Космическият кораб ”Прогрес” се разби, спират ”Союз”

Руският товарен кораб „Прогрес“, който трябваше да достави провизии на Международната космическа станция (МКС), се разби вчера на земята. Заради инцидента Русия спира за неопределено време изстрелването на ракетите "Союз".

Обратно в новината

Коментари - Космическият кораб ”Прогрес” се разби, спират ”Союз” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе нашенци, какво се пените бе, каква технология, американска или руска била просперираща? И едната и другата все един дол дренки за нас! От това да не ни е станало по-топло? Я да си гледаме кирливите ризи, че иначе как ще излезем от този икономически батак, в дето сме!!!!

Тея смешковци няма с какво да си хранят пехотинците , но имат космически войски, смешно ли е , или тъжно?

Ко стаа уе - снощи имахме банкет и някакво изстрелване - банкета мина екстра - ей ся ставаме сички - ама май с пуска имало проблемче ,или бъркам ? А поркането си беше екстра ,то и фураШката ми май я няма - както и да е ...

"През последните 9 месеца при различни обстоятелства Русия загуби шест космически апарата..." И през последните 99 години всички загуби по тези географски ширини се дължат на едно единствено обстоятелство: водка...

Прогнозирам, че канапът около маркуча на бензиновата помпа не е бил вързан здраво. И преди е правил такива проблеми.

не знам с какво основание някои тука си позволяват да се подиграват....чакайте бе ...вие не сте нито в отбора на Русия ,нито в отбора на USA.Вие сте в този отбор който досега не е показал нищо особено на света. Така че най-добре си затваряйте задниците....и бъдете по-скромни.

Е нема страшно, ще вдигнем малко цената на транспорта до МКС. 50 пъти за закарване на космонавт до станцията 100 пъти за връщането му на Земята. Ако не Ви харесва, обърнете се към НАСА.

Сигурно някой руски началник е източил горивото на ракетата за да го продаде .

Браво на българските медии, че съобщават "новината" само с един ден закъснение. А можеше и въобще нищо да не съобщят. Ура, другари!

Брех, не знаех, че в България имало толкова ракетни и космически специалисти.А може би са и специалисти и по всичко и най вече по бъркане с пръст в носа.

.. пък имат какво да ядат....

Кви са тия глупости, дето ги пишете, господа слюнкопръскащи русофоби? Поне имайте срам и не показвайте тоталната си неспособност да възприемате числата и да ги сравнявате. Руските кораби "Прогрес" летят още преди старта на американската програма Спейсшатъл". Американската програма беше закрита, и чак тогава стана единствената авария с тези кораби. Т.е по времето когато шатлите с по един взвод американци на тях, необходими да управляват "компютъризираните си кораби", падаха като че ли си играят на "тука има, тука нема". Руските товарни кораби , БЕЗ хора на борда не са аварирали нито веднъж. Е случва се, след като Роскосмос поема 50% от всички космически услуги на света да има и аварии. Те полетите са толкова скъпи, защото в цената им е включена и застраховката за аварии. А Американските шатли не падат ... ТЕ ВЕЧЕ никога не падат !!!

Явно не ти е известно, че от края на студената война "руската" космическа програма е взета под аренда и се финансира от НАСА. Затова и не търпи никакво развитие през последните 20 години. Летят с технология от 60те години на миналия век. Това са 50 години.

Да, не ми е известно. Също не ми е известно, че слънцето е зелено, луната е от парче картон, напръскано с бронзов спрей ... Изобщо много от нещата, които ти вероятно знаеш, не са ми известни. Само че изобщо не мога да си представя къде си ги узнал тия тайни?!

Нещо пак не разбирам - корабът "Прогрес" е товарният вариант на "Съюз". Без системите за жизнеобезпечение и е малко по-различен като конструкция (няма кресла и т.н.) Но основната разработка е същата - тази от 1963. Между "Шатъл" и "Прогрес" няма нищо общо - "Прогрес" може да се сравнява с "Джемини", даже и с "Аполо" не може. И за да бъда още по-ясен - "Прогрес " е "баничарката" на Москвич-а, или даже нещо още по-старо, а "шатъл"-ите са Мерцедес Е-класа. или може би ЕС-класа. И Мерцедесите се трошат, но да пътуваш с Мерцедес е по-приятно, по-бесопасно, по-човешки е някак си. Пък и като гледам и по-богатите руснаци предпочитат тази мярка. Е, и Порше-та купуват, и БМВ-та, пък и някое Ауди също им се намира. А мераклии за Москвичи и за Лади сред заможните така и не се намират - те са за простолюдието.

Американците използват баничарката на "Съюз". Но не разбрах американците бедни ли са или са от простолюдието? Или просто нямат собствен действащ космически апарат?

