страшни болести, пак ще ги питаме, искат ли тия Пришълци да живеят при тях... Освен това тия пришълци са по- зле и от Цигани. Тия пришълци след като нямат пари, ще ходят да крадат и да вършат престъпления... Всички знаят за проблемите с цигани преди години. Сега обаче, ще е доста по- зле защото тия пренасят и много болести, а и дори не знаят Български език. Да ги извозват до Турция и да ги оставят в Турция. Не ни трябват Пришълци- Престъпници и Заразоносители !!!

ако си такъв голям мъж - напиши си трите имена и адреса тодор25 и аз лично ше подам жалба срещу тебе за подбуда към саморазправа. Ако смяташ, че не я правиш, то нема от какво да се боиш.

до всички горди българи-патриоти тук - как така не се опълчихте за спазване на националните интереси когато продаваха Балкан със всичките и изключително скъпи слотове на най-добрите летища в европа, или когато правеха договора за марица-изток с американската компания, защо не излезохте на протест когато бг правителство даде въздушен коридор на натовските самолети, които се връщаха от бомбардиране на белград и ниш? А сега срещу 10 малки деца всички сте големите мъже и авторитети, патриоти от най-висша цел. Да се събуди някой от идеолозите на Българското Възраждане, ще ви затрие със сигурност.

Научният термин Трапезни патриоти, отогваря на твоят въпрос... Има голям национализъм на база история и всичко остава с това... едно блаблабла... Но последните около 600 години показват най/вече робско съзнание, наведена главица за да не я посече сабята и много фалшива гордост но никаква активност...

Робското съзнание е само в твойта глава. Моли се да не излизаме от анонимност истинските българи, защото тогава ще се молиш да не си писал подобни безумщини. Айде стига с тия робски 'анализи'

Смешник си. Едва ли можеш да провокираш някой нормален да ти отговаря "по същество".

Добре де а нашите интереси на Българите кой ги защитава има 15 агенций който внасят жалба срещу всеки несъгласен с ислямизирането на България ние каде да се опачем? Или какво е решението за нас?

Решението е да си вдигнете гащите, да се изпраите, да спрете да чакате някои друг да ви оправи и да осъзнаете, че имате отговорността да се борите за вашите права

Каде да се борим? На протест пред парламента ли къде?

държавата се казва България, ти си българин също. Ако искаш някой друг да дойде да ти оправи нещо в собствената държава означава, че се отказваш от държавата си и каниш някой да те управлява отвън. Това ли искаш? Аз мисля, че аз мога да си се погрижа за държавата си и имам идея каква искам да я видя - неам нужда от чужди владетели. Ти ако си толко бепомощен и жалък, моля те или си мълчи или си предай паспорта и си намери нова държава.

Вместо патриотични напъни за това, че си патриот а другите не са.... И вместо да имаш сънища, каква да е България... Замисли се КАК да стане и какво можеш да направиш ти... Осъаналото са душевни мхмхмхмх

Трапезният патриот пак се развихри на темата, която хитро бе представена от дир.бг за важна и много критична... Отново се изля помия от омраза... Общо взето българина е изклщчително толерантен тип... Той мрази всички по еднакво и се надсмива и говори гадно за всички така, че няма някаква разлика особена в случая... Виждам мнения, че тези хора били икономически емигранти или, че трябвало да бъдат от съседни страни за да са бежанци и други подобни дивотии... Знам,че сте големи патриоти и тупате здраво пестник в масата и поливате големи залци с много пиене, но не е лошо и да запитате управниците си... Колко пари дава Евр. за всеки бежанец ( повярвайте ми, че дава и то много ) Попитайте де са тези пари ( знам, вие не питате защото не ядете заедно с политиците си за да биете по масата с юмрук ) Попитайте се кой нормален човек ще хукне да пресича грнаиците с деца и бебета през зимата, ако е само зарад парите Или поне потърсете някакви снимки от войната в Сирия, знам,че четенето тук не е много разпространено, но поне вижте снимки... А сега можете да ме заплюете на патриотизъм или най/оригиналните за моята граматика... Или просто да плюете, няма проблеми

sawo

Пари не искаме, имигранти също, а да ги представят като бежанци - най-малко. Толкова е просто.