ми Е - класа, ама нещо не палят и невървят ...що ли умнико я да ни отвориш ))))

"А Американските шатли не падат ... ТЕ ВЕЧЕ никога не падат !!!" А руският кораб за многократно използване ... излетя еднократно ;-)))))))

много остроумно. Само че, той наистина полетя. САМ. И сам се приземи автоматично. А не подкаран от 7 космически машинисти, както американския шатъл. А относно единствения полет - по-добре единствен, отколкото последен .

имаше и една американска преди това...и тя цопна в океана

НЕЩАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНИ - СЪС "СЪЮЗА" Е СВЬРШЕНО!!! Доставки на храни и екипировка за МКС няма да има дотогава докато другарите от САЩ се държат така все едно ,че Русия не съществува нито при решаването на въпросите в Либия нито пък за каквото и да е . ДУХАЙТЕ СУПАТА И СИ НОСЕТЕ ХРАНИТЕ КЪМ МКС СЪС СПРЕНИТЕ ВИ КОСМИЧЕСКИ СОВАЛКИ.

ме изкефи. Браво!

Американците "пенсионираха" совалките, руснаците спират своите полети - горко им на тези, останали горе!

Не ги мисли. С каквото са отишли там с това и ще се върнат- то си е при тях.

"Говорител на руските космически войски "... ние защо си нямаме такива ???

Всъщност имаме космическа програма. Вечер когато се покажат звездите, нашите космонавти се качват на Мусала и подскачат мислейки си че са в космоса.

Повечето от технологиите, използвани за посторяването на МКС, са руски

Умираш да ги тикаш тези руснаци навсякъде. Има и руски неща там, защото това е проект на повече от 25 страни, имаше и български, но да твърдиш, че повечето са руски е неграмотно и нелепо.

То е ясно, САЩ ги прецака чрез подривната си дейност!

Руската ракета стигна самолета

Не бойте се деца, гориво и храна ще закарат с американските космически совалки.

Вероятно имаш в предвид совалките на Пентагона, струва ми се че са 2 на брой.

само дето не летят ама уорко друго хортува нали ?))))

Обявена е "блокада" на МКС. Няма "совалки", "Прогрес" регресира поради неясни причини, като земетресението вчера в САЩ. Няма извънземни няма Бог, няма Господ - българин, няма Световно правителство, няма... няма... и нас никъде ни няма.

Съветските ракети са най-добрите във едно всяко отношение - най-вече при провалите - там са недостижими :) То и съветските джуджета бяха най-високите в света , нали :)))

Освен това съветските болни са най-здравите болни и съветските часовници са най-бързите часовници.

ми то краварски такива ракети няма за съжаление да ги сравним...няма и да има скоро че тоалетната хартия дето я печатат и тя свършва

Чаленджър, Колумбия, все успехи на западното космостроене.

Едно нещо дето не лети не може да падне. Но совалката "Буран" опроверга това мноние. Както си беше на замята, в хангхара след първия си и единбствен полет, хангарът се срути върху нея. не че щеше да лети пак, ама жалко, като музеен експонат си я биваше,

"Това е първият неуспешен старт на "Прогрес" от 1978 г.," За совалките не може да се каже същото.

Ти за Буран говори след като прочетеш за него. Правен е по време на Студената война но е технологично по съвършен от хамериканските совалки които пенсионираха. И когато руснаците са изпращали хора камикадзета на луната, хамериканците са правели филмчета лъжещи за стъпването им там... Книгите са за четене.

Чакам коментарите от пропитите русофили и комуняги за "невероятните" технологии на Русия, които били далеч пред западните, хаха :)

Тъпчо, бъди обективен и прочети статията:нямало проблеми от 1978г насам!!!!

То пък преди 1990 как се оповестяваха неуспехите само...Абе карах навремето една лада 1980г. и не останах с такова впечатление :))

Ако западните технологии са по-напред защо ползват руските?МКС също е руска?!!Това е първия провал от 1978г.!33 години безаварийно!

Хахахха смех у залата - къде е оня тъпир от вчера дето ми разправяше за великите съветски ракети? Защо американците ги ползвали - ми за такси и сега когато на руснаците им гръмна кораба, ще ползват я китайци я други глупаци. Нещо като да ползваш рента кар. Трошиш и сменяш - да ли са тъпи американците или пак руснаците изядоха дървото?

Ми то американците въобще нямат безпилотни товарни кораби, всичко е руско

Това просто не е верно. Но за околоземна орбита е по-лесно ( и най-вече по-евтино) да ползват руски. Като си толкова запознат, с какво изпратиха към Марс двата "марсохода" . С кораби "Прогрес"? Много смешно.