Общо взето политиката на Моето не давам а искам чуждото... някак не върви... Първи по тези форуми се хвърлят българите, че им били отнети някакви права ако не можели да излизат безпрепятствено... Искат права и права... щото били европейци... Става въпрос за живот и смърт на едни човешки създания... толкова е просто

sawo

Това не са никакви бежанци - надявам се кмета и жителите на селището да си наемат адвокат и заведат колективен иск срещу агенцията и държавата за дискриминация спрямо български граждани! Време е да започнем да отвръщаме на постоянните удари на всякакви измислени агенции и комитети, издържани с пари отвън.

Звучи като най доброто решение! Ами хайден постнете къде да се запишем

sawo

Жителите на Ковачевци трябва да се организират като за начало - срещу съвсем малка сума от всеки, чувстващ се като ощетен от тази дискриминация може да се заведе колективен иск и цяла България да види, че нещата имат повече от една страна.

това не се твърди в закона. да твърдиш лъжи с цел да си докажеш тезата е глупаво.

не само кмета, а и всички учители и родители трябва да бъдат подведени под отговорност за нарушаване на конституцията. въобще не ме вълнуват оправданията им. В тази държава никой и нищо не може да стои над Констутуцията. да не говорим, че последното нещо, което си е патриот нарушавайки я.

тъпако , политиците ни са най големите расисти ! А ти що си не вземеш у вас чалмалийчетата....и семействата им? Гнусник и двуличник си ...ето това си! Ако последствията от тези ,,бежанци,, те засягат , друга песен ще запееш.

Последсвията от такива изроди като тебе вече го засягат човека. Едва ли сомалииците ще наравят толкова зло на него колкото ти си направил с раждането си. Искаш да кажеш че българите сме супер нация и сме повече от сомалииците. Така ли? Направи нещо добрео на света и се кастрирай, че да няма други като тебе.

В други теми вече е ставало ясно че зад ника му не стои етнически българин. un*comunist си има семка в Израел... Обърнете внимание на тези като него в момента как манипулират нашето общество и се опитват да ни вменят вина. Но идва и техния ред. На чифутизаторите ще им се потърси сметка за 25 годишния геноцид, който ни организират така успешно. Не искам да съм на тяхно място, когато времето им дойде

sawo

Добре тролваш, спор няма :)

Не ели редно България преди всичко да реши по частично проблемите на Държавния Бюджет, на Здравната каса, на Образователната система и т.н. ,и след това да се правим на най - големите самаряни на Европа.Вижте една Гърция - построи си стена на границата с Турция и няма подобни проблеми.В това време ни ликвидирахме телените заграждения за да "споделяме" проблемите и заразите със съседна Турция. Кому е нужно това?

за да изградиш закони и след това правилници и процедури в едно общество, първо трябва да е станала ясна моралната база, която е стъпило това общество. Ако ние не сме наясно дали човешкото отношение и състрадание са част от нашето общество, как ще изградим образователна система - какво ще се преподава - военни науки и омраза към съседите ли?

Моралната база е да не се допускат нелегелни и незаконно преминали държавната ни граница икономически имигранти. За никакви бежанци не може да става въпрос.

Някой искаше снимки. link Това са хората, които обвиняват хората, кмета и цялата община в Ковачевци в расизъм. Имат вид на хора, които се ислят за непогрешими, явно са с протекции 'откъдето трябва'. Странното е , че са военни, ама от онова време социалистическото, така че не можем да очакваме от тях национално самосъзнание, а по-скоро 'интернационално' партийно или каквото там - налитогава имаше 'съветска нация' и 'съветски народ' , после се оказа , че те били удмурти,чеченци и украинци, ама нейсе.

Платената соросоидна шайка трябва да демонстрира присъствие и оправдае заплатите си. Да се надяваме, че няма патриотичен български съд който да осъди този кмет, защото това ще е поредната демонстрация на колониалният ни послушен статут.

Самите сомалийци и афганостанци не вдигат толкова шум. Не крия, че са ми симпатични (око трябва да избирам между сирийци, нигерийци), Някаква комисия от незнам си какви малоумници - Ще преследва кмет. Разбирате ли какво става - някакви си, които нямат грам отношение към събитията - решават да се намесят. На какво основание, какви са тия? и ОТ ЧИЕ име се обаждат изобщо???

Е как от чие име? Ами че от името на тоя, който им дърпа каишката и ги държи на къс повод!

точно комисията, като орган на държавна агенция има превес над местнота управа, чиято изпълнителна власт представлява един кмет. Ако кмета не спазва институциалността на държавата, тогава кой?

Не виждам, защо толкова се раздухва въпросът. Ето вчера излезе новината, че ще ги вземат в София. Правилно, нека София да прибере и другите деца на бежанците, каква по-голяма чест и гостоприемство. Сега, ако може да ги уредите и Природоматематическата или някое друго от същия ранг училище, те това ще е върхът на българското гостоприемството. Мисля, че все пак е прав. Доколкото си спомням, май се изискваше в предучилишните групи, дето уж щяха да ги правят, обясняваха, че за 1-ви клас ще трябва да се познават буквите и цифрите. А тези деца, знаят само добър ден, здравей и лека нощ.... и т.н. Амай в Германия да ти признаят немски, една година учиш, че изпит, и ред други изисквания. Не става с претупване...

Само не разбрах защо не ги взеха в лицея в горна баня, а ги натикаха пак в квартално училище? И там има 1 клас. нали са гении тези деца, научили били езика за 5 м по думите на АБ. Що ги тикат в едни незнайни места? да ги запишат в някое училище в лозенец, да разкрията допълнителни места.

лицея се плаща от родителите. и също е отворен за всички, които минат изпитите. Твоите деца защо не учат там?

Господин кмете, България е с тебе!

Ашколсун, кмете, кандидатирай се за президент като независим и ще бъдеш избран!

От турците като тебе ли "ашколсуне"?

ти какво имаш против комшиите? Предпочиташ сомалийци и афганистанци. Обичаш непознатото/Изследовател такъв

Граждани, в случай на внасянето на подобен пасквил н прокуратурата, предлагам да организираме подписка в защита на кмета на с. Калище. Не може някакви неизвестни назначени незнайно как чиновци да възпрепятстват решения на местната власт, която впрочем е пряко избрана от народа.

Стига с тия подписки, пред парламента за да ни видят

Да, и имената на поискалите разследване за дискриминация(такава е ясно че няма) - да бъдат обявени, със снимките. Нека народът знае кои са обвинителите му. Кои го обвиняват, че е лош. Кой ги зне какво мижитурки са, но нека се покажат и обявят , че българите са лоши и неотлерантни!

Какво? Ще ги линчуваш ли? за това ли ти трябват имената? Да ги погнеш по стар комунистически обичай и да ги натъпчеш в някой вагон за разстрел?

тази държава или ще се погрижи за собствения си народ в границите на България, или в най-скоро време и най-сериозните патриоти ще потърсят друга Патрия за постоянно. Тази негрижа за българите от хората с административна власт започва да писва тотално. Другия вариант е силова революция и избесване за една нощ на маса разплути изверги, но мисля, че все пак българите или поне по-интелигентните са над тези дивашки неща, което говори добре за тях.

Вместо геополитически анализи и високопарни глупости, отворете Гугъл мапс и вижте какъв е цвета на Европа и какъв е цвета на пустините около нея.

Някой отчита ли факта, че тоя кмет е избран от тия хора, те му плащат заплатата с данъците си за да защитава НАЙ-ВЕЧЕ ТЕХНИТЕ интереси! Те не ги искат - той срещу съгражданите си ли да се опълчи? И разни държавни служители защо приеха тия "бежанци" и ги натресоха на хората? Защо не си изпълниха задълженията и не ги върнаха обратно, щото в техните страни не се води война и те са икономически емигранти! Докога тия номера - правим мили очи на Брюксел колко сме човеколюбиви, после ги скриваме по селата или по разни измислени фургони да са проблем и за нас и за себе си!

БЪЛГАРСКИТЕ ВЕЛИЧИЯ СА ДУПЕДАВЦИ И ЕНИЧАРИ КЪМ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ДАМИ И ГОСПОДА И ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМИТАМЕ ОТ ТУК ДОКАТО Е ВРЕМЕ ОПРАВИЯ НЯМА И НЯМА ДА ИМА.

Аз стоя заради 10-те процента много читави хора, които няма къде да намериш другаде по света. За съжаление дори 0.1% от тях нямат командни позиции в държавицата..

В голяма грешка си миличка.Няма да напусна страната си ,докато не удуша поне един политик на собствените му черва

Браво на кмета. Крайно време е да се спре рушенето на детския лагер. Беше хубава база, една от малкото такива, но никой не мисли за детските лагери. Такива вече липсват в България.

Да ги възстановим, ама кой ще плаща? Преди бяха безплатни, затова фалираха.

Не, детските лагери не фалираха - а ги фалираха дебилите във властта. При това с ясното съзнание какво точно вършат. А децата, ще кажете? Е, кой го е грижа - тях кучета ги яли...както впрочем и останалата част от обикновените хора...

това плана за претопяване и унищояване ! сабудисе булгарино! нека да вземат дечицата да учат училищата на техните деца хуманно е и да покаят на останалите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"В лагера в момента има 79 имигранти от Сомалия и Афганистан, на които е отказан статут на бежанци и те водят административни дела. Имигрантите вероятно нямали средства и затова не са напуснали лагера" Преди в НДЕК да бъдат настанени бежанците, тук годишно почиваха около 35 000 деца от страната. Провеждаха се фестивали, зелени училища. Настояваме комплексът да бъде ремонтиран и да се върне на децата, каза още Миланова. Според кмета Васил Станимиров сградата не е подготвена за зимата, парното, което е на течно гориво, не работи. Чувам, че искали от агенцията да ги отопляват на ток. Това означава, че селото може да изпадне в криза с тока", заяви Станимиров. След като стана ясно, че децата няма да учат в Калище, духовете в региона се успокоиха. В Земен обаче се надига вълна на недоволство.

Българите трябва да съдят държавата, че не си изпълнява едно от основните задължения, а именно охрана на границите, а всякакви правителствени и неправителствени организации които защитават и помагат на нелегалните нашественици да бъдат обвинени в подпомагане на престъпници, и разтурени.

Точно. Ако чиновнивите сеи вършеха работата и МО охраняваяе гранците както трябва, нямаше да изпонапускат тук всякави нелегални имигранти, които нямат право на бежански статут и да се сополивят за училища и храна. И на Запад не ги искат- връщат ни ги, барабар с дечурлигата им

кой се разполага задкулисно по измислени псевдобежански нужди с национален детски еколагер в България?щом лагерът е национален,обществото има дума по въпроса!

това само доказва колко вредни са селяните за държавата ни

Покани тези сомалийци и афганистанци да учат в класа на детето ти. Дай личен пример, а не да лаеш на клавиатурата

тази държава все още се нарича България и българския селянин/лека му пръст/ е изнесъл тежестта на две войни, измил си е лицето за години напред. Не смей да се гавриш с кръвта на загиналите селяни, то едно време какво селяни имаше, сега предимно чалгаджии и пияници. Но нищо не се знае. Още има надежда да възкръсне, както много пъти се е случвало.

Аз искам имената и лицата на хората от тази комисия да бъдат публично обявявани всяка вечер.! стига криене зад измислени уж европейски ценности. Човекът неслучайно е получил награда за толерантност, просто има граници и ако трябва да защити българите или сомалийците всеки кмет 'все още' би защитил българите. Всички видяхме протестите на хората и отказа им да пратят децата на училище.

Не съм расист, но не съм съгласен с моите данъци да се размножават паразити в моя дом!

Еи... шаро... ако навънка има градушка няма ли да прибереш у дома малкото което което се свива на кравай навънка? А ако това бяха манекенки - нямаше ли да ги прибереш също в дома си? Странно как така не си расист тогава?

което което=котенце което

Когато в лодка за двама са се качили десет човека и още десет искат да се качат , и то в бурно море какво смятате че следва - всички на дъното.Така че ти си ми много "мил", но аз съм си още по - мил.Когато децата ти донесат в къщи една весела "ебола" ще бъде късно, пък и безсмислено да коментираме.

Котето ще прибера. И манекенката също. Обаче мухите, бълхите, кърлежите няма да ги прибера. Що, ти да не би да ги прибереш? Нямам ли право на избор? Това ми право расизъм ли се нарича?

А бе някак си много бързо се навъдиха защитници на:кучета,на котки, на педераси,на лезбийки ,на цигани ,на талибани ,на разни породи черни маймуни,на разни религии и секти от къде ли не.Наложителна е скорошна дератизация..

Най-добре това става в камера- може да е парна/автоклав/, или пък газова

Абе в тия агенции Българи има ли въобще......

Вместо да му избодат очите, ще му изпишат веждите. Кмета си осигури втори мандат.

Аз също съм на страната на кмета и жителите на Ковачевци.Тия ояли се хора от Агенцията явно не знаят какво е расизъм и ксенофобия.Как ще учат заедо деца ,които даже не знаят български с нашите деца.Да изпратят техните деца във Враждебна и тогава да заплашват

крайно време беше,макар,че ако се съди за расизъм 7 мнл.българи трябва да бъдат съдени и осъдени,по-големи расисти от тях няма по света

Опитват се някакви дебили да сменят, че българите са расисти, но ти добре знаеш че всяки бели хора от християнски държави са добре приети тук.....докато същото не можеш да го кажеш за англичани и французи или белгиици, които се мразят и със съседите си яко...

Ами да и какво от това.... Има защо да сме расисти и още повече ще ставаме....... А предателите и джагалите нищо хубаво не ви чака......

България отидоха за слугинаж на запад, сигурно са потънали и в дискриминация там...А нас ни принуждават да взимаме талибаните и сомалийците с тях да си правим новия интернационал... По-добре да излизаме от скапания ЕС, много проблеми ще си разрешим на държавата...

Процеса на европейската интеграция води до толкова сериозно прекрояване на европейското пространство, че би могла да се определи като своеобразна геополитически революция. Истинската цел на тази революция е демонтажа на националните държави и премахването на политическите граници за да се гарантира неограниченото от нищо свободно движение на транснационалния капитал и укрепване на контрола му над ключови зони на Стария континент. Тази геополитическа революция се съпровожда от не по-малко радикална революция в демографската сфера, която някои специалисти определят и като демографска катастрофа.

Основната цел на този капитал е да управлява масата хора и самода ядат и серат. С една дума овце.

аха, демонтаж на държавата - затова ли се чудим какъв го играят ония *Йове в парламента . Те били просто статисти в театъра.

Какъв ръсизъм,нали всички сме от една раса....смехории...

Не сме; ние с тебе сме хомо сапиенс, а ксенофобите са нещо друго.

А не, вие либерастите сте само "хомо"

Значи, не е достатъчно да признаваме правото на всякаква арабска, африканска, циганска и тям подобна паплач, да си живеят както си искат , ами щем-нещм, трябва да сме техни братя и ангели-хранители /всъщност само хранители, защото те на нашенските ангели им режат главите, зер не са правоверни/. Да живее, отново, Интернационалът!

на които УСА плащаще да стрелят срещу Басар Асад. Обещали са им , че ще ги уредят в европейска държава и ето ги тук. Малко им се разминаха очакванията, защото са очаквали да ги уредят в Германия или Франция. Но за тази работа най-вече са виновни наште политици дупедавци. Ето защо в БГ трябваше да има лустрация, оставиха ги на власт и сега вечно ще целуват ръка на Запада и ще изпълняват всякакви поръчки пък било то директно срещу българските национални интереси.

Браво,кмете! Стига слугинаж, трябва някой да даде пример и за достойно поведение! А тези , които искат да те съдят , да си изпратят децата в това училище да учат , а не да проявяват лицемерие и двойни стандарти.

Пък как не се обърка някой сирийски християнин от милионите там да дойде, ами все мюсюлмани!?!?

ти виж че са все от Авганистан, Пакистан и от къде ли не другаде. Гърците построиха ограда и спряха достъпа. И тия хорица обикалят границите, а турците ги обират и препращат на тъпите българи. А хитрите управници кярят европомощи. А тъпия народ седи и гледа как земята му я превземат. Що не усъдят за расизъм Гърция че не пуща на нейна територия бежанци.

Защо европата не изгони всички наши ученици та да се изкефя.

че нещо не разбрах? Ми не ги искат хората бе. Ти що не ги вземеш у вас. Имай предвид че и пари ще ти дава Европата.

Да си видял в някое европейско училище да има български деца на които някой преподава на български език? Записваш си детето първо в специално училище за една година, научава езика, минава изпити и тогава в редовното училище! Лично ми се случи в Белгия - дъщеря ми учи една година недерландски, загуби една година и после в гимназията! Не говорете глупости - никаде няма такава свободия!

Защо не внесат сигнал за расизъм срещу европейските страни които ни връщат емигрантите